Computerblad met illegale tips uit de handel

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uitgever VNU moet alle jongste exemplaren van het tijdschrift Computer Idee uit de handel halen. Dat heeft de rechter vrijdag beslist in een kort geding dat betaalzender Canal + tegen VNU had aangespannen. Computer Idee beschrijft in het nummer van deze week hoe mensen met een paar ingrepen gratis naar betaalzenders kunnen kijken op hun computerscherm. Dat is strafbaar.

Het blad maakt duidelijk hoe in vijf stappen een gecodeerde, 'verminkte' uitzending van Canal + kan worden omgezet in een helder beeld. De computerbezitter moet daarvoor wel eenmalig een tv-kaart van rond de driehonderd gulden aanschaffen.
Ook het decoderen van de betaalzenders MovieHouse en Animal Planet is mogelijk volgens het blad. De gebruiker kan overigens niet altijd gelijktijdig beeld en geluid ontvangen. Dat is onder meer het geval bij Canal +.

Volgens de rechter zet VNU de lezers aan tot het plegen van een strafbaar feit. VNU moet binnen 24 uur alle nummers van het blad terugvragen. Volgens de advocaat van Canal + heeft VNU beloofd het artikel van de website te halen. Canal + zal rechtszaken beginnen tegen websites die de informatie op internet zetten.

De advocaten strijden dinsdag verder over een eventuele schadevergoeding en rectificatie.

TV-kaarten schijnen nu als hete broodjes over de toonbank te gaan alhoewel dit al een tijdje bekend was op internet