Windows 2000 Datacenter

Microsoft brengt de aanstaande datacenteruitvoering van zijn besturingssysteem Windows 2000 met grote voorzichtigheid op de markt. De softwareleverancier stelt strikte eisen aan de apparatuur die het handjevol geselecteerde serverleveranciers dient te gebruiken voor deze zware Windows NT-variant.

Stratus behoort al tot die groep gecertificeerde hardwarebedrijven, de 'Authorized Datacenter partners'. Deze hardwarefabrikant produceert fouttolerante computers op basis van het eigen VAS-besturingssysteem en Hewlett-Packards Unix-variant HP-UX. Stratus heeft onlangs een nieuwe lijn servers aangekondigd die Intel-processors gebruiken en via de Server- en Advanced Server-uitvoeringen van Windows 2000 draaien. Op dit moment zijn nog ongeveer veertien kandidaten in de running voor Authorized Datacenter partner, waaronder Hewlett-Packard, IBM, Compaq en Dell.

Computerfabrikanten die het zware besturingssysteem Windows 2000 Datacenter willen leveren, dienen een reeks rigoureuze testprocedures te ondergaan en minstens 99,9 procent beschikbaarheid te bieden. De tests hebben betrekking op serverhardware, systeemcomponenten, applicaties, randapparatuur en drivers. De ondersteuning van Datacentersystemen geschiedt door één gecombineerde hulpgroep van Microsoft en de desbetreffende hardwareleveranciers. De strenge tests en het beperkte aantal goedgekeurde servercomponenten moeten het ondersteuningswerk vereenvoudigen.


Voor de mensen die er iets aan hebben..