FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 juni 2000

TV voor de Vs'sers

Dash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waarin een klein land groot kan zijn. Het kleine staatje Tuvalu heeft een prachtige internet-domain-afkorting: tv. En die is geld waard. Veel geld. Het ontwikkelingsland ontving meer dan honderd miljoen gulden voor de verkoop van de rechten van 'tv' aan het Amerikaanse bedrijf IdeaLab. Dat is vier keer het BNP. De Amerikanen, ook niet gek (nou....), gaan de tv-domeinen verkopen via hun dochteronderneming DotTV. Ze mogen van de Tuvaluanen de rechten vijftig jaar uitbaten. De 10.000 eilandbewoners (stille oceaan) - zijn, naar bekend is geworden, niet rouwig om de deal. Het eiland telt 130 telefoonaansluitingen en tot op heden nul internetverbindingen.

Al Capones' teen-nagel knippers verkocht

Al Capones' teen-nagel knippers verkocht tijdens een veiling.

San Fransisco, 20 Juni - Op een veiling in San Fransisco heeft bijna iemand 10.000 piek betaald voor de teen-nagel knippers van Al Capone, maar er was meer, een dobbelsteen, een medaile (?) en een ivoren sigarenhouder, die allemaal van de legendarische misdaadbaas geweest waren.

Iemand anders betaalde ongeveer 10.000 gulden voor Capone's Colt revolver.
De 2 dagen durende verkoop bij de veiling "Butterfields" zijn er nog een aantal dingen verkocht die van boefen geweest waren.

Kindje overleeft val van 22m

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 2 jaar oud meisje uit Vladivostok viel van de negende verdieping uit een flatgebouw.
Door het warme weer hadden de ouders, net als veel bewoners in het gebouw, hun raam open gezet. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren weet men nog niet.
De val van het meisje werd gebroken door graspollen en struiken die zich op de begane grond bevonden, waardoor ze er vanaf kwam (gelukkig) met een paar gebroken botten en schrammetjes.

Goh, het zou mij als 13 jarig kind maar overkomen

Nieuw: de peuter sauna ??

Glasbak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Beveiligingspersoneel van een groothandel in Amsterdam-Zuidoost heeft een 1-jarig kind uit een snikhete auto gered.

Een voorbijganger zag de dreumes maandag in de geparkeerde auto zitten. Die stond met gesloten ramen pal in de zon en het kind gaf geen teken van leven meer. De gealarmeerde beveiligers aarzelden geen moment en drukten een van de autoruiten naar beneden.

Zij brachten het slachtoffertje direct in een koele ruimte. Met water hebben zij het kind bij zijn positieven gebracht.

Volgens de GG&GD was het kind er net op tijd uit gehaald. Het had ongeveer twintig minuten in de snikhete auto doorgebracht. De vader had de kleine alleen gelaten toen hij even een televisietoestel wilde kopen.

Patent op hyperlinken ®©

Het is echt waar: British Telecom blijkt naar eigen zeggen het patent te bezitten op het hyperlinken, en dat al voor 14 jaar. Het gaat om een Amerikaans exclusief recht om plaatsjes en tekst met klikken te mogen verbinden. Het duurt nog tot 2006, maar zou BT honderden miljoenen guldens kunnen opleveren. Het patent is is ontdekt toen BT een inventarisatie maakte van al zijn intellectuele eigendomsrechten. BT begon almet het aanschrijven van netaanbieders in de VS, als aanloop voor een rekening.

Haha, wij zitten lekker in Nederland

Kinderen NOG jonger naar school

De leerplichtige leeftijd voor kinderen moet worden verlaagd van 5 naar 4 jaar. Deze wens heeft een meerderheid van de Tweede Kamer maandag uitgesproken. Het CDA en GroenLinks hadden hier al eerder voor gepleit. Nu wil ook de PvdA een verscherping van de wettelijke regeling.
Staatssecretaris Adelmund is niet gelukkig met het voorstel. Zij ziet wel heil in een voorlichtingscampagne om meer vierjarigen op de basisschool te krijgen. Bovendien wil zij allochtone ouders intensiever betrekken bij het onderwijs van hun kinderen.

Aangezien slechts een kleine minderheid van 1,3 procent van de vierjarigen niet naar school gaat, zijn ook de VVD en D66 tegen nieuwe wetgeving. D66-Kamerlid Lambrechts stelt dat het gaat om 2500 kinderen, onder wie ook zieken. Rabbae van GroenLinks denkt echter dat het verzuim groter is, en benadrukt dat het probleem zich vooral voordoet onder allochtonen.

Bild klaagt prins aan

De Duitse boulevardkrant Bild heeft een aanklacht ingediend tegen prins Ernst August von Hannover wegens bedreiging en belediging van het hoofd van de redactie in Hannover.
De 46-jarige prins had hoofdredactrice Anne-Kathrin Berger zondag meerdere malen opgebeld en haar met obscene scheldwoorden beledigd, meldde Bild maandag. De gesprekken zijn op de band opgenomen.

In het weekeinde meldde Bild dat de prins donderdag bij een bezoek aan de Expo tegen het Turkse paviljoen had geurineerd. Het blad kwam met getuigenverklaringen en een foto.
In zijn telefoontjes met Bild dreigde de prins met een eigen onderzoek waarin hij uit zou zoeken wie de foto had gemaakt. "En of ik daar tegenaan gepiest heb of niet'', zo werd de prins door Bild aangehaald.

Ernst August heeft de bijnaam 'Pruegel-Prinz' (Peuten-Prins). Tegen hem loopt nog een onderzoek wegens het slaan van een Duitse hotelhouder in een chic vakantieoord in Kenia. In 1998 werd hij veroordeeld tot tienduizenden marken smartengeld en schadevergoeding wegens mishandeling van een cameraman.

America Online gehacked

B00N had ons via de newssubmit het volgende te melden: Met de oudste truc uit het hackershandboek hebben onbekenden zich de wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens toegeëigend van een onbekend aantal abonnees van America Online.

De indringers stuurden een e-mailtje naar medewerkers van de abonnementenadministratie van AOL. Aan het elektronische bericht zat bestand vastgehecht en de uitnodiging dat te bekijken. Het bijvoegsel bleek een computervirus te bevatten. Door dat te activeren heeft het AOL-personeel de hackers toegang gegeven tot de gegevens van gebruikers. De indringers konden ongehinderd alle gegevens van de abonnees bekijken, inclusief de credit card-nummers waarmee abonnees betalen voor de service.

Laatste kans voor model wannabies

B00N had ons via de newssubmit het volgende te melden: Te dik of te klein, of om andere redenen afgewezen door een modellen- of castingbureau? Geen nood. Look At Us geeft je een laatste kans. Via haar website (www.look-at-us.nl) kun je je alsnog in de kijker spelen voor een flitsende carrière als model of acteur/actrice.

Iedereen die in 'het vak' zit (of wil zitten), kan zich daar presenteren via een eigen webpagina, met foto's, tekst, geluidsfragmenten en video-opnames. Kosten? 55 gulden per inschrijving.

Voor de modellen in spe die niet beschikken over professioneel ogende foto's, hoopt het bedrijf afspraken te kunnen maken met een vijftal 'huisfotografen' die voor 100 à 150 gulden een aantal plaatjes schieten.

Look At Us verwacht voor het eind van dit jaar 10.000 à 15.000 personen (en bedrijven) te hebben ingeschreven. "Maar als het er 50.000 blijken te zijn, ben ik niet verbaasd", aldus de directeur.

Rijke Grappenmaker

B00N had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een 1 april-grap heeft een Amerikaanse journalist een halve ton rijker gemaakt. Ted Fishman schreef in het aprilnummer van het Esquire een artikel over een opvallend nieuw internet-bedrijf.

FreeWheelz zou via internet gratis auto's weggeven, als de nieuwe eigenaars bereid waren met reclamestickers rond te rijden. Als aanwijzing dat hij het artikel van A tot Z uit de duim had gezogen, meldde Fishman dat FreeWheelz een beursgang nog even uitstelde omdat het nog geen verlies maakte. Ook zou het bedrijf van klanten bloedmonsters eisen. 'Te mooi om waar te zijn' omschreef Esquire de start-up.

Dat bleek mee te vallen: enkele dagen later kreeg het mannenmagazine een telefoontje van Freecar.com, dat inderdaad auto's in ruil voor reclame gaat aanbieden. Het bestaande bedrijf toonde interesse voor het internet-adres van zijn fictieve tegenhanger(www.freewheels.com).

Fishman had dat voor 70 dollar laten registreren. Aan het hele grapje hield hij het 178 voudige over..

Burgemeester uitgejouwd door politiekorps

B00N had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brusselse burgemeester de Donnéa is dinsdagochtend vroeg door zijn eigen politiekorps uitgejouwd, omdat hij had verboden charges uit te voeren tegen voetbalhooligans. De agenten namen dit niet en wachtten de burgemeester rond 01.00 uur op achter het politiebureau in het centrum van de stad.
"Ik weet zelf wel het beste op welke manier we moeten ingrijpen", aldus de burgemeester

Amokmakende Turkse fans vernielden in Brussel het interieur van twee cafés. Bij de schermutselingen waren ook enkele Engelse fans betrokken, die een mes tevoorschijn haalden. Eén agent in burger raakte gewond. Het aantal aanhoudingen is nog onbekend.

Die burgemeester dacht zeker het wiel te hebben uitgevonden ofzo...

Ook diploma voor werkende jongeren

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet heeft besloten dat jongeren in het leerlingwezen niet langer per se naar school hoeven om een diploma te halen. Minister Jorritsma van Economische Zaken zei dat maandag tijdens een bijeenkomst van onderwijs en bedrijfsleven in Den Haag. De jongeren kunnen voortaan ook een "startkwalificatie" halen als ze de hele week bij de baas werken. De ondernemer krijgt dan de rol van docent.

Het kabinet besprak afgelopen vrijdag een rapport over vroegtijdig schoolverlaten. Een werkgroep kwam met de aanbeveling dat "jongeren de mogelijkheid moeten krijgen een volledig praktijkgerichte leerweg te kiezen om tot hun startkwalificatie te komen", aldus Jorritsma.


Volgens de bewindsvrouw houdt dit in dat jongeren voortaan kunnen leren voor hun diploma vanuit hun baan, en niet vanuit de schoolbank. "Een goed alternatief voor jongeren met twee rechterhanden, maar zonder hoofd voor theorie."


Jorritsma vindt dit een goede manier om jongeren voor de arbeidsmarkt te behouden, omdat ze anders misschien door het gemis van een diploma naast een baan zouden grijpen. De bewindsvrouw zei tegen de ondernemers in het gezelschap: "U komt in de rol van de verantwoordelijke docent. Dat is even wennen. Ik kan me voorstellen dat u vanuit de gemeente ondersteuning krijgt op het gebied van begeleiding."

Buurman gedood om walmende barbecue

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een flink rokende barbecue in het Zwitserse plaatsje Galgenen, is een aldaar wonende Spanjaard noodlottig geworden.

De 24 jarige man was aan het barbecuen in de gemeenschappelijke tuin van een van een appartementengebouw. Een 62 jarige buurman wond zich in toenemende mate op over de stinkende rookwolken waarmee dit gepaard ging.
Na enige tijd stapte de boos geworden man met een pistool de tuin in en schoot zijn Spaanse buurman van korte afstand in de borst. Twee bezoekers bleven ongedeerd. Daarna ging hij terug naar zijn woning, verstopte het wapen en belde het ziekenhuis met de mededeling dat er iemand gewond was geraakt. De medische hulp kwam echter te laat.

Zweden- Italië

De stand in poule B was duidelijk. Zweden en Turkije stonden met 1 punt onderaan. Italië stond op kop met 6 uit 2 en daar tussen in stond België met 3 punten. Het kon dus nog wel voor de Zweden. Dan moesten België en Turkije gelijk spelen. Vervolgens zouden België en Zweden op gelijke hoogte komen. Doelsaldo zou dan de doorslag geven. Deze 10e speeldag geeft de doorslag...

Ik moet ff speciaal Shadi (MdWorkz) bedanken, die zelfs na het uitgaan nog bereid was plaatjes te maken van de wedstrijd..bij deze dus

Turken vieren feest

Meteen na de wedstrijd België - Turkije, begon ik aan de foto's voor bij het verslag van Machielovic. Nu hebben we in Nederland ff last van extreem hoge temperaturen, dus alle ramen en deuren stonden hier nog open. Nu woon ik in een prachtig oud stukkie Rotterdam, waar ook heel veel mensen van Turkse afkomst wonen en er was dus flink wat herrie op straat van feestende mensen. Uiteraard liet ik tegelijk mijn bezigheden varen en toog met de camera naar buiten om wat plaatjes te schieten, die ik jullie hierbij laat zien











Ik hoop wel dat er geen ongelukken gebeuren, want men was wel heel erg uitbundig en ze reden wel heel erg hard al toeterend door de bebouwde kom en hangend uit de raampjes zwaaiend met de Turkse vlag. Turkije gefeliciteerd met het behalen van de kwartfinales voor het eerst in de geschiedenis .

Windows 2000 Datacenter

Microsoft brengt de aanstaande datacenteruitvoering van zijn besturingssysteem Windows 2000 met grote voorzichtigheid op de markt. De softwareleverancier stelt strikte eisen aan de apparatuur die het handjevol geselecteerde serverleveranciers dient te gebruiken voor deze zware Windows NT-variant.

Stratus behoort al tot die groep gecertificeerde hardwarebedrijven, de 'Authorized Datacenter partners'. Deze hardwarefabrikant produceert fouttolerante computers op basis van het eigen VAS-besturingssysteem en Hewlett-Packards Unix-variant HP-UX. Stratus heeft onlangs een nieuwe lijn servers aangekondigd die Intel-processors gebruiken en via de Server- en Advanced Server-uitvoeringen van Windows 2000 draaien. Op dit moment zijn nog ongeveer veertien kandidaten in de running voor Authorized Datacenter partner, waaronder Hewlett-Packard, IBM, Compaq en Dell.

Computerfabrikanten die het zware besturingssysteem Windows 2000 Datacenter willen leveren, dienen een reeks rigoureuze testprocedures te ondergaan en minstens 99,9 procent beschikbaarheid te bieden. De tests hebben betrekking op serverhardware, systeemcomponenten, applicaties, randapparatuur en drivers. De ondersteuning van Datacentersystemen geschiedt door één gecombineerde hulpgroep van Microsoft en de desbetreffende hardwareleveranciers. De strenge tests en het beperkte aantal goedgekeurde servercomponenten moeten het ondersteuningswerk vereenvoudigen.


Voor de mensen die er iets aan hebben..

België - Turkije (0-2)

Verslag door Machielovic:

"In het nu erg hete Koning Boudewijn stadion. Gefloten door de tot nu toe goede Deense scheidsrechter Nilsen. Nilis speelt in de basis door de blesure van Strupar die ineens wakker werd met rugpijn. Dit is een hele belangrijke wedstrijd want het is of Turkije of België dat door gaat, de Belgen en de Turken moeten winnen om door te gaan en als de Zweden met grote cijfers winnen van Italië (wat natuurlijk erg onwaarschijnlijk is) is België zoiezo uigeschakeld."

Internetfilms geen Oscars

Films die een voorpremière op internet beleven, worden uitgesloten van de race om de prestigieuze Academy Awards, beter bekend als de Amerikaanse Oscars. Dit maakte de Academie van Kunst en Wetenschappen, die de beeldjes uitreikt, afgelopen week bekend.
De Academie wil met dit vroege besluit duidelijkheid scheppen om te voorkomen dat films die willen meedingen naar de prijzen zich per ongeluk diskwalificeren, legt directeur Bruce Davis uit.

De Academy wil voorkomen dat producenten hun produkten agressief gaan pluggen op internet om daarmee de jury en de publieke opinie te beïnvloeden. Bovendien komt er altijd gedonder over de auteursrechten en ook daar zit de organisatie niet op te wachten.
Voor films die worden voorvertoond op televisie geldt al een 'Oscarverbod'. Eerder deze maand werd de film Titan AE als eerste grote Hollywoodproductie via de digitale snelweg verzonden. Deze zal dus NIET in aanmerking gaan komen voor een Oscar.

Britney gaat film maken met NSync

Tieneridool en lolita babe Britney Spears gaat samen met de jongens van de Amerikaanse tienerband 'N Sync een film maken. In de rolprent zal Britney samenspelen met haar huidige vriend Justin Timberlake van 'N Sync.
Volgens een van de jongens van 'N Sync wordt het een film á la The Bodyguard van Whitney Houston met Britney in de rol van popdiva.
Een titel voor dit filmische tienerfestijn is nog niet bekend.

Als 'ie net zo goed is als Madonna's nieuwste The Next Best Thing dan kunnen we de slaapzakken vast tevoorschijn halen...
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.