Zelfmoord te wijten aan mannenbladen

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Britse deskundigen, die afgelopen dinsdag een rapport publiceerden voor het Britse parlement, zijn mannenbladen mede-verantwoordelijk voor het hoge zelfmoordcijfer onder jonge mannen (proest ).
De glossy's vullen hun pagina's met een volledig wereldvreemd machobeeld van een door mannen gedomineerde maatschappij, aldus de deskundigen. Hierdoor maken de bladen het moeilijker voor hun lezers zich aan te passen aan de moderne samenleving.

,,Mannen moeten naast het verlies van hun rol als enige kostwinner in het gezin vaak ook werkloosheid verwerken'', aldus een van de auteurs van het rapport. De bladen wekken valse hoop, meent hij. Ze voeden een hopeloos verouderd beeld van de man. ,,Maar de wereld is veranderd, daar moeten mannen mee in het reine komen'', zegt de deskundige.

In Groot-Brittannië is het zelfmoordcijfer onder jonge mannen drie keer zo hoog als dat onder hun vrouwelijke leeftijdsgenoten. In 1996 maakten 3460 mannen een eind aan hun leven.

Ik weet niet in hoeverre deskundigen in Engeland een diploma ofzo moeten halen, maar dit valt dus in dezelfde categorie als het afschuiven van de schuld van geweldplegingen en dergelijke op tv, film en computerspelletjes. Belachelijk dus...

Submitter:  Bron: <a href="http://www.nieuwsklik.nl/" target=new>Nieuwsklik</a>