FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 april 2000

Dutch Power Cows T-Shirt

Voor de fanatieke DPC-leden onder ons is er goed nieuws. Na een weekje designen zijn er namelijk 6 ontwerpen voor het Dutch Power Cows T-shirt ingestuurd. Op de Dutch Power Cows site kun je de 6 ontwerpen bekijken en stemmen welke jij de beste/mooiste vindt . Het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt zal uiteindelijk, mits er voldoende belangstelling is, gedrukt en verkocht gaan worden. De prijs zal ongeveer f 30,- bedragen.

Als je niet weet waar dit over gaat fiets dan ff hierheen voor een uitgebreide uitleg over het Dutch Power Cows project.

Dutch Power Cows

Zelfmoord te wijten aan mannenbladen

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Britse deskundigen, die afgelopen dinsdag een rapport publiceerden voor het Britse parlement, zijn mannenbladen mede-verantwoordelijk voor het hoge zelfmoordcijfer onder jonge mannen (proest ).
De glossy's vullen hun pagina's met een volledig wereldvreemd machobeeld van een door mannen gedomineerde maatschappij, aldus de deskundigen. Hierdoor maken de bladen het moeilijker voor hun lezers zich aan te passen aan de moderne samenleving.

,,Mannen moeten naast het verlies van hun rol als enige kostwinner in het gezin vaak ook werkloosheid verwerken'', aldus een van de auteurs van het rapport. De bladen wekken valse hoop, meent hij. Ze voeden een hopeloos verouderd beeld van de man. ,,Maar de wereld is veranderd, daar moeten mannen mee in het reine komen'', zegt de deskundige.

In Groot-Brittannië is het zelfmoordcijfer onder jonge mannen drie keer zo hoog als dat onder hun vrouwelijke leeftijdsgenoten. In 1996 maakten 3460 mannen een eind aan hun leven.

Ik weet niet in hoeverre deskundigen in Engeland een diploma ofzo moeten halen, maar dit valt dus in dezelfde categorie als het afschuiven van de schuld van geweldplegingen en dergelijke op tv, film en computerspelletjes. Belachelijk dus...

PCM klaagt Kranten.com aan

Omdat onderstaande ook deels te maken heeft met FOK! en Tweakers.net hieronder even een berichtje over de zaak PCM Uitgevers versus Kranten.com:

[Persbericht van Eureka Internetdiensten (Kranten.com)]

"Linken van Internetwebsites in strijd met auteursrecht?"

PCM neemt juridische actie tegen online krantenoverzicht

ROTTERDAM, 18 april 2000 - Kranten.com, de website met het meest complete overzicht van de Nederlandse kranten, ligt onder vuur. PCM, uitgever van o.a. de dagbladen NRC, AD en De Volkskrant, wil Kranten.com verbieden te linken naar de websites van haar dagbladen en naar de koppen van de artikelen die online zijn gepubliceerd.

De uitgever van Kranten.com, Eureka Internetdiensten, pleegt volgens PCM inbreuk op haar merkrechten, auteursrechten en databankrechten "ten aanzien van de titels van de PCM dagbladen en de (titels en titellijsten van) artikelen uit de bedoelde dagbladen".
Volgens de advocaat van PCM profiteert Kranten.com bovendien "op ongerecht-vaardigde wijze van de inspanningen van de dagbladen".
Als Kranten.com haar service niet beëindigt, stapt PCM naar de rechter.

Kranten.com is een website opgezet door studenten ongeveer anderhalf jaar geleden. Het biedt een compleet overzicht van de koppen van door de gebruiker zelf geselecteerde kranten, variërend van landelijke dagbladen tot regionale kranten. Ook bestaat de mogelijkheid om dagelijks via een gratis e-mailservice een overzicht te krijgen van de koppen van de kranten. Een groot deel van de Nederlandse dagbladen wordt uitgegeven door het PCM-concern.
Kranten.com kan geen overzicht meer maken wanneer deze bladen ontbreken.

De argumentatie van PCM dat Kranten.com de auteursrechten schendt wordt door Kranten.com verworpen. Volgens Kranten.com is het enige wat zij doet het linken naar de websites van de kranten.

Martin Klerx van Kranten.com:
"Internet is groot geworden door het linken naar andere websites oftewel het optimaal verspreiden en toegankelijk maken van de openbaar aangeboden informatie. PCM begrijpt niet wat de essentie van Internet is. Wanneer de rechter het met PCM eens is, betekent dit dat de vrijheid van meningsuiting en informatievergaring op Internet drastisch aan banden wordt gelegd. Linken is een gedeelte van Internet, het IS Internet. Eigenlijk zouden de kranten juist blij moeten zijn met de extra bezoekers die wij naar hen toe sturen."

Krijgt PCM gelijk van de rechter dan heeft dat grote gevolgen niet alleen voor Kranten.com maar ook voor websites als Ilse.nl, AltaVista.nl en beursgenoteerde bedrijven als WorldOnline. In Amerika hebben bij vergelijkbare cases de dot coms gelijk gekregen en werd het argument dat linken een inbreuk is op het auteursrecht verworpen.

------------------------------------------------
Eureka Internetdiensten wordt vertegenwoordigd door mr D.J.G. Visser van
Stibbe Simont Monahan Duhot, telefoon 020-5460451, dirk.visser@stibbe.nl

PCM wordt vertegenwoordigd door mw mr J.I. Krikke van De Brauw Blackstone Westbroek, telefoon 020-5771798, jikrikke@dbbw.nl
------------------------------------------------

Als deze rechtzaak inderdaad wordt gewonnen door PCM dan kan ook FOK! wel inpakken, en met ons vele andere sites (waaronder bijvoorbeeld Tweakers.net), hoewel dan als oplossing voor dat probleem natuurlijk de bronvermelding gewoon kan worden weggelaten... Ik vind 't een belachelijke claim van PCM en ik hoop alleen maar dat de rechter er niet in trapt.
Langs deze weg wens ik de makers van kranten.com dan ook succes en ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat ze winnen.
Het is toch belachelijk dat je als website geen links naar andere sites op mag nemen ? Zal VNU blij mee zijn. Kopen ze voor 30 miljoen Startpagina.nl op, moeten ze alle links gaan verwijderen. Om nog maar te zwijgen over de zoekmachines die wel allemaal hun deuren kunnen sluiten.
Wie denken ze bij PCM wel niet dat ze zijn ??

Barbie for president

Niet in het echt natuurlijk, want Barbie bestaat niet...

The White House Project, een groep die pleit voor vrouwelijke kandidaten voor het presidentschap, heeft in samenwerking met fabrikant Mattel besloten een President-Barbie-pop uit te brengen

President is alweer het 75e beroep dat Barbie in haar lange (ruim 40 jaar al) loopbaan uitoefent, na eerst onder andere dokter, voetbalster en astronaut geweest te zijn. De pop zal vanaf 1 mei in de winkels liggen en te koop zijn in drie rassen: zwart, latino en blank. De groep heeft Mattel ook al voorgesteld het roze Barbiehuis Wit te kleuren.

Marie Wilson, president van het White House Project, verklaarde Barbie-for-President als een natuurlijke stap in haar loopbaan te zien: "Girls nationwide own an average of eight Barbies. Since Barbie is such a large part of girls' lives, we want to be there with a message that encourages them to be tomorrow's leaders," zo verklaarde ze.

Bij elke Barbie wordt een kopieetje van het programma van de groep geleverd. Hierin wordt vooral gemikt op jonge vrouwen (18-24), en wordt geprobeerd hen geinteresseerd te krijgen in de politiek.

De groep zal verder de resultaten van een enquete vrijgeven, waarin de meest kansrijke vrouwelijke kandidaten voor het vice-presidentschap zijn onderzocht. De enige vrouw die in de race was voor het presidentschap, Elisabeth Dole, stapte er al weer vroeg uit, om haar steun aan George Bush jr. te geven.



Madonna krijgt een jochie

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popdiva Madonna heeft te horen gekregen dat ze zal gaan bevallen van een zoon. De Amerikaanse zangeres/actrice was dolgelukkig met deze melding. Haar 3 jaar oude dochtertje Lourdes zal er in September een broertje bij krijgen.

Madonna, inmiddels alweer 41, vertelde afgelopen maart dat ze verliefd was op de vader van haar ongeboren baby (de Engelse regisseur Guy Ritchie die o.a. 'Lock, Stock and two smoking Barrels' regisseerde) en dat we wellicht een huwelijk in zat. De vader van de regisseur betwijfelde dit echter. Hij beschreef Madonna als een 'lief, simpel meisje' .

Ben benieuwd of het jochie een net zo belachelijke naam zal krijgen als z'n grote zus...


Spel rond Duits corruptieschandaal

Duitse humor blijkt toch te bestaan. Een Duits computerbedrijf heeft een spel uitgebracht, waarbij het de bedoeling is om koffers gevuld met geld, naar Duitse politici te brengen.

Het spel verschijnt als reactie op het corruptieschandaal binnen de Christen-Democratische CDU. Oud-kanselier Helmut Kohl moest een aantal maanden geleden toegeven donaties van bedrijven te hebben aangenomen toen hij nog aan de macht was.

De meeste punten kunnen in het spel worden verdiend door een koffertje te geven aan Kohl, die als een superman met een logo "Koning" op de borst wordt uitgebeeld. Ook andere voorname CDU-leden komen aan bod, waaronder ex-partijleider Schauble, die af moest treden nadat hij moest toegeven ook schenkingen te hebben aangenomen.

Voorts zijn punten te verdienen door geld af te leveren bij de nieuwe partijleidster, Angela Merkel, die mede aan de top is gekomen doordat ze niet in het schandaal betrokken was.

Het spel kan worden gevonden op www.bimbesrepublik.com

Apparatuur van Doe Maar gejat!

Minimal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het busje met alle instrumenten van de popgroep Doe Maar is gisterochtend in Brussel gestolen. Doe Maar moest daarom gisteravond optreden met geleende en gehuurde apparatuur. "De waarde van het gestolen goed ligt tussen de twee en drie ton" zo zegt manager Van Der Heijden. De diefstal is hard aangekomen bij de bandleden.
Alle gitaren, op de basgitaar van Henny Vrienten na, zijn weg. "Een gitaar is een heel persoonlijk instrument" aldus een van de gitaristen.

Nederlanders bewegen te weinig

The Animated Gif*Friends hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle goede voornemens voor het nieuwe millennium lijken alweer te zijn vergeten; Nederlanders bewegen nog steeds te weinig. Om aan de norm voor gezond bewegen te voldoen, moet iemand ten minste vijf dagen in de week een half uur lichamelijk actief zijn. Maar zes van de tien mensen halen dat niet!

Deze 60% loopt een verhoogd risico vroegtijdig te sterven aan hart- of vaatziekten, stellen drie onderzoekers in het Nederlands Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen. Naar schatting éénderde van alle sterfgevallen door deze ziekten, wordt veroorzaakt door inactiviteit.

De meeste mensen weten wèl dat zij te weinig bewegen. 'Meer lichaamsbeweging' was bij een enquete in januari het meest genoemd als goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Jongeren onder de 18 moeten volgens de ,,bewegingsnorm'' dagelijks een uur actief bezig zijn met bijvoorbeeld fietsen, wandelen of trap lopen. Twee maal in de week moeten zij zich echt inspannen.

Maarja, die jongeren zitten allemaal achter de computer naar Fok! te kijken. Sorry hoor Binnenkort www.fokworkout.nl? Wie weet...

Virtuele nieuwslezeres maakt haar debuut

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In London is vandaag 's werelds eerste virtuele nieuwslezeres 'Ananova' geïntroduceerd. De door computers gegenereerde nieuwslezeres zal vanaf vandaag 24 uur per dag nieuws leveren op haar website.

Ze spreekt met een mid-atlantisch accent zodat de gebruikers niet afgeleid worden door een regionaal accent.
Ananova's eerste woordjes tijdens een persconferentie waren niet papa of mama maar "Good morning, I'm Ananova. I've been locked in a room for 12 months with nothing but geeks and techies for company."

Ananova is bedacht en gecreëerd door een divisie van The UK Press Association News Agency. Ze bezit een volledig scala aan menselijke trekjes, gebaseerd op onderzoek naar welke eigenschappen het publiek belangrijk vindt in een nieuwslezer.

Om te beginnen zal Ananova op internet het nieuws lezen, maar de bedoeling is dat ze dit in een later stadium ook via het huis-tuin en keuken GSMmetje zal doen.

Het ziet er allemaal heel leuk en aardig uit hoor maar de stem is irritant, de uitspraak nog irritanter en veeeel te sloom en eigenlijk ergerde ik me al na anderhalve minuut. Tja, 't is weer 's wat nieuws, maar of 't een succes wordt ? Ik betwijfel 't...



Geen voorkeursbehandeling vips

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar aanleiding van beschuldigingen aan het adres van verzekeraars - zij zouden voorkeursbehandelingen geven aan bijvoorbeeld artiesten en sporters om de bekendheid van de verzekeringsmaatschappij te vergroten, hebben verzekeraars te kennen gegeven dat er absoluut geen enkele sprake is van zogenaamde 'vip'-lijsten.
Verzekeraars geven wel toe dat claims van sommige mensen soepeler behandeld worden dan die van anderen, maar het is niet zo dat dit gebeurt aan de hand van lijsten met bekende Nederlanders.

Gelukkig maar, toch ? mevrouw van der Ven ?

Extra belastingvoordeel bij aankoop PC

Minister Vermeend van Sociale Zaken en staatssecretaris Bos van Financiën zijn druk bezig met een plan, dat ze PC-Prive voor iedereen hebben genoemd. Het houdt in dat alle Nederlanders vanaf 2001 de mogelijkheid krijgen om met een forse belastingkorting van 37 tot 52 procent een computer aan te schaffen. De regeling zal maar voor een beperkte tijd lopen, omdat het anders te duur wordt. Het idee erachter is dat mensen met een bijstandsuitkering nu een computer kunnen aanschaffen, die goedkoper is en in kleine termijnen van de brutouitkering wordt afgehouden. Een computer van 3000 gulden kost voor deze mensen dan nog maar zo'n 1850 gulden, de korting loopt op tot zo'n 37 procent. De regeling is ingevoerd omdat er een tweedeling aan het ontstaan is; aan de ene kant de mensen die een PC kunnen betalen, en aan de andere kant de mensen met een uitkering of een laag inkomen.

Een goed idee uit Den Haag, dat is mooi, maar wel even wennen voor me (Tweede-Fase-scholier)

Playstation II niet gevaarlijk meer

Het ministerie van handel heeft in Japan had Sony exportbeperkingen opgelegd voor de Playstation II. Het vreesde dat onderdelen van de spelcomputer gebruikt zouden kunnen worden voor militaire doeleinden, en dan vooral raketgeleidingssystemen (hmm, volgens mij alleen virtuele raketjes, maar dat kan aan mij liggen). Zie ook "PSX II lanceert raketten?". Gisteren werd er besloten dat de spelcomputer toch als ongevaarlijk werd gezien en de exportbeperkingen werden opgeheven. Waarschijnlijk vanwege gezichtverlies of iets dergelijks . Sony hoopt 4 miljoen spelcomputers de verkopen in Japan en 6 miljoen in de VS & Europa. We kunnen hem hier eind 2000 verwachten.

Internetbedrijven VS niet naar de beurs

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negen Amerikaanse internetbedrijven hebben afgelopen maandag te kennen gegeven dat zij het niet aandurven om in het huidige beursklimaat een eerste notering aan te vragen. (Slimme zet gezien het WorldOnline debacle )
Een van de bedrijven die de beursgang heeft uitgesteld is het veel bezochte internetportaal AltaVista.

Internetbedrijven zagen vorige week hun beurskoersen fors kelderen. Toonaangevende bedrijven op het Internet, zoals warenhuis Amazon en veilinghuis eBay, kregen klap na klap. De schermenbeurs Nasdaq, sloot vrijdag 34 procent lager dan zijn recordslot op 10 maart. Vrijdag zakte de Nasdaq in een keer 9,7 procent.

Misschien moet FOK! ook nog maar even wachten met de beursnotering ?

Taxi oorlog in Amsterdam

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zondagnacht heeft de Amsterdamse politie twee chauffeurs van de Taxi Centrale Amsterdam aangehouden omdat ze een auto van de concurrent TaxiDirekt hadden vernield.
De twee deden zich voor als passagiers, maar begonnen, na in de taxi te hebben plaatsgenomen, de boel te vernielen. Na het vernielen van de mobilofoon werd het tweetal gearresteerd.

Justitie kondigt aan hard op te zullen treden tegen de taxi oorlog. Afgelopen zaterdag mislukte de bemiddelingen van prof. M. Rood. TCA heeft nog een week bedenktijd van minister Netelenbos gekregen.

Beetje kinderachtig gedoe over en weer vind ik

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.