Vijftig tinten blond

Ongeduldig kijkt ze met haar grote ogen naar het scherm. 'Bzzzzt', klinkt de smartphone. Ze grijnst. 'Bzzzzt', haar blauwe kijkers worden nóg groter. Achter gordijntjes van blond haar kleuren twee wangen rood.

Haar roze jas gaat steeds verder open. De temperatuur in de coupé loopt langzaam op. Onder het zwarte lange shirt komen twee van die ingewikkelde bandjes te voorschijn. Ik krijg opeens een déjà vu. Wat er zich allemaal afspeelt tussen de groen gelakte nagels en de glunderende ogen van de blonde dame van - ik schat - een jaar of achtentwintig, ik weet het niet.

Bij de volgende 'bzzzzt' bijt ze op haar onderlip. Haar gouden ketting met dito hartje staat gespannen rond haar kin. Even lijkt er een aarzeling op haar gezicht, maar vervolgens tikt ze met twee duimen vlot een heel verhaal. Na twee keer 'bzzzzt' kort achterelkaar schiet ze hardop in de lach. Ze bestudeert haar scherm, haalt een vuiltje uit haar oog en kijkt mij aan. Ik glimlach.

Haar blik gaat snel weer terug op haar scherm en ze schuift langzaam iets onderuit, haar ene been over de andere. De tenen van haar linker blote voet wiebelen haar slipper op en neer. Ze kijkt naar haar tas. En weer terug naar haar scherm. Dan op haar horloge. Vervolgens voelt ze met haar vrije hand in haar tas. Bij de volgende 'bzzzzt' kijkt ze de coupé rond, staat dan op en verdwijnt richting toilet.

Op dat moment klinkt er een 'bzzzzt' op mijn iPhone...

Het vervolg lees je op: 'Vijftig tinten blond (2)'