Afscheid

Het moment is aangebroken om afscheid te nemen van FOK!, het platform waarvoor ik - vrijwillig, doch niet vrijblijvend - sinds maart 2012 wekelijks met veel plezier meer dan 160 columns schreef onder de naam Martin7sloten.

Wat begon op de maandagavond, wanneer de klok 23 keer sloeg, werd later vervroegd naar klokslag 13. Meerdere keren heb ik op podia door het hele land voor mogen dragen voor live publiek. Mijn columns smaakten zelden zuur, zoet of bitter. Soms scherp, maar altijd persoonlijk. De avonturen in de trein waren vaak metaforen voor mijn reis door het leven. Van een jonge Martin7sloten tot de 7sloten die ik nu ben. In de afgelopen jaren heb ik drastische keuzes gemaakt. Ook kreeg ik te maken met beslissingen die anderen voor mij namen. Ik ben er een rijker mens door geworden.

Ik hoop dat jullie een fijne reis hebben gehad. Een reis die ik voort zal zetten op een ander spoor. Letterlijk en figuurlijk. Over exact twee weken treed ik in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Terug op het spoor dat ik een tijdje heb moeten missen, maar dan in uniform. Het is tijd voor nieuwe bestemmingen, nieuwe avonturen en ongetwijfeld nieuwe verhalen. In welke vorm (columns, verhalen, boek) en op welk platform (sowieso op mijn eigen site) ga ik uitvinden de komende tijd.

Mijn dank gaat uit naar alle (ex-)collega's, (eind)redactieleden, spellcheckers, moderators, de rest van de FOK!-crew en natuurlijk ook naar Danny. Een speciaal dankwoord richt ik tot Rikus en Trudy, die mij drie jaar geleden naar FOK! hebben gehaald. En last but not least: een bijzonder dankjewel voor jullie, de duizenden lezers die mijn verhalen volgden hier op FOK! Jullie commentaren waren zelden zuur, zoet of bitter. Soms scherp, maar altijd heb ik ze hier met een glimlach op mijn gezicht zitten lezen. En dat is waar een schrijver het allemaal voor doet.

Ik wens jullie allemaal een prettige voortzetting van jullie reis.

Martin7sloten