Halalhuizen voor straatterroristen

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Bos en Lommer is een uiterst naargeestige achterstandswijk in Amsterdam. Je breekt er je nek over de niet of slecht geïntegreerde buitenlanders, met een forse oververtegenwoordiging van uit Marokko afkomstige gezichtsbedekkers. Het Bos en Lommerplein zou een mooie plek worden. Helaas bleek de protserige architectuur al snel op instorten te staan wegens gesjoemel van de aannemer met de fundering. De winkels die zich zouden richten op de bovenkant van de markt blijken nu vooral te zijn gevuld met Mohammedaans-religieuze rotzooi en de markt op het plein wordt bevolkt door in woenstijnjurken gehulde handelaars, die zich vooral richten op de verkoop van Arabische troep.

In Bos en Lommer worden nu de woningen in twee huizenblokken volgens Islamitische normen ingericht. Zoals met een schuifdeur tussen de woonkamer en de keuken, zodat de moslima's kunnen worden opgesloten waar ze horen. Het halletje wordt groter zodat men daar de schoenen kan uittrekken en neerzetten. Extra waterpunten in de WC en de badkamer, zodat de Mohammedanen zich op religieuze wijze kunnen reinigen.

Ik heb geen enkel probleem met religie, maar ik vind wel dat de godsdienstigen de kosten van die religie zelf moeten dragen. Dus meerkosten uit de volkshuisvestingspot voor deze Mohammedaanse eisen betalen, dat vind ik ten principale onjuist. Geiteharen-sokkendragers zeggen nu, dat er ook wel woningen door de Katholieken of de Protestanten zijn gebouwd en dat er dus niets mis is met deze Halal-huizen. Dat is een lelijke misvatting. Immers, de Katholieke en Protestantse woningbouwverenigingen werden betaald van het geld van de kerken. Van een gelukte Mohammedaanse woningbouwvereniging is geen sprake geweest in ons land. De schamele pogingen daartoe strandden in een slangenkuil van richtingenstrijd, wantrouwen en onverdraagzaamheid.

Ik heb om nog een andere reden groot bezwaar tegen de inrichting van deze Halalhuizen. De huurders mochten kiezen tussen een woning van de oorspronkelijke grootte en een woning die twee keer zo groot was, omdat er dan telkens twee huizen werden samengevoegd. Uiteraard koos iedereen voor die grote woningen. Zijn die Mohammedanen dan zo rijk? Nee. De bijstandsuitkeringen verdubbeld? Ook niet. De huursubsidie betaalt het verschil. Dus er  komen minder woningen beschikbaar, en de werkloze profiteurs wonen er als een vorst. Of beter gezegd: als een sultan. Van uw en mijn belastinggeld.

Nog een minpunt: hele woonblokken worden verbouwd tot Halal-huizen. Het gevolg is dat de Mohammedanen nog erger op elkaar kruipen, in plaats van dat ze zich wat meer verspreiden over de stad, zodat ze overal wonen, maar nergens in een te grote concentratie aanwezig zijn.

Kortom: de Amsterdamse Woningbouwvereniging Eigen Haard stapelt fout op fout.

En ze zijn wat belangrijks vergeten. Er ontbreken zeer belangrijke voorzieningen aan die Halal-woningen. Zo is er geen kluis aanwezig om de buit van de door de -in statistich opzicht veel vaker criminele- zoons van de familie gepleegde straatroven veilig in op te bergen en eveneens ontbreken in de woonkamers stevige steunen aan de muur voor het ophangen van de door deze zoons "verdiende" plasmatelevisies van het grootste formaat!

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar pschouten@live.nl. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns