Het Zondagse Orakel - Wat als Geertje president wordt?

Er is één groot voordeel bij een goed tweeluik: ik hoef maar één antwoord te formuleren. Dit wordt dus een rustige zaterdagavond! Ik ben zo klaar! Denk ik …

DriekOplopers - Henk, Ingrid, Olek en Natasha (deel 1)
Een tweetal columns naar mijn hart Driek. Ook ik snap gewoon niet dat er nog mensen zijn die in deze poppenkast trappen. Of moet ik zeggen dat ik niet begrijp dat die debielen die zich gedoogkabinet noemen, niet doorhebben hoe doorzichtig al die spelletjes zijn?

Ik denk dat dit laatste zeker het geval is.
Rutte is rechtstreeks vanaf moeders schoot het studentenhuis ingerold waarna hij zo in het Haagse pluche lijkt te zijn beland. Enige vorm van een echt leven lijkt hij nooit te hebben gekend. Hoe kun je nu weten wat Henk bezighoudt, als je nog nooit een Ingrid hebt geneukt?
Verhagen is de verpersoonlijking van de wolf in schaapskleren. Joods-christelijke normen en waarden worden gepredikt maar de wet van de centen is leidend. Ook als dit ten koste gaat van onderwijs, zorg, de zwakkeren, de allerarmsten, privacy of zelfs de waarheid. Die christenhond liegt namelijk regelmatig glashard! Dat adderengebroed ontkent gewoon beloften, als hij daarmee kan garanderen dat hij nog even mee kan blijven regeren!
Wilders' werkelijkheid is “de waarheid volgens Twitter”. De geschiedenis is wat hij leest op Wikipedia en in de geschriften van Breivik. Wat op internet staat, is waar. Dus ook al het gezeik en gezeur. Het hersenloze geblèr onder nieuwsberichten is in zijn ogen wat het volk bezighoudt. Waarmee hij dus geen enkele aandacht meer heeft voor de overige Nederlanders, die wel wat beters te doen hebben dan zeiken op Polen, cultuur, de linkse elite en de islam op internet.

Dit stel idioten heeft dus alweer een paar dagen in het Catshuis zitten zeveren. Onderhandelen over bezuinigingen. Zonder ook maar het minste gevoel bij de werkelijkheid van de mensen waar het over gaat. Rutte heeft enkel gevoel bij de arme tweeverdieners die hun veel te dure huis willen behouden en bij ex-collega’s die nu te duur worden betaald. Verhagen heeft helemaal geen gevoel in zijn donder, anders dan het gevoel van zijn te strakke slip rond zijn enorme teelballen.  Wilders heeft enkel mededogen met zijn denkbeeldige vriendjes Henk en Ingrid c.q. de gefrustreerde ettertjes die hun tijd verdoen op internet.
En dat gaat beslissen over 16 miljard aan bezuinigingen? Ik mag hopen dat de ambtenaren die er nu omheen zwermen nog weten wat er zich bij hun buren afspeelt. Maar ja. Die zullen ook niet al te hard lopen voor dat clubje zweefteven, dat het ambtenarenapparaat wil halveren.

Ergo: ik verwacht geen slimme oplossingen. Ik verwacht geen enkele logica. Op z’n best klapt het hele zooitje en komen er verkiezingen.

DriekOplopers - Henk, Ingrid, Olek en Natasha (deel 2)
Maar ja. Dan kom je weer op het volgende punt. Deel twee.

De PVV presenteert een idioot rapport over de kosten van de euro en de voordelen van de terugkeer van de gulden, en ze krijgen er in de peilingen meteen weer een paar zetels bij. Als Wilders een dag voor de verkiezingen weer een of ander idioot onderzoek zou presenteren, kunnen ze zomaar de absolute meerderheid krijgen! Er zijn blijkbaar meer dan genoeg mongolen die zich door dit soort neprapporten laten sturen.

Eerst het rapport zelf dan maar.
Wat als we de gulden hadden gehouden? Wat als we nu de euro inruilen voor de gulden? Wat als we geen lid van de EU zouden zijn? Zo ken ik er ook wel een paar.
Wat als we nog met florijnen zouden betalen? Wat als we de Spaanse vloot dusdanig in de pan hadden gehakt, dat Spanje nu een provincie van Nederland zou zijn geweest? Wat als het socialisme zou zegevieren? Of nog erger. Wat als de Duitsers de oorlog hadden gewonnen? Dan hadden al die hebberige Joodse bankiers de boel niet verkloot!
Oké. Ik geef toe. Een beetje een boude uitspraak die laatste. Maar wel een legitieme vraag. In de bancaire wereld ligt nu eenmaal de grootste oorzaak van alle ellende. Geertje kan zo’n uitspraak alleen niet maken, want dan is hij meer dan de helft van zijn sponsoren kwijt.

Maar ja. Dat “wat als” rapport levert dus wel degelijk virtuele stemmen op. Wat gaan we de dag voor de volgende verkiezingen krijgen? Komt Dion Graus met een rapport waarin wordt gesteld dat de huid van negers veel beter leder oplevert en dat daarmee heel veel dierenlevens worden gered? Presenteert Hero Brinkman een rapport dat zegt dat 150 kilometer per uur rijden op B-wegen de Polen uit Nederland verjaagt. Gaat Fleur Àgema definitief het ongelijk van statistieken bewijzen? Gaan ze een verband tussen boerka’s bij moslima’s en dementie bij blanke Nederlanders aantonen?

Allemaal onzin natuurlijk. Maar het werkt wel toch? Als ieder van bovengenoemde onzinonderzoeken twee zetels oplevert, hebben ze er zomaar acht in hun zak. Daarmee wordt de PVV wel degelijk de grootste partij en interesseert het ze geen reet of die onderzoeken ook maar een greintje waarheid bevatten. Zolang ze hun Arische superioriteit maar ten toon kunnen spreiden.

Wat als Geertje president wordt? Hé verrek! Dat zou het ultieme onderzoek van de PVV kunnen worden!

Wie moet dat onderzoek uitvoeren? Ik stel de leiding van de NVU voor. Kat in het bakkie.