Het Zondagse Orakel - Zwijgen over de PVV of over Henks neukertje?

Kuifkrullen – Mond dicht over Wilders
Weet je wel wat je van me vraagt Johan? Zwijgen over Geert? Nooit meer een PVV'er in de zeik zetten? Alles wat er vanuit de PVV aan idiote plannen komt aanhoren en er vervolgens niets meer over zeggen? Dat nooit!

Oké. Even serieus dan. Ja en nee zou ik op je oproep willen antwoorden. Ik ben het ermee eens dat je deze dames en heren niet een 24-uurs open podium moet bieden. Maar doen alsof er niets aan de hand is, is ook geen optie. Voor je het weet wordt dat de gewoonte en laten we de hele politiek buiten schot in onze opiniestukken. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Wellicht is het wel goed om eens vaker na te denken over de momenten en gebeurtenissen waar we wel op in willen gaan. Momenteel lijkt het wel alsof op iedere scheet die vanuit de PVV klinkt, de hele media duikt. En aangezien Geert iedere scheet tweet en iedere andere actieve politicus of politica van de PVV maar wat graag iedere scheet aan de eerste de beste journalist wil laten ruiken, is er dus altijd aandacht.

Laten we dus om te beginnen de scheten negeren. De onzin. De kansloze Kamervragen die enkel nutteloos tijd en geld kosten. De moties waarvan iedereen op de vingers na kan tellen dat ze geen kans maken. De verontwaardigde opmerkingen over links. De voorspelbare opmerkingen over buitenlanders. Alle holle zaken en uitspraken, die niets aan de politiek bijdragen en iedere mongool kan voorspellen.

Ik heb er dan weer geen enkel probleem mee om de zaken die de PVV zelf liever niet openbaar wil maken altijd aan te stippen. De blunders. Het niet begrijpen van statistieken. Beschonken knokpartijen. Brievenbus pissen. Ruzies. Racistische mail. Oplichtpraktijken.
Alles wat Geertje zelf nooit zal tweeten, zeg maar.

Het is echt zonde van de moeite om inhoudelijk op onzin in te gaan. Belachelijke zaken door de mangel halen is nooit verspilde tijd.

Bakoenin – Oud zaad, jonge eitjes
Ouwe viezeriken en jonge blaadjes. Altijd goed voor stevige discussie en veel uiteenlopende visies. Met name mannen neigen nog al eens vrij extreem naar ofwel jaloezie, dan wel afschuw of juist pure bewondering. Het zijn meestal alleen vrouwen die nog een stukje nuancering aanbrengen en de suggestie van oprechte liefde inbrengen.

Zelf zie ik toch ook wel de mogelijkheid van echte liefde. Ik heb alleen niet in alle gevallen de naïeve overtuiging dat die aanwezig is. Ik heb persoonlijk mannen met véél jongere vriendinnen gekend, die maar wat graag vertelden dat ze een véél jongere vriendin hadden. Binnen een kwartier had iedereen die ze voor het eerst leerden kennen al een foto van het jonge ding gezien.
Dit ging meestal over mid-veertigers die hier hun hele zelfbeeld aan ophingen. Die zelden tevreden bleven en ook al snel weer op zoek gingen naar een nieuwe vlam.

Niet zelden zie je de afhankelijke meisjes. Die altijd narcistische klootzakken met een stevig overwicht uit lijken te zoeken. Hier hebben beide personen meestal een stevig persoonlijkheidsprobleem. De ellende is dan echter dat ze elkaars probleem in stand houden. Binnen hun eigen beleving zijn beide partijen toch wel overwegend gelukkig met de situatie.
Vaak loopt dit pas uit de klauwen als er geweld om de hoek komt kijken. Maar dan is het al te laat.

Dan zijn er de stokoude miljonairs in rolstoel, met hun fotomodellen. Echte liefde? Ik denk het niet.
Tenminste. Die ouwe miljonair zal best wel zwaar verliefd zijn op zo'n seksbom. Als je geld genoeg hebt om een complete harem te kopen maar je jezelf toch aan één vrouw bindt, zal zo'n man dit best wel oprecht menen. Toch weet ik zeker dat de dame in kwestie iedere tachtigjarige AOW'er straal voorbij zou lopen.
Nee. Deze dames gaat het echt wel om de poen.

Wat Henk Bleker betreft heb ik niet zo'n zwaar oordeel. Hooguit een tikkeltje jaloezie.
De dame in kwestie is achtentwintig. Niet bepaald een snotneus dus. Als journaliste al dusdanig gearriveerd, dat ze geen kruiwagens meer nodig heeft. En ook niet zo onbemiddeld dat ze een rijke kerel nodig heeft. Dit is gewoon een keuze hoor.
Is Henk niet zo'n goede vangst omdat hij al op leeftijd is? Als Henk een jaar of tien jonger was geweest, hadden we het net zo'n lelijk, klein ventje gevonden en tien jaar terug was het ook al een lompe boer.
Zo ken ik nog wel een paar kerels van wie je niet snapt dat ze zo'n leuke vrouw aan de haak hebben weten te slaan. Maar “fout” kan ik het moeilijk noemen.