EuroDusNie en andere kneuzen

Actievoerders, verenigd in de 'organisatie' Eurodusnie zijn, naar eigen zeggen, van plan actie te gaan voeren tijdens het bezoek van onze Koningin aan Leiden, op Koninginnedag. De beweging heeft als uitvalsbasis een gekraakt schoolgebouw in Leiden. En nu wil het geval dat dit gezellige krakersclubje nogal op de teentjes is getrapt, omdat zij niet zijn geraadpleegd over het bezoek van Hare Majesteit. "Veel mensen beschouwen het bezoek als een schandalige provocatie", zo meldt ook de internet-site van deze kneuzen-club.

Bea: "Claus waar zullen we dit jaar heen gaan op mijn dagje?"
Claus: "Nou Bea, iets waar we veel mensen kunnen provoceren... zoiets als Leiden, daar zit toch nog zo'n krakers/actieclub?"
Bea: "Claus, mallerd dat doen we! Even lekker provoceren! Wij vieren Koninginnedag 2000 in Leiden!"

Erg waarschijnlijk verhaal hierboven? Dacht zelf van niet. Eurodusnie dicht zichzelf mijns inziens een grotere rol toe, dan waar Bea of wie dan ook ooit aan zal denken.

De organisatie van Eurodusnie beloofd in ieder geval een groot spectakel onder het motto 'geen koningshuis, staat of kapitaal maar een wereld voor ons allemaal'.

Tsjah, nog meer teksten die op jullie intelligentie moet wijzen? Nee? Da's misschien maar beter ook, want ik moet zeggen dat dit soort kreten niet echt bijster slim overkomen.

Laat Bea en Claus lekker lol hebben, laat Willempie en Max lekker op onze kosten een biertje gaan drinken en laat ze lekker een feestje vieren. Juliana is tenslotte weer een jaartje ouder!


Nou moet ik bekennen dat ik nooit zo'n fan ben geweest van krakers en actieclubjes. Niet dat alles goed is in Nederland, nee! Maar als je kritiek heb, kan je dat ook op een andere manier melden.

Neem als voorbeeld de Betuwelijn. Een paar weken terug stortten een paar debielen zich in het beton om het proces van de Betuwelijn te vertragen. Na 2 dagen al die krakers opgepakt. En dan staat er zo'n enorm stoere vent met een paarse kuif in de camera van het NOS-journaal: "Ja uhhh ik vind dat we het wel goed hebben gedaan. (big smile) Want uuhhh we hebben het 2 dagen opgehouden en er moest een hoop politie bij komen en dat kostte een hoop geld."
Wat een grote knul he?! Nog net voordat hij de groeten aan z'n oma kon doen werd hij gelukkig weggetrokken door de politie. Meer ellende bleef ons gelukkig bespaard.

Het vervelende is dan altijd, dat ze grote praats hebben, maar als het er op aan komt, niets durven. Kunnen jullie je de EuroTop in Amsterdam nog herinneren? Kijk, als je daar 1) op verboden gebied gaat staan en 2) ook nog een verfbommen naar die (oh zo mooie ) Mercedessen gaat staan gooien, dan kan je wellicht verwachten (met het hersenspul dat zèlfs bij hun aanwezig is!) dat je dan gelazer krijgt met de politie of ME. Er worden een paar lui opgepakt, ze stribbelen tegen, de mannen in het blauw doen hun plicht en pakken ze effe beet en wat doen die losers? Juist ja! Als een kleuter om het hardst in de camera staan huilen dat ze een bloedlip hebben. Wat moet je nou met dat soort lui?

Het kan nog allemaal goedkomen hoor, jongens en meiden van EuroDusNie. Want die Euro komt er Dus Wel en dan kunnen jullie je Dus misschien maar beter met belangrijkere zaken bezig houden. Zoiets als: Get a job and get a life!