FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 maart 2017

Van Gerwen verslaat Taylor in Rotterdam, Van Barneveld magnifiek

De Premier League Darts strijkt donderdag voor de tweede keer neer in Nederland. Net zoals vorig jaar was de avond in het Rotterdamse Ahoy in bizar tempo uitverkocht en het zit er dan ook bom- en bomvol met, vooral in het oranje uitgedoste, dartsfans. Het is de zevende avond, wat betekent dat er na vanavond nog twee op het programma staan voor de nummers negen en tien in de stand afvallen.

Er is Europa League op TV en doorgaans is dat slecht nieuws, maar we hebben toch een goed bericht: de wedstrijden in Rotterdam worden live uitgezonden op RTL Z! Dat is kanaal 12 voor Ziggoklanten en 11 en 733 (HD) voor mensen die bij KPN zitten.

James Wade (ENG) - Jelle Klaasen (NED) 7-3
Door wat wind in Ahoy begon het duel iets later en het was Wade die goed begon: 2-0. Klaasen leek vervolgens iets beter op gang te komen en ondanks dat het niveau niet heel hoog was, kwam hij op één leg achterstand: 3-2. Toch wist de Nederlander het Rotterdamse publiek niet achter zich te krijgen en zelf speelde hij ook niet best. Wade speelde ook niet fantastisch, maar stond zeer solide te finishen en de Engelsman liep zo gestaag weg naar een 7-3 overwinning.  

James Wade - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
James Wade - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Dave Chisnall (ENG) 7-4
Wright begon weer prima aan het duel, zoals hij al weken zeer goed gooit. Een 120-finish bracht hem op 2-0, maar met 88 en nog een sterke leg deed Chisnall gelijk wat terug: 2-2. Vanaf dat moment storte het niveau weer in, met name bij Chisnall, en Wright liep met matig spel weg naar 5-2. Een mooie 123-finish bracht Chizzy weer eens een leg en bij 6-3 pakte hij nog een leg, maar daar bleef het bij. Snakebite maakte de wedstrijd via dubbel 10 af: 7-4, waardoor hij ook na vanavond de leider in de Premier League blijft.

Peter Wright - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Peter Wright - Dave Chisnall (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Gary Anderson (SCO) 7-2
Van Barneveld schoot voor eigen publiek als een malle uit de startblokken met een twaalf- en dertiendarter en triples die met speels gemak gegooid werden. Anderson pakte een leg, maar Van Barneveld leek alleen maar beter te gaan gooien. Op 4-1 gooide hij achteloos een prachtige 156-finish, waardoor het gat met de Schot al vier legs was. Een bijzonder matige leg volgde, maar de Nederlander herstelde zich razendsnel en gooide er gelijk een tiendarter achteraan: 6-2. De volgende leg was weer van wat minder niveau, maar via dubbel 16 pakte Van Barneveld de bijzonder overtuigende 7-2 overwinning.

Raymond van Barneveld - Gary Anderson (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Gary Anderson (Bron: PDC)

Kim Huybrechts (BEL) - Adrian Lewis (ENG) 3-7
Huybrechts opende het duel prima, terwijl Lewis weer ouderwets wisselvallig speelde. Zo gooide hij achter elkaar 58, 58, 59, 58...en dan ineens weer 180, waarna Huybrechts met een strakke 89-finish op 3-1 kwam. Plotseling was daar ineens weer een opleving van Lewis, die met een 126-finish op 3-3 kwam en ineens de triples met gemak raakte. Huybrechts raakte niks meer en Lewis strafte dat keihard af, door naar een 7-3 overwinning weg te lopen.

Kim Huybrechts - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 4-7
Het slotstuk van de avond kende een begin waar vermoedelijk niet iedereen rekening mee had gehouden. Taylor begon sterk, terwijl Van Gerwen juist ontzettend matig gooide en na twee verloren legs gemiddeld zelfs minder dan tachtig punten per beurt gooide. Nadat Taylor op 3-0 kwam leek Van Gerwen eindelijk los te komen en met sterk spel knokte hij zich naar 3-3. De wereldkampioen ging zelfs gelijk door naar 5-3, maar op dat moment lukte het Taylor weer even om eens iets te raken en een leg te pakken. Daar bleef het bij, want Van Gerwen maakte het via dubbel 16 gedecideerd af: 7-4. 

Phil Taylor - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Phil Taylor - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)

EL: Sterk Ajax bereikt kwartfinale

Ajax heeft voor het eerst sinds 2003 weer de kwartfinale van de Europa League bereikt. De Amsterdammers wonnen na een zeer sterk optreden in de eigen ArenA met 2-0 van FC Kopenhagen en poetsten hiermee de 2-1 nederlaag uit Denemarken weg. Het enige dat de ploeg van trainer Peter Bosz zich mocht verwijten is dat de score niet hoger uitviel.

Bij Ajax ontbrak aanvoerder Davy Klaassen vanwege een schorsing, maar de middenvelder leek niet gemist te worden. De Amsterdammers klapten er vanaf de eerste minuut bovenop en lieten Kopenhagen keer op keer blijken dat er niets te halen viel. De ploeg speelde geconcentreerd en zat er bij alle duels bovenop.

Dit leverde voor rust twee goals op. Na ruim twintig minuten spelen dribbelde Amin Younes naar binnen en zijn schot werd door de doelman van Kopenhagen maar half gekeerd. Voor Bertrand Traoré was het hierna een koud kunstje om de bal binnen te koppen. In de blessuretijd versierde spits Kasper Dolberg een strafschop die hij zelf binnen schoot. Tussendoor miste Hakim Ziyech nog een enorme kans.

Na rust ging Ajax verder waar het de eerste helft eindigde en dat was aanvallen. Dit resulteerde in het eerste kwartier in kansen voor Ziyech, Younes en Traoré die het zich alle drie mochten aanrekenen dat de score niet verder opgevoerd werd. Dolberg raakte nog eens de paal en stuitte een keer op de keeper. In blessuretijd hielp Younes nog een prima counter om zeep.

Kopenhagen had dit seizoen in Europa alleen met 1-0 van Leicester City verloren, maar de ploeg was tegen dit Ajax kansloos. De Denen kregen in het duel slechts enkele mogelijkheden en waren zelfs niet in staat een slotoffensief eruit te persen.

Sterk Ajax gunt Kopenhagen geen kans (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Sterk Ajax gunt Kopenhagen geen kans (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)

'McLaren overweegt Mercedes-motoren voor 2018'

Het Formule 1-team McLaren lijkt genoeg te hebben van de aanhoudende problemen van motorenfabrikant Honda. De Japanse krachtbronnen komen er sinds hun debuut in 2015 niet aan te pas en deze winter grossieren ze weer in te weinig snelheid en onbetrouwbaarheid. Volgens de BBC spreekt het Britse team daarom nu met Mercedes over motoren voor 2018 en verder.

McLaren reed tussen 1995 en 2014 met motoren van Mercedes voordat de overstap naar Honda werd gemaakt. Dat leverde tot nu toe als beste resultaat tot driemaal toe een vijfde plaats op en dit jaar lijkt het niet beter te worden. Daarom wordt nu omgekeken naar een mogelijke andere partij.

Volgens McLaren worden de opties voor de komende jaren afgewogen en daarbij kan een overstap naar Mercedes of Renault, zoals de BBC suggereert, tot de mogelijkheden behoren. De contacten tussen McLaren en Mercedes waren tot niet al te lang geleden informeel en kort, maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft ondertussen de deur voor McLaren weer op een kier gezet. Hij heeft gezegd dat Mercedes bereid is om aan een vierde team te leveren.

Groot obstakel voor McLaren kan de financiële bijdrage zijn die Honda levert. Deze komt naar verluidt op 100 miljoen dollar neer en geldt nog voor de komende zeven jaar. Het kopen van klantenmotoren kost McLaren ongeveer 17 miljoen euro op jaarbasis. Dit is een gat in de begroting waar McLaren rekening mee moet houden bij het maken van een keuze voor 2018 en verder.

Geen aanwijzingen afluisteren Trump Tower

De voorzitter en vicevoorzitter van de commissie voor de inlichtingendiensten van de Amerikaanse Senaat zeggen geen bewijzen te hebben gezien dat de telefoons van Donald Trump tijdens diens verkiezingscampagne door de regering-Obama werden afgetapt.

"Op basis van de informatie waarover wij beschikken, zien wij geen aanwijzingen dat de Trump Tower voor of na de verkiezingsdag in 2016 door enig onderdeel van de regering van de Verenigde Staten in het oog werd gehouden", aldus een verklaring van voorzitter Richard Burr, een Republikein, en vicevoorzitter Mark Warner, een Democraat.

Woensdag kwam de vaste inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden al tot dezelfde conclusie.

Trump onderbouwde zijn claim niet met bewijs. Tegen Fox News zei hij woensdag dat er binnenkort meer informatie naar buiten komt. Hij voegde daaraan toe dat "afluisteren veel verschillende dingen omvat".

Geen aanwijzingen afluisteren Trump Tower
Geen aanwijzingen afluisteren Trump Tower (Foto: ANP)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Aboutaleb handhaaft woorden schietinstructie

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft geen spijt dat hij in het openbaar gesproken heeft over de schietinstructie aan het speciale aanhoudingsteam DSI, dat opgeroepen was om beveiligers van de Turkse minister Kaya aan te houden en eventueel te ontwapenen.

Dat zei Aboutaleb donderdag in het debat met de Rotterdamse gemeenteraad, waar vragen waren gerezen over zijn woorden na het beëindigen van de gebeurtenissen rond het Turkse consulaat-generaal in de Maasstad.

"Als je een arrestatieteam oproept, dan is de kans aanwezig dat het wapen wordt gebruikt", aldus Aboutaleb. Hij zei daar niet geheimzinnig over te willen doen, ook al besloot premier Mark Rutte daar niets over te zeggen. "Dit was live in beeld op televisie, dan moet je zo'n vraag naar waarheid beantwoorden, hoe heftig zo'n antwoord ook is. Het doel was om twaalf mogelijk bewapende beveiligers van de Turkse minister aan te houden."

Gebaar
De burgemeester verwacht ondanks twijfels in de gemeenteraad geen problemen met de demonstratie van vrijdag. Dan zullen volgens hem naar schatting tweehonderd mensen demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland. Hij sluit echter niet uit dat ook geprotesteerd wordt tegen het optreden van de Rotterdamse politie, waarover in Turkije veel te doen was.

Aboutaleb heeft een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van "vele schakeringen uit de Turkse gemeenschap in Rotterdam". Dat gebeurde in stilte vanwege de bestaande spanningen. In het overleg is volgens hem gesproken over een gebaar in de richting van horecaondernemers die schade hebben geleden.

Aboutaleb handhaaft woorden schietinstructie
Aboutaleb handhaaft woorden schietinstructie (Foto: ANP)

Ook Frans onderzoek naar fraude bij Airbus

Ook de autoriteiten in Frankrijk nemen de Europese vliegtuigbouwer Airbus onder de loep. Het Franse Parquet National Financier is een voorlopig onderzoek begonnen naar mogelijke fraude, omkoping en corruptie rond de verkoop van commerciële vliegtuigen.

In augustus vorig jaar dook de Britse fraudewaakhond SFO ook al in de zaak. Die zal nu een en ander gaan afstemmen met de Fransen. De onderzoeken richten zich volgens het bedrijf op onregelmatigheden met betrekking op consultants van een derde partij. Airbus liet donderdag weten mee te werken met de autoriteiten.

Ook Frans onderzoek naar fraude bij Airbus
Ook Frans onderzoek naar fraude bij Airbus (Foto: ANP)

Bewaren

Bewaren

Netflix wil content aanpassen voor mobiel

Netflix onderzoekt de mogelijkheid om eigen content aan te passen voor smartphones. Met een aparte montage voor mobiel zouden films en series beter te volgen moeten zijn.

"Het is niet ondenkbaar om een speciale montage te maken voor mobiel", zegt CPO (Chief Product Officer, red.) van Netflix Neil Hunt tegen The Verge. "Dat is iets wat we de komende jaren nader zullen onderzoeken."

Het gaat volgens Hunt om scènes die nu op een klein scherm niet duidelijk genoeg zijn, zoals shots met veel details. Deze zouden dan achterwege worden gelaten.

De videodienst benadrukt dat er geen speciale series alleen voor de mobiele kijker worden gemaakt.

Netflix wil content aanpassen voor mobiel
Netflix wil content aanpassen voor mobiel (Foto: BuzzT)

Bewaren

Bewaren

Camiel Eurlings gaat in op transactieaanbod OM

Oud-minister en CDA-coryfee Camiel Eurlings gaat in op een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) in een langlopend conflict met zijn ex-vriendin. Het OM vond voldoende bewijs dat Eurlings zich in de zomer van 2015 schuldig heeft gemaakt aan 'eenvoudige mishandeling' en zijn ex werd gevraagd een oplossing te vinden via een onafhankelijk bemiddelingstraject.

"Eurlings heeft woensdag het aanbod van het OM geaccepteerd om de voor alle partijen vervelende en langslepende zaak nu te kunnen afsluiten", aldus zijn woordvoerder donderdag. "Over de inhoud van de transactie in deze privézaak worden geen verdere mededelingen gedaan." Een afdoening middels een transactie betekent volgens de woordvoerder dat een strafrechtelijke vervolging niet aan de orde is. Er is volgens hem dan ook geen sprake van een strafrechtelijke veroordeling of erkenning van schuld door Eurlings.

Eurlings is sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Camiel Eurlings gaat in op transactieaanbod OM
Camiel Eurlings gaat in op transactieaanbod OM (Foto: ANP)

Coronel dit seizoen met Honda actief in eigen land

Naast het WTCC zal Tom Coronel dit seizoen ook deelnemen met een Honda Civic aan het TCR Benelux-kampioenschap. De ervaren toerwagenspecialist uit Eemnes zal samen met de Belgische coureur Stéphane Lémeret een team vormen.

TCR Benelux is een gezamenlijk toerwagenkampioenschap van België, Nederland en Luxemburg en wordt verreden volgens het steeds populairder wordende TCR reglement. TCR is een klasse voor voorwielaangedreven auto's met een 2L turbo-motor met circa 330 pk. De auto's worden vervolgens via een “Balance of Performance”-test op elkaar afgesteld zodat ze gelijkwaardig presteren. Momenteel hebben Audi, Honda, Kia, Opel, Peugeot, SEAT en Volkswagen auto's die voldoen aan het TCR reglement. Daarnaast zijn er een aantal privéteams die zelf een TCR auto gebouwd hebben op basis van de Alfa Romeo Giulietta, Ford Focus en Subaru Impreza.

Lémeret is de TCR Benelux-kampioen van vorig seizoen en keert opnieuw terug bij het team van Boutsen Ginion Racing. Vorig seizoen had de Belg verschillende teamgenoten waaronder WTCC-fabriekcoureurs Norbert Michelisz en Tiago Monteiro. Dit seizoen wordt Coronel dus zijn teamgenoot, al is de deelname aan de race op het circuit van Zolder in juli onwaarschijnlijk omdat Coronel dan een WTCC-race heeft in Argentinië.

De tweede Honda Civic van het team wordt bestuurd door Benjamin Lessennes. Wie de teamgenoot van de Belg wordt is nog niet bekend.

Kalender 2017
1. TCR BeNeLux Trophy - 22/23 april - Spa-Francorchamps (BEL)
2. Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen - 19/20/21 mei - Circuit Park Zandvoort
3. New Race Festival Blancpain GT Series - 3/4 juni - Circuit Zolder (BEL)
4. Zolder Superprix - 15/16 juli - Circuit Zolder (BEL)
5. Kronos 10 Hours of Mettet - 23/24 september - Circuit Jules Tacheny de Mettet (BEL)
6. Formido Finale Races - 21/22 oktober - Circuit TT Assen

Toch celstraf voor moordenaar Els Borst

Bart van U. moet toch de gevangenis in voor doodslag op oud-minister Els Borst en op zijn zus Loïs. Het gerechtshof in Den Haag heeft hem donderdag veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Anders dan de rechtbank, oordeelt het hof dat hij niet volledig ontoerekeningsvatbaar is.

In beide zaken ziet het hof geen bewijs dat Van U. "zodanig door zijn wanen werd gedreven dat hij daar geen weerstand aan kon bieden".

Toch celstraf voor moordenaar Els Borst
Toch celstraf voor moordenaar Els Borst (Foto: ANP)

Tweede tijd voor Coronel tijdens test voor nieuwe WTCC-seizoen

Op het circuit van Monza tijdens de tweede testdag voor het nieuwe WTCC-seizoen heeft Tom Coronel de tweede tijd neergezet. Net als op de eerste dag was de Brit en voormalig wereldkampioen Rob Huff het snelste.

In tegenstelling tot de eerste dag wisten de Honda-coureurs nu wel competitieve tijden neer te zetten.

Uitslag
1. Rob Huff (GBR) Citroën 1.52.497
2. Tom Coronel (NED) Chevrolet 1.53.255
3. Tom Chilton (GBR) Citroën 1.53.340
4. Tiago Monteiro (POR) Honda 1.53.509
5. Norbert Michelisz (HUN) Honda 1.53.591
6. Mehdi Bennani (MAR) Citroën 1.53.789
7. Nestor Girolami (ARG) Volvo 1.54.107
8. John Filippi (FRA) Citroën 1.54.164
9. Ryo Michigami (JAP) Honda 1.54.522
10. Thed Björk (SWE) Volvo 1.54.800

DLC-plannen van Tekken 7 bekendgemaakt

Bandai Namco maakt nieuwe content bekend voor Tekken 7, die geïntroduceerd zal worden na de lancering op 2 juni.

De eerste DLC komt uit in de zomer van 2017 en brengt een niuewe game-modus en meer dan vijftig nieuwe kostuums. De tweede en derde DLC-content, die respectievelijk uitkomen in winter 2017 en voorjaar 2018, hebben beide één exclusief, speelbaar gastpersonage uit andere game-series, met telkens een speciale stage en speciale kostuums voor deze gastpersonages. Akuma is al een gastpersonage tijdens launch, maar of er meer Street Fighter-personages bij komen, of dat we juist personages uit andere eigen series zoals Soul Calibur krijgen heeft Bandai Namco nog niet bekendgemaakt.

Deze drie DLC_uitbreidingen zullen individueel aanschafbaar zijn, maar zijn ook verkrijgbaar met de seizoenspas die bijvoorbeeld ook in de Collectors editie te vinden is. Bovendien kunnen spelers op alle platforms 'character-panels' krijgen. Hiermee kunnen ze aanpassen hoe hun personage wordt weergegeven in het laadscherm. Dankzij een samenwerking met artiesten wereldwijd, zal elke speler het in stijl naar keuze op kunnen nemen tegen vrienden en rivalen.

Tekken 7 zal vanaf 2 juni 2017 verkrijgbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam. Als je pre-ordert krijg je Eliza, de vampier uit Tekken Revolution gratis erbij.

Tekken 7 DLC-plan (Foto: Bandai Namco)

Vecht als een krijgsheer in Quake Champions

Bethesda laat de nieuwe vechtersbaas 'Scalebearer' in een gameplayvideo van Quake Champions in actie zien. Samen met de onlangs aangekondigde Nyx, is hij slechts één van de vele Champions die een unieke set vaardigheden met zich meedraagt om je eigen skills te verbeteren.

Deze krijgsheer van het plunderende Greiss-ras stal de technologie van talloze werelden om zijn legers sterker te maken. De nederlaag tegen een teruggetrokken ras leidde tot zijn verbanning. Geobsedeerd door wraak, ontdekte hij hun krachtbron: een oud heiligdom met een bruisende bol vloeistof binnenin. Wanneer hij uiteindelijk de bewakers afslachtte, werd hij ingenomen door de vloeistof en verdween hij. Hij werd wakker in de Dreamlands, een bizar, brutaal koninkrijk, getransformeerd door geheimzinnige energie. Nu zoekt hij een weg terug naar de huidige wereld om zijn bevel opnieuw op te kunnen nemen en zijn nieuwe macht uit te oefenen.

Zowel Scalebearer als Nyx zullen deel uitmaken van de komende Quake Champions closed bèta, waar je je momenteel voor kunt aanmelden. De game komt uit op pc.

Begeleidingsband Prince gaat weer toeren

The New Power Generation, de begeleidingsband van Prince, gaat weer toeren. Het reünieoptreden dat de bandleden in oktober verzorgden tijdens het herdenkingsconcert voor de overleden musicus smaakte volgens Billboard naar meer.

De show werd zo goed ontvangen dat de bandleden hebben besloten The New Power Generation nieuw leven in te blazen. De muzikanten zijn vooral bekend van de samenwerking met Prince aan het begin van de jaren negentig.

The New Power Generation is eind april te zien op een speciaal festival op Paisley Park, het studiocomplex van Prince in Minneapolis. Een maand later is er een optreden in Redondo Beach. In de tweede helft van dit jaar komen er meer optredens, ook in Europa.

The Revolution, de begeleidingsband van Prince in de jaren tachtig, maakte eerder al bekend weer te gaan optreden. Die band is vooral bekend van de bijdragen aan de film Purple Rain.

Begeleidingsband Prince gaat weer toeren
Begeleidingsband Prince gaat weer toeren (Foto: BuzzE)

Civilization VI-demo beschikbaar op Steam

Vanaf vandaag is de gratis Civilization VI-demo verkrijgbaar op Steam voor Windows. Samen met de demo start uitgever 2K de “2K Publisher Sale” waar Sid Meier’s Civilization VI, Sid Meier’s Civilization VI Digital Deluxe, en premium DLC voor een tijdelijke gereduceerde prijs verkrijgbaar zijn.

Als je de demo gaat spelen dan is alleen China, geleid door Qin Shi Huang beschikbaar. Dan kun je zien hoe je de eerste stappen naar een nieuwe beschaving kunt zetten in zestig beurten. Mocht je nog nooit een Civilization gespeeld hebben dan is er ook een tutorial aanwezig die je de weg wijst in het spel.

Civilization VI is uit voor pc en kost nu in de actieperiode 48 euro. De Digital Deluxe-versie kost 60 euro.

Hogere straffen voor moord op Visser/Severein

De twee mannen die in Spanje zijn veroordeeld voor de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein hebben in hoger beroep zwaardere straffen gekregen. Het provinciale hooggerechtshof in Murcia legde Spanjaard Juan C. en Roemeen Valentin I. donderdag ieder veertig jaar gevangenisstraf op. In eerste aanleg kregen zij 34 jaar cel.

Het hof bevestigde de vrijspraak van de Spanjaard Serafín de A., eigenaar van de citroenboomgaard waar de verminkte stoffelijke overschotten van het vermoorde Nederlandse stel werden gevonden.

De straf van de Roemeen Constantin S. die in eerste aanleg door een jury was vrijgesproken van moord, is licht verzwaard. In plaats van vijf maanden krijgt hij nu zes maanden cel wegens toedekking van het misdrijf.

Genoeg overtuigende bewijzen
Het vonnis komt voor een deel tegemoet aan de bezwaren van het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaten van de familie van de slachtoffers. Zij vonden de opgelegde straffen te licht, omdat volgens hen geen sprake was van onnodige vertraging in de behandeling van de zaak. Het hooggerechtshof ging daarmee akkoord.

Maar de eis om het vonnis tegen Constantin S. en Serafín de A. ongeldig te verklaren, werd door het hof afgewezen. Het OM meende dat de jury de vrijspraak van beide mannen in eerste aanleg onvoldoende had onderbouwd.

Volgens de officier van justitie zijn er tijdens het proces genoeg overtuigende bewijzen en aanwijzingen aan het licht gekomen om ook Constantin S. wegens moord te veroordelen en niet alleen voor toedekking van het misdrijf.

Hogere straffen voor moord op Visser/Severein
Hogere straffen voor moord op Visser/Severein (Foto: ANP)

Ontmoet de aliens van Prey

Bethesda heeft een nieuwe video vrijgegeven voor de game Prey, genaamd ‘Typhon Research’. Bekijk de video vanuit de archieven van TranStar Corporation’s Typhon Research Team en kom meer te weten over het alienras dat het ruimtestation heeft geïnfesteerd.

In Prey ontwaak je aan boord van Talos I, een ruimtestation in een baan rond de maan in het jaar 2032. Jij bent de sleutel in een onderzoek naar het definitief omvormen van de mensheid – maar de zaken liepen vreselijk verkeerd. Het ruimtestation werd aangevallen door vijandige aliens waardoor er nu op jou wordt gejaagd. Aan jou nu om, terwijl je de duistere geheimen van Talos I ontdekt en meer over je eigen verleden te weten komt, te overleven met alles wat je aan boord kan vinden, je verstand, wapens en telekinetische vaardigheden om de Typhon alien te verslaan.

Prey verschijnt wereldwijd op vrijdag 5 mei voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bombrief ontploft bij IMF in Parijs

Een medewerkster van de Parijse vestiging van het Internationaal Monetair Fonds is donderdag aan haar gezicht en handen gewond geraakt toen ze een bombrief opende. Ze had ook problemen met haar gehoor, zei de politie. De verwondingen waren niet levensbedreigend en de schade aan het kantoor was beperkt.

De bombrief was gericht aan de Europese vertegenwoordiger van het IMF, Jeffrey Franks. Hij werkt al 24 jaar bij de internationale kredietverschaffer en is sinds twee jaar directeur van het IMF in Europa.

Het explosief was door iemand zelf in elkaar geknutseld, zei de politie. Zij onderzoekt wie de afzender is. Ook de afdeling van het Openbaar Ministerie in Parijs die terrorismezaken behandelt is ingeschakeld.

Berlijn
Woensdag onderschepte de postkamer van het Duitse ministerie van Financiën in Berlijn een brief met springstof en een ontstekingsmechanisme erin die was gericht aan minister Wolfgang Schäuble. Een linkse autonome groep in Griekenland, de 'Samenzwering van Vuurcellen', eiste de verantwoordelijkheid op. De autonomen verklaarden zich solidair met veroordeelde leden van hun organisatie en gelijkgezinde groepen in Griekse gevangenissen.

De Duitse politie liet zich niet uit over de echtheid van de claim. Leden van de Samenzwering van Vuurcellen verstuurden in 2011 bompakketjes naar onder anderen bondskanselier Merkel en de toenmalige Italiaanse premier Berlusconi. De verantwoordelijken werden in maart 2011 in Athene opgepakt.

Bombrief ontploft bij IMF in Parijs
Bombrief ontploft bij IMF in Parijs (Foto: ANP)

'Nieuwe albums niet meer gratis op Spotify'

Gebruikers van de gratis versie van streamingdienst Spotify kunnen binnenkort mogelijk niet meer naar nieuwe releases luisteren. Het Zweedse bedrijf onderhandelt daarover met platenmaatschappijen, meldt The Financial Times op basis van bronnen.

Spotify hoopt zo meer betalende gebruikers te krijgen en minder royalty's te hoeven afdragen aan de platenlabels. Gesprekken hierover zouden al maandenlang duren maar inmiddels in de eindfase zitten.

Het is niet bekend hoelang gebruikers van de gratis versie straks moeten wachten op nieuwe muziek.

'Nieuwe albums niet meer gratis op Spotify'
'Nieuwe albums niet meer gratis op Spotify' (Foto: BuzzT)

Man opgepakt in seksvideozaak Patricia Paay

Een 39-jarige man uit Beverwijk is donderdagochtend opgepakt als verdachte in de zaak rond de seksvideo van Patricia Paay. Hij wordt onder meer verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. De man zit volgens de politie achter een social media-account dat de beelden heeft geplaatst.

De zangeres en tv-persoonlijkheid deed een maand geleden aangifte tegen iemand die ze verdenkt van het beschikbaar stellen van de video. Daarna deed ze ook aangifte tegen de websites Dumpert en GeenStijl wegens het verspreiden van de seksvideo waarin ze is te zien.

De politie heeft Paay op de hoogte gebracht van de arrestatie. Na verhoor op het politiebureau mocht de Beverwijker vertrekken; hij blijft verdachte in de zaak.

Man opgepakt in seksvideozaak Patricia Paay
Man opgepakt in seksvideozaak Patricia Paay (Foto: ANP)

Bruma langer aan de kant na knieoperatie

Oranje-international Jeffrey Bruma is, ondanks eerdere verwachtingen, toch geopereerd aan zijn knie. De verdediger van VfL Wolfsburg heeft te kampen met een kniekwetsuur en alleen rust bleek niet voldoende. 

Bruma viel twee weken geleden geblesseerd uit in het duel met FSV Mainz 05 (1-1). Na een MRI-scan bleek dat hij drie tot vier weken uit de roulatie zou zijn, maar dat wordt nu een langere periode. De hoop is dat hij dit seizoen nog minuten kan maken. 

Door zijn knieblessure was al bekend dat Bruma de aanstaande twee interlands met het Nederlands elftal mist. Zaterdag 25 maart speelt Oranje in het kader van de WK-kwalificatie een uitwedstrijd tegen Bulgarije. De dinsdag erna komt Italië op bezoek voor een oefenpotje in de Amsterdam ArenA. 

Trainer Gertjan Verbeek vader geworden van dochter Sinne

Babynieuws uit de voetballerij! Voetbaltrainer Gertjan Verbeek is vader van een dochter geworden. Dat heeft zijn club VfL Bochum laten weten op Twitter.

Het dochtertje kwam woensdagavond ter wereld en heet Dieuwke Saapke, roepnaam Sinne. Moeder en dochter maken het goed. Het is voor de 54-jarige Verbeek zijn eerste kind. FOK!sport wenst Gertjan, Sabine en Sinne veel geluk toe. 

De formatie: zo werkt het

De stofwolken van de verkiezingsuitslag zijn nog lang niet opgetrokken, maar in Den Haag is men al volop bezig met de volgende fase: de vorming van een kabinet. Hoe lang dat duurt weten we niet (en wat eruit komt al helemaal niet), maar van de komende twee weken is wel in grote lijnen te beschrijven hoe die eruit zien. FOK! vat de start van de formatie voor u samen.

Donderdag komen eerst alle fracties bijeen, juichen of huilen over de verkiezingsuitslag, en kiezen indien nodig een (nieuwe) fractievoorzitter. Vanaf twee uur ontvangt Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib alle fractievoorzitter in de rookkamer van het gebouw om te vergaderen over de voorlopige verkiezingsuitslag. Sinds de vorige verkiezingen speelt de Koning geen rol meer in de formatie en regelt de Kamer dit zelf: er wordt een verkenner aangewezen. Het is gebruikelijk dat die afkomstig is uit de grootste partij. Dat is gebeurd: Edith Schippers gaat aan de slag.

Vrijdag of maandag ontvangt de verkenner één voor één alle fractievoorzitters in de Stadhouderskamer van het TK-gebouw. Zij zal informatie inwinnen over de wensen van de verschillende partijen en de mogelijkheden die zij zien. Zij zal hierbij ongetwijfeld een kabinet met de VVD in haar hoofd houden, maar op zich is dit geen vereiste. Zo gauw ze daarmee klaar is, presenteert ze haar bevindingen aan de Kamer. Inmiddels heeft Schippers laten weten dat ze op verzoek van de fracties pas na het weekend begint.

Dinsdag om 16:00 presenteert de Kiesraad de officiële uitslag (één dag later dan normaal, in verband met veiligheidsmaatregelen rondom mogelijke hacks). Hier kunnen nog wat losse zetels verschuiven, en er wordt duidelijk wie er met voorkeursstemmen is verkozen.

Woensdag om 13:00 volgt het verslag van de Commissie voor Geloofsbrieven over de toelaatbaarheid van de gekozen leden. De Tweede Kamer stelt een profielschets op voor de nieuwe Kamervoorzitter.

Donderdag komt de nieuwe Kamer voor het eerst bijeen en de leden worden beëdigd door de tijdelijke voorzitter (waarschijnlijk Arib, want die stond op plek 2 en is dus verkozen). Als het eindrapport van de verkenner er is, volgt een debat over de uitslag en de formatie. Aan het einde van dat debat worden waarschijnlijk per motie een of meer informateurs aangewezen. Ook hier geldt weer dat het waarschijnlijk is dat er een informateur van VVD-huize bij is (bijvoorbeeld Rutte), maar noodzakelijk of verplicht is dit niet.

Vrijdag kan de echte formatie beginnen onder leiding van de informateurs. Kamerleden kunnen solliciteren op de functie van voorzitter, die op de woensdag erna wordt gekozen. Arib heeft gezegd zich verkiesbaar te stellen, maar gezien het verlies van de PvdA zullen er zeker kandidaten van andere partijen meedoen.

Vakantiegangers mijden islamitische landen

Steeds meer mensen vermijden islamitische landen als zij hun keuze maken voor een vakantie. Landen als Egypte, Tunesië en Turkije zijn nog maar nauwelijks in trek en de angst voor mogelijke aanslagen drijft de toerist meer en meer naar landen als Spanje en Portugal, maar ook naar Noord- en Zuid-Amerika. Dat meldt het AD.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies naar Turkije recent aangescherpt. Voor heel Turkije geldt dat mensen op hun hoede moeten zijn en mensenmenigten moeten vermijden. In het grensgebied met Syrië en Irak geldt code rood. Voor de direct achterliggende regio adviseert het ministerie daar enkel naar toe te gaan als het absoluut niet anders kan (oranje).

Negatief reisadvies Turkije
Negatief reisadvies Turkije

Aboutaleb: PvdA moet leider anders kiezen

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb pleit voor een andere manier om een partijleider te kiezen. "Ik vind zo'n verkiezing niet de goede manier om een partijleider te kiezen. Dat je dan andere kandidaten moet afvallen. Die manier van verkiezing moet heroverwogen worden", zegt hij in een interview op de website van het Centrum voor Lokaal Bestuur, de bestuurdersvereniging van de partij.

Aboutaleb werd in aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA vaak genoemd als mogelijke leider. Hij benadrukte telkens dat hij burgemeester wilde blijven en niet van plan was aan de interne strijd mee te doen. Op de vraag hoe hij zijn eigen rol de komende tijd ziet, antwoordt hij: "Ik weet het niet. Ik ben altijd beschikbaar voor overleg en dialoog." Daarna volgt zijn kritiek op lijsttrekkersverkiezingen.

Als oorzaken van het historische verlies van zijn partij noemt de burgemeester onder meer dat die "onvoldoende met de tijdgeest mee is gegaan" en "misschien te ver is gegaan" met bezuinigen. Daarnaast wordt volgens hem "het adagium 'eerlijk delen' waar de PvdA mee groot is geworden, niet meer gedeeld".

Aboutaleb: PvdA moet leider anders kiezen
Aboutaleb: PvdA moet leider anders kiezen (Foto: ANP)

Bonucci: "Laat Barcelona maar komen"

Juventus haalde overtuigend de kwartfinales van de Champions League, waarvoor vrijdag wordt geloot. Leonardo Bonucci is uit op revanche tegen Barcelona.

"Leicester City is dit seizoen de grote verrassing, maar zelf zou ik het liefste tegen Barcelona spelen", vertelt Bonucci op de officiële website van Juventus. Twee jaar geleden verloor de Oude Dame in de finale van de Catalanen. "Het zou een enorme stimulans voor ons zijn als we de ploeg zouden tegenkomen die ons twee jaar geleden versloeg."

Barça ontsnapte in de achtste finales op sensationele wijze tegen Paris Saint-Germain. "Van alle overgebleven teams zou je zeggen dat Barcelona het meeste vertrouwen heeft. Wie ik wil ontlopen? Bayern München. Waar hij ook gaat, Carlo Ancelotti vindt overal een manier om wedstrijden te winnen, net als Pep Guardiola."

De Italiaanse verdediger denkt dat Juventus meer kans heeft om Bayern te verslaan als beide teams elkaar in de finale treffen. "Ik kom ze liever in de finale tegen, want die gaat maar over één wedstrijd. Dan is alles mogelijk."

Horizon Zero Dawn 2.6 miljoen keer verkocht, DLC in de maak

Horizon Zero Dawn van het Nederlandse Guerilla Games kent een goede start. Sinds de lancering twee weken geleden is de game in totaal 2.6 miljoen keer verkocht. Dit heeft Sony bekendgemaakt.

Dit aantal is de combinatie van fysieke en digitale exemplaren van de game. Het betekent de snelstverkopende nieuwe PlayStation 4-IP tot nu toe en het sterkste debuut van een Guerilla game. Horizon Zero Dawn verkoopt dus beter dan de Killzone-reeks in hetzelfde tijdsframe.

Herman Hulst van Guerilla Games kon daarnaast bevestigen dat er wordt gewerkt aan een uitbreiding van het verhaal in de vorm van DLC, al zijn er verder geen details vrijgegeven.

Zwolse man toont lul aan vlogster Wijthmenerplas

Zwolse vlogster Cynthia Schultz kreeg donderdagochtend de schrik van haar leven toen een man haar de weg versperde, vroeg of ze een dikke pik wilde zien en vervolgens zijn paarsgepunte lans (© Djeez) uit zijn broek zwengelde. De vlogster liep op dat moment, rond 8:30, een rondje langs de reacreatieplas Wijthmenerplas.

"Het was mooi weer. Normaal wandel ik door de wijk Assendorp, maar nu besloot ik even in alle rust bij Wijtmenerplas te wandelen. Het is mooie dag dus ik besloot daar nu heen te gaan", vertelt de 26-jarige Schultz tegen de Stentor.

Na een korte wandeling ziet de Zwolse in de bosjes een man die haar benaderde, de weg blokkeerde en vroeg "Wil je een dikke pik zien?." Zonder het antwoord af te wachten haalde hij zijn swaffel uit zijn broek, waarop Schultz meteen weg liep zonder om te kijken. Eenmaal een hoekje om belde ze de politie die snel ter plaatse was en de man aantroffen.

De politie kon helaas niet veel voor haar doen. "En ik ben nu ook boos dat de politie er behalve een waarschuwing en notitie in het bestand er niks mee kan 'want er is niks gebeurd'. Dan denk ik; wat nou als 't een jonger, onzekerder, banger meisje was geweest? Was die dan verkracht? Verdomme,'' aldus de vlogster.

Dat de man niet ondergetekende was blijkt uit de daderbeschrijving. De slungelige blanke man was ongeveer 1.90m lang en had gemillimeterd haar. Verder droeg de man een grote pilotenbril en een grijze joggingsbroek. 

Schultz vertelt overigens vaker te zijn geïntimideerd. Dat gebeurde dan vaak in de stad of op andere drukbezochte plekken. Verder laat ze weten dat ze vrijdag weer in het bos gaat wandelen.

Dit is een andere piem0l
Dit is een andere piem0l 

Wet moet handel in conflictmineralen beperken

Grote bedrijven die mineralen als goud, tin en wolfraam naar Europa importeren moeten vanaf 2021 rapporteren waar die vandaan komen. De bedoeling is dat Afrikaanse krijgsheren met handel in dergelijke grondstoffen geen conflicten meer kunnen financieren.

Het Europees Parlement stemde donderdag in met het wetsvoorstel dat zogenoemde zorgvuldigheidscontroles verplicht stelt. Er waren slechts zeventien tegenstemmers.

Lidstaten worden alleen verplicht Europese bedrijven te controleren die ruwe grondstoffen importeren. Zij willen niet dat de wet ook zou gelden voor halffabricaten en onderdelen voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, laptops of auto's. Via die weg kunnen de mineralen Europa dus ongehinderd blijven bereiken.

Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks) spreekt van "een mijlpaal op weg naar een verantwoorde winning van grondstoffen".

Wet moet handel in conflictmineralen beperken
Wet moet handel in conflictmineralen beperken (Foto: ANP)

Vakantiepark uit SBS-show daagt Asscher

Vakantiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen minister Lodewijk Asscher. Eigenaar Cees Engel is boos op de PvdA-bewindsman vanwege uitlatingen over de beruchte camping tijdens een campagnebezoek op 23 februari. De campingbaas eist daarom een rectificatie. Het kort geding dient op 20 april in Den Haag, aldus een rechtbankwoordvoerster.

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een goedbekeken serie die SBS6 uitzendt over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Fort Oranje tijdens de verkiezingscampagne suggereerde Asscher dat de camping wordt geleid door criminelen. Het recreatiepark moet volgens hem wegens "maffia-achtige toestanden"zo snel mogelijk worden gesloten.

Vakantiepark uit SBS-show daagt Asscher
Vakantiepark uit SBS-show daagt Asscher (Foto: BuzzE)

Pro-Turkse demonstratie Rotterdam toegestaan

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft ingestemd met een pro-Turkse demonstratie. Demonstranten mogen vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in optocht van het plein voor Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein lopen.

De demonstratie is aangevraagd door drie Turkse organisaties die willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland, want kennelijk vinden zij dat zij die nu niet hebben.

De organisaties zijn uiteraard ook boos over het politieoptreden van afgelopen zaterdag tegen agressieve, met stenen gooiende en agenten aanvallende demonstranten bij het Turkse consulaat-generaal aan de Westblaak. Daar moest uiteindelijk de ME de gewelddadige Turken uiteendrijven.

Pro-Turkse demonstratie Rotterdam toegestaan
Pro-Turkse demonstratie Rotterdam toegestaan (Foto: ANP)

Schippers benoemd als verkenner in formatie

De VVD'er Edith Schippers, nu demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is aangewezen als de zogenoemde verkenner bij de formatie van een nieuw kabinet. Dat werd donderdag bekend na overleg tussen alle gekozen lijsttrekkers en voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer. De VVD mag als grootste partij het voortouw nemen in de formatie.

De verkenner gaat onderzoeken welke regeringscombinaties mogelijk zijn. Alle fractievoorzitters komen bij haar langs en zullen advies geven. Na afloop van de verkenning moet Schippers een verslag naar de Kamer sturen. Daarin kan zij al een of meerdere informateurs noemen.

Volgens Arib was er unanieme steun bij de dertien lijsttrekkers voor Schippers. Ze heeft nu acht dagen om gesprekken te voeren, te verkennen welke opvattingen er zijn en een rapport op te stellen. Het is de bedoeling dat de Kamer op 23 maart 's middags over haar verslag een debat houdt.

Arib noemde de benoeming van Schippers als verkenner een belangrijke eerste stap in "een van de belangrijkste processen in onze parlementaire democratie: de formatie".

Schippers benoemd als verkenner in formatie
Schippers benoemd als verkenner in formatie (Foto: ANP)

[TK2017] Voorlopige uitslag (388/388): VVD -8, PvdA -29, PVV +5, GL +10

Alle stembureaus zijn gesloten en overal in het land zitten nu vrijwilligers alle uitgebrachte stemmen te tellen. En dat zijn er veel: de opkomst was hoog. FOK! volgt de uitslagen nauwgezet, en houdt in dit nieuwsbericht bij hoe de tussenstand is op basis van de getelde stemmen.

Tot nu toe zijn er 388 van de 388 gemeentes geteld, opkomst tot nu toe 80,4%. Er is nu 100% van de stemmen geteld.

De volgende partijen staan op dit moment op een of meer zetels:

Partij Procent Verschil 2012 Zetels
VVD 21,3% -8 33
PVV 13,1% +5 20
CDA 12,5% +6 19
D66 12,0% +7 19
SP 9,2% -1 14
GL 8,9% +10 14
PvdA 5,7% -28 9
CU 3,4% - 5
PvdD 3,1% +3 5
50+ 3,1% +2 4
SGP 2,1% - 3
Denk 2,0% +3 3
FvD 1,8%

+2

2Grootste partijen per gemeente:3

VVD: Alphen-Chaam, Ameland, Amersfoort, Assen, Baarle-Nassau, Barendrecht, Beemster, Berg en Dal, Bergeijk, Binnenmaas, Bladel, Blaricum, Bloemendaal, Boekel, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Bunnik, Castricum, Coevorden, Cuijk, Culemborg, De Ronde Venen, De Wolden, Den Helder, Diemen, Doesburg, Dronten, Duiven, Ede, Eemnes, Eindhoven, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Giessenlanden, Goes, Goeree-Overflakkee, Goirle, Gorinchem, Grave, Harderwijk, Harlingen, Heemskerk, Heerenveen, Hilvarenbeek, Hilversum, Hof van Twente, Hoorn, Houten, Huizen, Hulst, Krimpenerwaard, Langedijk, Leek, Leerdam, Leeuwarden, Lelystad, Lisse, Lopik, Maasdriel, Maassluis, Meerssen, Meijerijstad, Meppel, Middelburg, Midden-Delfland, Midden-Drente, Nederweert, Noord-Beveland, Noordoostpolder, Noordwijk, Noordwijkerhout, Nuenen, Nuth, Oegstgeest, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Oost Gelre, Oosterhout NB, Ooststellingwerf, Opmeer, Oss, Rheden, Rhenen, Rijnwaarden, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Rozendaal, Schiermonnikoog, Schouwen-Duiveland, Slochteren, Sluis, Soest, Son en Breugel, Stichtse Vecht, Strijen, Terschelling, Texel, Teylingen, Uitgeest, Valkenburg a/d Geul, Veere, Velsen, Vianen, Vlaardingen, Vlieland, Voorst, Waddinxveen, Waterland, West Maas en Waal, Westervoort, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Winterswijk, Woensdrecht, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zaltbommel, Zandvoort, Zeewolde, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zutphen, Zwolle
CDA: Achtkarspelen, Borne, Dalfsen, De Marne, Eijsden-Margraten, Elburg, Haaksbergen, Heerde, Hellendoorn, Hoogeveen, Horst a/d Maas, Kampen, Littenseradiel, Loppersum, Menameradiel, Raalte, Renswoude, Schinnen, Sudwes-Fryslan, Ten Boer, Tubbergen, Twenterand, Tytsjerksteradiel, Wierden, Winsum, Zederik, Zuidhorn
PVV: Almelo, Beek Lb, Beesel, Bellingwedde, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Onderbanken, Pekela, Roerdalen, Schiedam, Simpelveld, Vaals
SP: Appingedam, Delfzijl, Gennep, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam
GroenLinks: Amsterdam, Nijmegen 
D66: Groningen, Utrecht, Wageningen, Leiden
SGP: Aalburg, Alblasserdam, Barneveld, Hardinxveld-Giessendam, Neder-Betuwe, Nunspeet, Reimerswaal, Tholen, Urk, Zwartewaterland
ChristenUnie: Bunschoten, Oldebroek
PvdA: geen enkele 

Nasri haalt ook verbaal uit naar Vardy

Samir Nasri heeft geen goed woord over voor de manier waarop Jamie Vardy hem dinsdag, in de ogen van de Fransman, een tweede gele kaart aansmeerde.

Nasri en Vardy kwamen tijdens de Champions League-wedstrijd van Sevilla bij Leicester City met de koppen tegenover elkaar te staan. De kleine middenvelder van de Spanjaarden liet zich provoceren en hij kreeg zijn tweede gele prent. Nasri zou een kleine kopstoot hebben uitgedeeld.

Zelf ontkent hij dat nog steeds. "Vardy zei niks, maar hij speelde het wel goed. Ik dacht dat Engelse spelers wel wat sterker zouden zijn dan dat. Hij was degene die naar mij toe kwam en daarna ging hij naar de grond", aldus Nasri in de Engelse media. "Ik heb hem niet geraakt en ik deed niks met mijn hoofd."

"Voor mij is hij gewoon een valsspeler. Als hij uit het buitenland zou komen, zouden jullie (de Engelse media, red.) dat ook vinden." Leicester City versloeg Sevilla met 2-0. "Ze stonden al met 2-0 voor, speel dan gewoon als een echte man. Ze waren niet beter dan ons, maar met die stand zouden ze doorgaan. Dus ga gewoon voetballen."

Samir Nasri wordt dit seizoen door Manchester City verhuurd aan Sevilla. Door de nederlaag tegen Leicester ging de Engelse kampioen door naar de kwartfinales van de Champions League.

UFC keert in september terug naar Rotterdam

De UFC heeft donderdag aangekondigd dat ze in 2017 terugkeren naar Nederland. Op 2 september zal de MMA-organisatie in Ahoy Rotterdam weer een Fight Night-gala organiseren.

"De UFC heeft enorm veel fans in Nederland en die bleven maar vragen om nog eens terug te keren naar Nederland, die konden we niet meer negeren. Onze debuutgala's in Rotterdam en Glasgow waren niet alleen razendsnel uitverkocht, ze behoren ook tot ons meest succesvolle gala's  van 2016", aldus Joe Carr, vice-president van UFC-International, belast met de UFC-gala's die buiten de VS worden gehouden. De UFC maakte ook nog bekend op 16 juni in Glasgow en 21 oktober in Gdańsk een gala te organiseren.


UFC Rotterdam (Bron: Getty)

In mei 2016 werd UFC Rotterdam voor het eerst gehouden en vochten Alistair Overeem, Stefan Struve en Germaine de Randamie voor een uitverkocht Ahoy. Alle drie de vechters wisten hun partijen overtuigend te winnen. Welke vechters nu op het programma staan is nog niet bekend, maar dat er Nederlanders in de octagon te zien zullen zijn is een ding wat zeker is. Naast de al genoemde vechters zijn Gegard Mousasi en Siyar Bahadurzada ook voor Nederland actief in de UFC en beiden hebben nog geen thuiswedstrijd gevochten.

Voor diegenen die zich al willen opgeven voor kaartjes voor UFC Rotterdam 2017, kunnen zich alvast hier aanmelden.

'Herinvoering basisbeurs zit er niet in'

Het hoger onderwijs hoeft voorlopig geen grote maatregelen te verwachten van het nog te vormen kabinet. Zo zal de basisbeurs, die enkele jaren geleden onder luid protest van studenten werd afgeschaft, niet terugkomen. Dat verwacht de Algemene Onderwijsbond (AOb).

"VVD en D66 komen hoogstwaarschijnlijk in het nieuwe kabinet en zij zullen de hervorming van de studiefinanciering heus niet terugdraaien. Ook als er een nieuwe regering zonder de VVD komt (bijvoorbeeld CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie), dan zitten daar nog altijd drie partijen van de leenstelselcoalitie in", aldus de AOb donderdag.

Tegenstanders van het leenstelsel zullen wel iets willen terugzien als de basisbeurs niet terugkomt. "Partijen als CDA, ChristenUnie en SP zullen misschien een verlaging van het collegegeld eisen. Dat heeft bijna hetzelfde effect als de herinvoering van de basisbeurs", aldus de onderwijsbond.

De AOb voorziet wel dat er geld bij komt voor het onderwijs, maar veel zal het niet zijn. "Er zijn te weinig partijen die dat willen."

'Herinvoering basisbeurs zit er niet in'
'Herinvoering basisbeurs zit er niet in' (Foto: ANP)

'Skicrosstopper zal niet herkenbaar ontwaken uit coma'

Het lijkt steeds minder waarschijnlijk te worden dat de Zweedse skicrosster Anna Holmlund ooit weer een fatsoenlijk leven kan gaan leiden. De 29-jarige World Cup-kampioene van de afgelopen twee seizoenen kwam in december zwaar ten val tijdens de kwalificaties voor de World Cup in het Italiaanse Innichen. 

Holmlund werd in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gebracht met onder meer hersenbloedingen, alvorens ze naar Zweden gevlogen werd. Daar ligt ze nog altijd in coma in het ziekenhuis en het lijkt er niet goed uit te zien voor de winnares van olympisch brons in 2014, ook al zijn er een paar kleine positieve signalen.

Zo zou Holmlund door midden van haar handen en ogen wat gecommuniceerd hebben, maar teamarts Jakob Swanberg is zeer voorzichtig met zijn conclusies. "Dat lijkt natuurlijk positief, maar het is ongelooflijk moeilijk om vast te stellen of ze daadwerkelijk communiceerde, of dat het puur toeval was. Bij iemand met zware hersenschade is het normaal dat spieren zich soms samentrekken, waardoor het lijkt alsof iemand bewust probeert te bewegen, maar of dat ook echt zo is weten we niet. Het kan in elk geval iets positiever zijn dan ik had ingeschat."

Volgens Joar Batelson, hoofd skicross van de Zweedse skifederatie, is de hoop vooral ergens anders op gericht. "We hopen dat ze überhaupt in staat is iets waar te nemen, maar dat weet niemand. We weten ook niet of het zich nog verder zal ontwikkelen of dat het hierbij zal blijven." Arts Swanberg heeft de familie van Holmlund in elk geval al gewaarschuwd: "Hoe vreselijk het ook is, ze moeten er langzaam aan gaan wennen dat ze Anna nooit meer zo terug zullen krijgen zoals ze was", klinkt het somber. 

Holmlund in betere tijden, zoals hier in Arosa, waar ze een jaar geleden haar tweede World Cup-titel op rij veilig stelde (Foto: Getty)

Schietpartij op Franse school

Een gewapende man heeft donderdag in het Zuid-Franse Grasse in een school het vuur geopend op onder anderen het schoolhoofd. De politie meldde dat er gewonden zijn gevallen.

De nieuwssite Bfmtv berichtte dat er groot alarm is geslagen in Grasse en dat de bevolking is opgeroepen binnen te blijven. Er is iemand op de plek van de schietpartij gearresteerd door een speciale politie-eenheid, die op zoek is naar een mogelijke tweede verdachte.

Over een motief of de identiteit van de dader is nog niets bekendgemaakt.

Schietpartij op Franse school
Schietpartij op Franse school (Foto: ANP)

Deze maand nog nieuwe content voor Dark Souls III

Deze maand nog kunnen de fans van Dark Souls III hun lol op. Volgende week komen er twee nieuwe PVP arena’s. Dragon Ruins en Grand Roof zullen dan beschikbaar komen. De nieuwe arena's zijn beschikbaar voor wie de Ashes of Ariandel DLC heeft, of een Season Pass gekocht heeft.

Op 28 maart verschijnt The Ringed City DLC en de mogelijkheid om Undead Matches te spelen. Dark Souls III is beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

dark souls III

EU-schoolgeld voor vluchtelingen in Turkije

Vluchtelingen in Turkije die hun kinderen naar school sturen, krijgen daarvoor financiële steun uit Brussel. De Europese Commissie trekt 34 miljoen euro uit in de hoop zo 230.000 kinderen in de schoolbankjes te krijgen.

"Het is onze morele plicht om deze generatie vluchtelingenkinderen te redden en te investeren in hun toekomst", zei EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire hulp) donderdag in Brussel. "Onderwijs in dergelijke noodsituaties is een topprioriteit."

Vanaf mei krijgen gezinnen die hun kroost regelmatig naar school laten gaan elke twee maanden cash ter ondersteuning. Het gaat veelal om Syriërs. Om het project in goede banen te leiden, werkt de commissie samen met het kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en het Turkse Rode Kruis.

EU-schoolgeld voor vluchtelingen in Turkije
EU-schoolgeld voor vluchtelingen in Turkije (Foto: ANP)

Turkije begint met uitzetten Nederlands vee

Turkije, dat vandaag nog een heilige oorlog in Europa aankondigde naar aanleiding van de Nederlandse verkiezingsuitslag, is begonnen met het uit het land schoppen van Nederlandse koeien.

Er zouden veertig koeien van het Holstein-ras op een boot naar Nederland zijn gezet. "Als Nederland de dieren niet accepteert, dan verkopen we het vlees”, stelt Bulent Tunc, hoofd van de Turkse Red Meat Producers. "In de toekomst willen we geen dieren uit Nederland meer.

Naast de uitzetting van de Nederlandse herkauwers gaat Turkije gaat onder meer Nederlandse diplomatieke vluchten weren.

Kon even geen foto van een koe vinden (CC-BY-2.0 - Wikipedia)
Kon even geen foto van een koe vinden (CC-BY-2.0 - Wikipedia)

Stemmen tellen met porno in Enschede

Gezellig stemmen tellen met een beetje lesbische pr0n op de achtergrond. Moet kunnen in liberaal Nederland en dus gebeurde het zo in Enschede. Heel even.

Thijs Fiselier plaatste onderstaande foto op Twitter. Hij was aanwezig bij het tellen van de stemmen in het clubgebouw van r.k.s.v. EMOS. "Geen Photoshop, voetbalkantine-humor" reageert de maker van de foto zelf.

De porno zou maar kort hebben opgestaan en vervolgens weer zijn teruggeschakeld naar NPO1.

Je moet je toch vermaken tijdens het tellen...
Je moet je toch vermaken tijdens het tellen...1

Lowe wordt nieuwe technische baas Williams

Het Formule 1-team van Williams heeft een nieuwe technisch directeur. Paddy Lowe liet aan het begin van het jaar weten dat hij opstapte bij kampioensteam Mercedes en nu is officieel bekendgemaakt dat hij bij Williams aan de slag gaat - wat volgens de geruchten al een tijdje het geval was.

De 54-jarige Lowe gaat overigens niet alleen op technisch gebied aan de slag: hij wordt ook aandeelhouder en krijgt een plekje in de directie. Samen met Mike O'Driscoll en Claire Williams, de dochter van oprichter Frank Williams, zal Lowe leiding gaan geven aan de renstal waar hij ooit zijn loopbaan in de F1 begon. 

In 1987 ging Lowe bij Williams aan het werk als ingenieur, waarna hij na zes jaar overstapte naar McLaren. Na jaren bij dat team vertrok hij in 2013 naar Mercedes, waar hij een groot aandeel had in de auto's waarmee Lewis Hamilton en Nico Rosberg de Formule 1 de afgelopen drie jaar hebben gedomineerd.

Turkse minister 'dreigt' met heilige oorlog in Europa

Europa zal binnenkort het toneel zijn van "Heilige Oorlogen" (jihad), aldus de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu donderdag in reactie op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland.

"Nu de verkiezing in Nederland voorbij is... Als je kijkt naar de vele partijen zul je zien dat er geen verschil is tussen de sociaal-democraten en fascist Wilders. Ze hebben allemaal dezelfde mentaliteit," aldus Çavuşoğlu, "Waar ga je naartoe met Europa? Jullie sleuren Europa de afgrond in. Heilige oorlogen zullen snel beginnen in Europa".

Nederland en Turkije hebben slaande ruzie over mislukte pogingen van Turkse ministers, onder wie Cavusoglu zelf, om in het afgelopen weekeinde in ons land campagne te voeren voor een referendum in Turkije. De regering in Ankara is woedend dat Nederland daar een stokje voor stak. Turkije stemt 16 april in een referendum over een politiek stelsel waarin president Erdogan formeel niet langer een ceremoniële functie bekleedt, maar straks als machtig dictator regeert.

Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu (foto: AA)

Oudkerk: hef de PvdA maar op

Volgens voormalig PvdA-Kamerlid is de verkiezingsnederlaag voor de sociaal-democraten 'de definitieve afrekening'. Hij twijfelt of er nog wel toekomst is voor de partij.

"Ik denk dat de PvdA zich over zijn existentie moet gaan buigen: waartoe zijn wij nog op aarde? Misschien moeten we naar een andere sociaaldemocratische beweging", aldus Oudkerk tegen RTV Noord.

Het ex-Kamerlid wijst erop dat de SDAP vroeger ook is opgeheven, en dat daaruit de PvdA ontstond. "Misschien komt er een nieuwe sociaaldemocratische beweging, die mensen aan zich weet te binden."

Volgens Oudkerk komt de historische nederlaag waarbij de partij 29 zetels verloor, niet onverwacht. Hij zegt dat het voor de PvdA vooral is misgegaan bij de integratie. "Die problematiek hebben we niet alleen terzijde geschoven, maar de mensen die daar last van hebben, hebben we niet aan ons weten te binden."

Vijftien jaar geleden zwengelde Oudkerk dat onderwerp overigens zelf aan. Hij had het tegen toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen over 'kut-Marokkanen', terwijl hij dacht dat de microfoon uitstond. Cohen reageerde met de gevleugelde woorden: "Het zijn wel onze kut-Marokkanen."

Turks CDA-raadslid treedt terug na Turkse bedreiging

Het Rotterdamse CDA-raadslid Turan Yazir neemt na bedreigingen en intimidaties vanuit de Turkse gemeenschap tijdelijk afstand van het raadswerk, zo laat de partij donderdag in een verklaring weten.

CDA-fractievoorzitter Sven de Langen bevestigt dat het tijdelijk terugtreden verband houdt met de diplomatieke rel tussen de Nederland en Turkije. Afgelopen zomer ondervond Yazir ook al last na de mislukte staatsgreep tegen de Turkse president Erdogan. "Na het weekeinde en de gebeurtenissen bij het Turkse consulaat is dat erger geworden", aldus De Langen in een toelichting. "Hij hoeft zich niet als boksbal te laten gebruiken."

Volgens het AD is Yazir in een Turkse pro-Erdogankrant aangewezen als medeaanstichter van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Het raadslid zou te boek staan als sympathisant van geestelijk leider Fethullah Gülen.

CDA-raadslid treedt terug na Turkije-rel
Rellend Erdogantuig (Foto: ANP)

Van Poppel debuteert in Milaan-San Remo

Wielrenner Danny van Poppel zal zaterdag zijn debuut maken in Milaan-San Remo, het eerste wielermonument op de kalender. Team Sky gaat in principe voor sprinter Elia Viviani en allrounder Michal Kwiatkowski, maar houdt de 23-jarige Nederlander achter de hand voor een verrassing.

In Australië deed Van Poppel het aan het begin van het seizoen al goed. Zo won hij de proloog van de Herald Sun Tour en zat hij in de sprints in de Tour Down Under steeds goed voorin. Viviani is wel de kopman van Sky in de langste wedstrijd op de World Tour-kalender: 298 kilometer, waarna vaak gesprint wordt om de overwinning. 

Van Poppel zal in La Primavera vergezeld worden door Viviani, Kwiatkowski, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Luke Rowe, Ian Stannard en Lukasz Wisniowski. 

'Noord-Korea heeft niets van VS te vrezen'

Noord-Korea heeft niets van de Verenigde Staten of hun bondgenoten in Azië te vrezen wanneer de Amerikanen Pyongyang vragen zijn nucleaire programma te ontmantelen.

Die boodschap had de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson donderdag in Tokio. De afgelopen twintig jaar hebben de diplomatieke pogingen om Noord-Korea te overtuigen te stoppen met ontwikkeling van zijn nucleaire wapens, gefaald, constateerde hij. "Maar wij willen slechts vrede met Noord-Korea. Wij vragen de Noord-Koreanen dan ook te stoppen met proeven met nucleaire wapens en andere provocaties."

Tillerson is bezig aan zijn eerste rondreis door Azië sinds hij als bewindsman aantrad. De kwestie Noord-Korea is een belangrijk onderwerp. China stelde onlangs een compromis voor: Noord-Korea stopt met zijn raketprogramma's en in ruil houden de Amerikanen en Zuid-Koreanen geen gezamenlijke militaire oefeningen meer. Tillerson brengt het item ongetwijfeld aan de orde wanneer hij komend weekeinde naar Peking reist.

'Noord-Korea heeft niets van VS te vrezen'
'Noord-Korea heeft niets van VS te vrezen' (Foto: ANP)

'Riedewald wil Ajax verlaten'

Jairo Riedewald is zijn reserverol bij Ajax zat. De verdedigende speler wil de Amsterdamse club na dit seizoen verlaten.

Dat schrijft De Telegraaf donderdagochtend. Riedewald heeft in de Amsterdam ArenA een contract tot medio 2020, maar hij lijkt niet van plan om die te willen uitdienen. De 20-jarige Haarlemmer zit niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor de return tegen FC Kopenhagen in de Europa League, die donderdagavond gespeeld wordt.

Riedewald kreeg dit seizoen alleen speeltijd toen Daley Sinkgraven en Nick Viergever met een blessure kampten. Coach Peter Bosz krijgt als kritiek te horen dat hij jonge spelers uit de eigen opleiding niet vaak genoeg in actie laat komen. Dat leidde eerder al tot het vertrek van Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer.

Werkloosheid verder gedaald

De werkloosheid is in februari verder gedaald. Nederland telde vorige maand 473.000 werklozen, 7000 minder dan een maand eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgezet tegen de totale beroepsbevolking bleef de werkloosheid wel gelijk ten opzichte van januari: 5,3 procent.

Over de laatste drie maanden nam het aantal werklozen met gemiddeld 9000 per maand af. Het aantal werkenden nam met gemiddeld 13.000 per maand toe.

Werkloosheid verder gedaald
Werkloosheid verder gedaald (Foto: ANP)

'Meer aandacht voor integratie vluchtelingen'

VluchtelingenWerk Nederland doet een dringend beroep op de politieke partijen om de integratie van vluchtelingen meer prioriteit te geven. Dorine Manson, bestuursvoorzitter VluchtelingenWerk Nederland, laat dat donderdag weten in een eerste reactie op de voorlopige verkiezingsuitslag.

"De meeste partijen hebben hiermee rekening gehouden in hun begroting. Nu komt het aan op concrete invulling zodat vluchtelingen echt mee kunnen gaan doen. Wij rekenen erop dat de nieuwe regering er voor zorgt dat vluchtelingen zich welkom voelen en snel kunnen deelnemen in de samenleving."

'Meer aandacht voor integratie vluchtelingen'
'Meer aandacht voor integratie vluchtelingen' (Foto: ANP)

Wagon rijdende intercity schiet los

Op het spoor bij Rijen is donderdagochtend door nog onbekende oorzaak de wagon van een intercity losgeraakt. De wagon kwam zelf remmend tot stilstand en de inzittenden bleven ongedeerd, aldus een NS-woordvoerster.

De intercity was in de ochtendspits op weg van Roosendaal naar Zwolle en reed niet hard toen de wagon tussen Breda en Tilburg losliet. De machinist heeft de wagon weer aangekoppeld en kon de rit met vertraging vervolgen. Ook het andere treinverkeer op het traject liep vertraging op.

De NS tast nog in het duister over de oorzaak en laat het treinstel onderzoeken. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt de zaak.

Wagon rijdende intercity schiet los
Wagon rijdende intercity schiet los (Foto: ANP)

Politie hoeft nota's feestjes niet te betalen

De politie hoeft de facturen van de omstreden feesten en borrels van de centrale ondernemingsraad (COR) vooralsnog niet te betalen. Dat heeft de Haagse rechter donderdag in kort geding bepaald in een spoedprocedure, aangespannen door een evenementenbureau.

Het evenementenbureau heeft volgens de kortgedingrechter onvoldoende bewijs aangeleverd dat het de opdrachten had gekregen.

Het bureau organiseerde meerdere feesten voor de later in opspraak geraakte COR, zoals een arrangement met overnachting in het Amstel Hotel. De politie weigerde de nota's oplopend tot circa 20.000 euro voor feesten in december 2015 te betalen.

Politie hoeft nota's feestjes niet te betalen
Politie hoeft nota's feestjes niet te betalen (Foto: ANP)

Bijna elf jaar cel voor Aydin C.

Tilburger Aydin C. moet wegens de jarenlange digitale stalking van tientallen jonge meisjes en een homoseksuele man in zowel Nederland als daarbuiten tien jaar en 243 dagen de cel in. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag besloten.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand wegens digitale aanranding en afpersing tien jaar en acht maanden gevangenisstraf tegen de 38-jarige C. Hij werd verder beschuldigd van productie, bezit en verspreiding van kinderporno, oplichting, identiteitsfraude, computervredebreuk en drugsbezit.

Een van zijn slachtoffers zou de Canadese tiener Amanda Todd zijn geweest. Zij pleegde in 2012 op vijftienjarige leeftijd zelfmoord, na vier jaar lang digitaal te zijn gestalkt en nadat naaktfoto's van haar waren verspreid via sociale media. Canada heeft in verband met die zaak om uitlevering van C. gevraagd.

Bijna elf jaar cel voor Aydin C.
Bijna elf jaar cel voor Aydin C. (Foto: ANP)

NVJ berispt DENK voor wegsturen journalisten

De politieke partij DENK "bewijst de democratie een slechte dienst" door journalisten te weigeren en de deur te wijzen op openbare bijeenkomsten. Dat stelt secretaris Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ naar aanleiding van het weigeren en wegsturen van een groot aantal journalisten op de verkiezingsbijeenkomst van Tunahan Kuzu woensdagavond.

"Het is niet de eerste maal dat DENK dit doet", stelt Bruning. "Het is zeer teleurstellend gedrag en het is een zeer slecht voorbeeld voor een partij die serieus wil deelnemen aan de democratie." Natuurlijk mag iedere partij bepalen waar en wanneer zij media te woord willen staan. "Maar in een goed functionerende democratie moeten onafhankelijke media wel de kans krijgen om te verslaan en te controleren. Als DENK dat niet inziet, begrijpt de partij niet hoe de Nederlandse rechtsstaat werkt."

De NVJ maakt na de verkiezingen altijd een rondje langs de nieuwe parlementariërs en partijen. In dit bezoek aan DENK zal het gedrag van de partij tijdens de campagne ook zeker worden aangesneden, stelt Bruning.

Geen trend
Hij erkent dat DENK na de PVV van Geert Wilders de tweede partij in de Tweede Kamer is die zich zulk gedrag aanmeet. Ook Wilders en de PVV staan media nauwelijks te woord en reageren slechts zeer sporadisch op interviewverzoeken. Maar een trend wil hij het toch niet noemen. "De partijen die zo te werk gaan, zijn gelukkig nog op de vingers van één hand te tellen. De meeste partijen zijn zich gelukkig zeer bewust van de taak van journalisten en de grondbeginselen van een goed functionerende democratie."

De Nederlandse media moeten, ondanks dit soort praktijken, vooral integer en open hun werk blijven doen, bepleit Bruning. "Sommige partijen willen een beeld creëren dat media vooringenomen hun werk doen. Maar dat beeld verwerpen wij met klem. Journalisten hebben de taak politici kritisch te volgen. En als dat goed gebeurt, kan het altijd gebeuren dat bepaalde media een keer iets melden waar een partij minder blij mee is. Zo werkt een democratie."

NVJ berispt DENK voor wegsturen journalisten
NVJ berispt DENK voor wegsturen journalisten (Foto: BuzzE)

PVV grootste in Emmen

De PVV heeft de meeste stemmen gekregen in Emmen. De partij van Geert Wilders kreeg 18,6 procent van de stemmen. Met de steun van 15,3 procent kiezers eindigde de SP op de tweede stek. De VVD werd derde met een score van 14,8 procent

In de meeste andere gemeenten in Drenthe werd de VVD het grootst, onder meer in Assen. Daar stemde 16,5 procent voor de partij van premier Mark Rutte.

PVV grootste in Emmen
PVV grootste in Emmen (Foto: ANP)

Kyrgios is Djokovic opnieuw de baas

Tennisser Nick Kyrgios heeft voor de tweede keer in een kleine drie weken gewonnen van Novak Djokovic. De Australiër versloeg de Servische voormalig nummer één van de wereld vorige maand in het Mexicaanse Acapulco en was dit keer te sterk voor hem in de achtste finales van het masterstoernooi van Indian Wells.

Kyrgios sloeg gelijk in de eerste game van de wedstrijd al toe door de service van Djokovic over te nemen. De Serviër had vervolgens keer op keer moeite om zijn opslagbeurten te houden, terwijl Kyrgios soeverein stond te serveren en zo de set naar zich toe trok. 

In het tweede bedrijf kreeg alleen Kyrgios twee breakkansen, maar op een doorslaggevend moment benutte hij die niet. Zo moest er een tiebreak gespeeld worden en daarin was hij Djokovic wederom de baas, waardoor hij na een kleine twee uur als winnaar mocht gaan douchen: 6-4, 7-6 (3).

Federer veel te sterk voor Nadal

Tennisser Roger Federer heeft zich in het Amerikaanse Indian Wells geplaatst voor de kwartfinales van het masterstoernooi aldaar. De nummer negen van de plaatsingslijst rekende overtuigend af met zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal. 

Federer brak Nadal al in diens eerste servicegame en hoewel hij één breakkans kreeg, lukte het de Spanjaard niet om daar wat tegen te doen. Nadat hij op 1-3 nog eens zijn service inleverde kon Federer de eerste set al snel afmaken. 

De Zwitser serveerde in het tweede bedrijf nog een stuk sterker, terwijl Nadal overal moeite mee leek te hebben. Op 3-5 serveerde hij om in de wedstrijd te blijven, maar Federer brak hem en knikkerde de Spanjaard zo uit het toernooi: 6-2, 6-3.

Federer in Indian Wells te sterk voor Nadal. (PRO SHOTS/Action Images)
Federer in Indian Wells te sterk voor Nadal. (PRO SHOTS/Action Images)

Sharapova kan wildcard toernooi Rosmalen ophalen

Tennisster Maria Sharapova lijkt goede kans te maken om komende zomer met een wildcard mee te doen aan het WTA-toernooi in Rosmalen. De Russische mag vanaf eind april weer wedstrijden spelen, nadat ze sinds begin vorig jaar een dopingschorsing aan haar broek heeft voor het sinds 1 januari 2016 verboden hartmedicijn meldonium.

In de week dat haar schorsing afloopt doet Sharapova al mee aan het toernooi in Stuttgart. Toernooidirecteur Markus Günthardt gaf de Russische een wildcard en garandeerde dat ze pas op woensdag 26 apil in actie hoeft te komen - twee dagen na het begin van het toernooi. Eerder mag ook niet, want dat is precies de dag dat haar schorsing voorbij is. Toppers als Angelique Kerber en Caroline Wozniacki waren niet blij met het makkelijk verstrekken van een wildcard door Günthardt.

Marcel Hunze, de toernooidirecteur van het WTA-toernooi van Rosmalen, heeft er weinig moeite mee. "Ze heeft een fout gemaakt, is geschorst en heeft haar straf straks uitgezeten", verklaart hij. "Een wildcard geef je in het belang van het toernooi en als Sharapova hier komt spelen is dat voor het Ricoh Open natuurlijk gewoon een pluspunt. Ze is een van de beste tennissters van de laatste twintig jaar", vervolgt Hunze, die met spanning afwacht wat er onder meer op Roland Garros gaat gebeuren. "Als ze daar de finale haalt komt ze niet, want wij zitten gelijk in de week daarna. Als ze er vroeg uit ligt denk ik dat we een goede kans hebben om haar hier te zien."

Rutte waarschuwt voor ingewikkelde formatie

Premier Mark Rutte waarschuwt dat de vorming van een nieuwe regering nog wel even op zich kan laten wachten. "Het gaat wel even duren denk ik", zei hij donderdagochtend voor de microfoon van Radio 538. "Het kan best wel eens een complexe formatie zijn. Dan zul je voor een aantal weken partijen bij elkaar zien zitten."

Rutte, wiens VVD weliswaar verliest maar toch ruimschoots de grootste partij blijft, maakt aanspraak op het voortouw in de kabinetsformatie. "Maar dat moet de rest ons ook gunnen, dus dat gaan we ook weer zien."

Rutte waarschuwt voor ingewikkelde formatie
Rutte waarschuwt voor ingewikkelde formatie (Foto: ANP)

Wilders: Rutte gebruikt enge woorden

Premier Mark Rutte gebruikt "heel enge woorden" als hij zegt dat met de verkiezingen het verkeerde soort populisme is gestopt. Dat zei PVV-leider Geert Wilders in een eerste reactie op de voorlopige prognose van de uitslag. "Ik begrijp niet zo goed wat hij bedoelt. Zijn er dan goede en slechte populisten?", zei Wilders.

Wilders denkt dat hij misschien wel invloedrijker is dan ooit. "Andere partijen hebben standpunten van ons overgenomen. Of ze het uitvoeren is een tweede." De PVV komt in de voorlopige prognose van het ANP uit op twintig zetels. Dat betekent een winst van vijf zetels of meer dan 33%.

Hij vindt niet dat de uitslag voor zijn partij tegenvalt. "Het zijn niet de dertig zetels waarop ik had gehoopt. Maar ik behoor tot de winnaars." Hij is tevreden dat na een paar verloren verkiezingen zijn Partij voor de Vrijheid "eindelijk weer heeft gewonnen".

Wilders zei verschillende malen beschikbaar te zijn voor een kabinet. "Ik ben beschikbaar. Ik heb dat altijd gezegd. Ik wil dat graag." Als dat niet gaat gebeuren gaat hij "keihard oppositie" voeren en ervoor "zorgen dat die patriottische lente alsnog gaat plaatsvinden".

Wat denken de FOK!kers? Wat is 'het verkeerde soort populisme' en wat is dan 'het juiste soort populisme'?

Wilders: ,,enge woorden
Wilders: Rutte gebruikt enge woorden (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: prachtige dag

Waait de wind in maart te fel, veel fruit verwacht men wel.

Goedemorgen op deze mooie donderdag.

Gisteren waren er wolkenvelden maar de zon was ook regelmatig te zien. Vannacht zijn die wolkenvelden weggetrokken, maar zeker in het westen en midden van het land kan mist ontstaan zijn.

Op de plekken waar er mist hangt trekt dat vandaag vlot weg. We krijgen een fraaie dag met veel zon. In het noorden is er kans op stapelwolken en langs de kust is er kans op mist. De temperatuur loopt op van 12 graden in het noordwesten tot 17 á 18 graden in het zuidoosten.

Morgen een bewolkte dag met kans op wat regen. Het weekend wordt regenachtig en volgende week komt de zon waarschijnlijk weer terug.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:49
Zon onder: 18:46
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1815 Willem Frederik van Oranje-Nassau neemt de titel Koning der Nederlanden aan.
1937 Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
1941 Eerste strip van Tom Poes.
1966 Gemini Agena en Gemini VIII voeren de eerste koppeling van twee ruimtevaartuigen uit.
2002 Walt Disney Studios Park, het tweede park binnen Disneyland Parijs, opent zijn deuren.
2014 Bij een referendum in de Krimrepubliek stemt een grote meerderheid voor aansluiting bij Rusland. Oekraïne en het westen beschouwen het referendum als onwettig.

Somber landschap in de buurt van Heerlen (Foto: Luuntje)
Somber landschap in de buurt van Heerlen (Foto: Luuntje) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Kale moordenaar wint strijd om toupet

Een kale moordenaar heeft in Nieuw-Zeeland het recht afgedwongen om in de gevangenis een toupet te dragen. Philip John Smith betoogde volgens de BBC voor de rechter dat het haarstukje een kunstwerk was. Ook zou het dragen van de toupet essentieel zijn voor zijn zelfvertrouwen.

Smith zit een levenslange celstraf uit voor de moord op een man wiens kind hij seksueel had misbruikt. De kale crimineel heeft ook veroordelingen wegens onder meer afpersing en seksuele delicten op zak.

De crimineel moest zijn toupet inleveren toen hij de autoriteiten hem weer in handen kregen nadat hij eerder het land was ontvlucht. Smith had het haarstukje gebruikt als onderdeel van zijn vermomming.

De rechter oordeelde donderdag dat de toupet moet worden teruggeven. Het "fundamentele recht op vrijheid van expressie'' van de crimineel zou zijn geschonden. Toch kreeg Smith niet op alle punten gelijk. De door hem geëiste schadevergoeding werd niet toegekend.

Kale moordenaar wint strijd om toupet
Kale moordenaar wint strijd om toupet (Foto: BuzzO)

Definitieve prognose uitslag later

De definitieve prognose van de verkiezingsuitslag laat op zich wachten. Verscheidene gemeenten, waaronder Amsterdam, Den Haag en Utrecht, stellen donderdag of vrijdag met een uitkomst te komen. De steden gaven na sluiting van de stembureaus uitslagen door gebaseerd op respectievelijk 87, 80 en 90 procent van de stemmen.

Tientallen andere gemeenten hadden donderdagochtend rond 04.15 nog geen einduitslag aangeleverd. Bij voorgaande verkiezingen gaf de Verkiezingsdienst van het ANP standaard een definitieve prognose. Het grote aantal partijen dat meedeed aan de verkiezingen, levert momenteel acht restzetels op.

Een klein aantal restzetels kan nog verspringen van de ene naar de andere partij. Daardoor is een definitieve prognose niet mogelijk totdat vrijwel alle gemeenten hun uitslag hebben doorgegeven. "De huidige voorlopige prognose geeft een prima beeld, maar we willen dat onze definitieve prognose overeenkomt met de uitslag zoals die wordt vastgesteld door de Kiesraad", aldus het hoofd van de ANP Verkiezingsdienst Mark Westerhoff. "Het ligt aan de resterende gemeenten wanneer we de definitieve prognose kunnen geven. Dat zou best pas vrijdag kunnen zijn."

Definitieve prognose uitslag later
Definitieve prognose uitslag later (Foto: ANP)

Uitspraak in hoger beroep moordenaar Els Borst

Bart van U., de moordenaar van politica Els Borst en zijn zus Loïs, hoort donderdag welke straf hij in hoger beroep krijgt. Er is opnieuw acht jaar onvoorwaardelijke cel en tbs met dwangverpleging tegen hem geëist, net als in eerste aanleg. Daarbovenop eiste het OM nu ook nog zes maanden cel voor verboden wapenbezit.

In eerste aanleg kreeg Van U. enkel tbs met dwangverpleging opgelegd. Het OM had ook toen acht jaar celstraf geëist en ging in daarom in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam vorig jaar.

Van U. (40) heeft eerder bekend politica Borst in 2014 en zus Loïs een jaar later met tientallen messteken om het leven te hebben gebracht. Hij zou in een chronische psychose verkeren. De vraag waar het om draaide tijdens het hoger beroep was in hoeverre hij verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn daden.

De Rotterdamse rechtbank vond van niet. Het OM is van mening dat Van U. weliswaar "sterk verminderd toerekeningsvatbaar is", maar niet volledig ontoerekeningsvatbaar.

Tijdens die zitting herhaalde Van U. zijn motief om Borst te doden: hij had een "goddelijke opdracht" op zijn zevende jaar gekregen om degene te doden die verantwoordelijk was voor het euthanasiebeleid in Nederland. Zijn zus Loïs, met wie hij samenwoonde, moest dood omdat ze hem in zijn optiek pestte.

Uitspraak in hoger beroep moordenaar Els Borst
Uitspraak in hoger beroep moordenaar Els Borst (Foto: ANP)

Guardiola: "Normaal spelen we op een goed niveau"

Pep Guardiola zag Manchester City een goede tweede helft spelen, maar zag zijn ploeg ook slecht starten tegen AS Monaco. De trainer baalde na afloop van de wisselvalligheid.

Monaco vertrok met een 2-0 voorsprong richting de kleedkamers. City had de eerste helft weinig in te brengen tegen de ploeg uit Frankrijk en kwam terecht op achterstand. Tijdens het tweede bedrijf herstelde het elftal zich, maar een 3-1 nederlaag kon niet worden voorkomen.

"We speelden de tweede helft geweldig", vertelde Guardiola na afloop tegenover BT Sport. "Maar we vergaten te voetballen tijdens de eerste helft. Het was de bedoeling om agressief te verdedigen. Dat ging in de tweede helft beter, maar het was niet genoeg."

"Normaal spelen we op een goed niveau, maar vanavond deden we dat niet. We zullen hier van leren. Het team heeft ook nog niet zoveel ervaring en deze Champions League is veeleisend. Soms moet je ook geluk hebben, maar dat ontbrak vandaag", aldus de aangeslagen trainer.

PVV lijkt toch tweede partij te worden

De PVV lijkt toch de tweede partij in de Tweede Kamer te worden. Volgens een voorlopige prognose van het ANP na het tellen van 93,3 procent van de stemmen komt de partij van Geert Wilders uit op twintig zetels.

Hierachter volgen direct D66 en het CDA. Zij krijgen elk negentien zetels. De SP en GroenLinks komen beide uit op veertien zetels.

In deze aangepaste prognose krijgt ook de winnaar VVD er een zetel bij. De liberalen komen uit op 33. Coalitiepartner PvdA blijft op negen steken, een historisch dieptepunt voor de sociaaldemocraten.

De ChristenUnie blijft op vijf zetels, net zoveel als de Partij voor de Dieren (een winst van drie). 50PLUS zit op vier zetels, de SGP en DENK op drie en nieuweling Forum voor Democratie twee.

PVV lijkt toch tweede partij te worden
PVV lijkt toch tweede partij te worden (Foto: ANP)

[TK2017] Uitslagen grote steden: Eindhoven naar VVD

In dit artikel vind je in één oogopslag de uitslagen van de twintig grootste gemeentes in Nederland, zo gauw ze binnen zijn. De laatst binnengekomen uitslag staat bovenaan. Alleen partijen die binnen de gemeente de kiesdeler zouden halen (0,66%) worden vermeld.

De landelijke totaalstand tot nu toe vind je hier.

Binnen: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Nog niet binnen: Tilburg, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Enschede, Arnhem, Den Bosch, Haarlemmermeer

Eindhoven Procent Zetels
VVD 18,8% 28
PvdA 5,2% 8
PVV 12,3% 18
CDA 8,4% 13
D66 15,8% 24
GL 11,8% 18
SP 11,4% 17
CU 1,5% 2
SGP 0,2% 0
PvdD 3,9% 6
50+ 3,5% 5
FvD 1,7% 3
Denk 3,4% 5
Zwolle Procent Zetels
VVD 17,5% 26
PvdA 7,1% 11
PVV 7,9% 12
CDA 11,3% 17
D66 14,8% 22
GL 11,7% 18
SP 8,7% 13
CU 10,4% 16
SGP 1,0% 2
PvdD 3,4% 5
50+ 2,4% 4
FvD 1,4% 2
Denk 1,2% 2
Amersfoort Procent Zetels
VVD 21,2% 32
PvdA 5,6% 8
PVV 9,1% 14
CDA 9,8% 15
D66 15,3% 23
GL 12,0% 18
SP 7,0% 11
CU 6,9% 10
SGP 1,0% 2
PvdD 3,4% 5
50+ 2,1% 3
FvD 1,4% 2
Denk 3,8% 6
Utrecht Procent Zetels
VVD 16,8% 25
PvdA 5,9% 9
PVV 7,4% 11
CDA 5,5% 8
D66 22,2% 33
GL 20,2% 30
SP 4,9% 7
CU 2,6% 4
SGP 0,3% 0
PvdD 4,6% 7
50+ 1,4% 2
FvD 1,2% 2
Denk 5,4% 8
Den Haag Procent Zetels
VVD 20,6% 31
PvdA 6,5% 10
PVV 15,5% 23
CDA 6,3% 9
D66 14,1% 21
GL 10,9% 16
SP 6,0% 9
CU 1,8% 3
SGP 0,5% 1
PvdD 4,5% 7
50+ 2,6% 4
FvD 1,8% 3
Denk 7,1% 11
Rotterdam Procent Zetels
VVD 16,4% 25
PvdA 6,4% 10
PVV 16,1% 24
CDA 5,9% 9
D66 12,7% 19
GL 11,1% 17
SP 8,4% 13
CU 2,3% 3
SGP 0,7% 1
PvdD 3,8% 6
50+ 3,4% 5
FvD 1,8% 3
Denk 8,1% 12
Art1 1,3%

2

Zoetermeer Procent Zetels
VVD 23,1% 35
PvdA 5,8% 9
PVV 16,2% 24
CDA 9,7% 15
D66 12,1% 18
GL 8,1% 12
SP 7,8% 12
CU 2,8% 4
SGP 1,1% 2
PvdD 3,5% 5
50+ 4,0% 6
FvD 2,5% 4
Denk 1,2%

2

Zaanstad Procent Zetels
VVD 19,2% 29
PvdA 7,2% 11
PVV 14,6% 22
CDA 7,2% 11
D66 11,5% 17
GL 10,1% 15
SP 10,3% 15
CU 1,9% 3
SGP 0,4% 1
PvdD 4,1% 6
50+ 4,1% 6
FvD 2,0% 3
Denk 5,0% 8
Art1 0,7% 1
Groningen Procent Zetels
VVD 13,6% 20
PvdA 8,0% 12
PVV 6,7% 10
CDA 6,6% 10
D66 19,9% 30
GL 18,9% 28
SP 10,8% 16
CU 4,4% 7
SGP 0,4% 1
PvdD 5,2% 8
50+ 1,7% 3
FvD 1,7% 3
Denk 0,4% 1
Amsterdam Procent Zetels
VVD 15,2% 23
PvdA 8,4% 13
PVV 7,0% 11
CDA 2,9% 4
D66 18,2% 27
GL 19,3% 29
SP 6,5% 10
CU 1,5% 2
SGP 0,0% 0
PvdD 5,9% 9
50+ 2,0% 3
FvD 1,2% 2
Denk 7,5% 11
Art1 2,7% 4

SkiŰr Fill wint afdalingsbeker na razendspannende finale

Skiër Peter Fill heeft na een prachtige seizoensfinale het World Cup-klassement op de afdaling gewonnen. De Italiaan eindigde tijdens de World Cup-finales in Aspen als tweede en daarmee wipte hij over Kjetil Jansrud, die het hele seizoen aan de leiding ging.

Dominik Paris opende de wedstrijd en zijn tijd bleek al snel een grote uitdaging voor de rest. Zijn landgenoot Fill strandde op 0,08 seconden en richte zijn blik vervolgens op Jansrud. De Noor maakte een aantal foutjes en kwam een halve seconde langzamer over de finish.

Jansrud stond met die tijd op dat moment vijfde van vijf skiërs, terwijl Fill tweede stond. De Italiaan wist daardoor dat hij de World Cup zou winnen als niemand meer sneller was dan hem, en zo geschiedde. Jansrud zakte nog weg naar de elfde plek, Fill bleef op plek twee staan en kon net als vorig seizoen de bokaal voor het eindklassement ophalen. De Zwitser Carlo Janka eindigde in Aspen op 0,18 seconden als derde.

Skiester Stuhec verslaat Vonn voor eigen publiek in World Cup-finale

Alpineskiester Ilka Stuhec heeft de laatste afdaling van het World Cup-seizoen gewonnen. Tijdens de seizoensfinale in het Amerikaanse Aspen versloeg de Sloveense thuisfavoriete Lindsey Vonn.

Stuhec had startnummer één, altijd een lastig gegeven in het skiën, maar daar liet ze zich niet door weerhouden. Aanvankelijk kwam alleen Sofia Goggia in de buurt, maar ook dat was relatief: de Italiaanse gaf een dikke seconde toe. Als negende kwam Vonn naar beneden en ook zij haalde het niet: Vonn kwam 0,66 seconden tekort.

Door haar overwinning is Stuhec verzekerd van de eindzege in de World Cup op de afdaling. Het is de bekroning van het seizoen van haar doorbraak, waarin ze voor het eerst op het podium stond en dat gelijk deed door de afdaling de hele winter te domineren. 

De uitslag volgens een linkse kut columnist

Je moet een column goed overdenken en voorbereiden Thako! Iedere komma is belangrijk als je een boodschap of visie over wilt brengen. Eén fout woordje en je hele verhaal is naar de kloten! Eén verkeerd feitje kan ieder ander argument torpederen. Eén schrijffoutje en je geloofwaardigheid gaat eraan. Check, check, check en dubbel check Thako!
Sodemieter eens heel gauw op. Het zijn verkiezingen. Ik schrijf deze column een uurtje voor publicatie!

CL: Monaco knikkert Manchester City uit toernooi na mooie wedstrijd

AS Monaco heeft net als in het seizoen 2014/15 de kwartfinales van de Champions League bereikt. Monaco bereikte twee jaar geleden ten koste van Arsenal de volgende ronde van de Champions League. Dit keer was met Manchester City opnieuw een Engelse club de tegenstander. City legde twee weken terug een sterke basis met een 5-3 overwinning.

De Fransen leunden op drie uitdoelpunten, maar waren allerminst van plan om de kat uit de boom te kijken voor die twee belangrijke thuisgoals. De Monegasken zetten gelijk druk op de ketel met een vroege goal van Kylian Mbappé. Toen even later Fabinho de score verdubbelde, lag Monaco in poleposition voor kwalificatie. Manchester City was duidelijk geschrokken, maar richtte zich op door een doelpunt van Leroy Sané.

De aanvaller profiteerde van een rebound en schoot hoog en hard de 2-1 binnen. City dacht alsnog de kwartfinales te bereiken, maar kwam van een koude kermis thuis toen Tiemoue Bakayoko een kwartier voor tijd de 3-1 maakte.

AS Monaco door naar de volgende ronde. (PRO SHOTS/Action Images)
AS Monaco door naar de volgende ronde. (PRO SHOTS/Action Images)

CL: AtlÚtico zonder overtuiging naar kwartfinales

Atlético Madrid heeft zich ten koste van Bayer Leverkusen geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Een 0-0 gelijkspel was genoeg voor de Spanjaarden.

Bayer Leverkusen stond voor een lastige opgave in het Estadio Vicente Calderón. De Duitsers verloren het eerste duel in eigen huis met 2-4, waardoor de ploeg voor een stunt moest zorgen om een plekje bij de laatste acht van de Champions League veilig te stellen.

Het elftal van Tayfun Korkut leek zich dit te realiseren en begon goed tegen Atlético Madrid. De bezoekers grepen het initiatief en kregen de eerste grote mogelijkheid, maar Kevin Volland bleek nog niet scherp genoeg en schoot voorlangs.

Bayer Leverkusen bleef vooruit voetballen, maar na een moeizaam begin kwam Atlético steeds beter in de wedstrijd. Via Angel Correa kreeg de thuisploeg de grootste kans van de eerste helft, maar de aanvaller zag Bernd Leno redding brengen op een inzet richting de korte hoek.

Zo vertrokken beide ploegen met een stand van 0-0 richting de kleedkamers en begon de tijd te dringen voor Leverkusen, dat minimaal drie keer moest scoren. Het spelbeeld veranderde echter tijdens het tweede bedrijf en het was Atlético dat via Correa en Antoine Griezmann dicht bij een doelpunt kwam.

Ook daarna kreeg de thuisploeg een paar goede mogelijkheden, maar het was Leverkusen dat op voorsprong had móéten komen. Na geklungel in de defensie van Atlético kwam Julian Brandt oog-in-oog met Oblak, maar de vleugelspeler faalde. Vervolgens kon Volland de bal voor leeg doel binnenschieten, maar Oblak herstelde zich snel en bracht nog tweemaal redding.

Hierdoor bleef het 0-0 en bleek er geen stunt in te zitten voor Bayer Leverkusen. Atlético hield stand na een paar speldenprikjes van de Duitsers, terwijl het zelf niet genoeg gas gaf voor een overwinning. Hierdoor eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel en is Atlético Madrid zeker van de kwartfinales van de Champions League.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
©FOK.nl e.a.