CL: Atlético zonder overtuiging naar kwartfinales

Redactie

Atlético Madrid heeft zich ten koste van Bayer Leverkusen geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Een 0-0 gelijkspel was genoeg voor de Spanjaarden.

Bayer Leverkusen stond voor een lastige opgave in het Estadio Vicente Calderón. De Duitsers verloren het eerste duel in eigen huis met 2-4, waardoor de ploeg voor een stunt moest zorgen om een plekje bij de laatste acht van de Champions League veilig te stellen.

Het elftal van Tayfun Korkut leek zich dit te realiseren en begon goed tegen Atlético Madrid. De bezoekers grepen het initiatief en kregen de eerste grote mogelijkheid, maar Kevin Volland bleek nog niet scherp genoeg en schoot voorlangs.

Bayer Leverkusen bleef vooruit voetballen, maar na een moeizaam begin kwam Atlético steeds beter in de wedstrijd. Via Angel Correa kreeg de thuisploeg de grootste kans van de eerste helft, maar de aanvaller zag Bernd Leno redding brengen op een inzet richting de korte hoek.

Zo vertrokken beide ploegen met een stand van 0-0 richting de kleedkamers en begon de tijd te dringen voor Leverkusen, dat minimaal drie keer moest scoren. Het spelbeeld veranderde echter tijdens het tweede bedrijf en het was Atlético dat via Correa en Antoine Griezmann dicht bij een doelpunt kwam.

Ook daarna kreeg de thuisploeg een paar goede mogelijkheden, maar het was Leverkusen dat op voorsprong had móéten komen. Na geklungel in de defensie van Atlético kwam Julian Brandt oog-in-oog met Oblak, maar de vleugelspeler faalde. Vervolgens kon Volland de bal voor leeg doel binnenschieten, maar Oblak herstelde zich snel en bracht nog tweemaal redding.

Hierdoor bleef het 0-0 en bleek er geen stunt in te zitten voor Bayer Leverkusen. Atlético hield stand na een paar speldenprikjes van de Duitsers, terwijl het zelf niet genoeg gas gaf voor een overwinning. Hierdoor eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel en is Atlético Madrid zeker van de kwartfinales van de Champions League.