Bonucci: "Laat Barcelona maar komen"

Redactie

Juventus haalde overtuigend de kwartfinales van de Champions League, waarvoor vrijdag wordt geloot. Leonardo Bonucci is uit op revanche tegen Barcelona.

"Leicester City is dit seizoen de grote verrassing, maar zelf zou ik het liefste tegen Barcelona spelen", vertelt Bonucci op de officiële website van Juventus. Twee jaar geleden verloor de Oude Dame in de finale van de Catalanen. "Het zou een enorme stimulans voor ons zijn als we de ploeg zouden tegenkomen die ons twee jaar geleden versloeg."

Barça ontsnapte in de achtste finales op sensationele wijze tegen Paris Saint-Germain. "Van alle overgebleven teams zou je zeggen dat Barcelona het meeste vertrouwen heeft. Wie ik wil ontlopen? Bayern München. Waar hij ook gaat, Carlo Ancelotti vindt overal een manier om wedstrijden te winnen, net als Pep Guardiola."

De Italiaanse verdediger denkt dat Juventus meer kans heeft om Bayern te verslaan als beide teams elkaar in de finale treffen. "Ik kom ze liever in de finale tegen, want die gaat maar over één wedstrijd. Dan is alles mogelijk."