Coronel dit seizoen met Honda actief in eigen land

Naast het WTCC zal Tom Coronel dit seizoen ook deelnemen met een Honda Civic aan het TCR Benelux-kampioenschap. De ervaren toerwagenspecialist uit Eemnes zal samen met de Belgische coureur Stéphane Lémeret een team vormen.

TCR Benelux is een gezamenlijk toerwagenkampioenschap van België, Nederland en Luxemburg en wordt verreden volgens het steeds populairder wordende TCR reglement. TCR is een klasse voor voorwielaangedreven auto's met een 2L turbo-motor met circa 330 pk. De auto's worden vervolgens via een “Balance of Performance”-test op elkaar afgesteld zodat ze gelijkwaardig presteren. Momenteel hebben Audi, Honda, Kia, Opel, Peugeot, SEAT en Volkswagen auto's die voldoen aan het TCR reglement. Daarnaast zijn er een aantal privéteams die zelf een TCR auto gebouwd hebben op basis van de Alfa Romeo Giulietta, Ford Focus en Subaru Impreza.

Lémeret is de TCR Benelux-kampioen van vorig seizoen en keert opnieuw terug bij het team van Boutsen Ginion Racing. Vorig seizoen had de Belg verschillende teamgenoten waaronder WTCC-fabriekcoureurs Norbert Michelisz en Tiago Monteiro. Dit seizoen wordt Coronel dus zijn teamgenoot, al is de deelname aan de race op het circuit van Zolder in juli onwaarschijnlijk omdat Coronel dan een WTCC-race heeft in Argentinië.

De tweede Honda Civic van het team wordt bestuurd door Benjamin Lessennes. Wie de teamgenoot van de Belg wordt is nog niet bekend.

Kalender 2017
1. TCR BeNeLux Trophy - 22/23 april - Spa-Francorchamps (BEL)
2. Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen - 19/20/21 mei - Circuit Park Zandvoort
3. New Race Festival Blancpain GT Series - 3/4 juni - Circuit Zolder (BEL)
4. Zolder Superprix - 15/16 juli - Circuit Zolder (BEL)
5. Kronos 10 Hours of Mettet - 23/24 september - Circuit Jules Tacheny de Mettet (BEL)
6. Formido Finale Races - 21/22 oktober - Circuit TT Assen