Petrov tevreden over eerste meters voor Caterham

Vitaly Petrov werd vorige week door Team Caterham gepresenteerd als nieuwe tweede coureur voor volgend seizoen. Gisteren mocht de Rus voor het eerst plaatsnemen in de CT01, de nieuwe bolide van Caterham.

Petrov liet weten dat het vooral een kwestie van wennen was en hij eindigde uiteindelijk als negende tijdens de tests op Circuit de Catalunya. "Dit was volgens mij een vrij positieve dag. We hebben 69 ronden gereden en bijna alle geplande dingen voltooid", aldus de Rus.

"We hadden vanochtend een paar problemen met mijn zitpositie en de remmen, maar dat is logisch bij een nieuwe auto en het werd ook snel opgelost. ’s Middags reden we wat langere runs en dat gaf ons veel data om vanavond mee te werken.”

"Fysiek voel ik me erg goed en ik heb ook erg genoten”, vervolgde de voormalig coureur van Renault. Hij merkte wel wat verschillen met zijn vorige team. "Deze auto gedraagt zich wel wat anders dan ik gewend ben en ik zal mijn rijstijl moeten aanpassen. In het verleden was ik vrij agressief, maar deze auto reageert beter op een soepele stijl, dus daar kan ik nog aan werken.”