De Boer: "Hopelijk hetzelfde realiseren als Basel"

Ajax-trainer Frank de Boer staat vanavond met zijn ploeg voor een loodzware opgave tegen Manchester United. De Amsterdammers moeten een 0-2 achterstand zien goed te maken op Old Trafford.

"Hopelijk kunnen we hetzelfde realiseren als wat Basel heeft gedaan", waarmee De Boer doelde op het 3-3 gelijkspel van Basel tegen Manchester United in de groepsfase van de Champions League. "Als we met 1-0 voor komen, krijgt de tegenstander misschien toch nog een ander gevoel. Op dat scenario hoop je. We zullen proberen een verrassing te forceren. Maar natuurlijk niet door naïef alleen maar aan te vallen."

"We zijn hier in elk geval niet gekomen om van het mooie stadion te genieten. We willen echt een prestatie neerzetten. En wel door ons eigen spelletje te spelen", vervolgde De Boer verder, die waarschijnlijk Ricardo van Rhijn als rechtsback zal neerzetten. Vermoedelijk begint Dico Koppers opnieuw als linksback en mag Vurnon Anita op zijn favoriete positie op het middenveld starten. De Boer wilde nog niet vertellen of Siem de Jong weer op het middenveld speelt.