Biatlete Sloof denkt aan OS Sochi

Biatlete Chardine Sloof overweegt deel te gaan nemen aan de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. De Nederlandse baarde eerder deze week opzien door op het wereldkampioenschap voor junioren te zegevieren op de 12,5 kilometer. Hiermee boekte ze het eerste Nederlandse succes ooit op deze dicipline.

"Ik hoop in 2014 mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen," zei Sloof die bij haar zege moest huilen van geluk. Ook enkele mensen van de internationale biatlonfederatie IBU konden het niet droog houden. "Dat vond ik toch wel één van de mooiste reacties die ik heb gekregen. Het is natuurlijk heel speciaal dat een Nederlandse bovenaan eindigde. De afgelopen dagen lees je ook overal dat ik geschiedenis heb geschreven. Maar ach, het leukste vind ik toch dat ik gewonnen heb."

Bij het wereldkampioenschap zal Sloof nog deel gaan nemen aan de sprint (zaterdag) en de achtervolging (zondag). De Spelen van 2014 staat in ieder geval in haar agenda. "En in 2018 wil ik er voor gaan. Wat dan mijn doel is? Nou ja, iedereen gaat natuurlijk voor goud. Maar ik weet dat ik allang blij mag zijn met een medaille."