75.000 euro boete voor bokser Chisora

Dereck Chisora heeft van de Duitse boksbond een boete van 100.000 dollar (ruim 75.000 euro) gekregen. De Engelse bokser kreeg deze straf opgelegd omdat hij vorige week zowel voor als na de titelwedstrijd tegen de Oekraïner Vitali Klitschko een aantal keren over de scheef ging.

Tijdens de weging voor de bokswedstrijd sloeg Chisora zijn tegenstander Klitschko in het gezicht. Vlak voor de start van de wedstrijd spuugde de Engelsman in het gezicht van Vladimir Klitchko, de broer van Vitaly. Ook na de wedstrijd kwam Chisora negatief in het nieuws. Hij raakte met ex-wereldkampioen en landgenoot David Haye verwikkeld in een vechtpartij.

Tijdens de persconferentie, Hayes was aanwezig aangezien hij als commentator fungeerde, raakten beiden eerst verbaal met elkaar in de clinch. Vervolgens kwam het tot een gevecht. Daarbij kreeg ook de manager van Hayes een aantal rake klappen.

"Hij krijgt de boete voor die drie incidenten", aldus Thomas Puetz, voorzitter van de Duitse boksbond. "De helft van het geld blijft bij ons, de andere helft gaat naar een goed doel dat de steun geniet van de WBC-boksbond." De Duitse boksbond wil Chisora ook weren van bokswedstrijden in Duitsland, maar daarvoor wacht de bond op de uitspraak van de Brits boksbond.