[EL] Uitslag RSC Anderlecht - AZ

AZ heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Nadat tegen Anderlecht de thuiswedstrijd al met 1-0 gewonnen werd boekte de ploeg van Gert-Jan Verbeek vandaag ook in de uitwedstrijd een 0-1 zege. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Maarten Martens.

Anderlecht begon zeer sterk aan de wedstrijd en kreeg in de vijf minuten van de wedstrijd al drie grote kansen om op voorsprong te komen. Mbokani stuitte eerst op Marcellis en daarna op Esteban. Suarez zag een mooie volley op de lat belanden. Na deze kansen ging de storm van de Belgen liggen en was de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak voor rust kreeg AZ echter pas zijn eerste grote kans, maar een schot van Maher ging voorlangs.

Ook in de tweede helft kreeg Anderlecht mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een kopbal van Jovanovic ging nipt over. Na 54 minuten werd de ontmoeting door AZ beslist. Martens scoorde met een bal die via Wasilewski in het doel belandde. Anderlecht moest nu drie keer scoren en daar geloofde de ploeg duidelijk niet meer in. De grootste kansen in het vervolg waren zelfs voor AZ. Berens en Martens wisten enkele goede mogelijkheden echter niet te benutten.

De zege betekende voor AZ de eerste uitoverwinning in een Europees duel sinds 20 september 2007.

Maarten Martens en Guillaume Gillet in duel. (Foto: Pro Shots)