Freire: "Seizoen is goed begonnen"

Oscar Freire toonde vandaag tijdens de derde etappe van de Ruta del Sol dat er nog altijd rekening met hem gehouden moet worden. De 36-jarige  Spaanse sprinter van Katusha schreef de rit op zijn naam.

"Het jaar is goed begonnen en ik hoop dat het heel het seizoen zo gaat. Ik hou van de Ruta del Sol, maar dat heb ik ook met andere wedstrijden", liet Freire weten aan Biciciclismo. De drievoudig wereldkampioen heeft het naar zijn zin bij Katusha. "Onze teamspirit is fantastisch. We worden elke dag beter. Ik denk dat we dit jaar grote resultaten kunnen boeken, zelfs in de meest prestigieuze wedstrijden."

De van Rabobank overgekomen Freire begon het wielerseizoen uitstekend. "Ik ben nog niet in topvorm, maar dat is op dit moment van het seizoen ook nog helemaal niet nodig. Deze twee overwinningen zijn erg belangrijk, zij geven mij de juiste motivatie om op deze manier door te gaan."

Na de Ruta del Sol zal Freire de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, E3 Prijs en Gent-Wevelgem rijden. In april zal de Spanjaard aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen, Rund um Köln, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik Bastenaken-Luik. Vervolgens staan de de Bayern Rundfahrt, Ronde van Zwitserland en het Spanje Kampioenschap op het programma ter voorbereiding op de Tour de France. Hierna volgen onder meer de Olympische Spelen en het WK in Limburg.