[EL] Uitslag PSV - Trabzonspor

PSV heeft een fraaie 4-1 zege op Trabzonspor geboekte en gaat daarmee door naar de laatste zestien van de Europa League. Het begin was nog wel voor de Turken, maar daarna nam de thuisploeg de regie over. Vorige week werd ook al met 2-1 van de ploeg uit de Turkse Süper Lig gewonnen.

Trabzonspor kende een bliksemstart en kreeg via Olcan Adin al snel een goede kans op de openingstreffer. Aan deze kans ging nog wel een slippertje van Stanislav Manolev vooraf. Andreas Isaksson reageerde echter alert en voorkwam een vroege goal van de Turken. Het antwoord op de aanval van de bezoekers kwam van Ola Toivonen, die zijn poging gestopt zag worden door Tolga Zengin.

Niet veel later was het wel raak, nadat Ondrej Celustka een strafschop veroorzaakte door Dries Mertens onderuit te halen. De kleine Belg ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Na een klein half uur zat PSV op rozen door de tweede treffer van de wedstrijd. Mertens bediende Tim Matavz op maat, die de bal vervolgens in de touwen joeg. Nog voor de pauze gooide Kevin Strootman definitief in het slot door de derde treffer voor zijn rekening te nemen.


PSV viert de treffer van Kevin Strootman (Foto: Pro Shots)

Na de thee nam PSV wat gas terug, maar het bleef eenrichtingsverkeer. Zakaria Labyad en Georgino Wijnaldum kregen een aantal goede mogelijkheden, maar waren niet zuiver genoeg. Matavz was wel scherp en liet, met het nodige geluk, na 53 minuten zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen. In het vervolg viel het spel wat stil, maar was het uiteindelijk Jetro Willems die bijna raak kon schieten. Doelman Onur Kivrak stond echter in de weg.

Erik Pieters keerde in de tweede helft overigens terug in de hoofdmacht van PSV. Na blessureleed werd de verdediger ingebracht voor Jetro Willems, die hem in de afgelopen periode prima verving. Het tempo zakte bij de Eindhovenaren vervolgens terug, wat zeer waarschijnlijk te maken had met het feit dat komende zondag Feyenoord wacht. Trabzonspor probeerde zoveel mogelijk de schade binnen de perken te houden en was nauwelijks gevaarlijk.

PSV wist nog wel een aantal kansen te creëren, waaronder aardige mogelijkheden voor Mertens en Jeremain Lens, maar leek ook vrede te hebben met de stand die inmiddels op het scorebord stond. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld, waarna in Eindhoven een klein feestje losbarste.


PSV

4 - 1
(2 - 1)

Trabzonspor

 15' Mertens (pen)
31' Matavz
38' Strootman
53' Matavz
   43' Yilmaz
 
 Gele kaart: Marcelo (PSV), Celustka (Trabzonspor)
 Rode kaart: Tolga (44) (Trabzonspor)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Chapron (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Willems (Pieters/64)
Wijnaldum
Toivonen (Lens/67)
Strootman (Hutchinson/64)
Labyad
Matavz
Mertens
  Tolga
Celustka
Yumlu
Kaçar
Cech
Akgün (Alanzinho/76)
Zokora
Colman
Adin (Altintop/73)
Yilmaz
Paulo Henrique (Kivrak/45)