Rechercheur verliest vertrouwelijk dossier

Afgelopen dinsdag is een rechercheur van het korps Rotterdam-Rijnmond een vertrouwelijk dossier verloren. Ze had het dossier, met daarin informatie over een overvalonderzoek op het dak van haar auto gelegd, waarna ze is ingestapt en weggereden. De politie kwam vandaag zelf met dit bericht naar buiten.

De rechercheur reed rond 16.30 uur weg van het hoofdbureau aan het Doelwater, en is via de Mariniersweg, Blaak, Rochussenstraat en de Maastunnel naar Rotterdam-Zuid gereden. Ergens op dit traject zou het dossier van het dak gevallen moeten zijn.

De informatie, bestaande uit onder andere kopieën van verhoren, foto's en persoonlijke informatie over verdachten, zit in een zwarte leren map met een rits. Een deel van de informatie was al publiekelijk bekend, andere gegevens zijn nog geheim.

Verscheidene politiemedewerkers hebben dinsdagavond naar de map gezocht, echter zonder resultaat. Mocht iemand het dossier vinden of reeds gevonden hebben, dan verzoekt de politie om deze af te geven op het dichtstbijzijnde bureau of om het algemene nummer 0900-8844 te bellen.