Brands: "Geen contact meer over Sigthórsson"

PSV lijkt voorlopig uit de race om de handtekening van Kolbeinn Sigthórsson. Technisch directeur Marcel Brands laat weten dat er geen contact meer is geweest.

Gisteren liet AZ-directeur Earnest Stewart nog weten dat PSV verregaande belangstelling voor de IJslandse aanvaller zou hebben. Volgens het Algemeen Dagblad is er nu echter geen contact meer tussen PSV en AZ. Daarmee lijkt een transfer voorlopig van de baan.

"Een tijdje terug hebben we ons gemeld, waarop door AZ voorwaarden zijn neergelegd. Vervolgens liet Sigthórsson weten dat zijn eerste keus Ajax is. Sindsdien is er geen contact meer geweest", aldus Brands. Ook de onderhandelingen met de Amsterdamse landskampioen liggen al een tijdje stil. Ajax vindt de vraagprijs van AZ (ongeveer vijf miljoen euro) te gortig.

Stewart liet gisteren weten dat het de vraagprijs niet aan zal passen. "Bedenk wel dat Sigthórsson 'high property' is. Hij is gewoon veel waard." Sigthórsson kende met vijftien treffers in 32 competitiewedstrijden een uitstekend debuutjaar. Momenteel speelt hij met IJsland onder 21 op het Europees kampioenschap.