De la Rosa moet weer wennen aan Sauber

Pedro de la Rosa werd gisteren tussen de eerste en tweede vrije training van de Grand Prix van Canada opgeroepen als vervanger van Sergio Perez bij Sauber. De inmiddels 40-jarige Spanjaard kon in de slotfase van de tweede sessie even wat ronden rijden en vond dat hij wel weer even moest wennen aan het team waar hij vorig jaar nog weggestuurd was.

Perez was in de kwalificatie in Monaco zwaar gecrasht en had voor het weekend in Canada juist weer toestemming gekregen om te racen. De Mexicaan gaf na de eerste sessie echter aan dat hij zich toch niet helemaal fit voelde, waarop teambaas Peter Sauber zijn coureur terugtrok. Tijdens de lunch die volgde werd De la Rosa als vervanger geregeld, omdat de derde rijder van Sauber Esteban Gutierrez niet aanwezig was in Canada.

"Er waren veel dingen die we nog klaar moesten maken alvorens ik aan de slag kon gaan en ik ben natuurlijk onbekend met deze auto, maar we hebben gelukkig toch nog een volwaardige run kunnen doen. Het belangrijkste is echter dat ik me er klaar voor voel, ook al heb ik nog wel wat meer tijd nodig in de auto en moet ik nog wennen aan mijn zitje en de pedalen," zei De la Rosa die hoopt dat Perez snel weer fit wordt.

De la Rosa werd gisteren achttiende in de tweede vrije training, enkele plaatsen achter de andere Sauber-coureur Kamui Kobayashi. "Ik ga dit weekend daarom ook mijn best doen om Pedro zoveel mogelijk te steunen," zei de Japanner die in de tweede sessie in bocht vier in de muur crashte. "Het was echter overduidelijk mijn eigen fout."