FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 maart 2011

Journalisten Al Jazeera opgepakt in LibiŽ

Vier journalisten van de Arabische nieuwszender Al Jazeera zijn in het westen van Libië door de autoriteiten opgepakt. Dat maakte de zender zaterdag bekend.

Het gaat om Lofti al-Messaoudi (Tunesië), Ahmed Vall Ould Addin (Mauritanië), Ammar al-Hamdan (cameraman uit Noorwegen) en Kamel Atalua (Groot-Brittannië). Ze werden opgepakt toen ze aan het werk waren en worden vastgehouden in de Libische hoofdstad Tripoli.

In het land zitten ook nog steeds vier journalisten van The New York Times vast, ondanks een belofte van Saif al Islam Gadhafi dat ze zouden worden vrijgelaten. Het gaat om twee schrijvende journalisten (Anthony Shadid en Stephen Farrell) en twee fotojournalisten (Tyler Hicks en Lynsey Addario).

Eerder deze week werd nog een journalist van de Britse krant The Guardian vrijgelaten in Tripoli.

PatiŽnt hiv-besmet na niertransplantatie

Ondanks alle onderzoeken en technieken die we tegenwoordig hebben, kan het toch nog wel eens misgaan in de geneeskunde. In Amerika had iemand een nier nodig, deze kreeg hij inclusief het hiv-virus.

De patiënt kreeg de nier in 2009, maar het is de eerste keer sinds 1989 dat op deze manier iemand met hiv werd besmet. De artsen die de transplantatie hadden uitgevoerd wisten dat de donor, een man die eerder al was behandeld voor syphilis, eerder seks met een man had gehad. Maar testen uit het labaratorium, 79 dagen voor de transplantatie, wezen er niet op dat de donor hepatitis B, C, of hiv zou hebben.

De patiënt had twaalf dagen voor de operatie ook een test ondergaan en was daarbij negatief getest op hiv. Het is verder onbekend waardoor de patiënt en de donor besmet zijn geraakt.

Gadhafi bedreigt landen bij Middellandse Zee

De Libische leider Moammar Gadhafi dreigt met aanvallen op militaire en burgerdoelen in landen rond de Middellandse Zee. Hij spreekt van vergelding voor de 'barbaarse, ongerechtvaardigde' aanvallen die westerse landen zaterdag zijn begonnen. In een toespraak op de staatstelevisie zaterdagavond laat gaf Gadhafi zijn eerste reactie op de bombardementen.

Volgens Gadhafi zijn Noord-Afrika en het Middellandse Zeegebied door de aanval veranderd in een slagveld. De Libische wapendepots zijn geopend voor het volk, zodat zij 'de onafhankelijkheid, eenheid en eer' van het land kunnen verdedigen tegen de 'koloniale kruisvaarders', aldus Gadhafi.

Kaddafi bedreigt landen rond Middellandse Zee
Moammar Gadhafi (Foto: ANP)

Pirates of the Caribbean 4 laat zich zien

We hebben een flinke collectie aan nieuwe posters van de aankomende Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides gevonden. Het gaat om de characterposters van Jack Sparrow (Johnny Depp), Angelica (Penélope Cruz), Barbarossa (Geoffrey Rush) en Blackbeard (Ian McShane).

Naast deze grote namen zijn er nog meer zeer bekende personen die in deeltje vier zullen schitteren. Voorbeelden hiervan zijn Judi Dench, Keith Richards, Gemma Ward en Stephen Graham. Zoals bekend komen Orlando Bloom en Keira Knightley niet terug in hun bekende rollen. Volgens de filmstudio is dit omdat 'de verhaallijnen van beiden nu rond zijn en beide acteurs zich willen focussen op andere films'.

Pirates 4 zal gaan over de zoektocht naar de Bron der Eeuwige Jeugd. Sparrow (Depp) zal ook een duel aangaan met de gevaarlijke Blackbeard. Maar dat is het niet het enige. Ook komt er weer het nodige vrouwelijke schoon voorbij. Blackbeards dochter Angelica (Cruz) komt op het pad van piraat Jack, waaruit blijkt dat ze al eens eerder iets met hem heeft gehad.

Verder is er weinig bekend over het verhaal. Producent Jerry Bruckheimer wist alleen nog te zeggen dat 'Jack in het begin van de film op zoek is naar de Black Pearl'. Daar moeten we het nu even mee doen. Tot die tijd, de posters:

Pirates 4

Pirates 4

Pirates 4

Pirates 4

Pirates 4

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zal in 3D, IMAX en gewone 2D op 19 mei van dit jaar verschijnen.

Gordon-Levitt heeft rol in 'The Dark Knight Rises'

Het gerucht ging al langer dat acteur Joseph Gordon-Levitt een rol zou krijgen in The Dark Knight Rises. Nu heeft Warner Bros. het nieuws officieel bevestigd. Daarnaast is bekendgemaakt dat actrice Juno Temple een bijrol zal vertolken in het vervolg op Batman Begins en The Dark Knight.

Welke karakters beide acteurs zullen spelen is op dit moment niet bekend. Gordon-Levitt wordt met name gelinkt aan het karakter The Riddler, maar ook bestaat de mogelijkheid dat hij Deadshot zal spelen. In de comics staat Deadshot bekend als een huurmoordenaar en daarnaast als een lid van de 'Suicide Squad'.

Na Inception, werkt Gordon-Levitt wederom met regisseur Christopher Nolan. Zelf is Nolan nog bezig met het verbeteren van het script en het voorbereiden van het productieproces, en ook treedt hij op als consultant bij de voorbereidingen van een andere superheldenfilm van Warner Bros., namelijk Superman: Man of Steel.

Gordon-Levitt is bekend van films als (500) Days of Summer en Mysterious Skin. Op dit moment werkt hij aan een sciencefictionfilm genaamd Looper. Deze film wordt geregisseerd door Rian Johnson, waarmee Gordon-Levitt eerder de film Brick heeft gemaakt. Juno Temple is de laatste jaren veelal te zien in arthouse-films als Little Birds en Dirty Girl. Ook zijn onlangs de opnames van een tweetal andere films afgerond waarin Temple een rol heeft. Dit zijn Killer Joe (met Matthew McConaughey) en Jack and Diane. Ook heeft ze een rol in The Three Musketeers van regisseur Paul W.S. Anderson.

De releasedatum van The Dark Knight Rises is op dit moment gezet op 20 juli 2012. Zowel Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman als Michael Caine zijn ook in dit deel te zien. Andere rollen zijn er voor Anne Hathaway als Catwoman, en Tom Hardy als Bane. Daarnaast gaan de geruchten dat ook Marion Cotillard een rol zal spelen in de film.

Gordon_Levitt
Joseph Gordon-Levitt heeft rol in The Dark Knight Rises

Rutte: Snel duidelijkheid rol NAVO

Nog dit weekeinde moet de NAVO tot afspraken komen om 'een vervolg te geven aan de eerste grote stap die Frankrijk, Groot-Brittannië de Verenigde Staten, Canada en Italië hebben gezet met hun militaire acties tegen Libië'. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd na afloop van de bijeenkomst in Parijs over Libië.

Nederland dringt erop aan snel knopen door te hakken. Een besluit van de NAVO kan ertoe leiden dat Nederland een verzoek krijgt om bij te dragen aan een actie. Als het zover is, kan Nederland snel reageren.

De NAVO spreekt nu over een bredere inzet van NAVO-landen om de acties te ondersteunen. "Wij zijn bereid om daar een bijdrage aan te leveren", zei Rutte. De gezamenlijke aanval van Frankrijk, Groot-Brittannië, de VS, Canada en Italië is 'Odyssey Dawn' gedoopt.

Rutte: snel duidelijkheid over rol NAVO
Rutte: Snel duidelijkheid over rol NAVO (Foto: ANP)

[Six Nations] Overzicht laatste speelronde

Op zaterdag 19 maart vonden de vijfde en laatste serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Schotland - Italië 21-8

Italië is toch nog laatste geworden in de Six Nations. In Schotland werd er verloren, waardoor de Schotten over de Italianen klommen in de stand. In het begin van de wedstrijd leek dit echter niet het geval. Italië begon flitsend en kwamen door een try van Masi, die er vorige week tegen Frankrijk ook al één maakte, op voorsprong. Een benutte penalty van Mirco Bergamasco en twee van Chris Paterson zorgden voor een 6-8 ruststand in het voordeel van de Italianen. De tweede helft was echter in het geheel voor de Schotten. Eerst maakte Nick De Luca zijn eerste try voor Schotland, waarna later Nikki Walker een tweede try maakte. De try van De Luca was tevens de eerste voor de thuisploeg tijdens een thuiswedstrijd van de Six Nations in twee jaar tijd. Een rush van Italiaan Luke MacLean zorgde nog bijna voor een late comeback, maar Schotland hield stand en won uiteindelijk met 24-8.

Schotland:
Try's: De Luca, Walker
Conversie: Paterson
Penalty's: Paterson (3)

Italië:
Try: Masi
Penalty: Mirco Bergamasco

Ierland - Engeland 24-8

Ierland heeft een eind gemaakt aan de Grand Slam-droom van Engeland. Engeland zou aan een overwinning genoeg hebben voor de eerste Grand Slam sinds 2003, maar direct vanaf de aftrap denderden de Ieren over de Engelsen heen. Door wat individuele fouten kwamen de Ieren echter niet verder dan een hoop penalty's van Sexton, al was het halverwege de eerste helft toch raak toen Tommy Bowe door de Engelse defensie sneed en een try maakte. Ierland ging vrolijk door met aanvallen en zagen hoe de Engelsen hier totaal geen antwoord op hadden. Tot overmaat van ramp moest Engelsman Ben Youngs ook nog tien minuten naar de kant nadat hij een gele kaart kreeg voor het weggooien van de bal. Zijn tijd in de sin bin bleek echter niets op te leveren voor de Ieren. Aan het begin van de tweede helft, toen Engeland net weer vijftien mensen op het veld had, maakte Brian O'Driscoll zijn 25ste Six Nations-try, waarmee hij het 78-jarige oude record van Schot Ian Smith verbrak. Hierna deden de Ieren het wat rustiger aan, en door een foutje van Reddan kon veteraan Steve Thompson zelfs nog een try maken voor Engeland. Invaller Wilkinson wist de conversie niet te benutten. Ierland hield gemakkelijk stand en won met 24-8.

Ierland:
Try's: Bowe, O'Driscoll
Conversie: Sexton
Penalty's: Sexton (4)

Engeland:
Try: Thompson
Penalty: Flood

Gele kaart: Youngs

Frankrijk - Wales 28-9

Omdat Engeland niet wist te winnen van Ierland was er een kleine kans voor Wales om de eindoverwinning te pakken. Om dat voor elkaar te krijgen moest er in en van Frankrijk gewonnen worden met 27 punten verschil. Frankrijk dacht er echter anders over en wist een comfortabele overwinning te boeken op Wales. In de eerste helft moesten beide partijen het vooral hebben van penalty's. Er kwamen maar twee kansen op een try. Halfpenny leek door te breken, maar Trinh-Duc wist op het laatste moment de Welshman nog vast te pakken. Aan de andere kant was het wel raak toen de ervaren Lionel Nallet door de Welshe verdediging knalde en de eerste Franse try maakte. Net na rust leek Wales door wederom een penalty van Hook wat dichterbij te komen, maar bij de herstart schoot diezelfde Hook de bal vol tegen Pierre aan, die de bal aan Nallet wist te geven zodat hij zijn tweede try kon maken. Wales ging vol in de aanval, maar moesten het al snel met een man minder doen nadat James Hook na een licht vergrijp een gele kaart kreeg. Frankrijk bleef aanvallen en maakte via Clerc nog een try. Het verzet van Wales was gebroken en Frankrijk heeft zo de tweede plaats veroverd.

Frankrijk:
Try's: Nallet (2), Clerc
Conversies: Parra (2)
Penalty's: Parra (3)

Wales:
Penalty's: Hook (3)

Gele kaart: Hook

Eindstand

# Land Wedstrijden Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Try's Punten
1 Engeland 5 4 0 1 132 81 +51 13 8
2 Frankrijk 5 3 0 2 117 91 +26 10 6
3 Ierland 5 3 0 2 93 81 +12 10 6
4 Wales 5 3 0 2 95 89 +6 6 6
5 Schotland 5 1 0 4 82 109 -27 6 2
6 Italië 5 1 0 4 70 138 -68 6 2

Eerste foto Underworld: New Dawn 3D

Wel of niet? Zouden de weerwolven weer een epische strijd aangaan met de vampieren? Al enige tijd is het volledig onbekend of Underworld een nieuw deel zou krijgen of niet. Met het zien van de volgende foto weet je genoeg: Selene is terug.

Beckinsale

Het is geen scherpe foto, maar het is op meerdere manieren prettig om Kate Beckinsale weer in het leer terug te zien. Op moment van schrijven is er zeer weinig bekend over de nieuwe Underworld: New Dawn 3D. Zoals de titel al weggeeft zal de film in 3D verschijnen. Het verhaal zal plaatsvinden direct na het tweede deel Underworld: Evolutions. Naast Beckinsale zijn Michael Ealy (Californication, The Good Wife), Sandrine Holt (24, the L Word, Resident Evil: Apocalypse) en Robert Lawrenson (Sanctuary, Coronation Street, Human Target) al wel toegezegd.

De geruchten gaan dat Bill Nighy en Michael Sheen ook weer terug zouden komen om hun rollen van respectievelijk Viktor en Lucian te vertolken.

Underworld: New Dawn 3D is volgens verwachting op 20 januari 2012 te zien. Hou deze site in de gaten voor meer updates, welke zeker nog gaan volgen.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - De Graafschap

Vanavond stond om 20:45 uur de wedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en De Graafschap op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dit duel.

N.E.C. Nijmegen

1 - 0

De Graafschap

 2' George
 
 
 Gele kaart: Amieux, Will (N.E.C. Nijmegen), Kujala, Meijer (De Graafschap)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.300
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Amieux
Sibum
Schöne (Latupeirissa/79)
Davids
Chatelle (Goossens/60)
Ten Voorde
George
  Waterman
Loran (Evers/13)
Buijs
Broekhof (Wormgoor/78)
Fränkel
Rose
Meijer
Breinburg (Kaak/71)
Kujala
Poepon
Bargas

[Upd] Robben zegt af voor Oranje

Arjen Robben meldt zich maandag gewoon bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller van Bayern München viel zaterdag in de uitwedstrijd tegen Freiburg (1-2 winst) al na een half uur geblesseerd uit. Gelukkig voor Bayern en Robben blijkt de blessure mee te vallen. Dat meldt de Duitse club op zijn website.

Robben voelde na een sprint pijn in de liesstreek en liet zich uit voorzorg wisselen. De 27-jarige aanvaller heeft een lichte spierverrekking overgehouden aan de actie. Robben viel afgelopen week in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale ook al vroegtijdig uit, maar trainer Louis van Gaal achtte hem fit genoeg voor het treffen met Freiburg.

Hij kan gewoon meespelen bij de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Oranje speelt op 25 en 29 maart twee duels tegen Hongarije. Robben behoort voor het eerst sinds het WK weer tot de selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Na het toernooi in Zuid-Afrika kampte de aanvaller lange tijd met een hamstringblessure.

Update 22:29 uur

Arjen Robben zal zich maandag toch niet melden bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern besloot na terugkeer in München toch af te zien van het spelen voor Oranje om een mogelijk zwaardere blessure te voorkomen.


Blessure Robben valt mee (Foto: Novum)

'LibiŽ vormt menselijke schilden'

Libië vormt menselijke schilden bij belangrijke plaatsen, zoals het hoofdkwartier van leider Moammar Gadhafi en de luchthaven van de hoofdstad Tripoli. Dat heeft de staatstelevisie van het Noord-Afrikaanse land zaterdag gemeld.

"Menigtes ontstaan rond door Frankrijk bepaalde doelen", stelde de propaganda van leider Gadhafi. Frankrijk heeft zaterdag de aanval geopend op het bewind van Gadhafi.

'Libië vormt menselijke schilden’
'Libië vormt menselijke schilden' (Foto: ANP)

Quarantine 2 met terminalen in terminals

Enige tijd terug werd de film Quarantine gemaakt. Bedoeld als Amerikaanse remake van de Spaanse [REC] ontpopt er een virus in een appartementencomplex in Los Angeles. Fans en critici reageerden gematigd op de film, terwijl het origineel op handen werd gedragen. Nu is Quarantine 2: Terminal steeds dichterbij aan het komen, met een volledig nieuw verhaal.

Het is opvallend dat deel twee van de Quarantine-reeks geen adaptie zal zijn van de Spaanse [REC] 2, welke het verhaal van het appartementencomplex verder verklaart. In dit Amerikaanse deel gaan we naar het vliegveld LAX, waardoor de subtitel 'Terminal' heerlijk dubbel gelezen kan worden.

QA2:T speelt zich op de avond van de uitbraak af op een andere locatie. Terwijl passagiers de vlucht naar Nashville willen pakken, breekt er aan boord van het vliegtuig paniek uit. Een zieke man wordt gewelddadig tegenover vliegtuigpersoneel en hapt in het rond naar alles en iedereen. Het vliegtuig maakt een noodlanding op een (onbekend) groot vliegveld, waar de pleuris werkelijk losbreekt. Terwijl de locatie door de veiligheidsdiensten hermetisch is afgesloten uit angst voor een verdere virusverspreiding, ontstaat er een gevecht van leven op (on)dood binnen de deuren van de basis.

Het is nog onbekend wanneer de film in de bioscoop zal gaan verschijnen.

VS vuurt kruisraketten af op LibiŽ

Amerikaanse marineschepen hebben onder de naam 'Operation Odyssey Dawn' zaterdagavond kruisraketten afgevuurd op Libië. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd. Volgens het ministerie van Defensie in Washington zijn de aanvallen vooral gericht op de Libische luchtafweer.

Ook de Britse troepen zijn in actie gekomen in Libië. Amerikaanse en Britse marineschepen hebben samen ongeveer 110 kruisraketten afgevuurd, aldus de Amerikaanse admiraal William Gortney. Alle doelen vormden volgens het Pentagon een bedreiging voor geallieerde luchtmachtpiloten en Libische burgers.

De Britse premier David Cameron bevestigde de deelname van zijn land bij de acties. De Britse militairen 'maken deel uit van een internationale coalitie die bijeen is gekomen om de wil van de Verenigde Naties te handhaven en het Libische volk te beschermen', aldus premier David Cameron. Hij noemde het ingrijpen 'noodzakelijk, legaal en juist' en zei dat de wereld zich niet afzijdig moet houden als een dictator zijn volk vermoordt.

In en rond de hoofdstad Tripoli zijn zware explosies gehoord. Volgens Libische staatsmedia zijn daarbij burgerslachtoffers gevallen. Ook bij de stad Misurata, die vermoedelijk nog in handen van de opstandelingen is, werden doelen gebombardeerd.

VS vuren kruisraketten af op Libië
VS vuurt kruisraketten af op Libië (Foto: ANP)

Wat te doen in Deus Ex: Human Revolution

Deus Ex: Human Revolution geeft ons de mogelijkheid om bepaalde situaties op verschillende manieren uit te spelen. Zo ook in een nieuw gameplay-filmpje van acht minuten. In dit filmpje zien we verschillende manieren om dingen op te lossen terwijl we uitleg krijgen van Mary DeMarle, één van de ontwikkelaars.

Deus Ex: Human Revolution komt 26 augustus uit voor de PC, Xbox 360 en de PS3.

Nadal finalist in Indian Wells

Rafael Nadal heeft zich naar de finale van het Masters-toernooi in Indian Wells geslagen. De Spaanse nummer een van de wereld klopte Juan Martin del Potro uit Argentinië met tweemaal 6-4. In de eindstrijd treft Nadal Novak Djokovic of Roger Federer. De Serviër en de Zwitser staan later zaterdag in de andere halve finale tegen elkaar.

Del Potro begon uitstekend aan de wedstrijd en profiteerde optimaal van wat sloomheid bij Nadal. De Spanjaard had vrijdagavond nog een dubbelpartij gespeeld en dat leek hem parten te spelen toen hij direct zijn opslag inleverde. Vanaf 4-1 voor Del Potro was Nadal weer bij de les. 'Rafa' kwam terug en gunde zijn opponent geen game meer.

In de tweede set ging het vier games lang gelijk op. Toen sloeg Nadal opnieuw toe en die break gaf 's werelds beste speler niet meer uit handen.


Nadal naar finale Indian Wells (Foto: Novum)

Eerste 3000 3DS bezitters krijgen extraatje

Je hebt vast al wel gelezen over de Augmented Reality-kaartjes die meegeleverd worden bij je Nintendo 3DS. Met deze kaartjes kun je bekende Nintendo-figuren tot leven laten komen in je eigen woonkamer. Het houdt echter niet op bij deze zes meegeleverde kaartjes.

Nintendo gaat namelijk t-shirts weggeven aan de eerste drieduizend Europese 3DS-gamers die hun systeem volgende week vrijdag registreren via Club Nintendo. Dit t-shirt heeft eenzelfde speciale verrassing als het ?-kaartje en is ook te gebruiken met de augmented reality-features. Wat dat precies is wil Nintendo nog niet zeggen... SPANNUUND! Alle shirts hebben een eigen unieke nummering en zijn nu al ontzettend gewild. Wees er dus snel bij aanstaande vrijdag!

 Nintendo 3DS shirt

Nintendo 3DS ligt aanstaande vrijdag in de winkel voor een prijs van rond de 250 euro. Launchgames zijn onder andere PilotWings Resort, Super Monkey Ball 3D en Nintendogs + Cats

 

[WvdW] Uitslag VVV-Venlo - Willem II

De degradatietopper tussen VVV-Venlo en Willem II is 0-0 geworden. De Tilburgers schoten daar niets mee op en blijven laatste.

Voor rust waren de Tilburgers de betere ploeg en ze hadden al snel op voorsprong kunnen komen. Van der Heijden kopte echter op de paal.

Beide ploegen hadden in de tweede helft de winst kunnen pakken. VVV-Venlo werd echter naarmate de tweede helft vorderde gevaarlijker. Invaller Musa was een aantal keer gevaarlijk maar gescoord werd er niet.

VVV-Venlo

0 - 0

Willem II

 
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Timisela
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Tóth
Vujicevic
Ojo (Musa/37)
Chula (Leemans/46)
Boymans
Cullen (Uchebo/73)
  Kujovic
Gravenbeek
Biemans
Swinkels
Pereira
Ippel (Levchenko/70)
Lasnik
v.d.Heijden
Rigters
Janga
Hakola (Strihavka/71)

Uitslag Heracles Almelo - sc Heerenveen

Om 19:45 uur begon het duel tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag en bijbehorende karakteristieken van deze wedstrijd.

Heracles Almelo

4 - 2

sc Heerenveen

 20' Everton
 44' Armenteros
 57' van der Linden
 59' Douglas
   35' Väyrynen
 67' Haglund
 
 Gele kaart: Quansah (Heracles Almelo), Svec, Breuer, Kruiswijk (sc Heerenveen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.487
Arbiter: Sanders
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Reekers
van der Linden
Looms
Quansah (Rienstra/90)
Overtoom (Vejinovic/75)
Fledderus
Douglas (Albubaraki/90+2)
Armenteros
Everton
  Stuhr-Ellegaard
Janmaat
Breuer
Kruiswijk
Koning
Grindheim (Fazli/82)
Svec (Haglund/39)
Väyrynen
Narsingh
Dost
Assaidi (Beerens/38)

Rotterdammer bedreigt agenten met hakbijl

Een 63-jarige man uit Rotterdam is vrijdagavond aangehouden omdat hij agenten bedreigde met een hakbijl. Dat meldt de politie zaterdag.

Agenten gingen rond 21.00 uur naar de Victor E. van Vrieslandstraat na een melding over geluidsoverlast. In een portiek troffen ze een 65-jarige zwaar beschonken vrouw aan. Toen de agenten een gesprek met haar probeerden aan te knopen, kwam haar eveneens dronken echtgenoot naar buiten.

Toen de man de agenten zag, ging hij naar binnen en kwam terug met een hakbijl. De agenten trokken hun pistool, waarop de man de bijl liet vallen. Het echtpaar is aangehouden en zit vast op het bureau.

Van der Laan wil 24 uurshoreca

Amsterdam wil ongeveer tien horecazaken aanwijzen die dag en nacht open mogen zijn. Burgemeester Eberhard van der Laan werkt aan een voorstel hierover, schrijft Het Parool zaterdag.

Van der Laan komt hiermee tegemoet aan de wens van de Amsterdamse gemeenteraad. Die wil het uitgaansleven in de hoofdstad een impuls geven door de openingstijden te verruimen.

De zaken die het klokje rond open mogen blijven, moeten wel op plaatsen komen waar ze weinig overlast veroorzaken. Een mogelijke locatie is het C&A-gebouw op het Damrak. "We willen het op zo'n manier doen dat bewoners daar geen last van hebben", zegt een woordvoerder in de krant.

Van der Laan wil zijn voorstel nog voor de zomer voorleggen aan de gemeenteraad. Die bespreekt tegen die tijd ook de plannen van de burgemeester om de openingstijden van alle horeca te verruimen.


Van der Laan wil 24 uurshoreca (Foto: Novum)

Warren Christopher (85) overleden

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de VS Warren Christopher is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het advocatenkantoor waarvoor hij werkte. Christopher was minister onder president Bill Clinton, en zette zich in voor vrede in Bosnië en het Midden-Oosten. Christopher leed aan blaas- en nierkanker.

Zelf vond Christopher zijn inzet voor een verbod op kernwapenproeven een van zijn grootste verdiensten. Zijn pogingen om vrede in het Midden-Oosten te bewerkstelligen hadden niet veel resultaat. Meer succes had hij bij de onderhandelingen die in 1995 leidden tot een vredesregeling in Bosnië.

Christopher overleed in zijn huis in Los Angeles.


Warren Christopher (85) overleden (Foto: Novum)

Zaalvoetbalwedstrijd ontaardt in massale knokpartij

Een zaalvoetbalwedstrijd in Goirle is vrijdagavond uitgelopen op een grote vechtpartij. Een Tilburgs en een Roosendaals team vlogen elkaar tijdens de wedstrijd en daarna aan. Er werd gevochten in de zaal, in een kleedkamer en in de kantine. Niemand raakte ernstig gewond, meldt de politie zaterdag.

De wedstrijd zelf was ook al onrustig. Er werden volgens getuigen voortdurend overtredingen gemaakt en er werd nagetrapt. De scheidsrechter had al enkele rode kaarten gegeven.

Hoeveel mensen er precies bij de matpartij betrokken waren is onduidelijk omdat de rust al was weergekeerd toen de politie ter plaatse kwam. Veel mensen waren al vertrokken, maar de politie heeft de personalia van alle andere aanwezigen genoteerd en betrokkenen gevraagd aangifte te doen.

Details multiplayer Duke Nukem

Er zijn scans van het blad Official Xbox Magazine opgedoken met daarop de details voor de multiplayer van Duke Nukem Forever. Er zullen volgens de scans vier verschillende modi zijn. Elke modus zal vier tegen vier spelers zijn op de Xbox 360 en elke duke zal een rood of blauw shirt dragen om zijn team kenbaar te maken.

De vier modi in het spel zullen zijn: Dukematch, Team Dukematch, Capture the Babe (Capture the Flag) en Hail to the King (King of the Hill). Bij Capture the Babe pak je in plaats van een vlag een knappe jongedame die je terug naar je basis moet brengen. Natuurlijk wil deze dame niet mee en kan ze onderweg nogal lastig worden soms.

Bij de release van het spel zullen er tien maps aanwezig zijn. Twee van de genoemde maps zijn Morning Wood en Dukeburger. Van Morning Wood zagen we al eerder screenshots en Dukeburger is een remake vol met miniatuur Duke Nukems. De kleinere versies doen ook minder schade, maar 10% van de normale waarden. Gelukkig kan je ook steroïden innemen waardoor je sneller kan rennen en mensen kan doden met één vuistslag. Wapens gebruiken is dan weer niet mogelijk als je steroïden inneemt.

De jetpack zal weer aanwezig zijn in het spel maar alleen in de multiplayer. Daarnaast beschikken we ook nog eens over een pistool, shotgun, ripper chaingun, pijpbommen, shrinker, RPG, railgun, devestator, freezer en trip bombs. Het zal mogelijk zijn om bommen aan vijanden en andere spelers te bevestigen.

Je zal tijdens het spelen twee primaire wapens kunnen dragen, bommen en dergelijke zijn secondaire wapens. Holoduke is ook bruikbaar en is ook te cloaken voor stealth kills. Het doden van tegenstanders zal je experience points opleveren en hoe specialer de dood, hoe meer punten je krijgt.

Duke Nukem Forever staat gepland voor 6 mei 2011. Scans worden niet geplaatst omdat deze mogelijk illegaal verkregen zijn.

Zatlap rijdt over eigen voet

Een 25-jarige dronken automobilist uit Spijkenisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn voet onder een wiel van zijn eigen auto terechtgekomen. Vrienden van de zatlap probeerden te voorkomen dat hij dronken naar huis reed, en sleurden hem uit de rijdende auto. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

De man uit Spijkenisse stapte, ondanks protest van zijn vrienden, op de Markt achter het stuur. Hij reed weg en ramde twee auto's. Op dat moment grepen de vrienden in en trokken hem uit de auto, waarop het misging.

De dronken automobilist raakte niet alleen gewond. Hij kreeg ook nog een bon voor rijden onder invloed.

Uitslag NAC Breda - FC Groningen

Vanavond stond in de Eredivisie om 18:45 uur het duel tussen NAC Breda en FC Groningen op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

NAC Breda

0 - 1

FC Groningen


   72' Granqvist
 
 Gele kaart: Penders, Fehér (NAC Breda), Ivens (FC Groningen)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Vink
Bijzonderheden: Tadic mist strafschop (81)
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Janse
Penders
Horváth
Gorter
Fehér
Luijckx (Bayram/83)
Schilder
Jenner (Idabdelhay/67)
Leonardo
Boussaboun
  Van Loo
Kieftenbelt
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Hiariej
Sparv
Tadic
Bacuna (Ajilore/90+2)
Pedersen (Mamedov/90+5)

Ziekenhuis sloopt peuter uit trekker

De Friese hulpdiensten rukten vrijdagmiddag met groot materieel uit naar Grou. Een 2-jarig jongetje zou namelijk bekneld zitten onder een tractor. Eenmaal ter plaatse bleek het hier echter om een speelgoedtrekker te gaan.

Desondanks werd het ventje naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn hoofd bleef vastzitten in zijn speelgoed, dus werd hij met tractor en al de ambulance ingetild.

Het kereltje was tijdens het spelen ongelukkig ten val gekomen. In het ziekenhuis van Leeuwarden heeft men hem succesvol uit de speelgoedtrekker verwijderd. Het jonge boertje heeft er, behalve een mooi verhaal, niets aan overgehouden.

Bale tot 2015 bij Tottenham Hotspur

Gareth Bale heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur tot 2015 verlengd. Het nieuwe, verbeterde contract is een beloning voor de goede prestaties van de 21-jarige Welshman.

Vorig jaar mei tekende Bale al bij tot 2014. De vleugelspits werd door zijn prima optredens veelvuldig in verband gebracht met grotere Europese clubs. "Het is geweldig om mijn toekomst aan de club te verbinden", stelt de voetballer in een verklaring.

De flankspeler speelt al sinds 2007 voor The Spurs en ziet de toekomst van zijn club rooskleurig in. "Ik denk dat we heel binnenkort om de titel mee kunnen strijden. Daarom heb ik bijgetekend. We hebben dit jaar in de Champions League al laten zien dat we met de besten mee kunnen."


Gareth Bale (Foto: Novum)

Open dag zorg trekt 600.000 bezoekers

Ruim zeshonderdduizend mensen zijn zaterdag op de open dag in de zorg afgekomen. Bijna duizend locaties in de zorg en het welzijn hadden de deuren geopend voor geïnteresseerden. Zorgkoepelorganisatie Regioplus, de initiator van de open dag, spreekt van een groot succes.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (CDA) gaven zaterdagochtend het startsein voor de elfde editie van de open dag. De staatssecretaris bezocht zelf een kinderdienstencentrum in Haarlem. Ze kreeg een rondleiding en deelde vlaai uit.

Aanvankelijk was de open dag bedoeld om nieuwe medewerkers en vrijwilligers te werven. Door de jaren bleken de instellingen te voorzien in de behoefte van een breder publiek en komen ook geïnteresseerden een kijkje nemen achter de schermen van een verpleegtehuis of ziekenhuis.


Open dag zorg trekt 600.000 bezoekers (Foto: Novum)

'Landen als LibiŽ parkeren veel geld in Nederland'

Ondemocratische landen als Libië investeren voor miljarden euro's in Nederland. Dat blijkt uit een inventarisatie van economisch onderzoeksbureau Profundo in opdracht van RTL Nieuws. De staatsbedrijven hebben voor 19,8 miljard euro aan bezittingen in Nederland en halen een gezamenlijke omzet van 1,5 miljard euro.

Het onderzoek richtte zich op een aantal bedrijven uit Libië, Saudi-Arabië en Algerije waarvan de staat eigenaar of grootaandeelhouder is. Daarnaast kwam ook de Gulf International Bank naar voren. Dat is een samenwerkingsverband van Saudi-Arabië, Koeweit, Qatar, Bahrein, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

De ondernemingen zijn voornamelijk olieproductiebedrijven en handelsmaatschappijen in olie en benzine. Daarnaast zijn het ook financiële bedrijven en brievenbusmaatschappijen die alleen op papier in Nederland gevestigd zijn.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans vraagt in de uitzending om een overzicht van buitenlandse bedrijven in Nederland die in handen zijn van landen met dictators. "Zo kan Nederland op het moment dat er een actuele ontwikkeling is, zoals in Libië, direct zien wat er aan economische activiteit is in Nederland en op deze manier de tegoeden snel bevriezen."

Financieel expert Cees Schaap ziet dat Nederland in een lastige situatie verkeert. "Aan de ene kant wil je de investeringen van dit soort landen in ons land toestaan en de Nederlandse handelsgeest levend houden. Aan de andere kant is er ook een morele verantwoordelijkheid en wil je ethisch verantwoord zaken doen."

Nobelprijswinnaar bekogeld met stenen

Een menigte boze mannen heeft Mohamed el-Baradei, Nobelprijswinnaar en voorstander van democratische hervormingen in Egypte, zaterdag met stenen bekogeld. Hij moest vluchten voor hij zijn stem kon uitbrengen in een referendum over een pakket grondwetswijzingen. El-Baradei voert een tegencampagne.

Als de grondwetswijzigingen worden aangenomen, zullen de verkiezingen toegankelijk zijn voor onafhankelijke kandidaten en oppositiepartijen. Daarnaast zou de president dan maximaal twee keer vier jaar aan de macht kunnen blijven en worden de noodwetten - die al dertig jaar van kracht zijn en de politie vrijwel onbeperkte macht geven - ingeperkt. Een 'ja' zou ervoor zorgen dat voor het einde van het jaar verkiezingen worden gehouden.

El-Baradei raadt Egyptenaren echter aan tegen te stemmen, omdat de nieuwe partijen volgens hem meer tijd nodig hebben. De partijen van oud-president Hosni Mubarak en de Moslimbroederschap zouden een oneerlijk voordeel hebben, omdat die al zeer goed georganiseerd zijn. Bovendien kunnen kiezers zaterdag alleen voor of tegen het héle pakket van negen wijzigingen stemmen, wat volgens critici niet strookt met het nieuwe democratische klimaat in het land.

Later op de dag wordt de voorlopige uitslag van het referendum verwacht.


Nobelprijswinnaar bekogeld met stenen (Foto: Novum)

Stekelenburg: "Verhoeven wordt belachelijk gemaakt"

Maarten Stekelenburg komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie voor Ajax. De keeper van de Amsterdammers brak een week geleden zijn duim en moet nu zeven tot negen weken toekijken.

Toch probeert Stekelenburg zijn ploeggenoten te steunen door bij de trainingen aanwezig te zijn. Desondanks baalt de sluitpost van het feit dat hij het verschil niet meer kan maken.

Jeroen Verhoeven stond de afgelopen wedstrijden in het doel van Ajax, omdat Kenneth Vermeer nog niet helemaal fit is. De derde doelman van Ajax kende een paar slippertjes, maar Stekelenburg heeft vertrouwen in de voormalig keeper van FC Volendam. "Ik train dag in dag uit met hem en kan niet anders dan stellen dat hij een heel goede keeper is."

De media grijpen de omvang van Verhoeven regelmatig aan om kritiek op zijn spel te leveren. "Hij wordt gewoon belachelijk gemaakt," aldus Stekelenburg. "Geheel onterecht. Ik kan mij Piet Schrijvers herinneren en die heeft het ook niet misselijk gedaan."

Ajax werd afgelopen donderdag uitgeschakeld in het kader van de Europa League. De uitwedstrijd met Spartak Moskou werd met 3-0 verloren, waardoor de Russen zich voor de kwartfinales plaatsten. In diezelfde wedstrijd liet Verhoeven opnieuw geen betrouwbare indruk achter.

[GP2 Asia] Uitslag Imola Race 1

Romain Grosjean heeft de eerste race van de GP2 Asia Series op Imola op zijn naam geschreven. De Fransman won met ruim verschil voor Giedo van der Garde en Jules Bianchi.

Grosjean mocht van polepostion starten en hield deze plaats in de eerste ronde maar net vast. Achter hem was namelijk de goed gestarte Van der Garde van de vijfde naar de tweede stek opgeklomen en drong aan bij de Fransman. De als tweede gestarte Sam Bird zag zichzelf na één ronde terug op plaats acht en hij kwam na een aanrijding uiteindelijk zelfs niet aan de finish.

Van der Garde drong in de openingsfase aan bij Grosjean, maar moest toestaan dat de Fransman uiteindelijk veertien seconden bij hem wegreed. Achter de Nederlander werd Bianchi derde. De Fransman was na de start teruggevallen naar plaats vijf, maar wist zich toch op te werken naar een derde stek.

Morgen staat de tweede race op het programma.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Grosjean DAMS 52:59.103
2 G. Van Der Garde Barwa Addax Team + 14.349
3 J. Bianchi Lotus ART + 17.527
4 M. Herck Scuderia Coloni + 21.502
5 S. Coletti Trident Racing + 41.228
6 D. Valsecchi Team AirAsia + 44.563
7 F. Leimer Rapax + 51.867
8 D. Clos Racing Engineering + 52.813
9 F. Fauzy Super Nova Racing + 53.964
10 R. Gonzalez Trident Racing + 54.224
11 M. Ericsson iSport International + 54.661
12 E. Gutierrez Lotus ART + 55.390
13 J. Kral Arden International + 55.840
14 P. Varhaug DAMS + 1:07.700
15 O. Turvey Ocean Racing Technology + 1:19.721
16 J. Cecotto Super Nova Racing + 1:20.567
17 J. Leal Rapax + 1:22.066
18 A. Caldarelli Ocean Racing Technology + 1:24.224
19 J. Palmer Arden International + 1:24.503
20 M. Aleshin Carlin + 1:26.672
21 C. Pic Barwa Addax Team + 1:29.215
22 M. Chilton Carlin + 1:31.023
23 L. Filippi Scuderia Coloni + 1:31.058
24 N. Berthon Racing Engineering DNF
25 S. Bird iSport International DNF

[MotoGP] Stoner pakt poleposition in Qatar

Casey Stoner heeft de eerste poleposition van het nieuwe seizoen in de MotoGP gepakt. De Australiër was tijdens de trainingen ook al de snelste en liet dit tijdens de kwalificatie van vandaag opnieuw zien. Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo completeerden de top drie.

Stoner was gedurende de hele kwalificatie de snelste man van het veld. In de slotfase slaagde Pedrosa er enigszins in om bij de Australiër in de buurt te komen. Uiteindelijk moest de Spanjaard twee tienden van een seconde op zijn concurrent toegeven. Valentino Rossi kon op zijn Ducati nog geen potten breken en start vanaf de negende positie.

De grootste verrassing van de eerste kwalificatie van het nieuwe seizoen was debutant Cal Crutchlow. Eerder deze week brak hij namelijk zijn vinger, maar hij finishte uiteindelijk op de achtste plaats. Daarmee hield hij ploeggenoot Colin Edwards achter zich, die zich als elfde kwalificeerde.

FOK!sport in gesprek met Bram Meurs

Veel voetballers vertrekken vanuit de Eredivisie of de Jupiler League naar het buitenland, waarna we in veel gevallen weinig meer van ze horen. Maar hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe in de minder bekende competities? Ditmaal stelden we de vragen aan Bram Meurs, oud-speler van Eindhoven en in Spanje gespeeld bij Naron.

1. Hoe ben je precies bij Naron terecht gekomen en wat heeft je er toe bewogen om die stap te maken?
Nadat ik mijn studie psychologie had afgerond ging mijn toenmalige vriendin in Spanje professioneel basketballen. Ik ben met haar meegegaan en heb via de basketbal club een stage bij Naron geregeld. Toen is het " balletje" gaan rollen.

2. Wat is het grootste verschil tussen het Nederlandse en het voetbal wat je bij Naron hebt gespeeld?
Spaanse spelers zijn technisch en fysiek allemaal heel erg goed onderlegd. Ze kunnen fantastisch voetballen. Tactisch is het allemaal wat minder. Zeker in vergelijking met Nederlandse voetballers. Alles gaat in het hoogste tempo. Maar ook in de kleedkamer is er een duidelijk verschil. Ze zijn een stuk handtastelijker in de goede zin van het woord. Daardoor voel je je als buitenstaander snel  thuis. Je krijgt altijd aan hand of een knuffel als je binnenkomt.

3. Was de aanpassing moeilijk bij Naron?

Ja vond ik wel. Het tempo lag enorm hoog en ik sprak de taal niet. Daarnaast kwam ik in oktober binnen en was het seizoen dus al gaande. Later kwam dat allemaal wel goed, maar het begin was best lastig.

4. Wat zijn de leukste herinneringen aan je avontuur in Spanje?
Vooral het leven is er aangenaam. Lekker eten en goed weer. Sowieso ligt het Spaanse leven mij wel. Dus heb niet specifiek een herinnering. Het is meer dat de hele ervaring een mooie herinnering was.

5. Volg je de Nederlanders in de Spaanse  competitie nog?
Nee. Ben sowieso geen Nederlanders tegengekomen in de competitie

6. Adviseer je jonge spelers al naar vroegtijdig naar het buitenland te verkassen?
Ik was 26 toen ik ging dus was niet meer de allerjongste. Op dat moment was ik er aan toe en was de situatie er naar (vriendin + studie). Ik vind het moeilijk om jongere spelers hier een advies over te geven. Het is wel een behoorlijke stap. Denk dat wanneer je alles speelt en je gewaardeerd wordt het een hele leuke tijd kan zijn. Is dat echter niet het geval, kan het ook heel eenzaam zijn.

7. Ben je in het dagelijks leven nog altijd actief in de voetbalwereld? Ik weet dat je meewerkt aan de websites Kopsterk en Voetblah. Wat voor sites zijn dat?
Ik speel op het moment bij Noordwijk in hoofdklasse A op zaterdag. Daarnaast heb ik in samenwerking met drie anderen onlangs het boek Kopsterk, mentale training en begeleiding in het voetbal uitgebracht (www.kopsterk.nl). Het boek is geschreven om een brug te slaan tussen de theorie en de praktijk zodat elke trainer mentale training en begeleiding in de praktijk kan toepassen. Tot slot houdt ik een voetbalblog bij genaamd Voetblah. Deze site is elke dag ' vers' met een nieuwe post. Er wordt geschreven over niet alledaagse zaken uit de voetballerij, altijd met een knipoog (www.voetblah.nl).

Goss rekende niet op eindzege Milaan - San Remo

Matthew Goss boekte eerder vandaag de grootste overwinning uit zijn carrière als wielrenner. De Tasmaniër, uitkomend voor Team HTC-Highroad, was in de sprint sneller dan Fabian Cancellara en Philippe Gilbert en schreef daarmee Milaan - San Remo op zijn naam.

"Ik wist dat ik in vorm was en dat ik een goed resultaat kon behalen, om dit dan feitelijk te doen is ongelofelijk," liet Goss in een eerste reactie weten.

Goss wist maar al te goed op welke renners hij in de finale moest letten. "Ik wist dat Gilbert gevaarlijk was en dat hij ging aanvallen op de Poggio, daarom ben ik van voren gebleven op de beklimming en op de top was ik bij hem en wist ik dat ik een goede kans had."

Daarnaast was ook de kennis van het parcours een belangrijke factor. "Ik woon vlak bij het parcours en heb in de laatste week nog enkele keren de Poggio verkend. De afdaling was 'tricky' maar niet gevaarlijk. Daarna ben ik de laatste vijfhonderd meter volle bak gegaan en heb ik gehoopt op het beste."

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de drieëntwintigste speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Spakenburg is na vandaag weer alleen koploper. De gevreesde uitbeurt bij het Friese Harkemase Boys werd eenvoudig gewonnen. Concurrent IJsselmeervogels verspeelde tegen HHC Hardenberg in de slotfase een 1-0 voorsprong. Ex-prof Roy Stroeve dompelde de landskampioen met twee treffers in diepe rouw. Samen met Rijnsburgse Boys, dat wel won, volgt IJsselmeervogels koploper Spakenburg nu op drie punten.

Hekkensluiter Hoek ging fors onderuit bij SC Genemuiden en kan slechts nog hopen op handhaving. Barendrecht, Sparta Nijkerk en FC Lisse boekten belangrijke zeges in hun strijd om weg te blijven van plaats dertien en lager.

Uitslag:

Thuis Uit Uitslag
Capelle FC Lisse 1-3
CSV Apeldoorn Barendrecht 1-2
Excelsior '31 Katwijk 2-2
SC Genemuiden Hoek 5-2
Harkemase Boys Spakenburg 1-4
Rijnsburgse Boys Flevo Boys Emmeloord 3-0
Sparta Nijkerk ARC 2-0
IJsselmeervogels HHC Hardenberg 1-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 23 14 5 4 47 59-31
2 Rijnsburgse Boys 23 12 8 3 44 58-30
3 IJsselmeervogels 23 13 5 5 44 47-28
4 HHC Hardenberg 23 11 4 8 37 38-22
5 Katwijk 22 11 4 8 37 33-27
6 Capelle 23 9 7 7 34 33-24
7 Excelsior '31 23 8 8 7 32 34-36
8 SC Genemuiden 23 9 4 10 31 39-46
9 Barendrecht 23 8 6 9 30 20-27
10 Harkemase Boys 23 8 5 10 29 39-42
11 FC Lisse 23 7 7 9 28 36-39
12 Sparta Nijkerk 23 7 5 11 26 28-39
13 CSV Apeldoorn 23 6 7 10 25 31-49
14 Flevo Boys E. 23 5 7 11 22 28-48
15 ARC 23 5 6 12 21 28-45
16 Hoek 23 4 6 13 18 16-34

Ten Cate nog twee jaar op shirt Heracles

Heracles Almelo heeft het contract met hoofdsponsor Koninklijke Ten Cate met twee jaar verlengd. Dat lieten de Almeloërs vandaag weten op de clubsite. De textiel- en chemiereus prijkt al sinds 2003 op de borst van de Heraclieden. Ten Cate is leverancier van het kunstgras in het Polman Stadion van Heracles.

Vanavond wordt na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen het nieuwe tweejarige contract, met een optie voor nog een seizoen, ondertekend. Bestuursvoorzitter van Ten Cate, Loek de Vries, Heracles-voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma tekenen na het duel de overeenkomst.

Castillion en Lukoki bij selectie Ajax

Frank de Boer heeft Geoffrey Castillion opgenomen in de selectie voor het duel tegen ADO Den Haag, dat morgenmiddag wordt gespeeld. Het is voor de 20-jarige aanvaller de eerste keer, dat hij tot het eerste elftal behoort.

Castillion zal in de hoofdmacht van Ajax met rugnummer 42 gaan spelen. Ook Jody Lukoki zit morgen bij de selectie. De rechtsbuiten, die zijn debuut op 19 januari tegen Feyenoord (2-0) beleefde, is de vervanger van de geschorste Lorenzo Ebecilio.

[Premier League] United wint, Arsenal gelijk

Manchester United heeft goede zaken gedaan voor de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won op Old Trafford met 1-0 van Bolton Wanderers. De Bulgaar Dimitar Berbatov werd in de 88e minuut matchwinner. Edwin van der Sar verdedigde het doel van de koploper.

Arsenal leed duur puntverlies bij West Bromwich Albion. De Londenaren speelden met 2-2 gelijk. De achterstand op Manchester loopt daardoor op tot vijf punten. Arsenal, dat 58 punten heeft, speelde wel een wedstrijd minder.

Robin van Persie sleepte in de 78e minuut een punt uit het vuur voor Arsenal. West Bromwich was in de derde minuut op voorsprong gekomen via Steven Reid, waarna Peter Odemwingie er zelfs 2-0 van maakte. Andrey Arshavin tekende twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer.


[Premier League] United wint, Arsenal gelijk (Foto: Novum)

FC Twente mist Ruiz ook tegen Excelsior

Bryan Ruiz kwakkelt nog altijd met zijn gezondheid. Vandaag maakte FC Twente, de werkgever van de Costa Ricaan, bekend dat de speler het duel tegen Excelsior vanaf de tribune zal bekijken.

Ruiz, die al enige tijd last heeft van zijn bovenbeen, speelde op 27 februari zijn laatste wedstrijd. Daarnaast is ook Douglas niet beschikbaar. De verdediger zit namelijk een schorsing uit.

Trainer Michel Preud'homme baalde enigszins van de slechte voorbereiding. "Vrijdagmiddag stond er een korte uitlooptraining op het programma en zaterdagmiddag werkten we de afsluitende training al weer af," aldus de oefenmeester, die in Excelsior een geduchte tegenstander ziet. "Ze hebben een bepaalde stijl van spelen en in eigen huis zijn ze moeilijk te bestrijden. Dat hebben we kunnen zien in de wedstrijd tegen PSV. Ze hebben zich onlangs goed versterkt met Roorda en De Graaf."

FC Twente was eerder deze week namelijk actief in het toernooi om de Europa League. De formatie verloor met 2-0 van Zenit St. Petersburg, maar de zege in Enschede (3-0) was voldoende voor plaatsing voor de kwartfinales.

LibiŽ: Canada 'acties snel uitgebreid'

Het internationale militaire ingrijpen in Libië wordt snel uitgebreid, maar een invasie door grondtroepen hoort niet bij de plannen. Dat heeft de Canadese premier Stephen Harper zaterdag gezegd. Harper verklaarde dat zijn land aan de lucht- en marineacties zal meedoen.

"Als Gadhafi door veel betere legers zijn wil niet meer kan opleggen, zal hij zijn greep op het land simpelweg niet kunnen volhouden", aldus Harper.

Tatjana heeft gekozen

Tatjana Šimić heeft na acht afleveringen van haar eigen datingprogramma Wie Kiest Tatjana eindelijk een keuze voor een man gemaakt. Vrijdagavond verkoos ze in de finale van het RTL-programma de 45-jarige Achterhoeker Peter (Foto: rechts) boven de Winschotense ondernemer Richard en volkszanger Léon.

Tatjana zegt vlinders in haar buik te hebben van Peter. "Niemand is meer verrast dan ik met de uitkomst van het programma", vertelt de blondine aan De Telegraaf. De vonk sloeg volgens de zangeres en actrice pas twee weken geleden over: "Nadat we naar Gran Canaria waren geweest. Tot die tijd dacht ik: leuk, ik hou hier lieve vrienden aan over, dat is het."

Nu zegt de 47-jarige Nederlandse seksbom dat ze in Peter 'misschien wel de man van haar leven' heeft gevonden. Tatjana denkt zelfs voorzichtig na over trouwen: "Ik heb een man leren kennen waarmee ik misschien een toekomst op kan bouwen die bij me past. Deze man roept keihard: ik wil met je trouwen, je bent de vrouw van mijn leven. Als je verliefd bent, zeg je dat soort dingen. Het is niet uitgesloten, maar er zit geen druk op."

Tatjana en Peter gaan het de komende tijd rustig aan doen. "We gaan iets doen met onze verliefdheid, ontdekken of we een toekomst hebben samen", aldus Tatjana.


Tatjana heeft gekozen (Foto: Novum)

LibiŽ: Fransen openen vuur

Een Frans vliegtuig heeft om 17.45 uur (Nederlandse tijd) voor het eerst het vuur geopend in Libië. Dat heeft het Franse leger laten weten. Volgens een militaire woordvoerder is een voertuig vernietigd.

Het is niet bekend waar het Franse toestel het vuur heeft geopend. De maatregel was bedoeld om Libische burgers te beschermen.

De Franse vliegtuigen vliegen in een gebied rond Benghazi, het bolwerk van de opstandelingen tegen de Libische leider Moammar Gadhafi in het oosten van Libië.

Eerder op de dag maakte de Franse president Nicolas Sarkozy bekend dat de internationale militaire actie in Libië was begonnen. De mededeling kwam na afloop van overleg van wereldleiders in Parijs. Sarkozy zei dat Franse gevechtsvliegtuigen door hun aanwezigheid al hebben geholpen bij het voorkomen van aanvallen van het leger van Gadhafi op burgers.

Fransen openen vuur in Libië
Fransen openen vuur in Libië (Foto: ANP)

Biljarters winnen ook tweede wedstrijd

In het Duitse Viersen hebben Dick Jaspers en Raimond Brugman vandaag ook de tweede groepswedstrijd gewonnen tijdens het WK driebanden voor landenteams. Na eerste Zwitserland te verslaan, hebben ze vandaag ook Tsjechië met 2-0 verslagen.

In de eerste partij ging Martin Bohac met 15-11 en 15-3 ten onder tegen Jaspers. Burgman won met 15-4 en 15-12 van Radek Novak. Dankzij de twee overwinnen is Nederland A al zeker van de kwartfinales. Wie de volgende tegenstanders van het duo worden zal vandaag nog bekend worden. Jean van Erp en Ad Broeders, Nederland B, werden gisteren uitgeschakeld.

Breukink: "Deze editie zo snel mogelijk vergeten"

Voor Rabobank verliep Milaan - San Remo vandaag teleurstellend. Volgens teammanager Erik Breukink moet de ploeg deze wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten.

Als eerste ging Sebastian Langeveld in de aanloop naar de beklimming van Le Manie onderuit in een grote valpartij. In de afdaling viel vervolgens Oscar Freire. Hij liep daarbij schade op aan zijn ketting en schoeisel. De Spanjaard verloor veel tijd, mede doordat ploegleider Nico Verhoeven werd opgehouden door een motor die onderuit was gegaan. Doordat Tom Leezer en Maarten Tjallingii besloten op Freire te wachten had Rabobank niemand meer vooraan.

"Juist op dat moment brak de koers los", aldus Breukink. "Het tweede peloton had een achterstand van ruim twee minuten voordat iedereen enige inzage in de situatie had. We hebben toen nog achtervolgd, maar van voren werd ook voluit doorgereden. Wil je nog een kans maken op de zege dan moet je voor de Cipressa terug zijn. Dat gebeurde niet. Tegen zoveel pech kun je niet op. Dit was de Wet van Murphy. Gelukkig lijken de blessures mee te vallen. Laten we deze Milaan - San Remo maar zo snel mogelijk vergeten."

Sutil verwacht stroef begin Force India

De eerste paar races zal Force India het niet makkelijk krijgen, dat denkt coureur Adrian Sutil. De rijder die aan het begin van zijn vijfde seizoen in de Formule 1 staat, vindt zijn auto heel betrouwbaar, maar mist nog snelheid.

"We hebben veel getest en we hebben een betrouwbare auto", aldus Sutil. "Dat is natuurlijk goed, maar we hebben nog wel wat meer snelheid nodig. Ook hebben we tijd nodig om wat meer van de aerodynamica van de auto te begrijpen. De eerste races zullen misschien moeilijk zijn, maar ik weet zeker dat we onze snelheid snel zullen vinden."

De Duitser is ook te spreken over de nieuwe regels. "We moeten op vrij veel knopjes drukken in de kwalificatie en de race. Dat is leuk en daarbij kan ik me vrij goed aanpassen aan veranderingen. Door de nieuwe regels hebben we meer vermogen, vooral op de rechte stukken. Inhalen zou makkelijker moeten zijn en waarschijnlijk komen er ook meer pitstops. Ik verwacht veel spannende races."

Selena Gomez niet dol op snor Justin Bieber

Selena Gomez is er niet blij mee dat haar vriend Justin Bieber zijn snor laat staan. De 17-jarige zanger kondigde eerder deze maand aan te willen experimenteren met zijn gezichtshaar.

In een interview met de Amerikaanse radiozender Sirius XM werd gevraagd of Gomez het leuk vindt dat Bieber zijn snor laat staan. "Nee, eigenlijk niet", gaf de 18-jarige actrice en zangeres toe. Volgens haar wil het nog niet zo opschieten. "Hij heeft een beetje meer tijd nodig", zegt ze. "Het is iets waar je je aan moet toewijden. Je kunt niet zomaar een snorretje laten staan."

Bieber is bezig met een ware metamorfose. De zanger liet zich onlangs al een nieuw kapsel aanmeten en liet een pluk van zijn net gekortwiekte haar veilen op veilingsite eBay. De lok werd voor ruim 40.000 dollar van de hand gedaan.


Selena zonder snor (Foto: Novum)

Westra wint Classic Loire Atlantique

Lieuwe Westra heeft zaterdag de Classic Loire Atlantique gewonnen. De Friese renner van Vacansoleil reed in de 185 kilometer lange koers solo naar de overwinning. De Belg Bert Scheirlinckx van Landbouwkrediet werd tweede.

Westra toonde zijn goede vorm al in Parijs-Nice, waar hij regelmatig voorin te vinden was. Voor de 28-jarige coureur is het zijn eerste zege sinds 2009, toen hij de eerste etappe en het eindklassement in de Ronde van Picardië won.

Luiten verpest 't op laatste hole

De goede klassering van Joost Luiten bij de Sicilië Open is vergooid. Hij had voor de laatste hole zeven slagen nodig, waar de par slechts vier was. Hierdoor zakte hij naar een zestiende plek met 212 slagen.

Luiten haalde gisteren als enige Nederlander de cut in Ragusa. Landgenoten Tim Sluiter en Robert-Jan Derksen hadden gisteren al teveel slagen nodig voor de holes. Raphaël Jacquelin is momenteel de leider met 204 slagen. Met slechts 69 slagen wist hij de dag af te sluiten en nam de zo de koppositie over van Anthony Wall.

Wilders en een string

“Wilders zit in het kabinet, dus…”

Wat ze verder heeft gezegd weet ik niet meer. Na deze paar woorden was ik al compleet afgehaakt, want alles wat na de ‘dus’ ging volgen kon ik niet serieus nemen. Enige tijd geleden bleek uit een peiling van Synovate dat een op de zes Nederlanders denkt dat Wilders minister is. Daarmee zou hij dus deel uitmaken van het kabinet. Ik dacht toen dat die een op de zes Nederlanders vast laagopgeleid was. Maar bovenstaande uitspraak is van een hbo-studente. Wat voor algemene kennis heeft men eigenlijk nog?

LibiŽ: Spanje zet straaljagers in tegen Gadhafi

Spanje zet vier F18-straaljagers en een tankvliegtuig in bij de internationale actie in Libië. Dat heeft premier José Luis Rodríguez Zapatero zaterdag bekendgemaakt. Spanje stuurt ook een fregat, een onderzeeër en een surveillancevliegtuig naar Libië. De marineschepen moeten het wapenembargo tegen het regime van Moammar Gadhafi handhaven.

Italië biedt voorlopig alleen luchtmachtbases aan voor de operatie. Een NAVO-basis bij Napels kan worden gebruikt als commandocentrum voor de actie. Italië is bereid later alsnog mee te doen, zei de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Noorwegen stuurt zes F16-straaljagers naar Libië. Denemarken levert vier F16's en een transportvliegtuig.

IJsbeer Knut overleden

IJsbeer Knut, de publiekstrekker van de Berlijnse dierentuin, is dood. Volgens een woordvoerder van de dierentuin is Knut zaterdagmiddag alleen in zijn verblijf overleden. Waaraan Knut gestorven is, is volgens hem nog niet duidelijk. Maandag vindt autopsie plaats om de doodsoorzaak vast te stellen.

Rond Knut ontstond een internationale mediahype toen verzorgers van de dierentuin hem opvoedden nadat zijn moeder hem na zijn geboorte had verstoten. Knut is vier jaar oud geworden.

LibiŽ: Wereldleiders voor militair ingrijpen

De internationale gemeenschap onderneemt militaire actie tegen de troepen van de Libische leider Moammar Gadhafi. Dat werd zaterdag op een spoedtop in Parijs besloten.

De Franse president Nicolas Sarkozy zegt dat Frankrijk reeds actie tegen Libië heeft ondernomen. Franse gevechtsvliegtuigen zijn al in Libië om de burgerbevolking te beschermen, aldus Sarkozy. Ze zouden Libische tanks kunnen uitschakelen als die zich tegen burgers keren. "Onze vliegtuigen houden luchtaanvallen op de stad Benghazi tegen", zei Sarkozy.

De 22 deelnemers aan de top 'kwamen overeen al het mogelijke te ondernemen, vooral op militair vlak' om ervoor te zorgen dat Gadhafi de VN-resolutie - en het daarbij behorende staakt-het-vuren - respecteert die donderdagavond werd aangenomen.

Eerder op zaterdag vielen de troepen van Gadhafi het opstandelingenbolwerk Benghazi aan en negeerden het staakt-het-vuren dat vrijdag afgekondigd was.

De Britse premier David Cameron zei na de top dat 'het tijd is voor actie en dat het snel moet gebeuren'. Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waarschuwden Gadhafi eerder al dat er militaire gevolgen zouden zijn als hij de VN-resolutie naast zich neer zou leggen.

De Libische regering op haar beurt dreigt toekomstige oliecontracten af te laten hangen van hoe landen reageren op de opstand in het Noord-Afrikaanse land. Libië heeft de grootste bewezen olievoorraden van Afrika. Elke regering die zich tegen Gadhafi keert, zei Shukri Ghanim, hoofd van de nationale oliemaatschappij, 'zal anders worden behandeld dan de regeringen die hier niet naartoe komen en zo maar geruchten verspreiden'.

LibiŽ: Rebellen claimen doden van militairen Gadhafi

Libische rebellen claimen dat ze zeker negentien militairen van het leger van kolonel Moammar Gadhafi hebben gedood bij de strijd zaterdag in Benghazi, het bolwerk van de opstandelingen in het oosten van het Noord-Afrikaanse land. De opstandelingen stelden dat ze ook een aantal militairen die loyaal zijn aan Gadhafi gevangen hebben genomen.

Getuigen stelden dat de opstandelingen ook militair materieel hebben veroverd op de troepen van Gadhafi. De tegenstanders van Gadhafi kregen ook een tegenslag te verwerken. De opstandelingen gaven toe dat ze een gevechtsvliegtuig hebben verloren. Het toestel is boven Benghazi uit de lucht geschoten. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het een vliegtuig van de luchtmacht van Gadhafi was.


Gevechtsvliegtuig neergeschoten (Foto: Novum)

A27 sneller dan verwacht open na ongeluk

De A27 van Breda naar Utrecht, die eerder zaterdag bij Gorinchem afgesloten was door een ongeval, is eerder dan verwacht weer vrijgegeven voor verkeer. Rijkswaterstaat liet rond 16.15 uur weten dat de weg weer vrij is. Dat is enkele uren eerder dan verwacht.

Het ongeluk gebeurde nadat een vrachtwagen een lading vloeibare mest verloren was. Vanwege de opruimwerkzaamheden was de weg afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug.

De vrachtwagen verloor zijn lading om 08.00 uur vlak voor de brug bij Gorinchem. Bij het ongeval waren behalve de vrachtwagen ongeveer tien personenauto's betrokken. Door de mest werd de rijbaan spekglad. Achteropkomend verkeer tolde over de rijbaan. De vrachtwagen en de auto's kwamen met elkaar in botsing.

De A27 is op hetzelfde stuk wegens geplande werkzaamheden in de andere richting nog wel afgesloten. Dat duurt tot maandagochtend.

Goss winnaar Milaan - San Remo

Matthew Goss is de winnaar geworden van Milaan - San Remo. Hij bleef in de 102e editie van La Primavera Fabian Cancellara en Phillipe Gilbert voor in de sprint.

Een grote valpartij op iets meer dan 80 kilometer van de streep bepaalde een groot gedeelte van de koers. Door de valpartij brak het peloton in twee stukken. D tweede groep had uiteindelijk een achterstand van meer dan twee minuten. Hierin zaten een aantal grote sprinters zoals Hushovd, Farrar en Cavendish. Oscar Freire zat aanvankelijk in de voorste groep, maar hij viel, waarna zijn wiel vastzat.

De achtervolging verliep moeizaam en ook in de voorste reed men goed door. Van twee minuten werd het gat teruggebracht tot één minuut en tien seconden, maar toen begon de beklimming van de Cipressa en liep de achterstand weer hard op. Op de klim waren verschillende aanvallen, maar niemand kwam weg. In de afdaling slaagden Steve Chainel, Yoann Offredo, Stuart O'Grady en Greg van Avermaet erin weg te rijden. Met iets meer dan een halve minuut voorsprong begonnen de vier aan de beklimming van de Poggio.

Daarop plaatste Van Avermaet een aanval en reed weg van de anderen. In de achtervolgende groep reedd Vicenzo Nibali weg. Hij hield zijn inspanning niet lang vol en werd in de afdaling weer gegrepen. Ook Van Avermaet redde het niet, waardoor het een sprint met een groep van acht renners in San Remo werd. Daarin bleek Goss, de enige sprinter van het voorste peloton, verreweg de snelste. Hij bleef Cancellara en Gilbert voor.

Uitslag Milaan - San Remo:

# Naam Ploeg Tijd
1 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 6:51.10
2 Fabian Cancellara (Zwi) Leopard-Trek z.t.
3 Philippe Gilbert (Bel) Omega-Pharma Lotto z.t.
4 Alessandro Ballan (Ita) BMC z.t.
5 Filippo Pozzato (Ita) Katusha z.t.
6 Michele Scarponi (Ita) Lampre z.t.
7 Yoann Offredo (Fra) Française des Jeux z.t.
8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.03
9 Greg Van Avermaet (Bel) BMC +0.10
10 Stuart O'Grady (Aus) Leopard-Trek +0.12

Snowboardster Berghuis mist WB-finale

Snowboardster Bell Berghuis zal komende week de afsluitende wereldbekerwedstrijd op de cross in het Zwitserse Arosa aan zich voorbij moeten laten gaan. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

Gisteren werd de 25-jarige Nederlandse in de voorlaatste WB-wedstrijd in het Italiaanse Valmalenco achtste. In de laatste run liep ze echter een schaarscheurtje in de voet op nadat ze verkeerd terechtkwam. Er is vandaag besloten dat ze in Arosa niet van start gaat.

Gamers boos over update Angry Birds HD

Een opmerkelijke update is onlangs uitgebracht voor de iPad-versie van Angry Birds (HD). De winstgevende schiet-vogels-weg-app belooft vijftien nieuwe levels, een gouden ei en een nieuwe feature genaam 'news section'. Dit blijkt echter een net woord te zijn voor irritante reclame, volgens boze fans.

De app kost momenteel vier Euro, maar heeft sinds de update in de pauzeschermen volgens fans nogal irritante reclame. Het dwingt spelers om de nieuwsanimatie af te kijken voordat ze een level kunnen herstarten. De reacties van de fans zijn niet mals, getuige de recensies van de game op iTunes. "Ik koop apps om van de advertenties af te zijn, niet om er juist door gebombardeerd te worden." Aldus één daarvan.

Misschien dat advertenties in de game meer opleveren dan de verkoopprijs?

Angry birds ads

Peter Molyneux is beroofd

Peter Molyneux is onlangs beroofd. Er is ingebroken in zijn auto, waar op dat moment zijn laptop, iPad en paspoort in lagen. Dit schrijft Molyneux zelf op zijn twitter-account. De ontwikkelaar van Lionhead Studios looft een beloning uit van £1000 voor de gouden tip. Zijn auto stond op dat moment in London.

Mocht er iemand op Stamford Brook Road in London zijn geweest, of momenteel zijn iPad gekocht hebben, je kan hem via twitter bereiken om die beloning op te eisen.

molyneux

Linkdump Zaterdag!

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

  • Fraaie dansscène uit de oude doos. Met dank aan pagadder.
  • Sheen on the Coke again! Met dank aan dixiworld.
  • Zo makkelijk kan goochelen zijn! Met dank aan Luco.
  • Don't mess with grandpa! Met dank aan elkravo.

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Laserstraal jouw originele bijdrage maar in onze submit.

[Premier League] Tottenham laat punten liggen

Tottenham Hotspur heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met West Ham United. De Londense derby op White Hart Lane eindigde doelpuntloos: 0-0. De ploeg van trainer Harry Redknapp wist al drie competitiewedstrijden niet te winnen. Daarmee lijkt Tottenham de vierde plek te kunnen vergeten. Chelsea kan morgen het gat met Tottenham vergroten tot vijf punten.

Tottenham, dat met Rafael van der Vaart in de basis startte, was de betere ploeg in eigen huis. Al na drie minuten raakte aanvoerder Michael Dawson de lat. De ploeg zette meteen druk en kreeg goede mogelijkheden. Jermain Defoe, Luka Modric en Van der Vaart troffen echter geen doel. Aaron Lennon raakte de paal.

West Ham was slechts sporadisch gevaarlijk, voornamelijk via Carlton Cole. Gomes bleek echter een sta-in-de-weg voor de Engelse spits. Tottenham kwam na rust pas langzaam op gang. Kansen bleven lange tijd uit, tot het slotoffensief van de Spurs. Defoe en Roman Pavlyuchunko, die Van der Vaart na 72 minuten verving, waren ongelukkig in de afwerking.

Vijf minuten voor tijd was Gareth Bale het dichtst bij een treffer. Zijn vrije trap werd door West Ham-doelman Robert Green tegen de lat getikt. Door het puntenverlies blijft Tottenham vijfde in de Premier League.

Supporters NAC willen vier ton inzamelen

Supporters van NAC Breda gaan proberen de club uit het laatste restje financiële zorgen te halen door zelfs 400.000 euro in te zamelen. De club bereikte vrijdagavond een akkoord met diverse sponsors. De geldschieters zullen 1,7 miljoen in NAC steken om het uit de geldproblemen te krijgen. Daarmee blijft er nog een gat over van vier ton. De supporters van de club willen dat geld zelf gaan inzamelen.

Zaterdag kwamen er twintig afgevaardigden bij elkaar om de mogelijkheden te bespreken. "De acties komen op de rit. We gaan een site openen en er komt een bankrekeningnummer waar we alles aan vast hangen. Alles moet nu uitgewerkt worden", zegt Leon Deckers van Fanzine De Rat tegen BN/De Stem.

Deckers realiseert zich dat het geld er nog niet is. "We hangen nog aan de infuuszak, die vier ton moet er de komende weken komen", zegt hij. "Dat geld is van levensbelang. We zullen dat de fans straks tijdens de wedstrijd tegen Groningen (zaterdagavond, red.) op het veld ook duidelijk maken. Dat iedereen zich daar van bewust is, dat het nog penibel is. Het is te vroeg om de polonaise te lopen.''

Oostenrijkse skispringers winnen opnieuw

De Oostenrijkse skispringers hebben in het Sloveense Planica vanmiddag de laatste wereldbekerwedstrijd voor landenteams gewonnen. Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Martin Koch en Gregor Schlierenzauer behaalden 1669,9 punten. Met dat puntenaantal bleef Oostenrijk Noorwegen (1534,4) en Slovenië (1488,6) voor.

De Oostenrijkers waren ook in de andere vier landenwedstrijden de beste.

Lady Gaga heeft 20 miljoen singles online verkocht

Het gaat blijkbaar weer wat beter met de verkopen van legale downloads, Lady Gaga mag zichzelf namelijk de eerste artiest noemen met twintig miljoen online verkochte singles.

Ze was door de Record Industry Association of America (RIAA) uitgeroepen tot de hoogst gecertificeerde artiest van digitale singles in de geschiedenis van Gold (500.000 platen verkocht) and Platinum (1 miljoen platen verkocht).

De single Just Dance is zes maal platinum geworden, Poker Face vijf keer platinum en Bad Romance vier keer platinum. Paparazzi en Love Game zaten daar dicht bij in de buurt.

[Upd] Spoedtop in Parijs over LibiŽ

Leiders uit de Arabische wereld, Afrika, de Verenigde Staten en andere westerse mogendheden zijn zaterdag in Parijs bijeengekomen voor spoedoverleg. Onderwerp van gesprek is militair ingrijpen tegen de troepen van de Libische leider Moammar Gadhafi.

De Franse ambassadeur van de Verenigde Naties, Gérard Araud, zei tegen de Britse zender BBC te verwachten dat binnen enkele uren na de bijeenkomst tot militaire actie zal worden overgegaan. Donderdagavond stelde de VN een no-flyzone boven Libië in om de burgerbevolking te beschermen. De Libische leider Moammar Gadhafi noemde die resolutie zaterdag 'ongeldig' en in strijd met het VN-handvest. In een bericht aan Barack Obama vroeg Gadhafi hem wat hij zelf zou doen als terroristen steden in de VS zouden innemen.

Op de top, die is georganiseerd door de Franse president Nicolas Sarkozy, zijn onder meer de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron aanwezig, alsmede de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, VN-chef Ban Ki-moon, de emir van Qatar Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, en de ministers van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Mark Rutte kreeg op het laatste moment nog een uitnodiging.

Militair ingrijpen hangt mede af van een staakt-het-vuren. Vrijdag kondigde Gadhafi een staakt-het-vuren af om het Westen voor te zijn, maar er worden sindsdien nog altijd aanvallen uitgevoerd op Benghazi en Misurata. De Westerse en Arabische bondgenoten willen bewijs en geen beloftes dat een staakt-het-vuren daadwerkelijk gehandhaafd wordt.

Frankrijk en Groot-Brittannië zijn bereid tot militair ingrijpen, terwijl de VS zich op de vlakte houdt over een hun mogelijke rol daarbij.

Update 15.37 uur
Frankrijk heeft blijkbaar al een voorschot genomen op het overleg, want militaire bronnen en Franse media bevestigen dat er momenteel Franse gevechtsvliegtuigen over Benghazi heen vliegen. Er worden daar hevige gevechten gemeld, waarbij volgens medische bronnen in de stad al zeker 26 mensen zijn omgekomen. Dit gaat echter over één ziekenhuis, dus het werkelijke aantal zal waarschijnlijk een stuk hoger liggen.

Hamas vuurt tientallen raketten op IsraŽl

Palestijnse militanten in de Gazastrook hebben zaterdag meer dan vijftig raketten op Israël afgevuurd. Het is het grootste spervuur in twee jaar. Twee Israëliërs raakten lichtgewond.

Bij tegenaanvallen van Israël kwam één Hamasmilitant om het leven en raakten vier burgers gewond. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook bekend.

Het geweld komt op een moment dat er steeds luider om verzoening tussen de door het Westen gesteunde Palestijnse president Mahmoud Abbas en zijn rivalen van Hamas wordt geroepen. Abbas wil voor de herfst erkenning van de Verenigde Naties voor een Palestijnse staat en probeert daar momenteel wereldwijd steun voor te vergaren. De interne strijd maakt de stichting van een eigen staat echter moeilijker en staat nieuwe vredesgesprekken met Israël in de weg.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft gezegd een klacht bij de VN in te zullen dienen vanwege de raketaanvallen van zaterdag.


Hamas vuurt tientallen raketten af op Israël (Foto: Novum)

ICANN geeft groen licht voor pornodomein .xxx

Binnenkort zijn pornosites alleen toegankelijk met de extensie .xxx. Dit plan ligt er al een aantal jaren, maar nu lijkt de kogel door de kerk; de extensie gaat er eindelijk komen. 

Doel hiervan is dat pornosites op deze manier makkelijker zijn af te schermen. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) heeft groen licht gegeven voor het plan. De grote bedrijven binnen de porno-industrie zijn fel tegen dit plan en hebben de afgelopen jaren tegen het plan gevochten.

De industrie vreest dat op deze manier nog meer gecensureerd gaat worden. "De industrie is unaniem tegen het plan," zegt Diane Duke, directeur van branchevereniging Free Speech Coalition. Meer dan duizend pornobedrijven zijn bij deze vereniging aangesloten, onder meer Hustler en Adam & Eve willen gewoon de .com-adressen behouden. Volgens Duke zal de vereniging juridische stappen ondernemen tegen de beslissingen die er genomen zijn om de .xxx-adressen in gebruik te gaan nemen.

Verrassend genoeg zijn ook religieuze groeperingen tegen. Ze vrezen dat op deze manier de pornografie op het internet zich alleen meer zal verspreiden. Voor een bedrijf uit Florida, ICM Registry, is de beslissing van de ICANN goed nieuws. ICM heeft zich voor  de .xxx-extensie in 2004 al aangemeld. Volgens het bedrijf zullen alle websites met een .xxx-adres dagelijks worden gescand op virussen. Tevens zullen zij een veilig betalingsyteem bij de bedrijven aanbieden.

Een .xxx-adres zal 60 dollar per jaar kosten. Vele registrars hebben tot nog toe in totaal zo'n 200.000 .xxx-adressen gereserveerd.

Dodental Japan verder opgelopen

Het dodental als gevolg van de aardbeving en de tsunami die Japan vorige week troffen is opgelopen tot 7348. 10.947 mensen worden nog vermist. Dat heeft de Japanse politie bekendgemaakt.

Sommige vermisten verbleven tijdens de ramp mogelijk elders. Anderen zijn door de enorme vloedgolven verzwolgen en meegesleurd naar de zee. De kans is klein dat de laatsten ooit nog worden gevonden, zo heeft de tsunami van 2004 in de Indische Oceaan geleerd.

Politie schiet op Groningse boogschutter

Een 38-jarige verwarde man met pijl en boog uit Finsterwolde is zaterdagochtend door een politieagent in zijn been geschoten. De agent loste zijn schot toen de man voor zijn woning zijn wapen op hem richtte. De man is overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie ontving kort voor 09.00 uur een melding dat in de Groningse plaats een man met pijl en boog door de Klinkerweg liep. De man bedreigde een aantal mensen. Enkele agenten gingen op de melding af en troffen de man aan voor zijn woning, een paar straten verderop.

Toen een van de agenten de verwarde man aansprak, richtte de man zijn pijl en boog op hem. De agent reageerde met een schot uit zijn wapen. De man werd aangehouden. De rijksrecherche stelt een onderzoek in.

Europese clubs werken mee aan benefiet

De Europese voetbalclubs hebben zich bereid verklaard om spelers vrij te geven voor de benefietwedstrijd van het Japanse nationale elftal. In totaal hebben tot nu toe acht voetballers toestemming gekregen naar Osaka te reizen voor het duel op 29 maart. Onder de acht bevindt zich ook Maya Yoshida van VVV-Venlo.

Met het duel tussen de nationale ploeg en een team met spelers uit de J-League wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami.

De Japanse bond gaat er ook vanuit dat oud-VVV'er Keisuke Honda van zijn Russische club CSKA Moskou toestemming krijgt om mee te spelen. Japan zou eigenlijk een oefenduel spelen tegen Nieuw-Zeeland, maar de spelers uit dit land durfden niet naar Tokio te reizen. Ook een verplaatsing van de wedstrijd naar Osaka trok de Nieuw-Zeelanders niet over de streep.

Incident kerncentrale in BelgiŽ

Vorige week is een langlopend incident gemeld in de kerncentrale in het Belgische Doel, dat aan Zeeland grenst. Het probleem is inmiddels verholpen, maar de exploitant heeft hier volgens het Agentschap voor Nucleaire Controle te lang mee gewacht. Het ging om een noodkoelingspomp die een half jaar lang verkeerd was afgesteld.

Een half jaar geleden is de pomp in gebruik genomen, maar volgens woordvoerster Luut Vandevelde is de pomp toen blijkbaar verkeerd afgesteld. Wanneer de koelingssystemen niet meer functioneren, hoort deze pomp de reactor te voorzien van voldoende koelstoffen. Met de vorige afstelling zou deze koeling niet afdoende zijn.

Normaal gesproken zou dit een 1 scoren op de schaal van INES (een schaal voor nucleaire incidenten), maar omdat het probleem veel te lang heeft voortgeduurd voor er iets aan gedaan is, heeft het incident-Doel een score van 2 op de schaal van 1 tot en met 7 gehaald. Vandevelde geeft aan dat er geen grote problemen hadden kunnen ontstaan omdat er genoeg noodpompen zijn in de centrale die wel goed waren afgesteld.

[Video] Samenvattingen Jupiler League

Gisteravond stonden er in de Jupiler League wedstrijden op het programma. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kunt terugvinden.

Almere City FC - FC Volendam

FC Zwolle - RBC Roosendaal

MVV Maastricht - FC Den Bosch

RKC Waalwijk - AGOVV

FC Dordrecht - Telstar

FC Eindhoven - Helmond Sport

FC Emmen - Fortuna Sittard

Zeegelaar heeft "wat steekjes laten vallen"

Excelsior-spits Martin Zeegelaar verwacht snel in gesprek te gaan met zijn trainer Alex Pastoor. Excelsior huurt Zeegelaar sinds eind januari van Ajax, maar de trainer liet zich onlangs ontvallen dat de vleugelspits wat aan zijn instelling moet veranderen.

"Met Marvin heb ik een aantal gesprekken gehad, waaronder twee waarschuwingsgesprekken"
, zegt Pastoor tegen Voetbal International. Zeegelaar beseft dat er wat dingen niet helemaal lekker zijn gelopen. "De trainer liet twee weken geleden na het duel bij VVV-Venlo al weten dat ik harder moet trainen", vertelt hij. "Ik heb inderdaad een keer paar wat steekjes laten vallen, maar hoop zo snel mogelijk met Pastoor even bij te praten. Ik wil in de komende periode nog veel voor Excelsior kunnen betekenen."

Pastoor zou zelfs gedreigd hebben om de speler terug te sturen naar Ajax. "Als je in fysiek opzicht zó getalenteerd bent, vind ik dat je er meer moet kunnen uithalen dan hij tot dusverre liet zien. Hij begon heel behoorlijk maar een storende factor kan ik bij Excelsior niet gebruiken."

Verbeek: "Geen geflatteerde zege"

AZ won vrijdagavond met 3-1 in eigen huis van Vitesse. In de rust stond de club uit Alkmaar nog met 0-1 achter. "We hadden eerder de trekker moeten overhalen", vond ook Verbeek. "Vitesse was hier duidelijk niet voor de schoonheidsprijs naar toe gekomen", liet hij aan het ANP weten.

"Nu moesten we na de rust heel diep gaan om nog te winnen. We hebben het tempo omhoog gegooid en Vitesse min of meer kapot gespeeld. Het was erop en erover na onze gelijkmaker."
Simon Poulsen was met een assist en een doelpunt als invaller belangrijk. Dat erkende ook Verbeek, die zei dat Poulsen "de doorslag gaf."

"Simon is een oude linksbuiten, die door blessures zijn basisplaats als linksback in het elftal is kwijtgeraakt. Het is voor een trainer fijn dat je op de bank spelers hebt zitten, die iets extra's kunnen toevoegen aan je team. Poulsen benutte de ruimte die hij kreeg beter dan Klavan en Martens zorgde voor meer creativiteit op het middenveld", vervolgde Verbeek.

De trainer noemde het een verdiende zege. "En niet eens geflatteerd. We kunnen nu twee weken rustig achterover leunen. We blijven keurig op de vierde plaats. Dat is ook onze ambitie. We willen een ticket voor de Europa League pakken."

Bridgestone blijft MotoGP van rubber voorzien

Bridgestone levert ook de komende drie jaar de banden voor de MotoGP. Het Japanse bedrijf en organisator Dorna maakten dat vandaag bekend. Bridgestone stelt naast de banden ook technische ondersteuning beschikbaar voor alle teams in de hoogste motorklasse.

Bridgestone voorzag tot vorig jaar ook de formule 1 van rubber, maar stopte daar vanwege kostenbesparingen mee. Pirelli volgde het bedrijf op als leverancier. Bridgestone levert sinds 2009 banden aan de MotoGP.

Vrouwen met lesbische ervaringen vaak niet opgeleid

Uit een studie van het Centers for Disease Control and Prevention in Amerika is gebleken dat voornamelijk vrouwen zonder opleiding weleens hebben geëxperimenteerd met iemand van hetzelfde geslacht.

Tussen 2006 en 2008 hebben de onderzoekers 13.495 mensen ondervraagd tussen de 15 en 44 jaar. De vragen gingen over de seksuele gewoonten van mensen, daaruit bleek dat 9.9 procent van de ondervraagden die zijn afgestudeerd weleens iets hebben gedaan met een vrouw. Van de vrouwen zonder opleiding gaf 15 procent dat antwoord.

Van alle ondervraagden die ervaringen hebben met hetzelfde geslacht, is 1 procent daadwerkelijk lesbisch en 4 procent biseksueel.

Wil je de complete studie nalezen? Klik dan hier (PDF).

Pensioenen ING ondanks winst bevroren

ING stelt geen geld beschikbaar om de pensioenen van oud-medewerkers in 2011 te verhogen. De nullijn voor de oud-medewerkers staat in schril contrast met de bonussen die de top van het concern over 2010 krijgt. Het pensioenfonds van ING heeft een arbitragecommissie ingeschakeld. De Tweede Kamer vindt dat de bestuurders zelf het goede voorbeeld moeten geven.

De pensioenen van oud-medewerkers van ING zijn ondergebracht in een apart pensioenfonds. De verhoging van de uitkeringen moet echter uit de zak van het bedrijf zelf komen. De bank-verzekeraar stelt nu echter geen geld beschikbaar voor de indexatie. Ook vorig jaar hanteerde ING de nullijn.

Volgens het pensioenfonds heeft ING beloofd dat de verhoging van pensioenen uitsluitend om zwaarwegende redenen zou uitblijven. Het concern maakte deze week een nettowinst over 2010 van ruim drie miljard euro bekend.

In het TROS-radioprogramma Kamerbreed waren de fractievoorzitters van VVD, PvdA en CDA ontstemd over het besluit om voor het tweede jaar op rij de pensioenen van de oud-medewerkers niet te indexeren, zeker in het licht van de uitgekeerde bonussen. Ze vinden dat de bankiers in dat geval het goede voorbeeld moeten geven, ook al vallen de bonussen binnen de gemaakte afspraken.

In de arbitrageprocedure die het pensioenfonds nu is begonnen moeten drie externe deskundigen een bindend oordeel vellen. De verwachting is dat de beslissing nog enkele maanden op zich laat wachten. De Vereniging Senioren ING laat op haar website weten ook een procedure te beginnen, samen met vakbond FNV. Die procedure staat los van de arbitragezaak.

De Tweede Kamer was eerdere deze week ernstig ontstemd over de hoge bonussen bij de bank-verzekeraar. ING-topman Jan Hommen krijgt over 2010 een bonus van 92 procent van zijn vaste salaris, oftewel 1,25 miljoen euro. In totaal ontvangt hij 2,6 miljoen. De ING-top krijgt behalve een bonus ook een salarisverhoging van 2 procent. De bank-verzekeraar had een paar jaar geleden staatssteun nodig om overeind te blijven.


Pensioenen ING ondanks winst bevroren (Foto: Novum)

Rabobank en Freire gaan praten over contractverlenging

Oscar Freire en Rabobank gaan samen om de tafel zitten om te praten over een hernieuwde contractverlenging. Het contract van de drievoudige wereldkampioen loopt aan het eind van het jaar af, maar de Spanjaard heeft aangegeven nog een jaar door te willen fietsen.

"Van Oscar zelf heb ik nog niks gehoord," zei ploegmanager Harold Knebel over het feit dat de 35-jarige Freire had aangegeven bij Rabobank verder te willen. "Wel staat vast dat we nog gaan praten. Ik sluit niet uit dat we dan toch weer overeenstemming bereiken. Want een ding staat met Oscar wel vast, het kan altijd en overal alle kanten op. Dat heeft wel zijn charmes en we hebben ermee leren leven."

Freire gaf afgelopen jaar aan dat 2011 zijn laatste seizoen zou zijn, maar daar kwam de Spanjaard al snel op terug.  Op zijn palmares staan onder drie keer het wereldkampioenschap, driemaal Milaan - San Remo en eenmaal de groene trui in de Tour de France.

"Oscar is een unieke renner, die van ons heel veel ruimte krijgt. Aan een renner met die kwaliteiten moet je niet willen sleutelen. Die aanpak bij ons is zo gegroeid en blijkt heel ideaal te zijn voor hem. Dat laat hij zelf ook vaak weten," besloot Knebel.

Japan: Status reactoren Fukushima

Na de aardbeving en daaropvolgende tsunami van vorige week vrijdag zijn er nu al een week grote problemen bij de zes reactoren van de kerncentrale Fukushima Daiichi. De aardbeving schakelde de reactoren zelf uit, volgens protocol. Wat echter niet de bedoeling was, was dat de tsunami vervolgens de koelsystemen en back-upgeneratoren uit zou schakelen. Hieronder een korte samenvatting per reactor naar aanleiding van de laatste statusupdate van TEPCO, de exploitant van de centrale.

De Japanse en Amerikaanse overheden hebben enkele meetresultaten bekendgemaakt. In Tokio en in het westen van de VS is straling gemeten boven de normale waardes, maar deze straling is niet zo hoog dat er een gevaar voor de volksgezondheid dreigt.

In melk en spinazie uit de regio Fukushima is radioactiviteit gemeten, waardoor deze producten schadelijk zouden zijn wanneer geconsumeerd. Ditzelfde geldt voor leidingwater in die regio. De verkoop van voedsel en drinken uit die regio is dan ook stilgelegd door de Japanse overheid.

In de lucht vlak bij reactoren 3 en 4 is cesium en radioactief jodium gemeten. Kyodo meldt nu dat ook radioactiviteit is gemeten in het leidingwater in Tokio, maar dit is nog nergens bevestigd.

Reactor 1
Doordat de reactor niet meer gekoeld kon worden, liepen de temperatuur en daarmee de druk in de reactor snel op. Men probeerde dit euvel te verhelpen door radioactieve stoom te laten ontsnappen, waarbij eerst een klep niet goed functioneerde, maar dit zette onvoldoende zoden aan de dijk.

Als gevolg van de oplopende druk vond er een waterstofexplosie plaats waarbij de buitenste beschermingskoepel beschadigd raakte. Deze bescherming is voor wanneer er een meltdown (het smelten van de kern of splijtstofstaven) plaatsvindt, deze dient dan te zorgen dat de daarbij vrijkomende straling niet buiten het reactorgebouw terechtkomt. Er is echter ook een binnenste veiligheidskoepel die niet beschadigd zou zijn geraakt bij de explosie.

De temperatuur bleef gedurende de week oplopen, waarop TEPCO besloot om zeewater voor de koeling en boorzuur om de kernreacties te stoppen in de reactor te pompen. Boorzuur stopt de kernreactie doordat het bepaalde stoffen bindt, waardoor deze stoffen op zichzelf niet meer kunnen zorgen voor de kernreacties waarbij straling vrijkomt. De splijtstofstaven zijn lange tijd gedeeltelijk of helemaal - dit is niet geheel duidelijk - niet gekoeld geweest en hierbij beschadigd geraakt.

Reactor 2
Bij deze reactor heeft geen waterstofexplosie plaatsgevonden, maar ook hier faalde de koeling en liep de druk en temperatuur op. Inmiddels is er een elektriciteitsnetwerk geplaatst naar deze reactor en is men bezig dit netwerk aan te sluiten op het koelingssysteem in de hoop dat dit systeem nog functioneert, zodat de reactor op gebruikelijke wijze gekoeld kan worden.

Reactor 3
Over deze reactor zijn de meeste zorgen, omdat hier plutonium ligt opgeslagen in een poel met gebruikte splijtstofstaven. Er heeft eerder in de week een waterstofexplosie plaatsgevonden, waarbij de schade niet goed kan worden gecontroleerd, omdat de stralingswaarde te hoog is. TEPCO is bezig ook voor deze reactor een elektriciteitsnetwerk aan te leggen. De pogingen om de reactor te koelen met helikopters en waterkanonnen zijn gestaakt wegens te hoge straling.

Reactor 4
Hier zijn na een waterstofexplosie twee branden geweest in de poel met gebruikte splijtstofstaven. De reactor is behoorlijk beschadigd, maar hoe beschadigd precies kan niet worden vastgesteld vanwege de hoge stralingswaarde. Ook hier wordt een elektriciteitsnetwerk aangelegd.

Reactor 5
Later in de week hield ook hier plotseling het koelingssysteem ermee op. TEPCO heeft het zaterdag voor elkaar gekregen om dit weer op gang te brengen.

Reactor 6
Zelfde verhaal als bij reactor 5, behalve dat het koelsysteem nog niet op gang is gebracht. Dit wordt op moment van schrijven voorbereid.

Mannen pakken dienstwapen politieman af

Drie mannen hebben vrijdagavond in Den Haag het dienstwapen van een politieman in burger afgepakt. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

De agent zag de drie mannen lopen op de Strausslaan. Het waren vermoedelijk inbrekers: twee mannen hadden een bivakmuts op, de derde had een koevoet bij zich. Toen hij ze aansprak, renden ze weg. De agent zette de achtervolging in, maar werd door de drie aangevallen, geslagen en geschopt. Nadat ze het pistool hadden gepakt vluchtten ze in een auto.

De agent liep kneuzingen en schaafplekken op en moest naar het ziekenhuis. De politie zette een helikopter en politiehonden in, maar is er nog niet in geslaagd verdachten aan te houden.

Man overleeft val van 12 meter hoge stelling

Een 25-jarige man is zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval in de Rotterdamse haven. Hij brak beide armen en liep vermoedelijk inwendig letsel op toen hij van een ongeveer 12 meter hoge stelling viel.

De man was rond 10.15 uur met enkele collega's op een stelling aan het werk bij een bedrijf aan de Torontostraat toen de stelling plotseling uit balans raakte. De man viel en kwam 12 meter lager op de grond terecht.

Een andere man viel ook, maar bleef aan de stelling hangen en kon door zijn collega's in veiligheid worden gebracht. Hij bleef ongedeerd.

De Arbeidsinspectie heef een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Ex-Ajacied Rosales naar Seattle Sounders

Seattle Sounders heeft in de persoon van Mauro Rosales een vervanger gevonden voor Blaise N'Kufo. De voormalig FC Twente-spits liet vorige week zijn contract ontbinden. Ex-Ajacied Mauro Rosales moet N'Kufo gaan opvolgen en de Seattle Sounders van goals voorzien. Dat meldt Voetbal International vandaag.

De 30-jarige Argentijn komt over van het Chileense Antofagasta waar hij pas aan zijn eerste seizoen bezig was. Hiervoor speelde Rosales vier seizoenen bij River Plate in zijn geboorteland. Omdat Rosales geen spits is, is het niet helemaal de opvolger van N'Kufo te noemen, maar hij is wel degene die de lege plek opvult, die N'Kufo vorige week achterliet. Rosales speelde tussen 2004 en 2007 tweëenhalf seizoen voor Ajax en was in die tijd veelal de vaste rechtsbuiten van de Amsterdammers.

In zijn Eredivisieperiode ontbrak het Rosales vooral aan scorend vermogen. In 63 optredens scoorde hij slechts zes keer. Blaise N'Kufo weet nog niet of hij zijn actieve carrière voortzet of dat hij stopt. De lange Zwitser zou op termijn bij FC Twente in een andere functie kunnen terugkeren.

[WB] Kostelic wint ook wereldbeker slalom

Ivica Kostelic heeft de wereldbeker slalom veilig gesteld. De Kroaat kwam bij de afsluitende wedstrijd in Lenzerheide niet in de buurt van het podium, maar had al genoeg punten vergaard. Kostelic hield Jean-Baptiste Grange achter zich, die bij de eerste run de finish niet haalde.

Kostelic won eerder al de wereldbeker algemeen en de wereldbeker combinatie. De 31-jarige skiër greep negen jaar geleden voor de laatste keer de wereldbeker slalom. Hij werd in zijn carrière regelmatig geteisterd door knie- en rugproblemen.

In Lenzerheide kon Kostelic niet imponeren. In de eerste run eindigde de Kroaat als dertiende. In de tweede run werd hij slechts 22e. De winst in Lenzerheide ging naar de Italiaanse Olympisch kampioen Giuliano Razzoli. De Oostenrijker Mario Matt eindigde als tweede, voor de Duitser Felix Neureuther die het podium compleet maakte.

Het wereldbekerklassement slalom ging met 478 punten naar Kostelic. De Fransman Grange, die eveneens geen punten pakte, eindigde als tweede met 442 punten. André Myhrer pakte brons met 423 punten. De Zweed moest winnen in Lenzerheide om Kostelic alsnog van de troon te stoten, maar werd zesde.

''Rossi kan in zomer naar Barcelona''

Giuseppe Rossi kan komende zomer Villarreal voor Barcelona verruilen. Althans, dat stelt zijn zaakwaarnemer Pastorello tegen radiozender Mana Mana. Rossi (24), dit seizoen al goed voor vijftien goals, kwam in 2007 voor 10 miljoen euro naar Villarreal.

Wat een grote rol zal spelen in het besluit van Rossi of hij naar Barcelona vertrekt is het al dan niet plaatsen van Villarreal voor de Champions League. De club bezet momenteel de vierde plek in de Primera División en die geeft recht op de voorronde van de Champions League.

"Het is niet zeker dat hij Villarreal verlaat als de club volgend seizoen in de Champions League uitkomt", zegt Pastorello. De zaakwaarnemer ziet echter dondersgoed in dat Barcelona moeilijk te weigeren is. "Geen enkele speler zal 'nee' zeggen als Barcelona op z'n pad komt."

Rummenigge: ''Vertrek Robben niet aan de orde''

Arjen Robben vertrekt volgens vorzitter Karl-Heinz Rummenigge niet bij Bayern München. Robben gaf na de Champions League-uitschakeling tegen Internazionale te kennen dat hij geen enkele trek heeft in het spelen in de Europa League. Volgens voorzitter Rummenigge zijn deze uitspraken uit hun verband getrokken en is Champions League-voetbal nog helemaal niet van de baan.

"Dat is natuurlijk niet waar. Robben heeft geen plannen om Bayern te verlaten. Integendeel. Hij is er net als alle andere spelers op gebrand om het grote doel, het bereiken van de Champions League, te bereiken", zegt hij op de officiële clubsite.

Om directe kwalificatie van de Champions League af te dwingen zal Bayern München als tweede moeten eindigen in de Bundesliga. Het verschil met de huidige nummer twee, Bayer Leverkusen, bedraagt zeven punten. De afstand tot positie drie, die recht geeft op voorronde Champions League, is twee punten.

Wenger: ''Spelers moeten zich niet schamen''

Arsène Wenger dringt erop aan dat zijn spelers zich niet mogen schamen voor het verloop van het seizoen tot nu toe. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op koploper Manchester United maar drie punten. Veel hangt af van de onderlinge ontmoeting tussen de lijstaanvoerders op 3 mei.

Vaak wordt gezegd dat Arsenal niet in staat is de belangrijke duels te winnen. Wenger is vol vertrouwen en weet dat het seizoen nog niet is verloren. ''Als je kijkt naar hoe we het tot nu toe doen dit seizoen verdient dat veel lof''', zegt Wenger op FIFA.com.

"We moeten tot het einde van het seizoen blijven spelen zoals we zijn begonnen. Had iemand van tevoren verwacht dat we nu zouden staan waar we staan? Boven Chelsea en Manchester City en nog vol in de strijd om de landstitel? Nee, niemand'', aldus de tevreden manager.

''We mogen trots zijn op wat we hebben, dus laat mensen praten en laten wij ons werk doen'', gaat Wenger door. ''We gingen eruit tegen Barça, maar speelden met tien man en we hadden een kans in de laatste minuut om ons alsnog te kwalificeren. Ik denk niet dat we ons daarvoor hoeven te schamen.''

''Als team moeten we elkaar steunen en mentale weerbaarheid tonen. We zitten nu in een positie waarin we ons moeten optrekken aan wat we nog kunnen bereiken. Wanneer je stand wil kunnen houden moet je om kunnen gaan met teleurstellingen'', besluit Wenger.

Details Dead Island duiken op

De indrukwekkendste trailer van de afgelopen tijd is zonder twijfel de trailer van Dead Island. De trailer zegt alleen weinig over wat voor soort game het precies is. Hoewel zombies de hoofdrol spelen in de game, heeft het spel weinig weg van andere zombie-games zoals Resident Evil en Left 4 Dead, de game is namelijk een actie RPG met first person camera.

Het spel wordt een soort kruising tussen Fallout, Borderlands en Dead Rising en dat alles speelt zich af op een eiland waar je met vier spelers online co-op kunt gaan zombie-jagen. Het spel bevat alle basis RPG-elementen zoals klassen, quests, de mogelijkheid om wapens te kunnen maken en je kunt levels stijgen en daarmee nieuwe skills unlocken. De personages die de hoofdrol spelen in de trailer overlijden allemaal, maar vier andere hotelgasten overleven het drama en als één van hen kun je vervolgens aan het spel beginnen. Welk personage je ook kiest, je begint het spel altijd als gewone sterveling zonder enige gevechtservaring. Wapens zijn er niet voor handen dus je moet het doen met wat simpel slaan en schoppen en geïmproviseerde wapens. Deze wapens gaan overigens niet onbeperkt mee maar moeten regelmatig gerepareerd of vervangen worden.

De zombies kunnen op verschillende manieren aanvallen. Ze kunnen bijvoorbeeld schiet of slagwapens hebben. Deze zombies kun je stoppen door bijvoorbeeld kun benen of armen door te hakken. Gevaarlijker zijn de zelfmoord-zombies die met explosieven op je af komen rennen en die je dus van ver af al moet stoppen door er bijvoorbeeld een hakbijl in te gooien. De wapens zijn vooral erg realistisch. Je komt niet zomaar ergens een machinegeweer tegen op een vakantie-eiland, dus ook in Dead Island niet. Hooguit vind je ergens een pistool van een politie-agent waar met een beetje geluk nog wat kogels in zitten ook, maar zomaar ergens nieuwe kogels vinden is er niet bij. Alsof het nog niet duidelijk is dat Dead Island een erg groffe en bloederige game gaat worden, kun je met één van de personages ook nog eens op het hoofd van een zombie gaan stampen om deze te pletten.

Wanneer Dead Island in de winkels komt te liggen is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal er ten tijde van de E3 meer bekend worden over wanneer de PlayStation 3-, Xbox 360- of PC-gamers met deze game aan de slag kunnen.

 

Grange moet schouderoperatie ondergaan

De Franse skiër Jean-Baptiste Grange moet een operatie aan zijn schouder ondergaan. Dit heeft hij vandaag gezegd.

Een ingreep is noodzakelijk als Grange naast de slalom ook nog op andere disciplines actief wil blijven. "Na de operatie mag ik drie maanden niks doen. Maar dit is het juiste moment, zo na het einde van het seizoen. In 2012 zijn er ook geen Olympische Winterspelen. Er is mij ook verzekerd dat het weer helemaal goed komt met de schouder.”

'Drankrijder' veroorzaakt ongeval met zeven gewonden

Door een ongeval in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen zijn vrijdagavond zeven mensen gewond geraakt. Bij het ongeval waren drie auto's betrokken. Dat laat de politie zaterdag weten.

De veroorzaker van het ongeval op de Oostkanaalweg, een 43-jarige man uit Ommen, had vermoedelijk gedronken en is aangehouden. Hij raakte zelf ook gewond.

De man veroorzaakte het ongeval op de provinciale weg toen hij een ander voertuig wilde inhalen. Hierbij heeft hij vermoedelijk een inschattingsfout gemaakt, waardoor hij twee auto's aanreed.

In een van die auto's zat een gezin uit Utrecht met drie kinderen van 3 tot 9 jaar. In de andere auto zat een 52-jarige inwoner uit Ter Aar. Alle slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht.

LibiŽ: NAVO-top bijeen voor militaire actie

De NAVO geeft vermoedelijk binnen enkele dagen het startsein voor een militaire operatie in Libië. De top van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie is zaterdag bijeen voor spoedoverleg.

De militaire staf zet volgens ingewijden de laatste puntjes op de i alvorens tientallen bommenwerpers, tanks, helikopters en verkenningsvliegtuigen naar verscheidene Zuid-Europese luchtbases te sturen. Met definitieve beslissingen wordt echter gewacht tot de resultaten van de internationale spoedtop zaterdag in Parijs bekend zijn.

Europese leiders en leiders van Arabische landen, de Verenigde Staten en Afrika zijn bijeengekomen om militair ingrijpen tegen de troepen van de Libische leider Moammar Gadhafi te bespreken.

Verwacht wordt dat het NAVO-overleg zaterdag aan het einde van de middag hervat zal worden.

Blizzard hoopt op succes The Old Republic

In een interview met MCV heeft Frank Pearce, mede-oprichter van Blizzard, gezegd dat ze hopen dat de game goed uit de bus komt. Dit omdat The Old Republic de meeste potentie heeft om de markt een steuntje in de rug te geven als concurrent van World of Warcraft. Pearce baseert dit op de manier waarop The Old Republic is gebouwd.

Het succes van World of Warcraft is volgens hem te danken aan het feit dat ze hebben "gebouwd aan een universum om een al bestaande franchise heen, die al dicht bij de harten van gamers ligt." Hij zei dat hetzelfde opgaat voor The Old Republic. "Deze game heeft de kans om de MMO-markt te laten groeien en is daarom heel belangrijk voor de industrie in het algemeen, in plaats van alleen EA."

CEO Mike Morhaime doet ook een duit in het zakje. "Het is een sterke franchise en Bioware is een goed ontwikkelaar. We hebben het er intern over gehad, en wij denken dat het een vermakelijke game wordt omdat het veel spelers trekt die MMO's nog nooit geprobeerd hebben. Of deze spelers MMO's leuk gaan vinden is daarom afhankelijk van deze ervaring."

Buschaffeur stuurt sms-berichten achter het stuur

Een buschauffeur in Amerika loopt kans op een fikse straf. De buschauffeur bracht kinderen naar school en zat tijdens het rijden te sms'en. Een van de kinderen had dit met zijn mobieltje gefilmd en dit beeldmateriaal is in handen van de politie gekomen.

De 47-jarige Evelyn Guzman had zichzelf gemeld bij de politie hiervoor. Ze zal worden aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van minderjarige kinderen en roekeloos rijgedrag.

Guzman had die maand in totaal 1068 sms-berichten verstuurd vanaf haar telefoon. Het is niet bekend of al deze berichten zijn verstuurd onder werktijd. Ze is op borgtocht vrijgelaten voor 1500 dollar, de zaak komt komende vrijdag voor.

[WvdW] Voorbeschouwing VVV-Venlo - Willem II

Dit weekend staat er uiteraard weer een volledige speelronde in de Eredivisie op het programma. Voor deze week kozen de users van het VBL-forum massaal voor de degradatiekraker tussen VVV-Venlo en Willem II. Dit duel is dan ook uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

VVV-Venlo

Bij VVV-Venlo draait het dit seizoen erg stroef. De formatie staat op de zeventiende plaats en heeft slechts vijf punten meer dan de tegenstander van vanavond, Willem II. Bij een eventuele zege is directe degradatie zeer waarschijnlijk afgewend. Mochten de Tilburgers er in slagen om te winnen, dan zou het in de kelder van de Eredivisie nog wel eens erg spannend kunnen gaan worden. Het onderlinge verschil wordt dan tot twee punten teruggebracht.

Toch is het niet alleen kommer en kwel dat bij VVV-Venlo de klok slaat. In het seizoen 1986/1987 werd de club namelijk vijfde in de Eredivisie en mocht deelenmen aan de nacompetitie voor Europees voetbal. Naast de Limburgers deden ook FC Utrecht, Roda JC en FC Twente mee. De Domstedelingen pakten uiteindelijk Europees voetbal. Ook in het daaropvolgende seizoen werden de Venlonaren vijfde, maar opnieuw werd deelname aan de UEFA Cup niet bewerkstelligt. FC Twente ging er namelijk met de prijs vandoor.


VVV-Venlo zal alles in zijn werk moeten stellen om de thuiswedstrijd tegen Willem II in winst om te zetten. Dit lijkt echter een lastige opgave te zijn. Van de dertien competitieduels in eigen huis dit seizoenu wisten de Venlonaren er slechts vier te winnen. De laatste keer was op 25 februari; een 1-0 zege op Excelsior. Ook Heracles Almelo (1-0), De Graafschap (1-0) en NAC Breda (3-0) werden in opzij gezet.

Willem II

Voor Willem II breekt vandaag een cruciale dag aan. De Tilburgers staan al sinds de start van de competitie onderaan en hebben deze positie tussentijds niet meer verlaten. Een nederlaag tegen VVV-Venlo, de tegenstander van dit weekend, is dan ook erg bepalend. Mocht er inderdaad verloren worden, dan lijkt degradatie naar de Jupiler League onafwendbaar.

De huidige situatie bij Willem II staat in schril contrast met het seizoen 1998/1999. In dat jaar eindigden de Tilburgers, onder leiding van Co Adriaanse, op de tweede plaats in de Eredivisie en speelden zelfs in de groepsfase van de Champions League. In deze poule namen de Brabanders het op tegen Spartak Moskou, Sparta Praag en Girondins de Bordeaux. Uiteindelijk werden er slechts twee punten gepakt en was de formatie uitgeschakeld op het miljoenenbal. Deze prestatie werd vervolgens niet meer geëvenaard.


Vandaag de dag vecht de formatie, die onder leiding van Gert Heerkes staat, tegen degradatie. De Tilburgers wonnen dit seizoen nog geen uitwedstrijd. In eigen huis gaat het wel iets beter, getuige de recente overwinning tegen sc Heerenveen (4-3) en het gelijke spel tegen FC Utrecht (3-3). Toch zal de ploeg alles in het werk moeten stellen om vanavond te winnen, anders is het zeer waarschijnlijk einde verhaal in de hoogste voetbalklasse van Nederland.

Historie

Als we naar de statistieken gaan kijken, dan ontlopen beide ploegen elkaar niets. Van de 27 officiële wedstrijden, die VVV-Venlo en Willem II tegen elkaar speelden, wonnen beide ploegen tien keer. Daarnaast werd er ook nog zeven keer gelijk gespeeld. Het enige verschil is dat de Tilburgers twee keer meer scoorden dan hun Limburgse tegenstanders.

In de laatste vijf onderlinge wedstrijden won VVV-Venlo er drie, dus is statistisch gezien in het voordeel. Eerder dit seizoen wonnen de Limburgers in Tilburg al met 4-1 van de ploeg uit Noord-Brabant door doelpunten van Ruud Boymans (2), Balász Toth en Diogo Viana. Maceo Rigters deed wat terug voor de thuisploeg.

De laatste zege van Willem II dateert van 27 februari 2010. Toen werd het 2-1 in het voordeel van de Tilburgers door treffers van Jan-Arie van der Heijden en Frank Demouge. De Limburgse goal werd door Gonzalo Garcia-Garcia gemaakt. In die wedstrijd vielen kort na elkaar overigens ook twee rode kaarten. Daan van Dinter (18e minuut) en Sandro Calabro (32e minuut) haalde het einde van die wedstrijd toen niet.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen VVV-Venlo en Willem II, dat vanavond in De Koel wordt gespeeld, staat onder leiding van arbiter Erik Braamhaar. Hij wordt in Venlo bijgestaan door de heren Gerritsen, Olde Olthof en Higler. De wedstrijd in de kelder van de Eredivisie begint omstreeks 19:45 uur.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.

Jans laat boze Djuricic buiten selectie

sc Heerenveen reist vandaag naar Almelo zonder middenvelder Filip Djuricic. De Serviër is door Ron Jans buiten de selectie gelaten, omdat hij donderdag boos de training verliet.

Djuricic lijkt niet te kunnen leven met de reserverol die hij de laatste weken had. ''Hij is boos en gefrustreerd en kan zich daardoor niet op het voetbal focussen. Het heeft geen zin hem nu te laten spelen'', aldus een realistische Ron Jans. Ook de geschorste Calvin Jong-A-Pin en de geblesseerden Viktor Elm en Milan Kopic zitten niet bij de selectie.

Jans ziet in Heracles-uit een cruciale wedstrijd in de strijd om de play-offs. ''Als we niet winnen wordt het wel heel lastig om ons voor de play-offs te plaatsen', vertelt Jans op de officiële clubwebsite. ''We hebben het niet meer in eigen hand. We staan nog in het linkerrijtje, maar wel met een hele kudde achter ons. De boodschap is duidelijk. We kunnen niet meer naar anderen kijken, maar moeten zaterdag zelf winnen. Je moet nu een wedstrijd neerzetten waar je een goed gevoel aan overhoudt. Een gevoel dat je mee kunt nemen naar de volgende wedstrijd.''

Jongen staart twee uur naar huis Katy Perry

Alhoewel Katy Perry het wel gewend is om aandacht te krijgen van mannen, gaat een jongen die twee uur voor haar huis in Los Feliz heeft staan staren een beetje te ver.

De jongen stond gewoon maar een beetje stil te staren naar het huis, voor twee uur lang. De beveiliging heeft toen maar de politie gebeld in de hoop dat de jongen dan wel weg zou gaan. 

De politie kwam een bezoekje brengen en heeft even gepraat met de jongen die uiteindelijk werd weggestuurd. Katy was niet thuis, dus zij heeft er weinig van meegekregen. Op dit moment is ze druk bezig met haar California Girls-tour, ze gaf afgelopen week een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Darkspore uitgesteld tot 29 april

De RPG Darkspore is een ruime maand uitgesteld door ontwikkelaar Maxis. Maxis is niet tevreden is over de huidige staat van Darkspore na een bèta-test. Deze spin-off van Spore gaat nog even terug in ontwikkelingsfase, om alle bugs weg te krijgen en aanpassingen aan te brengen.

"We hebben veel positieve feedback gekregen over de game en ook wat suggesties. We zijn er bijna, maar om een betere game te maken heeft het team besloten om extra tijd te nemen om alle feedback erin te verwerken", staat er op het forum van de game te lezen. Ook komt er een open bèta in april. 

'Hou Britney Spears van de drugs af'

In een contract dat de dansers van haar meest recente videoclip hebben moeten tekenen, staat een opmerkelijke eis. De dansers moeten er namelijk voor zorgen dat Britney van de drugs afblijft.

In het contract staat de regel: "Ondergetekende erkent dat het essentieel is dat Britney niet in contact komt met alcohol, drugs of andere verdovende middelen." Verderop in het contract staat dat de dansers verplicht mee moeten werken aan een drugstest en ontslagen kunnen worden wanneer ze weigeren om mee te werken of positief worden getest.

Niet mijn verjaardag

Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag heb ik op het werk mogen genieten van een stuk taart en aankomende maandag mag ik uitdelen. Voor sommigen is het vanzelfsprekend om elke week, of zelfs elke dag op het werk taart te eten maar voor mij echt niet. Maandag ben ik niet jarig, maar samen met een paar collega's hadden we een weddenschap: degene die als eerste een (nieuwe) vriendin heeft zou door de rest getrakteerd worden, op taart.

Toivonen: ''Wij kunnen de Europa League winnen''

''Alles is mogelijk'', zegt PSV-aanvaller Ola Toivonen over de kwartfinale tegen Benfica. ''Ook dat we de Europa League kunnen winnen.''

Het optimisme bij PSV is erg groot, na de uitschakeling van Glasgow Rangers. Door de gouden uitgoal van Jeremain Lens (0-1) ging PSV ten koste van de Schotten door naar de kwartfinale. Ook Atiba Hutchinson, die in Glasgow aan rood ontsnapte bij een handsbal op de doellijn, is vol goede moed: ''Vanaf nu kan alles...'', aldus de Canadees in het Algemeen Dagblad.

Rutten is iets voorzichtiger in zijn Europese dromen. ''Het is een voorwaarde dat iedereen fit blijft. Dan is er veel mogelijk. Maar er moeten niet te veel spelers wegvallen. Dat we er voor gaan, is duidelijk. We kunnen het niet verkopen aan de supporters om tegen Benfica enkele van de favoriete voetballers uit het elftal te laten'', is de trainer duidelijk.

Voor het eerst in jaren wordt het Nederlandse voetbal weer eens door twee teams vertegenwoordigd in de kwartfinales van de Europa League. In 2002 gebeurde dit voor het laatst toen PSV en Feyenoord tegen elkaar stonden. De Rotterdammers wonnen het toernooi uiteindelijk.

Meisje (15) organiseert groepsverkrachtingen

De Vietnamese politie heeft een 15-jarig meisje opgepakt. Zij bleek aan het hoofd te staan van een achtkoppige bende die meisjes en vrouwen in Hanoi verkrachtte en beroofde.

De 15-jarige Dao Thi Thu Huong, beter bekend als 'Wolf', leidde samen met haar 19-jarige vriend de beruchte jeugdbende. Samen met zes mannen in de leeftijd van 19 tot en met 23 jaar lokten zij via chatrooms meisjes mee naar een hotel in de Vietnamese hoofdstad. In de hotelkamer werden zij door de mannen verkracht en beroofd.

De gang heeft in elk geval vijf slachtoffers gemaakt in de leeftijd van 15 tot en met  25 jaar. De eerste verkrachting vond vorig jaar juli plaats. Een 25-jarige vrouw werd op een hotelkamer meerdere keren verkracht. Vervolgens stal de bende 200.000 dong van haar (6,75 euro) en een mobiele telefoon van de vrouw.

In de daaropvolgende dagen wist de bende nog vier slachtoffers te maken, die werden ontvoerd, mishandeld, verkracht en beroofd. In totaal maakten zij 30.000.000 dong buit (1014 euro) en diverse goederen, waaronder motoren, mobieltjes en juwelen. Het gros van het achttal wordt aangeklaagd wegens verkrachting, kindermisbruik en beroving.

DICE denkt aan 3D en Move voor Battlefield 3

De Zweedse studio DICE overweegt om Move-support en 3D toe te voegen aan hun nieuwste pareltje Battlefield 3. De studio heeft aangegeven om het meeste aandacht aan de pc-versie te schenken, maar omdat 3D is sinds kort mogelijk op de PlayStation 3 gaan ze het misschien ondersteunen.

De ontwikkelaar heeft echter niet vermeld of Kinect ook een mogelijkheid is. In een interview met OPM zegt de baas van DICE Magnus Troedsson: "We zijn het aan het overwegen, zeker weten".

De art director Gustav Tilleby voegt toe: "Natuurlijk kijken we ook naar wat anderen aan het doen zijn. Tegelijkertijd kijken we of we er iets aan kunnen verbeteren. Ik denk namelijk dat onze technologie een stap verder is dan wat de meesten hebben".

Battlefield 3 komt in de herfst uit voor pc, Playstation 3 en Xbox 360.

 http://i.fokzine.net/upload/11/03/110319_192227_battlefield3.jpg

LibiŽ: Feiten over Benghazi

Sinds 21 februari is de Libische stad Benghazi in handen van het verzet tegen de leider Moammar Gadhafi. Dat gebeurde na een reeks massademonstraties. Gadhafi wil de stad heroveren en zijn troepen dringen Benghazi weer binnen. Hieronder enkele feiten over de stad.

- Benghazi is een havenstad aan de Middellandse Zee in het noordoosten van Libië. De stad heeft een reputatie als bolwerk van verzet tegen machthebbers. In het verleden streden rebellen er niet alleen tegen Gadhafi, maar bijvoorbeeld ook tegen de Italiaanse kolonisator.

- De stad telt inclusief voorsteden ongeveer een miljoen inwoners. Alleen de hoofdstad Tripoli, in het westen van Libië, heeft een groter inwonertal. Benghazi telt veel moderne gebouwen, die werden neergezet na een reeks verwoestende bombardementen in de Tweede Wereldoorlog.

- Hoofdstad van de regio Cyrenaica en hoofdkwartier van de interim-regering die is geformeerd door het Libische verzet onder leiding van voorzitter Mustafa Abdul Jalil. Hij was kort daarvoor nog minister van Justitie onder Gadhafi, maar liep over naar de opstandelingen.

- De verdediging van de stad is lastig. Benghazi wordt omringd door vlak woestijngebied en beschikt niet over noemenswaardige verdedigingswerken. De rebellen hebben verspreid over de stad een aantal kampen opgezet, van waaruit strijders worden gerekruteerd en getraind. Velen wachtten de afronding van hun training niet af en snelden in de afgelopen weken naar andere steden om te vechten tegen de troepen van Gadhafi.

Feiten over Benghazi
Feiten over Benghazi (Foto: ANP)

RBC rest van het seizoen zonder Seuntjens

RBC Roosendaal moet het de rest van het seizoen stellen zonder Ralf Seuntjens. De spits heeft zijn enkelbanden gescheurd en zal de komende tijd niet inzetbaar zijn.

Seuntjens, die onlangs in opspraak raakte na een misplaatste grap op Twitter over een aanrijding, is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler in Roosendaal. In 28 duels maakte de 21-jarige Bredanaar zeven doelpunten voor RBC. Seuntjens liep de blessure op in de wedstrijd tegen MVV.

'Zaragoza volgt Beekmans'

Real Zaragoza volgt momenteel de verrichtingen van Paul Beekmans, zo meldt het Friesch Dagblad. De verdediger speelt momenteel bij SC Cambuur en zou onlangs bekeken zijn door scouts van de Spaanse club.

De 29-jarige Brabander is bezig aan zijn derde seizoen in Leeuwarden. Beekmans, die debuteerde bij FC Den Bosch, is een vaste waarde in Friesland. Tot nu toe speelde hij 92 duels in de Jupiler League voor Cambuur. Komende zomer kan Beekmans transfervrij vertrekken, aangezien zijn contract afloopt. Behalve Real Zaragoza zouden ook N.E.C. Nijmegen en FC Emmen interesse hebben.

Dit is 'm dan, het 'slechtste liedje ooit'

Vergeet Double Date. Luister met een gerust hart naar de nieuwste van Jannes. 'Friday' van Rebecca Black is volgens kenners namelijk het slechtste liedje aller tijden.

De kritieken op YouTube zijn niet van de lucht. Menig reageerder laat onder het filmpje weten dat zij dit nummer 'het slechtste ooit gemaakt' vinden. Ondanks de baggerkwaliteit zijn ze het er wel over eens dat 'Friday' 'erg catchy' is.

Het 13-jarige meisje is merkbaar aangeslagen door de negatieve reacties. "Die kwetsende commentaren shockeren me echt", liet ze Amerikaanse media weten. "Soms voelt het aan als cyberpesten."

Ze moest zelfs huilen toen ze de eerste keer de slechte recensies las, zo gaf ze toe. "Ik denk niet dat ik de slechtste zangeres ben, maar ik denk ook niet dat ik de beste ben."

Hoewel het nummer daadwerkelijk bagger is, is het wel goed voor Rebecca's naamsbekendheid. In een maand tijd is 'Friday' al bijna twintig miljoen keer bekeken.


Ook op mute is het lied niet te doen...

LibiŽ: Rebellenleider Benghazi roept om hulp

De voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad, een soort regering van de rebellen, Mustafa Abdel Khalil, heeft zaterdag voor de nieuwszender Al Jazeera de internationale gemeenschap gevraagd onmiddellijk de burgerbevolking in Benghazi te hulp te komen. Hij zei dat de Libische dictator Moammar Gadhafi probeert de bevolking in de opstandige stad uit te roeien.

Bij beschietingen op Benghazi in het noordoosten van Libië zijn volgens ooggetuigen minstens acht doden en talrijke gewonden gevallen. Een van de explosies in de stad was vlak bij een gerechtsgebouw, het hoofdkwartier van de opstandelingen. Een van hun woordvoerders, Khalid al-Sayeh, vroeg zich vertwijfeld af: "Zij (Gadhafi's troepen) komen vanuit het westen de stad binnen, waar blijft het Westen?"

Rebellenleider Benghazi roept om hulp
Rebellenleider Benghazi roept om hulp (Foto: ANP)

'Fŗbregas voor 51,5 miljoen naar BarÁa'

Cesc Fàbregas mag komende zomer van Arsenal naar Barcelona. Althans, mits de Catalanen het gewenste bedrag van 45 miljoen pond op tafel leggen.

Arsenal lijkt te accepteren dat het bijna onmogelijk is om Fàbregas voor het zoveelste jaar op rij in Londen te houden. De Spanjaard, een jeugdproduct van Barcelona, wordt al jaren in verband gebracht met een terugkeer naar Camp Nou, maar tot nog toe wisten The Gunners hem elke zomer te behouden.

De minimale prijs waarvoor Arsenal de spelmaker laat gaan is 45 miljoen pond (51,5 miljoen euro). De wens van Fàbregas om Arsenal voor Barça te verruilen is nog even groot als vorige zomer, al zal hij er niet op aandringen voordat het lopende seizoen is geëindigd.

Het irriteerde manager Arsène Wenger afgelopen zomer dat Barcelona zo duidelijk in de publiciteit liet blijken Fàbregas te willen kopen, terwijl de twee biedingen van de Catalaanse club veel lager waren dan het bedrag waarbij Arsenal bereid zou zijn te onderhandelen.

''Arsenal is een club waar iedere speler zijn prijs heeft'', zegt een bron die dichtbij te club staat, tegen Goal.com Engeland. ''Ze hielden voet bij stuk omdat Barcelona vorige zomer niet aan het gewenste bedrag wou voldoen, maar als zij een bod ontvangen dat de waarde van Fàbregas representeert, zo'n 45 miljoen pond (51,5 miljoen euro), zullen ze bereid zijn hem te laten gaan.''

El Hamdaoui met zaakwaarnemer naar gesprek

Tijdens het gesprek van maandag tussen Ajax-trainer Frank de Boer en spits Mounir El Hamdaoui zal ook de Sigi Lens, zaakwaarnemer van de speler, aanwezig zijn.

Frank de Boer heeft El Hamdaoui toestemming gegeven om zijn zaakwaarnemer mee te nemen naar het gesprek, meldt De Telegraaf vanochtend. Het gesprek tussen De Boer en El Hamdaoui zou aanvankelijk vorige week zaterdag plaatsvinden. De Marokkaan zag daarvan af, omdat hij het gesprek niet wilde voeren zonder aanwezigheid van Sigi Lens.

Het leidde ertoe dat El Hamdaoui ook tegen Willem II en Spartak Moskou niet bij de selectie zat. De Boer verwijderde de spits twee weken geleden na het bekertreffen met RKC Waalwijk, omdat de speler zich in de rust verkeerd zou hebben gedragen.

Siem de Jong verving El Hamdaoui de laatste wedstrijden in de punt van de aanval en deed dit naar grote tevredenheid bij De Boer. Het is dus onwaarschijnlijk dat áls El Hamdaoui terugkeert in de selectie, hij direct weer een basisplek zal hebben.

Anjema in finale in Calgary

In Calgary heeft landgenoot Laurens Jan Anjema de finale van de Rocky Mountain Open bereikt. Tegenstander Omar Mosaad uit Egypte werd met 11-7, 11-9, 6-11 en 13-11 naar huis gestuurd.

In de finale zal Anjema het op moeten nemen tegen David Palmer. De ex-wereldkampioen was in de halve finale de baas over Nicolas Mueller. Palmer en Anjema speelde al tweemaal eerder tegen elkaar. In beide partijen was de Australiër te sterk.

McLaren wil voor verrassing zorgen in Melbourne

Tijdens de tests maakte het team van McLaren weinig indruk met de nieuwe MP4-26. Er waren veel problemen met de auto en ze deden nimmer mee om de snelste tijden. Toch denkt teambaas Martin Whitmarsh dat het team gaan vlammen in Melbourne.

"We hebben onszelf extreem hoge doelen gesteld, afgelopen winter. We proberen altijd de limiet op te zoeken bij het ontwikkelen van een nieuwe auto en tijdens het testen zijn we duidelijk een paar keer over de limiet gegaan, waardoor we minder testkilometers hebben gereden dan we graag hadden gewild. We hebben echter wel erg veel geleerd van die momenten en we testen natuurlijk ook niet voor niets", aldus Whitmarsh.

"Of ik denk dat de snelheid die we tijdens de tests hebben laten zien, representatief is voor onze werkelijke snelheid? Dat denk ik niet. Of ik denk dat we het weekend ingaan als favorieten? Dat ook niet. Maar ik denk wel dat we een paar mensen kunnen verrassen en competitief zullen zijn."

Vrachtwagen verliest lading slib op A27

De A27 van Breda naar Gorinchem is zaterdagochtend dicht na een ongeval met een vrachtwagen en vier personenauto's. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst.

De vrachtwagen verloor rond 08.00 uur een lading slib, waardoor de rijbaan spekglad werd. Achteropkomend verkeer tolde over de rijbaan en vier auto's en de vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing.

De weg is dicht tussen knooppunt Hooipolder en de Merwedebrug. Rond 10.00 uur stond er ongeveer 15 kilometer file.

Verkeer richting Gorinchem wordt geadviseerd om te rijden via Rotterdam of Den Bosch. Hoe lang de afsluiting gaat duren is niet bekend.

[NBA] Spurs te sterk voor Dallas

In de Amerikaanse NBA heeft San Antonio Spurs met 97-91 gewonnen van Dallas Mavericks. Tony Parker had met 33 punten een groot aandeel in de zege. Manu Ginobili was goed voor 25 punten, Tim Duncan maakte er 22.

De Lakers versloegen de Minnesota Timberwolves met 106-98. Het was de elfde zege voor de titelverdediger in twaalf wedstrijden. New Jersey Nets verloor met 110-95 van Milwaukee Bucks. De Nederlander Dan Gadzuric kwam niet in actie bij de Nets.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana Chicago 115-108 wnv
Orlando Denver 85-82
Toronto Washington 116-107
Atlanta Miami 85-106
Detroit New York 99-95
Oklahoma Charlotte 99-82
Dallas San Antonio 91-97
Houston Boston 93-77
Milwaukee New Jersey 110-95
Phoenix Golden State 108-97
Sacramento Philadelphia 80-102
LA Lakers Minnesota 106-98

[Upd] Japan: Verhaal redding man onjuist

In het noordoosten van Japan is zaterdag een jonge man levend onder het puin vandaan gehaald, acht dagen na de verwoestende aardbeving. Dit heeft het tv-station NHK gemeld op gezag van de strijdkrachten.

De man werd gered in de stad Kesennuma in de prefectuur Miyagi, een van de zwaarst getroffen streken. De man verkeert in een stabiele fysieke conditie. Psychisch is hij behoorlijk aangeslagen: de man verkeert in een shocktoestand en is niet in staat om te praten.

Update 09.43 uur
Bovenstaand verhaal over de Japanse man die na acht dagen uit het puin is gered, blijkt onjuist. De verwarde man, die niet spreekt, had na de verwoestende aardbeving een week in een opvangcentrum gezeten en was volgens zijn familie vrijdag naar huis teruggekeerd om op te ruimen, aldus persbureau Kyodo.

[WB] Riesch wint algemene wereldbeker

Maria Riesch heeft de algemene wereldbeker gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan had de Duitse skiester drie punten voorsprong op Lindsey Vonn. De reuzenslalom in het Zwitserse Lenzerheide werd echter afgelast vanwege regen en sneeuw.

Volgens de regels van de internationale skifederatie FIS worden wedstrijden niet meer later ingehaald als ze door slecht weer niet kunnen doorgaan.

[Upd] Luchtaanval bij Benghazi

Een vliegtuig heeft zaterdag een bombardement uitgevoerd ten zuidwesten van de Libische 'rebellenhoofdstad' Benghazi. Dat hebben verslaggevers van het Franse persbureau AFP ter plaatste geconstateerd. Uit het getroffen gebied stegen rookpluimen op. Over de nationaliteit van het vliegtuig is niets gemeld.

De VN-Veiligheidsraad besloot donderdag tot een vliegverbod om de burgerbevolking te beschermen tegen de luchtmacht van Moammar Gadhafi. Wereldleiders komen later zaterdag in Parijs bijeen om te beraadslagen over de afdwinging van het vliegverbod.

Update 09.21 uur
Troepen van Gadhafi zijn zaterdag de noordoostelijke stad Benghazi binnengetrokken. Ze zijn volgens een correspondent van de Al Jazeera buitenwijken in het zuidwesten van de stad binnengegaan. Frankrijk heeft aangegeven snel en gericht te willen reageren.

Beelden op Al Jazeera toonden ook een neerstortende en later brandende straaljager. Gadhafi zegt niks te maken te hebben met de gebeurtenissen in Benghazi. De Libische leider is tot nu toe echter geen betrouwbare bron gebleken.

Luchtaanval bij Benghazi
Luchtaanval bij Benghazi (Foto: ANP)

Van Ginkel: ''We zijn wel ťťn team''

Marco van Ginkel maakte gisteravond tegen AZ (3-1 nederlaag) de enige Vitesse-goal. Volgens de jonge spits was het gebrek aan kansen niet te wijten aan het feit dat Vitesse geen 'team' is.

''We hebben er eentje gehad en die ging erin, maar ik denk dat AZ over de gehele wedstrijd de betere ploeg was'', constateerde ook Van Ginkel, maker van de 0-1, tegenover de NOS. AZ boog in de tweede helft de 0-1 achterstand om in een verdiende 3-1 overwinning. Bij Vitesse leek er, zoals zo vaak de laatste maanden, geen collectief op het veld te staan.

''We zijn wel één team. We gaan allemaal door het vuur voor elkaar, maar daar ligt het niet echt aan. We moeten gewoon compact verdedigen zoals we dat meestal wel doen. Vandaag stond twee keer een man volledig vrij die de bal zo kon inschieten. Maar 'als team', daar heb ik niets over te zeggen'', aldus Van Ginkel.

Vrouw platgereden door monstertruck

Een 23-jarige vrouw is donderdagochtend in Dallas op bizarre wijze om het leven gekomen. Ze werd aangereden door een zogeheten monstertruck.

De vrouw stond op het parkeerterrein van een stripclub met iemand te praten. Ineens kwam er een dronken gast in een verhoogde Ford F-250 pick-uptruck (foto) aan rijden. De vrouw werd geraakt en vermorzeld door de enorme wielen onder de auto.

De bestuurder beweert dat hij de vrouw niet zag omdat de auto te hoog boven de weg uittorent. Na de aanrijding wilde hij wegrijden maar werd door een woedende menigte tot stoppen gedwongen. Hij is gearresteerd en blijft voorlopig nog wel even vastzitten.


Een nieuwsitem over het ongeluk

Federer met gemak langs Wawrinka

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zich vrijdagavond (lokale tijd) gemakkelijk geplaatst voor de halve finale van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. Hij ontdeed zich in iets meer dan een uur met 6-3, 6-4 van zijn landgenoot Stanislas Wawrinka.

In de halve finale treft Federer een tegenstander van een ander formaat dan Wawrinka, namelijk de Serviër Novak Djokovic. De winnaar van de laatste editie van de Australian Open steekt in een bloedvorm. De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Argentijn Juan Martin del Potro.

Federer met gemak langs Wawrinka
Federer met gemak langs Wawrinka (Foto: ANP)

Theater en concert minder in trek

Vorig jaar hebben opnieuw minder mensen een bezoek gebracht aan een theater of concertzaal. In 2010 kwam 6 procent minder publiek naar de podia. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), schrijft de Volkskrant.

In 2009 nam het aantal bezoeken aan theaters en concertzalen al af met 7 procent. De VSCD vreest dat de podia in drie jaar tijd een kwart van hun bezoekers kwijt zijn als de verhoging van de btw op theater- en concertkaartjes doorgaat.

In 2010 trokken de 160 bij de VSCD aangesloten theaters en concertzalen 11,3 miljoen bezoekers, 750.000 minder dan een jaar eerder. Voor 2011 voorspelt de VSCD een terugloop van 200.000 bezoekers.

Directeur Hans Onno van den Berg van de VSCD stelt dat de podiumsector zwaar wordt getroffen door de economische crisis. "Wij zijn net als de bouw en de horeca geheel afhankelijk van de binnenlandse vraag en die is fors gekrompen. Mensen gaan minder vaak of kiezen voor goedkopere alternatieven zoals film."

Bedevaart om een hostie in Amsterdam

Bedevaartgangers uit verschillende bisdommen zullen zaterdag afreizen naar het centrum van Amsterdam om de jaarlijkse Stille Omgang bij te wonen. Met de processie in de nacht van zaterdag op zondag wordt het 'Mirakel van Amsterdam' van 15 maart 1345 herdacht.

Een stervende man braakte in dat jaar in de Kalverstraat in Amsterdam voedsel en een heilige hostie uit. Het braaksel werd samen met het sacrament uit eerbied in een haardvuur gegooid. De volgende ochtend kwam de hostie ongeschonden uit het vuur. Daarop werd de hostie in processie naar de huidige Oude Kerk gebracht. Het is dit jaar voor de 130e keer dat rooms-katholieken door de binnenstad van Amsterdam trekken en het mirakel herdenken.

Ieder jaar doen enkele duizenden bedevaartgangers mee aan de processie.

Bedevaart om een hostie in Amsterdam
Bedevaart om een hostie in Amsterdam (Foto: ANP)

Ombudsman: Defensie deed slecht onderzoek

Het Ministerie van Defensie heeft slecht en onzorgvuldig onderzoek gedaan naar misstanden bij het toewijzen van functies aan militairen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Nationale ombudsman, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Defensie deed het onderzoek naar aanleiding van klachten van Ruslanddeskundige en veiligheidsspecialist luitenant-kolonel Marcel de Haas. Hij zegt al tien jaar te worden tegengewerkt in zijn loopbaan bij Defensie.

De Haas stapte in 2009 met een lijst van vijftien klachten over onder meer intimidatie, laster, gedwongen overplaatsing en tegenwerking naar de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID). Die oordeelde op alle punten in het voordeel van Defensie.

De ombudsman stelt nu dat die conclusie nooit getrokken had mogen worden. Volgens hem komt de COID afspraken niet na, kreeg De Haas niet de kans te reageren op de zaak en werden cruciale zaken niet op papier vastgelegd. Ook weigerde de COID volgens de ombudsman te spreken met een groot aantal getuigen van mogelijke misstanden.

Volgens de Volkskrant komt het harde oordeel van de ombudsman over het functioneren van de COID op een opvallend moment. Vrijdag maakte minister van Defensie Hans Hillen (CDA) de onderzoeksopdracht bekend van een commissie die bij Defensie onderzoek gaat doen naar integriteitskwesties. Aanleiding voor het onderzoek zijn publicaties van de krant over misstanden bij de materieeltak bij Defensie.

De commissie gaat in feite het werk van de COID, die klachten van defensiepersoneel over niet-ethisch handelen binnen de organisatie onderzoekt, overdoen.

Teeven wil online pokeren legaliseren

Pokeren op internet moet worden gelegaliseerd. Ook zouden cafés en sportkantines legaal een pokertoernooi moeten kunnen organiseren. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) wil de kansspelmarkt opengooien, schrijft De Telegraaf.

Teeven wil een gevarieerd gokaanbod en een einde aan de heerschappij van enkele aanbieders, schrijft hij zaterdag in een brief aan de Tweede Kamer. Holland Casino verliest wat hem betreft het alleenrecht als speelcasino en er moet meer keus komen uit sportprijsvragen, loterijen en paardenrennen.

De staatssecretaris wil mensen meer eigen verantwoordelijkheid geven en zorgen dat ze op een 'veilige en verantwoorde' manier een gokje kunnen wagen. "Al eeuwenlang beleven mensen wereldwijd plezier en ontspanning aan de wetenschap dat een kleine inleg mogelijk tot een grote prijs leidt", schrijft Teeven.

Nu is gokken via internet nog illegaal. Teeven wil een open vergunningstelsel voor goksites met 'goed en verantwoord' toezicht. Door een groter legaal aanbod hoopt hij gokverslaving, fraude en criminaliteit beter te kunnen bestrijden. Nu spelen honderdduizenden Nederlanders op illegale goksites, waarop geen enkel toezicht is.


Teeven wil online pokeren legaliseren (Foto: Novum)

Milaan - San Remo staat weer op het programma

Vandaag is het weer zover. Milaan - San Remo, de eerste grote klassieker van het wielerseizoen, staat voor de 102de keer op het programma. Omdat de klassieker van oudsher op Sint-Jozef verreden wordt, spreekt men ook wel van de Sint-Jozefklassieker. Tot 2004 was Milaan - San Remo de eerste wedstrijd van de wereldbeker wielrennen. Vanwege een conflict maakt de koers geen deel meer uit van de ProTour, wel hoort hij sinds 2008 in de UCI World Tour.

Dode bij brand in vakantiewoning Brunssum

Bij een brand in een vakantiewoning in het Limburgse Brunssum is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De melding van de brand in het vakantiepark aan de Akerstraat kwam rond 01.45 uur binnen. De brandweer stuitte tijdens het blussen op een stoffelijk overschot. Om 02.20 uur was de brand onder controle.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

LibiŽ: Rebellen schenden bestand

Het bewind van de Libische leider Moammar Gadhafi heeft de rebellen in het Arabische land zaterdag beschuldigd van schending van het vrijdag afgekondigde bestand. De opstandelingen zouden het regeringsleger hebben aangevallen in al-Magrun, zo'n 80 kilometer ten zuiden van de 'rebellenhoofdstad' Benghazi.

Kort na de afkondiging van de wapenstilstand vrijdag lieten de opstandelingen al weten dat de bombardementen op de westelijke stad Misurata gewoon doorgingen. Er zouden zeker 25 mensen zijn omgekomen tijdens de meest recente aanval door militairen die trouw zijn aan Gadhafi.

Gadhafi zelf haalde zaterdag uit naar de VN-resolutie die militair ingrijpen in Libië volkenrechtelijk legitimeert. Er is geen rechtvaardiging voor dit 'schaamteloze kolonialisme', zei hij tegen de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

Tripoli: Rebellen schenden bestand
Tripoli: Rebellen schenden bestand (Foto: ANP)

'Dit weekend militaire actie tegen LibiŽ'

De Franse ambassadeur bij de VN, Gérard Araud, verwacht militaire actie tegen Libië binnen uren na de top in Parijs zaterdag. Dit zei de diplomaat vrijdagavond (plaatselijke tijd) tegen de Britse publieke omroep BBC.

Frankrijk en Groot-Brittannië waren al enige tijd de drijvende krachten achter militair optreden tegen de Libische leider Moammar Gadhafi. De VS heeft zich hier inmiddels bij aangesloten.

De RRoD, de ideale hulplijn bij ruzies

Een console is niet voor iedereen een basisrecht, dus moet je vechten voordat je eindelijk Call of Duty: World at War kunt spelen op een mooie SDTV (ingeschakeld op Video kanaal 2 voor de oplettende kijkers). Deze twee nette heren krijgen naast slaande ruzie over een speelbeurt nog wel een ander probleem, namelijk een Red Ring of Death.

Of de beste knapen, die schijnbaar beide dezelfde naam hebben aangezien ze dat vaak roepen, door hebben dat de Xbox 360 kapot gaat is niet helemaal duidelijk, want ze transformeren daarna zowaar in 'beast mode' en vallen elkaar aan. Met welke perks ze dit deden is niet bekend. Zet je feestneus op en bekijk onderstaand filmpje.

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 28

In de Jupiler League stond dit weekend een volledige speelronde op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen, de meest actuele stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

FC Volendam is gisteravond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg uit het Palingdorp ging met 3-2 onderuit tegen de hekkensluiter uit de Jupiler League, dat in de slotfase pas de punten veilig wist te stellen.

In de eerste helft scoorden beide ploegen één keer. Melvin Platje deed dit voor FC Volendam en Mitchell Burgzorg was trefzeker voor Almere City FC. De Volendammers kwamen na 39 minuten overigens met een man minder te staan, omdat Ralph Hovestad met een rode prent van het veld werd gestuurd.

Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Allereerst zette Iwan Redan Almere City FC nog op voorsprong, maar in de 90e minuut dacht Michiel Kramer drie punten voor FC Volendam veilig te stellen, maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd trof Serdar Öztürk doel voor de Almeerders, waardoor de drie punten in Flevoland bleven.

Voor RKC Waalwijk was er dit weekend goed nieuws. De Brabanders wonnen gisteren namelijk met 4-0 van AGOVV Apeldoorn en zagen concurrent FC Zwolle doelpuntloos gelijk spelen tegen RBC Roosendaal. Sander Duits was de grote man aan de zijde van de ploeg van trainer Ruud Brood. Hij trof namelijk twee keer doel. Ook Robert Braber en Donny de Groot deden een duit in het zakje.

Het verschil tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk bedraagt nu nog vijf punten, waardoor de Brabantse formatie nog altijd uitzicht heeft op de titel in de Jupiler League.Uitslagen speelronde 28:

Thuis Uit Uitslag
Almere City FC FC Volendam 3-2
MVV FC Den Bosch 1-0
FC Eindhoven Helmond Sport 2-4
FC Dordrecht Telstar 2-2
RKC Waalwijk AGOVV 4-0
FC Zwolle RBC Roosendaal 0-0
FC Emmen Fortuna Sittard 0-2


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Zwolle 28 19 6 3 62 63-19
2 RKC Waalwijk 28 17 6 5 57 65-35
3 Helmond Sport 28 15 5 8 50 52-35
4 BV Veendam 27 13 9 5 44 44-34
5 FC Volendam 28 11 8 9 41 42-40
6 SC Cambuur 27 12 6 9 39 48-37
7 Go Ahead Eagles 27 10 8 9 38 45-33
8 FC Eindhoven 28 9 9 10 36 35-36
9 FC Dordrecht 28 10 7 11 36 42-48
10 FC Den Bosch 28 8 11 9 35 47-44
11 MVV 28 12 7 9 35 39-41
12 Sparta 27 9 7 11 34 60-53
13 FC Emmen 28 8 8 12 32 42-51
14 Telstar 28 7 7 14 28 35-44
15 AGOVV 28 10 5 13 26 45-64
16 RBC Roosendaal 28 6 6 16 24 32-50
17 Fortuna Sittard 28 6 5 17 21 37-64
18 Almere City FC 28 6 4 18 16 35-80


Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Bartoli via Wickmayer naar eindstrijd

Marion Bartoli heeft als eerste de finale van het tennistoernooi in Indian Wells bereikt. De als vijftiende geplaatste Française gunde Yanina Wickmayer (23) uit België slechts vier games: 6-1 en 6-3. In de eindstrijd neemt Bartoli het op tegen de Deense favoriete Caroline Wozniacki of de Russische Maria Sharapova (16).

Bartoli begon voortvarend en brak direct door de opslag van haar opponente heen. In de vijfde en zevende game verloor Wickmayer opnieuw haar service, waardoor de Française overtuigend de eerste set in de wacht sleepte. In de tweede set kende Wickmayer even een opleving, maar een nieuwe break bij 3-4 leverde Bartoli de zege op.


(Foto: Novum)

[SŁper Lig] Uitslag Galatasaray - FenerbahÁe

Gisteravond stond in de Turkse Süper Lig de wedstrijd tussen Galatasaray en Fenerbahçe op het programma. De bezoekers haalden in de slotfase, bij een achterstand, de trekker over en pakten de drie punten.

Na een kwartier spelen stond Galatasaray al op voorsprong door een doelpunt van Colin Richards. Fenerbahçe stelde vervolgens in de tweede helft pas orde op zaken. In de 75e minuut tekende Semih Sentürk de gelijkmaker aan, waarna Alex in de slotfase de winnende goal voor de bezoekers binnen tikte.

Galatasaray sloot het duel overigens met tien spelers af, omdat Milan Baros in de 90e minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Door de zege staat Fenerbahçe nu drie punten los van naaste concurrent Trabzonspor, dat zondag a.s. nog op bezoek gaat bij Genclerbirligi. Voor Galatasaray, dat aan een slecht seizoen bezig is, was het alweer de dertiende verliespartij van dit seizoen.

Eerste indrukken van de Nintendo 3DS

Nintendo bracht ons schouderknoppen met de introductie van de Super Nintendo. Het Japanse bedrijf gaf ons de analoge stick met de Nintendo 64 en maakte gamen tijdens je vakantie groot bij de Gameboy. Met de Nintendo Wii introduceerde het bewegingsgevoelige besturing om te gamen. Tenslotte is daar de Nintendo DS dat gamers de mogelijkheid bood om de virtuele spelwereld aan te raken via het touchscreen. Met de bioscoopfilm Avatar brak het kijken naar 3D-beeldschermen echt door. Nu is het 2011 en brengt Nintendo de Nintendo 3DS op de markt, een 3D-spelcomputer die alle ervaringen van alle voorgaande spelcomputers in zich stopt.

Torchlight

Torchlight is een Xbox Live Arcade-game van Runic Games. Het spel was eerder al een kleine hit op de pc. Een aantal medewerkers van de gamestudio werkte in het verleden aan de Diablo-serie. De klassieke hack & slash gameplay uit deze populaire gameserie wordt met Torchlight dan ook voortgezet. Laat de bloederige tochten door donkere kerkers maar beginnen!

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.