Stekelenburg: "Verhoeven wordt belachelijk gemaakt"

Maarten Stekelenburg komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie voor Ajax. De keeper van de Amsterdammers brak een week geleden zijn duim en moet nu zeven tot negen weken toekijken.

Toch probeert Stekelenburg zijn ploeggenoten te steunen door bij de trainingen aanwezig te zijn. Desondanks baalt de sluitpost van het feit dat hij het verschil niet meer kan maken.

Jeroen Verhoeven stond de afgelopen wedstrijden in het doel van Ajax, omdat Kenneth Vermeer nog niet helemaal fit is. De derde doelman van Ajax kende een paar slippertjes, maar Stekelenburg heeft vertrouwen in de voormalig keeper van FC Volendam. "Ik train dag in dag uit met hem en kan niet anders dan stellen dat hij een heel goede keeper is."

De media grijpen de omvang van Verhoeven regelmatig aan om kritiek op zijn spel te leveren. "Hij wordt gewoon belachelijk gemaakt," aldus Stekelenburg. "Geheel onterecht. Ik kan mij Piet Schrijvers herinneren en die heeft het ook niet misselijk gedaan."

Ajax werd afgelopen donderdag uitgeschakeld in het kader van de Europa League. De uitwedstrijd met Spartak Moskou werd met 3-0 verloren, waardoor de Russen zich voor de kwartfinales plaatsten. In diezelfde wedstrijd liet Verhoeven opnieuw geen betrouwbare indruk achter.