Goss winnaar Milaan - San Remo

Matthew Goss is de winnaar geworden van Milaan - San Remo. Hij bleef in de 102e editie van La Primavera Fabian Cancellara en Phillipe Gilbert voor in de sprint.

Een grote valpartij op iets meer dan 80 kilometer van de streep bepaalde een groot gedeelte van de koers. Door de valpartij brak het peloton in twee stukken. D tweede groep had uiteindelijk een achterstand van meer dan twee minuten. Hierin zaten een aantal grote sprinters zoals Hushovd, Farrar en Cavendish. Oscar Freire zat aanvankelijk in de voorste groep, maar hij viel, waarna zijn wiel vastzat.

De achtervolging verliep moeizaam en ook in de voorste reed men goed door. Van twee minuten werd het gat teruggebracht tot één minuut en tien seconden, maar toen begon de beklimming van de Cipressa en liep de achterstand weer hard op. Op de klim waren verschillende aanvallen, maar niemand kwam weg. In de afdaling slaagden Steve Chainel, Yoann Offredo, Stuart O'Grady en Greg van Avermaet erin weg te rijden. Met iets meer dan een halve minuut voorsprong begonnen de vier aan de beklimming van de Poggio.

Daarop plaatste Van Avermaet een aanval en reed weg van de anderen. In de achtervolgende groep reedd Vicenzo Nibali weg. Hij hield zijn inspanning niet lang vol en werd in de afdaling weer gegrepen. Ook Van Avermaet redde het niet, waardoor het een sprint met een groep van acht renners in San Remo werd. Daarin bleek Goss, de enige sprinter van het voorste peloton, verreweg de snelste. Hij bleef Cancellara en Gilbert voor.

Uitslag Milaan - San Remo:

# Naam Ploeg Tijd
1 Matthew Goss (Aus) HTC-Highroad 6:51.10
2 Fabian Cancellara (Zwi) Leopard-Trek z.t.
3 Philippe Gilbert (Bel) Omega-Pharma Lotto z.t.
4 Alessandro Ballan (Ita) BMC z.t.
5 Filippo Pozzato (Ita) Katusha z.t.
6 Michele Scarponi (Ita) Lampre z.t.
7 Yoann Offredo (Fra) Française des Jeux z.t.
8 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.03
9 Greg Van Avermaet (Bel) BMC +0.10
10 Stuart O'Grady (Aus) Leopard-Trek +0.12