Meisje (15) organiseert groepsverkrachtingen

De Vietnamese politie heeft een 15-jarig meisje opgepakt. Zij bleek aan het hoofd te staan van een achtkoppige bende die meisjes en vrouwen in Hanoi verkrachtte en beroofde.

De 15-jarige Dao Thi Thu Huong, beter bekend als 'Wolf', leidde samen met haar 19-jarige vriend de beruchte jeugdbende. Samen met zes mannen in de leeftijd van 19 tot en met 23 jaar lokten zij via chatrooms meisjes mee naar een hotel in de Vietnamese hoofdstad. In de hotelkamer werden zij door de mannen verkracht en beroofd.

De gang heeft in elk geval vijf slachtoffers gemaakt in de leeftijd van 15 tot en met  25 jaar. De eerste verkrachting vond vorig jaar juli plaats. Een 25-jarige vrouw werd op een hotelkamer meerdere keren verkracht. Vervolgens stal de bende 200.000 dong van haar (6,75 euro) en een mobiele telefoon van de vrouw.

In de daaropvolgende dagen wist de bende nog vier slachtoffers te maken, die werden ontvoerd, mishandeld, verkracht en beroofd. In totaal maakten zij 30.000.000 dong buit (1014 euro) en diverse goederen, waaronder motoren, mobieltjes en juwelen. Het gros van het achttal wordt aangeklaagd wegens verkrachting, kindermisbruik en beroving.