[Jupiler League] Uitslagen speelronde 28

In de Jupiler League stond dit weekend een volledige speelronde op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen, de meest actuele stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

FC Volendam is gisteravond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg uit het Palingdorp ging met 3-2 onderuit tegen de hekkensluiter uit de Jupiler League, dat in de slotfase pas de punten veilig wist te stellen.

In de eerste helft scoorden beide ploegen één keer. Melvin Platje deed dit voor FC Volendam en Mitchell Burgzorg was trefzeker voor Almere City FC. De Volendammers kwamen na 39 minuten overigens met een man minder te staan, omdat Ralph Hovestad met een rode prent van het veld werd gestuurd.

Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Allereerst zette Iwan Redan Almere City FC nog op voorsprong, maar in de 90e minuut dacht Michiel Kramer drie punten voor FC Volendam veilig te stellen, maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd trof Serdar Öztürk doel voor de Almeerders, waardoor de drie punten in Flevoland bleven.

Voor RKC Waalwijk was er dit weekend goed nieuws. De Brabanders wonnen gisteren namelijk met 4-0 van AGOVV Apeldoorn en zagen concurrent FC Zwolle doelpuntloos gelijk spelen tegen RBC Roosendaal. Sander Duits was de grote man aan de zijde van de ploeg van trainer Ruud Brood. Hij trof namelijk twee keer doel. Ook Robert Braber en Donny de Groot deden een duit in het zakje.

Het verschil tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk bedraagt nu nog vijf punten, waardoor de Brabantse formatie nog altijd uitzicht heeft op de titel in de Jupiler League.