Quarantine 2 met terminalen in terminals

Enige tijd terug werd de film Quarantine gemaakt. Bedoeld als Amerikaanse remake van de Spaanse [REC] ontpopt er een virus in een appartementencomplex in Los Angeles. Fans en critici reageerden gematigd op de film, terwijl het origineel op handen werd gedragen. Nu is Quarantine 2: Terminal steeds dichterbij aan het komen, met een volledig nieuw verhaal.

Het is opvallend dat deel twee van de Quarantine-reeks geen adaptie zal zijn van de Spaanse [REC] 2, welke het verhaal van het appartementencomplex verder verklaart. In dit Amerikaanse deel gaan we naar het vliegveld LAX, waardoor de subtitel 'Terminal' heerlijk dubbel gelezen kan worden.

QA2:T speelt zich op de avond van de uitbraak af op een andere locatie. Terwijl passagiers de vlucht naar Nashville willen pakken, breekt er aan boord van het vliegtuig paniek uit. Een zieke man wordt gewelddadig tegenover vliegtuigpersoneel en hapt in het rond naar alles en iedereen. Het vliegtuig maakt een noodlanding op een (onbekend) groot vliegveld, waar de pleuris werkelijk losbreekt. Terwijl de locatie door de veiligheidsdiensten hermetisch is afgesloten uit angst voor een verdere virusverspreiding, ontstaat er een gevecht van leven op (on)dood binnen de deuren van de basis.

Het is nog onbekend wanneer de film in de bioscoop zal gaan verschijnen.