Wenger: ''Spelers moeten zich niet schamen''

Arsène Wenger dringt erop aan dat zijn spelers zich niet mogen schamen voor het verloop van het seizoen tot nu toe. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op koploper Manchester United maar drie punten. Veel hangt af van de onderlinge ontmoeting tussen de lijstaanvoerders op 3 mei.

Vaak wordt gezegd dat Arsenal niet in staat is de belangrijke duels te winnen. Wenger is vol vertrouwen en weet dat het seizoen nog niet is verloren. ''Als je kijkt naar hoe we het tot nu toe doen dit seizoen verdient dat veel lof''', zegt Wenger op FIFA.com.

"We moeten tot het einde van het seizoen blijven spelen zoals we zijn begonnen. Had iemand van tevoren verwacht dat we nu zouden staan waar we staan? Boven Chelsea en Manchester City en nog vol in de strijd om de landstitel? Nee, niemand'', aldus de tevreden manager.

''We mogen trots zijn op wat we hebben, dus laat mensen praten en laten wij ons werk doen'', gaat Wenger door. ''We gingen eruit tegen Barça, maar speelden met tien man en we hadden een kans in de laatste minuut om ons alsnog te kwalificeren. Ik denk niet dat we ons daarvoor hoeven te schamen.''

''Als team moeten we elkaar steunen en mentale weerbaarheid tonen. We zitten nu in een positie waarin we ons moeten optrekken aan wat we nog kunnen bereiken. Wanneer je stand wil kunnen houden moet je om kunnen gaan met teleurstellingen'', besluit Wenger.