[Upd] Excelsior - NAC Breda alsnog afgelast

Niels (DerMeister)

Ondanks de hevige sneeuwval gaan de wedstrijden in de Eredivisie vanavond door. Achter Excelsior - NAC Breda stond het grootste vraagteken.

Op Woudenstein is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen, maar de club krijgt het veld op tijd sneeuwvrij. In overleg met de club en de KNVB is zaterdagmiddag besloten dat de wedstrijd (19.45 uur) door kan gaan.

Ook bij Ajax is er overlegd. In Amsterdam is een flink pak sneeuw gevallen waardoor het openbaar vervoer zwaar ontregeld is. Omdat het dak in de Amsterdam ArenA dicht is, zijn er geen problemen. Ajax - N.E.C. Nijmegen, aftrap 18.45 uur, gaat dus gewoon door.

Van PSV - Heracles Almelo en FC Twente - De Graafschap zijn geen signalen opgevangen dat de wedstrijden eventueel niet door kunnen gaan. Deze wedstrijden beginnen respectievelijk om 19.45 uur en 20.45 uur.

Update 16.59 uur

Het duel tussen Excelsior en NAC Breda, dat vanavond wordt gespeeld, is alsnog afgelast. Vanmiddag uitte de voorzitter van de Rotterdammers, Simon Kelder, al zijn ongenoegen over de beslissing van de Nederlandse voetbalbond (KNVB).

De bond keurde het veld van Exelsior eerder vandaag goed, maar heeft er nu dus alsnog voor gekozen om het duel af te gelasten.