Donkey Kong Country Returns belangrijk moeilijk

Donkey Kong Country Returns ligt sinds gisteren in de winkels en is niet bepaald een makkelijke game. Tijdens het spelen zul je verschillende levels vaak opnieuw moeten doen, simpelweg omdat je veel levens verliest. Volgens Mike Wikan van Retro Studio's is het erg belangrijk dat je niet zomaar door de levels van Donkey Kong Country Returns heen fietst.

"De hoge moeilijkheidsgraad van Donkey Kong Country Returns was extreem belangrijk voor ons. Toen we aan het project begonnen heb ik eerst Donkey Kong Country op de Super Nintendo gespeeld. In mijn herinnering was die game eigenlijk vooral leuk, maar tijdens mijn recente speelsessie met het origineel uit 1994 kwam ik erachter dat het spel nog bijzonder lastig is", aldus Mike Wikan.

Uiteraard is Donkey Kong Country Returns niet het moeilijkste spel ooit. "Het moet natuurlijk niet onmogelijk worden om dit spel uit te spelen. Ik wilde graag een game maken die je maar blijft proberen. Gamers kun je niet zomaar boos gaan maken natuurlijk. Donkey Kong Country Returns geeft je het gevoel dat je die ene moeilijke sprong gaat halen in de volgende poging".

Donkey Kong Country Returns belangrijk moeilijk