[WK] Darters naar halve finales

Niels (DerMeister)

De Nederlandse darters Raymond van Barneveld en Co Stompé hebben in het Engelse Houghton-le-Spring de halve finales van het WK darts voor landenteams bereikt. Nadat Canada eerder werd verslagen, wist Oranje in Poule A van de groepsfase ook van Oostenrijk en Australië te winnen.

 De twee zeges kwamen, net als in het treffen met Canada, niet gemakkelijk tot stand. Tegen de Oostenrijkers had Van Barneveld vijf legs nodig om zich te ontdoen van Maik Langendorf; 3-2. Stompé ging, net als tegen de Canadezen, in het enkelspel onderuit. Mensur Suljovic, kopman van Oostenrijk, was met 3-2 te sterk. In het dubbelspel won Nederland uiteindelijk moeizaam met 3-2 van de Oostenrijkers.

Tegen de Australische ploeg ging het opnieuw niet makkelijk. Van Barneveld trof Paul Nicholson en ook ditmaal had onze landgenoot vijf legs nodig om te winnen; 3-2. Stompé nam het ditmaal op tegen teamcaptain Simon Whitlock. Laatstgenoemde had geen moeite met onze landgenoot en won simpel met 3-0. In het dubbelspel wist het Nederlandse koppel met 3-2 te winnen. Daardoor werd Oranje groepswinnaar en plaatst het zich samen met het Australische team voor de halve finales.

Engeland, topfavoriet voor de eindzege, werd in de aanloop naar de groepsfase al vroegtijdig uitgeschakeld. De ploeg, met de huidige nummers één en twee van de wereldranglijst Phil Taylor en James Wade in de gelederen, verloor met 6-5 van de Spanjaarden.