Robben: "Ik kom zeker terug"

Jeffrey

Arjen Robben sluit uit dat hij wellicht nooit meer terugkeert van zijn blessure. De aanvaller van Bayern München is bedroefd, maar optimistisch.

"Ik houd van voetballen en omdat ik dat nu niet kan, ben ik diep bedroefd", vertelt hij tegen Bild. "Ik weet niet wanneer ik weer kan spelen. Het is de zwaarste periode uit mijn leven."

Aan een eventueel vervroegd einde van zijn loopvaan wil hij niet denken. "Dat is voor mij geen thema. Daar denk ik geen seconde aan. Ik kom zeker terug en zal weer voor Bayern spelen."

Robben raakte voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring en herstelde na een behandeling bij fysiotherapeut Dick van Toorn. Terug van vakantie bleek dat nog een hamstringblessure had. Wat Bayern betreft had Robben nooit mogen spelen in Zuid-Afrika.

De buitenspeler vindt steun bij verschillende mensen. "Mijn kinderen, mijn vrouw, mijn familie en mijn fans geven me kracht. Vooral mijn vrouw en kinderen maken me dagelijks aan het lachen. Zij zijn het belangrijkst. Voetbal is niet alles in het leven."

Coach Louis van Gaal probeert Robben ondertussen overal bij te blijven betrekken. "Ik wil dat hij bij het team is, op dezelfde tijd traint. Het is zwaar om hem te steunen, omdat een speler zich in zo'n situatie wat terugtrekt. Maar hij is bij de besprekingen aanwezig. Dat is belangrijk."