Hiddink ziet bevestiging in nederlagen Ajax en Bursaspor

De Turkse bondscoach Guus Hiddink zag de Turkse kampioen Bursaspor afgelopen week met 0-4 verliezen van Valencia CF in de Champions League. Hij zag daarin de bevestiging van het verschil tussen het nationale Turkse niveau en de internationale lat.

Hiddink trekt in zijn column in De Telegraaf een parallel met de kansloze 2-0 nederlaag van Ajax bij Real Madrid. "Net als Ajax weet nu ook de Turkse kampioen Bursaspor het verschil tussen voetballen in de nationale competitie en uitkomen tegen een Spaanse topper", aldus Hiddink.

"Was Ajax kansloos tegen Real Madrid, bij Bursaspor was Valencia een paar maten te groot voor de thuisclub. Opvallend was in beide wedstrijden, dat spelers die als belofte worden gezien, in de Champions League onder de voet werden gelopen", stelt de Turkse bondscoach.

"Op zich kan dat geen kwaad", vervolgt Hiddink. "Het geeft aan dat je soms voorzichtig moet zijn om spelers te snel het etiket fantastisch op te plakken als ze op nationaal niveau een goede wedstrijd hebben gespeeld. Tegenstanders als Valencia leggen zowel fysiek als strategisch de lat echter een stuk hoger. Daar komt meer voor kijken dan enthousiasme, een goede wil en veel inzet."