Romero: "Ik wil en moet spelen"

Jeffrey

Als het aan Sergio Romero ligt, staat hij snel weer onder de lat bij AZ. Totnogtoe gaf Gertjan Verbeek de voorkeur aan Joey Didulica, maar Verbeek gaf al aan ook Romero een kans te willen geven.

"Ik wil en moet spelen. Voor nu heb ik wel geduld, maar als ik bij het Argentijns elftal wil blijven, moet ik weer bij AZ gaan spelen", vertelt hij in het Noordhollands Dagblad. "Het is nu een beetje de omgekeerde wereld. Ik laat bij het Argentijns elftal aan de club zien dat ik goed presteer, terwijl dat normaal gesproken andersom is: dan word je geselecteerd omdat je bij je club goed speelt."

Romero stond afgelopen zomer in de belangstelling van Genoa, maar tot een transfer kwam het niet. "Ik heb nooit nee gezegd tegen Genoa, ik heb gezegd dat ik wilde wachten", verklaart de Argentijn. "Genoa kwam in mei of juni, maar ik wilde pas na het WK een beslissing nemen. Daarna kochten ze een andere keeper. Nee, ik heb daar geen spijt van. Ik wilde op dat moment niet overhaast beslissingen nemen. En daarnaast: ik ben gelukkig bij AZ en in Nederland.'"

"Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil bij AZ", stelt Romero. "Als ergens heeft gestaan dat Sergio Romero weg wil, heeft iemand anders dat gezegd. Of de club, maar ik zelf niet. Natuurlijk, als een grote club me wil hebben, lijkt het me logisch dat ik ga. Dan kan ik mezelf verder ontwikkelen. Zo niet, dan niet. Ik zit hier prima. Nogmaals, ik heb nooit gezegd dat ik per se weg wil. Ik ben gelukkig hier."