Wederom verlies voor volleybalvrouwen

Peterselieman

Het gaat voor de volleybalsters van Oranje erg moeilijk worden om zich te kwalificeren voor de Grand Prix van 2011. De Nederlandse ploeg verloor zaterdag ook de tweede wedstrijd van het Europese plaatsingstoernooi. Na de nipte nederlaag tegen Rusland was dit keer de eeuwige rivaal Duitsland in vier sets te sterk: 25-22, 24-26, 25-18 en 25-21.

Nederland moet nu de komende drie wedstrijden met klinkende uitslagen winnen om nog eerste of tweede te worden in deze zeskamp. Dat is niet onmogelijk, maar wel heel erg moeilijk. Zondagavond is gastland Italië, de regerend Europees kampioen, in Calgliari de volgende tegenstander.

Nederland speelde tegen Duitsland minder sterk dan een dag eerder tegen de Russinnen. Maar de Duitse dames waren dan ook een stuk slimmer en slagvaardiger dan het statische Rusland. En bij Oranje had de jonge spelverdeelster Laura Dijkema veel moeite om haar aanvalsters constant op maat te bedienen. Daar kon ook Debby Stam, die de laatste twee punten van de gewonnen tweede set voor haar rekening nam, niets aan veranderen.

In de tweede en derde set bleek Duitsland gewoonweg meer inhoud te hebben dan de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Dat is een tegenvaller, maar geen ramp. Nederland is nog niet uitgeschakeld en kan zondag laten zien dat de prestatie tegen Duitsland een zeldzame vergissing is geweest.