Noodlijdend NEC vestigt hoop op gemeente

NEC-directeur Jacco Swart vreest dat de Nijmegenaren hun licentie voor het spelen van betaald voetbal gaan verliezen. Dit bevestigde hij aan De Gelderlander.

NEC hoopt dat de gemeente Nijmegen bereid is om trainingscomplex De Eendracht voor 2,2 miljoen euro terug te kopen. Daarover beslist de gemeenteraad op 22 september. Als het niet doorgaat, komt de club in financiële moeilijkheden.

"Dat zal niet meteen op de dag na de raadsvergadering zijn. Maar voor de periode ná 1 oktober durf ik mijn hand daarvoor niet in het vuur te steken", aldus Swart tegenover De Gelderlander.

Met de 2,2 miljoen euro kan NEC voldoen aan zijn verplichtingen aan de gemeente en bovendien een nieuwe miljoenenlening afsluiten. "Als de Eendrachtdeal er niet komt, gaat die transactie ook niet door. Anders is het bij wijze van in een dag geregeld. Beide deals zijn noodzakelijk om de financiële problemen op een structurele manier op te kunnen lossen. En de gemeente Nijmegen is dan verzekerd van vooruitbetaalde stadionhuur tot en met 31 augustus 2013."