"Toekomst GP Engeland blijft onzeker"

De toekomst van Silverstone is volgens Bernie Ecclestone allesbehalve zeker. Dit ondanks het feit dat het lokale bestuur van South Northamptonshire deze week de plannen voor de renovatie van het circuit en de herontwikkeling van het omliggende gebied goed heeft gekeurd.

Tegenover de Britse krant Daily Telegraph vertelde de Formule 1-baas: "Stel dat de faciliteiten zijn gebouwd en ze voldoen aan onze eisen, dan is het volgende probleem dat er een commerciële overeenkomst moet worden gesloten. Dit is alleen nog maar besproken met iemand van de BRDC (de Britse vereniging voor autocoureurs, eigenaar van het circuit, red.) en dat is alweer een tijdje geleden. Hij vertelde dat zij nog niet eens het bedrag dat zij in het verleden hebben betaald, kunnen neerleggen."

"Er zijn dus twee hindernissen die moeten worden genomen. Allereerst moeten de faciliteiten in orde zijn. Daarnaast moet de marktprijs worden betaald voor het mogen organiseren van deze race", vervolgde de Brit. "Sentiment speelt hierbij geen rol voor mij. Ik wil van de BRDC evenveeld geld zien als we van de andere landen krijgen. Niets meer, niets minder. Ik hoop oprecht dat ze de financiële kant van het verhaal rond krijgen om de Grand Prix ook in 2010 te kunnen houden."

Silverstone heeft nog een contract tot en met 2009. Vorig jaar betaalde de BRDC bijna elf miljoen euro voor het mogen organiseren van de race, een stuk minder dan wat andere Europese landen moesten betalen.