Stiefvader Natalee: 'Cover-up op Aruba'

Icoon HollowayDe stiefvader van Natalee Holloway spreekt over een cover-up op Aruba. Volgens hem wist de Arubaanse politie al een paar dagen na de verdwijning van Natalee hoe de zaak in elkaar zat.

Tijdens gesprekken kort na de verdwijning van Natalee, vroeg de Arubaanse politie herhaaldelijk aan de ouders van Natelee Holloway of ze misschien last had van epilepsie en of ze misschien ergens allergisch voor was. De ouders van Natalee zeiden dat ze daar geen last van had en vroegen zich af waarom ze deze 'stomme vragen' moesten beantwoorden.

Toen Jug Twitty, Natalee's stiefvader, de beelden van Peter R. de Vries op tv zag werd het hem meteen duidelijk waarom de politie deze vragen stelde. Op de beelden doet Joran na hoe Natalee die avond volgens hem getrild zou hebben. Hier uit trekt Twitty de conclusie dat de politie al meer wist van de zaak dan dat zij vertelden.

Volgens Twitty heeft oud-politiecommissaris Jan van der Straten, die het politieonderzoek leidde op Aruba, alles met deze 'cover-up' te maken. Van der Straten zou een zeer goede vriend zijn van Paul van der Sloot, de vader van Joran. Hoe deze 'cover-up' precies in elkaar zit weet Twitty nog niet.

Interview met Jug Twitty op FOX News, waar hij deze verklaring doet.


Gesprek met de moeder van Natalee Holloway op FOX News. Ook zij heeft het over de 'gekke' vragen van de politie. (vanaf de derde minuut.)

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.