FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 februari 2008

Vrolijke Japanse trailer Nights into Dreams

Eerder dit jaar kwam op de Wii het vervolg uit op de klassieke Saturn-game Nights into Dreams. Fans die het origineel beter vonden en die een Japanse PlayStation2 hebben staan kunnen binnenkort hun lol op. Sega brengt eind deze maand een remake uit van de originele game, helaas alleen in het land van de Rijzende Zon.


Nights: Into Dreams kwam oorspronkelijk uit in 1996 op de Sega Saturn. De game draait om twee kinderen die in dromenland terecht komen en daar geholpen worden door een figuur genaamd Nights. Met zijn drieën gaan ze op jacht naar de kwaadaardige Wizeman die Nightopia wil regeren. De PS2-versie zal een remake worden met wat verbeterde graphics, maar verder volledig trouw zijn aan het origineel.

'Natte' Lara trotseert de jungle in Underworld screens

Lara Croft is alweer toe aan het 8ste deel van de Tomb Raider reeks, genaamd, Tomb Raider: Underworld. Dit keer zal de nadruk vooral liggen op Lara en haar gevecht met de natuur.
Het spel zal onder andere een dynamisch weersysteem kennen en gebruik maken van full motion capture, zodat haar bewegingen nog soepeler zullen lopen.
Dit keer zullen lichamen blijven liggen en blijven alle vormen van vernietiging aan de omgeving permanent in de game. Maar daarnaast zullen ook voetstappen die je creëert in de modder weg worden gespoeld door de regen.

De game zal opnieuw geproduceerd worden door Crystal Dynamics de ontwikkelaars die ook verantwoordelijk waren voor Tomb Raider: Legends en Anniversary.

Om een voorbeeld te geven over hoe de 'natuurlijke' sfeer van de game eruit ziet, zijn er enkele screenshots vrijgegeven van de PS3 versie:









Tomb Raider: Underworld wordt eind dit jaar verwacht voor alle platformen

Overlast door winterweer in Groot-Brittannië

Icoon BuitenlandsStorm en sneeuwval hebben vandaag voor overlast gezorgd in Engeland en Schotland. In een zware storm liepen twee schepen op de kust.

De politie moest er in de loop van de middag aan te pas komen om zeker 150 gestrande automobilisten uit hun ingesneeuwde auto's te bevrijden, aldus Britse media.

Een van de schepen die in problemen raakte, was een veerboot. Doordat de lading begon te schuiven, maakte de boot zwaar slagzij. Het liep uiteindelijk bij de stad Blackpool op het strand. Voor de kust van de Hebriden, ten noordwesten van Schotland, liep een Spaanse vissersboot door de storm op de rotsen. Opvarenden van de twee schepen werden met helikopters van boord gehaald. Niemand raakte gewond.

In Schotland en het noorden van Engeland viel plaatselijk vijftien centimeter sneeuw. De politie rukte vrijdagmiddag uit om ten minste 150 automobilisten te evacueren van een snelweg bij Durham, in het noordoosten van Engeland. Zij waren ingesneeuwd geraakt.

Het winterse weer trekt in de nacht van vrijdag op zaterdag over Nederland.

Uitslag NAC Breda - FC Twente

Vanavond stond er één wedstrijd op het programma in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

NAC Breda - FC Twente
22' Zwaanswijk 1-0 (strafschop)

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Rat Verlegh-stadion
Gele kaart: Gilissen, Kolkka (NAC Breda), Boschker, El Ahmadi, Wilkshire (FC Twente)

Opstellingen
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ammi, Penders, Zwaanswijk, Loran, Gilissen, Fehér, Molhoek, Sikora (56/ Idabdelhay), Lurling (90/ Veenstra), Kolkka

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Braafheid, Heubach, Brama, Huysegems (64/ Arnautovic), El Ahmadi, Denneboom, N' Kufo, Elia (64/ Douglas)

Giro weert Astana en High Road

De organisatie van de Giro d'Italia nodigt dit jaar de wielerploegen Astana en High Road, de opvolger van T-Mobile niet uit.

De ProTour ploegen worden geweerd vanwege hun recente betrokkenheid bij verschillende dopingschandalen. Ook ProTour-formaties Bouygues Telecom en Crédit Agricole krijgen geen deelnamebewijs voor de Giro. Sinds de breuk tussen de organisaties van de drie grote rondes en de ProTour van de UCI mogen de organisaties zelf de ploegen uitnodigen. Giro-organisator RCS Sports zegt in een verklaring zijn keuzes te hebben gemaakt op basis van ethische kwalitatieve overwegingen.

Fed Cup-team naar play-offs

De Nederlandse Fed Cup-vrouwen hebben de play-offs bereikt voor een plek in de promotiewedstrijd van wereldgroep II.

Nederland klopte in de derde poulewedstrijd Bulgarije met 2-0. Arantxa Rus was te sterk voor Tsvetana Pironkova, 6-4 6-4. Renee Reinhard won van Dia Evitimova: 6-0, 6-3. Nederland werd door de zege groepswinnaar en speelt zaterdag een play-off duel tegen een andere groepswinnaar.

Maduro zegt af voor olympisch elftal

Hedwiges Maduro heeft zich moeten afzeggen voor het olympisch elftal. De middenvelder heeft zich om privéredenen afgemeld.

Maduro werd geselecteerd voor het olympisch elftal nadat de speler van Valencia door Marco van Basten niet werd geselecteerd voor het grote oranje. Wout Brama van FC Twente is opgeroepen als vervanger. Het olympisch elftal speelt op 5 februari een oefenwedstrijd tegen Italië.

Pamela Anderson naakt op Frans podium

Icoon ShowbizzSeksbom Pamela Anderson gaat weer een keer naakt. Dit keer niet voor de Playboy of een ander spannend blootblaadje, maar voor een Frans revue. Deze maand gaat ze twee keer uit de kleren in de Crazy Horse in Parijs. 

Voor de Amerikaanse actrice wordt een speciale act gemaakt. Waarschijnlijk betreft het een striptease op een Harley Davidsonmotor. De seksbom is op 13 en 14 februari te bewonderen in de Franse hoofdstad. Ze werd bekend van de serie Baywatch en assisteerde onlangs illusionist Hans Klok bij zijn shows in Las Vegas.

'Boer Frans voor rechter voor schieten'

Icoon ShowbizzBoer Frans -bekend van kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw- moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden, omdat hij zijn twee overgebleven vrouwen heeft leren schieten met een jachtgeweer. De 27-jarige blonde veehouder heeft wel een jachtakte, maar enkel de bezitter van het geweer mag schieten en dus niet zijn twee overgebleven vrouwen.

Meestal grijpt de politie niet hard in bij dit soort vergrijpen, maar nu Frans een bekende Nederlander is geworden heeft hij een voorbeeldfunctie. Het is niet zeker of er ook daadwerkelijk stappen worden ondernomen tegen de agrariër. Wanneer hij voor het gerecht moet verschijnen kan zijn jachtakte worden ingetrokken.

Rouvoet betwijfelt zoemende Mosquito

Icoon PolitiekMinister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin deelt de scepsis over de zogenoemde 'Mosquito'. Dit is een apparaat dat een hinderlijke zoemtoon verspreidt, die alleen hoorbaar is voor jongeren onder de 25 jaar. Daarmee wordt de strijd tegen hangjongeren aangegaan.

Het SP-kamerlid Renske Leijten had de minister om zijn mening gevraagd. In zijn antwoord schrijft Rouvoet dat de Mosquito wel eens in strijd met de grondwet zou kunnen zijn. Hij noemt de artikelen 10 en 11. Hierin zijn het recht op de persoonlijke levenssfeer en de onaantastbaarheid van het lichaam vastgelegd.

De minister schrijft dat nader onderzoek moet uitwijzen of er wettelijke belemmeringen zijn. Daarnaast wil hij ook laten onderzoeken wat de praktische voor- en nadelen zijn. Eén van die nadelen is dat ook kleine kinderen worden gestraft. Inmiddels zijn er al verschillende gemeenten, waaronder Rotterdam, die met de hoogfrequente zoemtoon van de Mosquito jongeren van hangplekken proberen weg te jagen. Ook de gemeente Haarlem zou de Mosquito hebben willen invoeren, maar de plaatselijke SP claimt daar een stokje voor te hebben gestoken.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Tel Sell maakt doorstart

Icoon EconomieDe failliette thuiswinkelorganisatie Tel Sell maakt een doorstart. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam. Ongeveer 45 werknemers van het 'oude' bedrijf komen in dienst bij het nieuwe Tel Sell, zo maakte de onderneming vandaag bekend.

Tel Sell stelt dat consumenten vanaf vandaag weer producten kunnen bestellen bij het thuiswinkelbedrijf. Producten worden vooralsnog slechts op de Belgische televisie aangeboden. Binnenkort is Tel Sell ook weer op de Nederlandse televisie actief, aldus het bedrijf.

Tel Sell werd begin dit jaar failliet verklaard door de rechtbank in Lelystad. Het bedrijf brengt producten aan de man met behulp van reclameboodschappen en via zogenoemde 'infomercials', ofwel langdurige reclames.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Maaya Sakamoto

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop kreeg veel bijval: Deep Dish featuring Stevie Nicks - Dreams is een top, dus. Allan24 verwoordde jullie mening nog als beste: "Ow, da's al bijna een oud beestje... maar wel heerlijk in het gehoor liggend top!"


De tip van vanavond is van Jordy-B:

"Weer een Japans nummer in de submit voor Top of Flop User's Choice. Deze keer is het de Japanse schone Maaya Sakamoto met het nummer Mameshiba, van de soundtrack voor de animatieserie Arjuna (uit 2000). Beetje maffe clip, maar een schitterend nummer."

Drie trailers van Star Ocean: First Departure opgedoken

Onlangs zijn er wat beelden verschenen van de Japanse versie van het spel Star Ocean: First Departure. De beelden tonen onder andere wat van de gameplay van het spel. In het spel krijg je te maken met een jonge held die op zoek gaat naar een medicijn voor een zieke vriend en tevens kampt hij met vragen over de vreemde ziekte. Op die vragen wil hij natuurlijk antwoord. Er is helaas nog niets bekend over een mogelijke EU-release van dit spel. De Japanners hebben al de mogelijkheid om het spel te spelen.

Intro:

Gameplay:

Gameplay:

Vlaanderen zoekt langste straatnaam

Icoon OpmerkelijkDe 'Burgemeester Charles Rotsaert de Hertainglaan' in Maldegem is voor zover bekend de langste straatnaam in Vlaanderen. Dat blijkt uit onderzoek van het radioprogramma Mezzo van de Vlaamse omroep VRT.

De zoektocht begon na klachten van bewoners van de Clos des Compagnons Bâtisseurs in Evere bij Brussel. Zij waren het beu om hun lange straatnaam in te vullen in de vaak te korte vakjes van overheidsformulieren.

Luisteraars kwamen vandaag met een hoop lange namen, zoals de 'Paters Kraewinkels en Snijkerslaan', de '17de Escadron Lichtvliegwezenlaan', het 'Lodewijk Engelbertus van Arenbergplein', de 'Barones Ludwina de Borrekenslaan', of de 'Gustaaf Le Fevere de ten Hovelaan'.

De waarschijnlijk langste Vlaamse straatnaam is overigens precies een letter korter dan de langste in Nederland. Dat is voor zover bekend de 'Burgemeester Baron van Voerst van Lyndenstraat' in Gramsbergen.

OM bevestigt bekentenis Joran van der Sloot

Icoon JustitieJoran van der Sloot heeft inderdaad een bekentenis gedaan in de zaak van Natalee Holloway. Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigde vandaag dat een eerder uitgelekt interview van Peter R. de Vries met hoofdofficier van justitie Hans Mos klopt.

In dat interview wordt niet duidelijk wat Van der Sloot precies heeft bekend, maar Mos zegt wel dat het gaat om "een essentieel onderdeel dat in ons onderzoek ontbrak."

Het weblog VKMAG publiceerde het interview gisteren, maar toen wilde niemand de inhoud daarvan bevestigen.

Peter R. de Vries kondigde gisteren aan dat hij de zaak van de in 2005 verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway had opgelost. Komende zondag doet hij in zijn eigen tv-programma uit de doeken wat er volgens hem is gebeurd en welke rol Joran van der Sloot daarin zou hebben gespeeld. De Vries zegt met een verborgen camera de bekentenis van Van der Sloot te hebben opgenomen.

Hoofdaanklager Hans Mos zegt in het vraaggesprek verder dat de reeks gebeurtenissen die in de reportage van De Vries naar voren komt, door justitie al langer als mogelijk scenario wordt gezien. "Maar we hadden er niet voldoende bewijs voor", aldus Mos. Hij ziet de bekentenis als de 'coming out' van Van der Sloot.

Mos noemt het verhaal dat De Vries boven water kreeg zeer overtuigend. "Als Joran hier liegt, hangt hij zichzelf op een ongelooflijk stomme manier op en dat geloof ik niet, want hij is een intelligente jongen." De hoofdofficier meent dat nu tenminste de waarheid aan het oppervlak komt "en daarmee kunnen we deze zaak afronden."


Joran vannacht in Arnhem

Wetenschappers ontwikkelen anti-huilui

Icoon Onderzoek Goed nieuws voor mensen die van uien houden. Wetenschappers van 'The New Zealand Institute for Crop and Food Research' hebben een ui ontwikkeld waarvan je niet gaat tranen tijdens het snijden.

Het is de onderzoekers gelukt om het gen uit te schakelen dat achter het 'huilenzym' zit. Zij kwamen in 2002 op het idee om hier onderzoek naar te doen, nadat Japanners hadden ontdekt welk gen huilen veroorzaakt.

De oorzaak van het huilen tijdens het snijden van uien wordt dus door dit gen veroorzaakt. Het komt niet spontaan op, zoals de onderzoekers eerst dachten. Binnen tien jaar hoopt het instituut de aangepaste ui op de markt te brengen.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Silent Hill: Origins komt ook naar de PlayStation 2

Eind vorig jaar verscheen Silent Hill: Origins op de PSP. Vanwege het succes van de game heeft Konami aangekondigd de game later dit jaar ook naar de PlayStation 2 te brengen. De game zal grotendeels gelijk zijn aan de game die eerder al op de PSP verscheen, met wat kleine tweaks.

Het is fantastisch om de Silent Hill series terug te brengen naar de basis waar het zo succesvol mee is geworden. We kijken er naar uit om de vele Silent Hill fans uit te nodigen om terug te keren naar de donkere kruiperige straten van Silent Hill

Aldus Hans Joachim Amann, Hoofd Europees Product Management van Konami Digital Entertainment GmbH.





Tijdens een routinebezorging komt chauffeur Travis Grady vast te zitten in het dorpje Silent Hill. Op zijn verkenningstoch wordt hij geconfronteerd met vreselijke herrinneringen uit zijn verleden. Zijn missie is dan ook simpel, zo snel mogelijk levend Silent Hill verlaten. De game zal grotendeels een remake worden van de PSP-versie met een aantal toevoegingen als een "Cineractive System", waarmee spelers op een realistische manier kunnen wegduiken voor monsters.

Republikeins Nederland

Het is voor de Nederlander altijd leuk om de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten te volgen. Lekker kijken naar de preutse poppenkast van blanke foute mannen met eveneens foute oneliners. De nieuwe verkiezingen hebben mij echter nog niet aan het lachen gemaakt, maar eerder in een soort shocktoestand gebracht. De betekenis van deze verkiezingen is voor Nederland namelijk dieper dan dat je op het eerste gezicht zal zien.

IJmuidenaar zwaargewond na val van balkon

Icoon BinnenlandsEen 21-jarige IJmuidenaar is donderdagavond rond 23.50 uur van een balkon op de eerste verdieping van een hotel gevallen. De man raakte hierbij zwaargewond.

Het slachtoffer en zijn vrienden bevonden zich in een algemene ruimte van het hotel. Tegenover het hotel woonde een vriend van hen. Het leek de vriendengroep wel grappig om hem te wekken. De man liep het balkon op en gooide een ei naar de overkant van de straat. Hij verloor hierbij zijn evenwicht en kukelde over de balustrade.

De man is met spoed overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Daar is hij in kritieke toestand opgenomen.

EA laat het EK al op 11 april beginnen

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat EA binnenkort komt met het officiële spel van het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar zal plaatsvinden in Zwitserland en Oostenrijk. Ook de naam zal niemand verbazen, het zal namelijk gewoon Euro 2008 gaan heten en zal op 11 april in de schappen liggen, dat heeft EA in een persbericht bekend gemaakt. Wat misschien wel een kleine verrassing is is het lijstje met platformen waar het spel op zal verschijnen. Het spel zal uitkomen op de PS2, PS3, PSP, Xbox 360 en in Europa ook nog eens op de PC en Mobiel, Nintendo is dus niet van de partij.

In Euro 2008 zul je het hele toernooi zelf kunnen naspelen, van de voorrondes tot de finale, met penalty’s, aan toe. Daarbij zullen natuurlijk alle officiële teams en stadions aanwezig zijn. Tevens kun je naast het voetballen ook als coach fungeren. In deze nieuwe modus, genaamd Captian your Country, zul je het team van je keuze moet leiden naar de overwinning door ze te coachen vanaf de zijlijn. Bij het scoren van een goal kun je als coach actief deelnemen aan de feestvreugde, wat we ons hierbij voor moeten stellen is nog niet duidelijk.

Natuurlijk kan er in Euro 2008 ook online worden gevoetbald. In de Battle of the Nations-modus kunnen spelers van verschillende landen het tegen elkaar opnemen om hun land naar de nummer één positie van de wereld te schoppen. Misschien wat raar dat een Europees toernooi wereldwijd is, maar het spel zal ook buiten Europa worden uitgebracht. Blijkbaar hebben andere continenten ook genoeg interesse in het Europese voetbalkampioenschap.

Batterijduur next-gen controllers getest

Iets waar je eigenlijk nooit iemand over hoort is de batterijduur van de draadloze controllers op huidige generatie consoles. Zowel de Wii, PlayStation 3 als Xbox 360 hebben draadloze controllers, en Gamepro vond het tijd om die eens te vergelijken op uithoudingsvermogen.

De Sixaxis controller van de PlayStation 3 is de enige die standaard met een herlaadbare accu geleverd wordt, iets wat ook nodig bleek te zijn want de controller hield er na iets minder dan 19 uur mee op. Daarmee heeft de controller de kortste batterijduur, iets wat ook te verklaren valt door het ontbreken van een automatische uitschakeling bij het niet gebruiken van de controller.

De Wii-mote in combinatie met de nunchuck hield het een stuk langer vol, met bijna 37 uur op twee standaard Duracell AA-batterijen is er niets om over te klagen. De echte die-hards kunnen ook nog eens de rumble en het speakertje uitschakelen om nog langer plezier te hebben van een setje batterijen.

Als laatste is dan de Xbox 360 aan de beurt, welke niet alleen de zwaarste maar tegelijkertijd ook de meest langdurige controller is. Met twee AA batterijen wist de controller het 57 uur vol te houden, een heul stuk langer dan zijn twee concurenten dus. Er moet wel bij gezegd worden dat de batterij-meter op het dashboard niet zo nauwkeurig was als die van de concurentie.

Welke controller nu de beste is, valt niet zo 1-2-3 te zeggen. De Xbox 360 controller houdt het het langste vol, de Wii-mote is instelbaar naar eigen keuze en de Sixaxis is dan weer vanuit zichzelf op te laden.


De controller met de langste adem

Microsoft biedt bijna 45 miljard dollar voor Yahoo

Icoon FinancieelSoftwaregigant Microsoft heeft een bod van 44,6 miljard dollar gedaan op Yahoo!. Het overnamebod behelst een bedrag van 31 dollar per aandeel. Microsoft wil de overname voor de helft in contanten voldoen, de overige helft zal in aandelen worden voldaan. Dit werd vandaag bekend gemaakt door Microsoft.

Het bod van 31 dollar per aandeel vertegenwoordigt een premie van 61,6 procent op de slotkoers van Yahoo! van gisteren. Topman Steve Ballmer van Microsoft liet weten "veel respect te hebben voor Yahoo". Volgens Ballmer zal een combinatie van de twee bedrijven zeer gunstig uitpakken voor consumenten en aandeelhouders.

De overname zal volgens Microsoft niet op bezwaren stuiten. De verwachting is dat de overname halverwege 2008 afgerond zal worden.

Met dank aan flipjevandejam voor de submit.

Tom Boonen wint Qatar

Tom Boonen heeft in de slotrit van de Ronde van Qatar zijn derde zege te pakken en schrijft daarmee ook de wielerronde op zijn naam. De Belg was in de massasprint de snelste voor Alberto Loddo en Luciano Pagliarini.

De beste Nederlander was Steven de Jongh, hij kwam als zesde over de finish. De Jongh eindigt in het eindklassement als tweede op 27 seconden achterstand van Tom Boonen.

Eindklassement

#RennerLandPloegTijd
1Tom BoonenBelQuick Step18h27m44s
2Steven de JonghNedQuick Step+ 0.27
3Greg van AvermaetBelSilence-Lotto+ 0.40
4Chris SuttonAusChipotle+ 0.46
5Jürgen RoelandtsBelSilence-Lotto+ 0.50
6Alexandre PichotFraBouygues Télécom+ 1.10

Ook Monique Smit moet zwijgen

Icoon MuziekNa haar broer Jan is nu ook Monique Smit gedwongen haar activiteiten tijdelijk stil te leggen wegens stemproblemen. Eind februari zal zij zich laten opereren aan een verdikking op de stembanden. Dat heeft haar management vandaag bekendgemaakt.

Bij een routinecontrole, nadat eerder zowel broer Jan als ook zus Jenny in een korte tijd met stemproblemen te maken kregen, kwam het ongemak aan het licht. Na de operatie is Monique naar verwachting nog twee maanden uit de roulatie. Dat heeft gevolgen voor haar presentatiewerk op televisie en haar zangcarrière. De voor februari geplande single, opvolger van de top 10-hit Wild, komt hierdoor pas later dit voorjaar uit.

Selectie Olympisch elftal: debuut Maduro

Tegelijk met de bekendmaking van de selectie voor Oranje maakte Foppe de Haan zijn selectie bekend voor het Olympisch elftal. Valencia-speler Hedwiges Maduro haalde niet de definitieve selectie van Marco van Basten, maar mag wel zijn debuut maken in de Olympische ploeg.

Samen met PSV'er Otman Bakkal is Maduro de oudste speler in de selectie van De Haan. Ook Ismaïl Aissati, die bij PSV nauwelijks aan het gras mag ruiken, maak deel uit van het elftal. Het team van Foppe de Haan oefent dinsdag uit tegen Italië.

Selectie

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Willem II).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Henrico Drost (sc Heerenveen), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Otman Bakkal (PSV), Kees Luijckx (Excelsior), Hedwiges Maduro (Valencia), Geert-Arend Roorda (sc Heerenveen).

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (sc Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Leroy George (FC Utrecht), Evander Sno (Celtic).

Chaos in China: 60 doden en 7 miljard schade

Icoon BuitenlandsAl drie weken wordt China geteisterd door zware sneeuwval in talloze provincies in het zuiden en oosten van het land. Vandaag kwam daar opnieuw een grote hoeveelheid sneeuw bij. Chinese meteorologen spreken over de zwaarste sneeuwval in vijftig jaar. Er zouden zeker zestig mensen zijn omgekomen door de kou, sneeuw en gladheid. De economische schade wordt op dit moment geschat op ruim zeven miljard dollar.

Zeker dertig miljoen Chinezen zijn rechtstreeks getroffen zijn door de sneeuw en kou. In diverse regio's is de stroom uitgevallen en zijn wegen totaal onbegaanbaar en ligt het openbaar vervoer stil. Vooral in de provincies Henan en Anhui zijn de problemen het grootst. De oogsten zijn verloren gegaan en de steenkoolproduktie dreigt stil te vallen.

Volgende week begint het Chinese nieuwjaar en miljoenen Chinezen gaan dan traditiegetrouw op bezoek bij familie in andere delen van het land. Dit wordt in het westen ook wel de 'grootste menselijke migratie ter wereld' genoemd. Verwacht wordt dat 175 miljoen Chinezen in de weken ervoor gaan reizen. Echter, door de sneeuw ligt het hele openbare leven plat. In het oosten en zuiden van China rijden geen treinen of bussen en zijn vliegvelden gesloten. Miljoenen reizigers zijn gestrand op luchthavens of stations, wat chaotische taferelen oplevert. Mensen raken in paniek door de drukte en vallen flauw. Ook dreigen er voedseltekorten in de opvangcentra.

Uit het noorden komen nu ook de eerste berichten over voedseltekorten en prijsstijgingen. Doordat het wegtransport vanuit het zuiden volledig lam ligt, kunnen vrachtwagens en treinen het noorden niet meer bereiken, waardoor de aanlevering van levensmiddelen stagneert. Andere bedrijven, zoals het staalconcern Hunan Valin, maakten vandaag bekend hun produktie te beperken door een stroomtekort. Tientallen andere fabrieken zijn geheel stilgelegd.

De Chinese regering heeft voor de getroffen provincies de noodtoestand afgekondigd en heeft ruim 700 miljoen dollar aan noodhulp toegezegd voor getroffen boeren.

Wil je meer weten over het winterweer in China of in ons eigen land,
kijk dan ook eens op het forum

Yolanthe en Theo meest sexy vleeseters

Icoon Enqu괥FOK!kers vinden Theo Maassen en Yolanthe Cabau van Kasbergen de meest sexy vleeseters van het jaar. Dat blijkt uit de ludieke poll dat een antwoord was op 'Meest sexy vegetariër' van Wakker Dier. Yolanthe had door drukke werkzaamheden geen tijd voor FOK! (lees: geen zin) maar winnaar Theo Maassen spraken we over de verkiezing tijdens de première van TBS.

Opmerkelijk was dat de poll veel losmaakte bij vegetariërs. Zo werden er statistiekjes en onderzoeken gepost waarin stond dat vlees slecht voor je was en meenden sommigen te weten dat FOK! werd gesponsord door de vlees-lobby. Dat 'Wakker Dier' achter eenzelfde soort verkiezing zat voor vegetariërs was blijkbaar geen probleem, aangezien daar geen commotie over was.

Dankzij het succes van deze eerste FOK!verkiezing zullen er dit jaar meerdere polls komen. Zo denken wij bijvoorbeeld over een zomerse poll voor de meest Sexy Bierdrinker M/V. Ideeën zijn welkom. De reactie van Theo Maassen op zijn eretitel zie je overigens hieronder.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (65Mb)

Selectie Oranje: geen Kuijt

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Kroatië, aanstaande woensdag in Split.

Opvallende namen in de selectie zijn Ibrahim Afellay, Denny Landzaat en Jan Vennegoor of Hesselink. Afellay en Vennegoor of Hesselink zaten voor het laatst bij Oranje op 8 en 12 september 2007, toen Oranje tegen respectievelijk Bulgarije en Albanië speelde. In totaal zijn er 21 spelers opgeroepen voor de oefenwedstrijd in Kroatië.

Van de voorselectie hebben Dirk Kuijt, Urby Emanuelson, Kew Jaliens, Danny Koevermans, Hedwiges Maduro en Henk Timmer het niet gehaald. Robin van Persie en Arjen Robben haakten al eerder af vanwege blessures.

Selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic), André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV). Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milaan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Beelden van jongste beta-versie Home

De online community-service voor de PS3 Home is momenteel in beta-fase, wat betekent dat er PS3-gamers momenteel de service gebruiken en feedback geven aan Sony over wat er beter kan en moet. Regelmatig plaatst Sony updates online waarin de aanpassingen van Home verwerkt zitten. Onlangs is er een nieuwe update uitgebracht die de GUI en de graphics van de game van een flinke metamorfose voorzien.






PlayStation Home verschijnt als het goed is dit voorjaar gratis op PSN.

PSV: "Helsingborgs is taai"

Na afloop van de loting voor de UEFA Cup vorig jaar december was PSV zeer tevreden over hun eerste tegenstander, Helsingborgs IF. Gisteren keerden de PSV-scouts terug uit Spanje met hun bevindingen.

Helsingborgs IF speelde woensdag in Spanje hun eerste oefenwedstrijd tegen het Noorse Brann Bergen, het werd 1-1. De spionnen van PSV waren niet verrast over het spel, wel extra gewaarschuwd. "Het worden voor ons straks twee moeilijke wedstrijden," aldus Willy van der Kuijlen en Klaas van Baalen. "Helsingborgs heeft een ploeg die er gruwelijk op klapt. Als er bij PSV mensen in een hosanna-stemming verkeren vanwege de loting kunnen ze die beter uit hun hoofd zetten. Deze tegenstander is zeer stug en moeilijk te bestrijden."

Helsingborgs IF kwam na zeven minuten achter met 0-1, maar maakte binnen het kwartier gelijk door de rebound van een strafschop van Henrik Larsson te benutten. "Larsson is voorin het aanspeelpunt, de man die alles regelt. De beste speler van zijn ploeg."

Knallen in de jaren 30 in Faith and a .45 trailer

Paar dagen geleden werd er hier op FOK! bekend gemaakt dat er een nieuwe game aankomt van Deadline Games, genaamd Faith and a .45

Deadline games die onder andere verantwoordelijk is voor Total Overdose en Chili Con Carnage, laten je dit keer niet in de mexico tijd je gang gaan, maar in een meer westerse jaren 30, gedurende de 'Grote Depressie'.

En om jullie gamers een indruk te geven van de gameplay is er een trailer uitgekomen.


In dit spel volgen we het verhaal van het verliefde boevenstel Luke en Ruby, welke duidelijk zijn gebaseerd op Bonnie en Clyde, die het land door reizen met hun wapens in de hand. Zij worden op de hielen gezeten door een oliemagnaat die koste wat het kost hun bloed wil zien.

Hardwareverkopen Japan, lichtelijk gedaald

Qua volgorde is er niets veranderd aan de lijst, maar wat wel opvalt is dat de verkoopaantallen van alle consoles van deze week weer 'ietsjes' zijn gedaald.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2008Totaal
NDS79.37088.575531.88221.704.993
PSP77.93379.923472.249 8.073.843
Wii74.544 81.638 448.5095.064.669
PS334.363 38.117175.5701.817.246
PS211.36413.53971.41220.998.449
3604.2964.55223.301530.642

Man verdacht van verkrachten 4-jarig meisje

Icoon MisdaadEen 55-jarige man uit Reuver (Limburg) zit vast op verdenking van het verkrachten van een 4-jarig meisje vorig jaar september in zijn woning. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond zou de man ook het 13-jarige stiefzusje van het meisje hebben aangerand.

De kinderen zijn pleegdochters van een met de man bevriend gezin uit het Duitse Straelen, vlakbij Venlo. De moeder van dit pleeggezin kreeg in oktober vorig jaar argwaan en deed aangifte, waarop de man werd gearresteerd. Inmiddels heeft ook de ex-vrouw van de verdachte aangifte gedaan. Hij zou zijn eigen inmiddels 10-jarige dochter drie jaar lang misbruikt hebben.

Holocaust-wagen met carnaval verboden

Icoon BizarEen Braziliaanse rechter heeft verboden dat een carnavalswagen met op elkaar gestapelde plastic lijken en een nep-Hitler mag meerijden in de grote carnavalsoptocht die volgende week in Rio de Janeiro plaatsvindt. De praalwagen van de Sambagroep mag alleen meedoen zonder lijken en Hitlers.

Joodse organisaties hadden eerder met afgrijzen gereageerd op de Holocaustwagen. Volgens de bedenker van de wagen, Paulo Barros, was het juist zeer respectvol bedoeld: ''Het moet de Holocaust uitbeelden als alarm, zodat de tragedie nooit wordt herhaald''. Daarnaast vond hij dat carnaval ook een manier is om te laten zien wat er in de wereld gebeurt.

De Joodse Federatie, die om een verbod had gevraagd, prees de uitspraak. ''Het is toch ontoelaatbaar om met een wagen met Joodse lijken en een nep-Hitler door de straten te trekken.''

Op overtreding van het verbod staat 77.000 euro boete als de neplijken niet worden verwijderd, en 19.000 euro voor elke Hitler-acteur.



Bij Rio linksaf

12-jarige knul verkracht meisje en jongen

Icoon ShockingEen Britse knul van twaalf jaar oud die een slechte jeugd had, waarin hij ondermeer ook het slachtoffer was van seksueel geweld, heeft bekend een zevenjarig meisje verkracht te hebben. Hij verkrachtte zijn slachtoffer tijdens een spelletje ‘Truth or Dare’ (waarheid of doen).

Hij kwam tot zijn daad, die al met al nog geen minuut duurde, nadat hij vier biertjes en twee miniflesjes wodka gedronken had. De verkrachting vond in 2006 in het Britse plaatsje Gateshead plaats.

De jongen wordt gedurende drie jaar onder toezicht gesteld en zal behandeld worden voor zijn gedragsstoornis. Geen overbodige luxe, want hij schijnt niet te beseffen dat hij ook maar iets verkeerd gedaan heeft. Tijdens zijn ondervraging beweerde hij zelfs dat zijn slachtoffertje hem verraden had door alles aan haar moeder te vertellen. Tussen neus en lippen door bekende de 12-jarige ook nog eens de verkrachting van een vierjarig jochie.

Nieuw zoogdier ontdekt in Tanzania

Icoon BuitenlandsWetenschappers hebben een nieuw zoogdier ontdekt in de bergen van Tanzania. Dat berichtte de BBC vanochtend. Het dier, dat lijkt op een enorme spitsmuis, heeft de soortnaam Rhynochocyon udzungwensis gekregen.

Het beest, dat zo groot is als een kat, lijkt op een kruising tussen een miniatuur-antilope en een kleine miereneter. Het oranje-bruine dier heeft een lange flexibele snuit en lange dunne pootjes. ''Dit is een van de meest opwindende ontdekkingen uit mijn carrière'', aldus een van de wetenschappers van de Californische Academie van Wetenschappen.

Het schepsel is nauw verbonden aan een groep Afrikaanse zoogdieren, waaronder olifanten, zeekoeien en aardvarkens, die een gemeenschappelijke voorouder hebben.


De Rhynochocyon udzungwensis

Veerboot strandt op Engelse kust

Icoon BuitenlandsOp de noordwestkust van Engeland is donderdagnacht een ferry met 23 opvarenden gestrand. De veertien passagiers werden door middel van drie helikopters van de veerboot gehaald. De negen bemanningsleden besloten eerst om aan boord te blijven om te voorkomen dat de ‘Riverdance’ zou gaan zinken, maar ook zij werden na een nieuwe noodoproep in veiligheid gebracht. Er raakte bij het incident niemand gewond.

Door stormweer strandde de veerboot op de kust bij Blackpool, in de graafschap Lancashire. "Het dek is als een lift die op en neer gaat, en van links naar rechts", zei de kustwacht. "Het is echt verschrikkelijk." Een zeer grote golf sloeg in op de ferry die van Warrenpoint in Noord-Ierland onderweg was naar Heysham in Lancashire. De lading schoof alle kanten op, auto’s kwamen op het hoofddek terecht en het schip werd instabiel. Het is nog onbekend of de ferry alsnog zal kapseizen maar de situatie is “vreselijk”, volgens de kustwacht.

De Riverdance werd in 1977 gebouwd en kan 55 auto’s meenemen en heeft een lengte van 115 meter. De ferry voer twee keer per dag over de Ierse Zee. Normaal gesproken is het een vrachtschip, maar het mag tot twaalf passagiers aan boord nemen.

Jeugd-tbs tegen stekende scholier geëist

Icoon JustitieTegen de 15-jarige Rotterdammer die vorig jaar oktober een scholier en een lerares neerstak van het Accent College is gisteren acht maanden cel en jeugd-tbs geëist. Dat laatste vanwege de ernstige gedragsstoornis die de verdachte heeft.

De jongen stak de 51-jarige lerares Mavis Tolud en de 15-jarige scholier Angelo neer toen hij ze op straat tegenkwam. De klas was op weg voor een tochtje. De woede van de messentrekker was gericht tegen Angelo, die hem zou hebben gepest. Bovendien was hij jaloers op de band die Angelo had met een wederzijdse vriend.

''Angelo moest in één klap voelen, wat hij mij al die jaren had aangedaan', zei de verdachte gisteren tegen de rechter. Bij de steekpartij raakte slachtoffer Angelo gewond aan zijn hoofd en handen. De lerares, die tussenbeide sprong, verloor bijna een vinger en liep een steekwond op tot op het bot. ''Net goed, motherfucker’'', riep de verdachte voordat hij wegholde.

De jongen zat vroeger ook op het Accent College, maar was daar na vier geweldsincidenten en wapenbezit weggestuurd. ''Zelfs leraren waren bang voor hem,’'' verklaarde de directeur. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Startlijst World Cup in Baselga

Aanstaande zaterdag en zondag wordt er weer gereden om de Essent ISU World Cup. Deze keer worden de ronden gereden in het Italiaanse Baselga. Opvallend is dat er maar één Nederlandse rijdster aan de start zal gaan verschijnen.

De World Cup dit weekend valt op een ongelukkig moment in een volle kalender. Volgende week staat het WK allround in Berlijn namelijk op het programma. De KNSB heeft dan ook besloten om de Nederlandse deelneemsters aan het WK - Ireen Wüst, Paulien van Deutekom, Marrit Leenstra en Diane Valkenburg - niet aan de start te laten verschijnen. Alleen Jorien Voorhuis is aanwezig in Baselga en zal daar de 1500 en 3000 meter gaan rijden.

Startlijst

1500 meter dames:
Jorien Voorhuis

3000 meter dames:
Jorien Voorhuis

1500 meter heren:
Erben Wennemars, Mark Tuitert, Simon Kuipers, Beorn Nijenhuis, Tom Prinsen

5000 meter heren:
Bob de Jong, Carl Verheijen, Tom Prinsen, Mark Ooijevaar, Ted-Jan Bloemen

Braamhaar fluit AZ-PSV

De topper tussen AZ en PSV staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar. Het is de vraag in hoeverre dit een topper kan worden genoemd: PSV staat inmiddels 20 punten voor op AZ.

De Eindhovenaren bezetten de eerste plaats op de ranglijst en AZ de elfde positie. Bij PSV is iedereen weer inzetbaar: na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax woensdagavond waren Danko Lazovic en Balázs Dzsudzsák licht geblesseerd, maar beide heren kunnen zaterdagavond gewoon worden ingezet. Ook bij AZ is iedereen inzetbaar.

Engelaar verlengt contract met FC Twente

Orlando Engelaar zal één dezer dagen een handtekening zetten onder een nieuw contract dat hem tot 2011 zal verbinden aan FC Twente. In het contract is een gelimiteerde transfersom opgenomen.

Door de aangekondigde contractverlenging is een transfer naar Ajax van de baan. "Ik heb aangegeven graag naar Ajax te gaan, maar niets te willen forceren," aldus Engelaar. "Wel zijn hierdoor de onderhandelingen over een nieuw contract in een stroomversnelling gekomen." Op verzoek van de Rotterdammer is er wel een gelimiteerde transfersom opgenomen in het contract.

Peter R. de Vries 'hot' in de States

Icoon BinnenlandsDe media in de Verenigde Staten hebben ruime aandacht besteed aan de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries die gisteren bekendmaakte het mysterie rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba te hebben opgelost.

De bewering van De Vries was aanleiding voor Justitie op Aruba het onderzoek te heropenen, zo meldden de Amerikaanse media.

De tv-zender ABC News brengt maandag een 90 minuten durend programma over de laatste uren van de destijds 18-jarige Natalee Holloway die zij in 2005 waarschijnlijk grotendeels in het bijzijn van de Nederlander Joran van der Sloot doorbracht. Volgens Justitie op Aruba is Van der Sloot de laatste die het meisje in leven heeft gezien.

Van der Sloot in Arnhem
Het ANP kreeg vanochtend vroeg een foto met daarop Joran van der Sloot. Volgens de maakster was hij vannacht in discotheek Manhattan in Arnhem. De personen links en rechts van Van der Sloot zijn vrienden van hem die regelmatig feesten organiseren met de naam Fout.

Gisteravond maakte misdaadverslaggever Peter R. de Vries bekend de zaak Natalee Holloway te hebben opgelost. Hij heeft nog geen uitlatingen gedaan over de rol van Joran van der Sloot, die eerder verdachte was in de zaak. De Vries maakt de uitkomst van de zaak zondag bekend in zijn eigen programma op SBS6. De foto werd met instemming van Van der Sloot gemaakt. 'Hij was heel relaxed', aldus de maakster.

Het ANP heeft het tijdstip waarop de foto is gemaakt gecheckt: 1 februari 2008, 03.31 uur.


Joran vannacht in Arnhem

Nummer één Top 40 alsnog op single

Icoon Muziek Valerie, de hit van Amy Winehouse en Mark Ronson, is in Nederland alleen als download uitgebracht. Free Record Shop brengt het nummer nu alsnog als fysieke single, omdat er veel klanten om kwamen vragen. Dat maakte de keten vandaag bekend.

Valerie haalde in de derde week de nummer 1-positie in de Top 40 en werd daarmee de eerste nummer 1-hit met alleen downloads. Omdat er veel klanten in de winkel om een fysieke single vroegen, die wel in het buitenland te krijgen is, heeft Free Record Shop de single in Groot-Brittannië ingekocht. Volgens de muziekketen geeft de grote vraag aan dat het publiek nog wel degelijk is geïnteresseerd in een fysieke single.

Grote platenmaatschappijen zeiden eerder deze maand te verwachten dat nog dit jaar de productie van singles zal worden gestopt vanwege  de lage verkoopaantallen in de singlemarkt.

Link: Videoclip van Valerie

Veel doden bij aanslag op markt Bagdad

Icoon AanslagBij een bomaanslag op een populaire markt waar huisdieren worden verhandeld in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend meer dan veertig doden gevallen. De bom was verstopt in een doos vogeltjes.

Zeker 75 mensen raakten gewond in het bloedbad op de Ghazil-markt, meldden de autoriteiten.

De markt is sinds begin vorig jaar al vier keer het doelwit geweest van terroristen. Die beogen kennelijk de Bagdadi's een gevoel van normaliteit te ontnemen door bloedbaden aan te richten op de uiterst populaire markt.

De laatste keer was 23 november toen er dertien doden en bijna zestig gewonden vielen. De bom zat toen ook in een partij vogeltjes verstopt.

De afgelopen maanden is het geweld in Bagdad over het algemeen sterk afgenomen, wat veel bewoners het gevoel geeft dat de veiligheid op straat terugkeert.

Rock Band niet voor april in Europa, wel naar de Wii

Update
Naast het slechte nieuws dat de game is uitgesteld, is er ook goed nieuws voor Wii-bezitters onder ons. EA en Harmonix hebben eindelijk bevestigd dat Rock Band ook op Nintendo's systeem zal gaan verschijnen. Wanneer wilden ze alleen dan weer niet zeggen.

Origineel bericht
In een praatje voor de aandeelhouders heeft CEO van Electronic Arts John Riccitiello gemeld dat Rock Band niet voor april in de Europese winkels te vinden zal zijn.

De game zal volgens Riccitiello pas in het eerste fiscale kwartaal van 2009 verscheept worden naar ons toe, wat inhoudt dat de game niet voor april 2008 bij ons in de winkels ligt.

Fans van de drum-, zang- en gitaar-game zullen dus nog even geduld moeten hebben voor ze kunnen rocken met hun eigen fictieve groep rock-goden.

Met dank aan Cyberia18 voor het melden in het Centrale PlayStation 3 topic

Katherine Heigl meest begeerd

Icoon ShowbizzGrey's Anatomy-actrice Katherine Heigl is volgens de website Askmen.com de meest begerenswaardige vrouw van dit jaar. Bezoekers van de populaire lifestylewebsite konden hun favorieten kenbaar maken, dat resulteerde in een Top 99.

Aan de (mannelijke) bezoekers werd gevraagd welke beroemde vrouw ze zien als ideale vriendin of vrouw. Op nummer twee staat het Braziliaanse model Alessandra Ambrosio. Actrice Kate Beckinsale is nummer drie.

Link: De gehele Top 99.

Renault presenteert de R28

De nieuwe auto van Renault, de R28, was al te bewonderen tijdens de testweek in Valencia, maar gisteren werd de bolide en het team officieel gepresenteerd in het Franse Boulogne-Billancourt.

Teambaas Flavio Briatore presenteerde naast de nieuwe auto ook zijn nieuwe rijderskoppel: Fernando Alonso keerde na een jaar van afwezigheid weer terug bij Renault en Nelsinho Piquet Jr. begint aan zijn eerste echte racejaar. De doelstelling van Alonso is duidelijk: winnen. "Maar dan moeten we wel ergens een seconde vinden, want zover staan wij achter op McLaren en Ferrari," aldus Alonso. "Momenteel acht ik ons niet in staat om podiumplekken te behalen. We moeten eerst het gat dichten."

Nelsinho Piquet Jr. is naar eigen zeggen klaar voor zijn debuutrace, begin maart in Australië. "Melbourne is voor mijn gevoel nog heel ver weg. Voorafgaand hebben we echter nog veel werk te verrichten en ik concentreer me nu op de komende testweek en op ons ontwikkelingsprogramma. Dit zal mijn fysieke gesteldheid ook ten goede komen: rijden is de best mogelijke voorbereiding."

Flavio Briatore verwacht veel van zijn team in 2008. Volgens de Italiaan heeft het team gekozen voor een agressievere aanpak. "We hebben een agressief concept toegepast en als je daar de kwaliteiten van Fernando als teamleider bij optelt, dan is het een sterke combinatie. Daarnaast hebben wij ook geïnvesteerd in Enstone met het oog op de toekomst. We hebben vooral meer aandacht besteed aan de aerodynamica."

Op de situatie van vorig jaar bij McLaren wil Fernando Alonso niet graag terugkijken. Toch wordt hij tot een reactie gedwongen nadat Lewis Hamilton vorige week zijn verhaal deed in de media: de Engelsman hoopte dat hij nooit het gedrag van zijn ex-collega zou gaan overnemen. "Ik denk niet dat dit een antwoord waardig is," aldus de Spanjaard. "Naar mijn mening moeten wij het hier zo weinig mogelijk over hebben, anders praten we steeds over iemand die nog niks heeft gewonnen in de Formule 1."

"Hoe ik mij nu voel bij Renault in vergelijking met McLaren? Als een gevangene die bevrijdt is."

Rockstar:"Video games zijn een makkelijke vijand"

Het zal nu niet lang meer duren, maar dan ligt eindelijk de langverwachte actiegame Grand Theft Auto IV in de winkels. Net zoals met bijna elke andere Rockstar-game is er nu alweer een hoop kritiek geweest op game en de reclamecampagne. Zo was de burgemeester van New York niet blij met de duidelijke vergelijking van Liberty City en zijn stad.

Door deze geschiedenis is Rockstar zelf ook niet meer verbaasd als straks politici weer op de banken staan om de game te bekritiseren. Oprichter Dan Houser gaf aan dat hij de heisa ook gewoon verwacht. Hij vindt het wel spijtig, maar hij denkt dat de reden dat dit gebeurt is, dat games gewoon een makkelijke vijand voor de mensen zijn.

"I expect it because we've had so much of it in the past. I wish people would treat video games the same as other media.
They seem to not want to do that for reasons that I don't understand. It's a convenient enemy for people."



Boek: Tami Hoag - De Laatste Engel

Tami Hoag heeft inmiddels al heel wat boeken op haar palmares staan. Enkele bekende titels zullen ongetwijfeld 'Tot stof vergaan', 'Doodsengel', 'Dubbelspel' en 'Nacht en ontij' zijn. Daar is nu een nieuwe titel bijgekomen: De Laatste Engel. Een thriller die , zoals we van Hoag gewend zijn, is geschreven aan de hand van grondige voorafgaande research, opgebouwd is met allerlei onverwachte wendingen en gebaseerd is op personages waarmee we ons kunnen identificeren. Een boek om eens lekker voor te gaan zitten en je even af te sluiten voor de wereld om je heen en je mee te laten slepen in het verhaal.

CD: EELS - Meet the EELS & Useless Trinkets

19 mei, 1997 rond een uur of 12.30: een man met een wereldvreemde uitstraling, dikke brillenglazen en een niet al te modieuze ruitjesbroek en een spijkerjasje stapt het grote Noordpodium van Pinkpop op. De noten van 'Not Ready Yet' dwarrelen over de Landgraafse velden. Op het hoofdpodium buldert Silverchair met maximaal volume en zwaar aangezette gitaren door hun set heen. De rustige klanken van Mark Oliver Everett's muziek worden overstemd door gitaargeweld. "Can you shut the fuck up over there please, I'm trying to play here" schalt Mr. E door zijn mic. Hij vervolgt een tandje harder en zet een heerlijk concert neer.

Vertragingen door wind op Schiphol

Icoon Vervoer Als gevolg van de harde wind is de capaciteit op Schiphol met vijftig procent verminderd. De Buitenveldertbaan is beschikbaar als landingsbaan en de Kaagbaan is beschikbaar voor vertrekkende vliegtuigen. Per uur stijgen en landen dertig vliegtuigen.

Volgens de Luchtverkeersleiding Nederland (LNVL) zijn alle aankomende vluchten een half uur later richting Schiphol vertrokken dan normaal en daardoor hoeven de vliegtuigen geen rondjes te draaien boven de luchthaven. Dit betekent wel dat reizigers waarschijnlijk de hele dag een half uur vertraging oplopen.

Gewonde bij schietpartij in Capelle a/d IJssel

Icoon MisdaadTijdens een schietpartij in de metro ten hoogte van metrostation Capelle Centrum (nabij Rotterdam) is gisteravond één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer werd ontdekt bij het eerstvolgende station; De Terp.

Dit werd bekend gemaakt door de politie. Details over de toedracht van de schietpartij en de identiteit van het slachtoffer kon de woordvoerder van de politie nog niet bekend maken. Het enige wat op dit moment bekend is, is dat het slachtoffer op metrostation Capelle centrum is beschoten.

Website Willem II gekraakt tegen Wilders

Icoon InternetDe website van de Tilburgse voetbalclub Willem II is afgelopen nacht gekraakt als protest tegen PVV-politicus Geert Wilders. De actie wordt geclaimd door 'Ordu-yu Humayun' uit Nederland.

Op de website van de eredivisieclub staat een Arabisch teken en een tekst in het Engels en Turks. Bij het openen van de webpagina klinkt ook Arabische muziek. Bezoekers krijgen na enkele seconden een Engelstalige website over de islamitische profeet Mohammed te zien. De oorspronkelijke inhoud van de website is niet meer zichtbaar.

De krakers schrijven dat ze protesteren tegen Wilders' "lelijke aanvallen op de islam" en de wereld willen laten weten dat zijn beschuldigingen "ongegrond" zijn.

Het is onbekend wie de krakers zijn en waarom de Tilburgse voetbalclub als doelwit is gekozen. De ondertekening 'Ordu-yu Humayun' is Turks voor 'Leger van Humayan', een Afghaanse heerser in de Middeleeuwen. Bij de naam prijkt een Turkse vlag op de internetpagina.

In de tekst stellen de krakers dat "onze aanvallen door zullen gaan tot heel de wereld de waarheid hoort, net als bij de Deense en Zweedse protesten". Onderaan de webpagina maken de krakers excuses voor het ongemak dat ze veroorzaken en zeggen ze niet tot doel te hebben het computersysteem van Willem II te beschadigen.

Op dit moment lijkt de website van de club overigens offline te zijn.

Doelwit van hackers tegen Wilders

Met dank aan eNaSnI voor de submit.

Voor overig sportnieuws kijk je op FOK!sport

Nog een lijk gevonden in Rotterdam

Icoon PolitieDe Rotterdamse politie heeft afgelopen nacht een stoffelijk overschot geborgen op het Haringvliet. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld.

Het lichaam werd gisteravond ontdekt door een schipper, ongeveer ter hoogte van zwembad Tropicana. Volgens de politie is het duidelijk dat het lijk al langere tijd in het water heeft gelegen.

Zij gaat nu onderzoeken of het om de vermiste student Bart Veth gaat, die sinds 7 januari wordt vermist en van wie wordt vermoed dat hij in het water terecht is gekomen.

Politieagent prostitueert 13-jarig meisje

Icoon ShockingIn New York is een 35-jarige agent samen met zijn 29-jarige vriendin gearresteerd. Ze worden verdacht van het ontvoeren en prostitueren van een 13-jarig meisje.

Het meisje was van huis weggelopen op 10 januari. Kort daarna kwam ze iemand tegen die haar aanbood danseres te worden op feestjes. Die persoon heeft haar later ook voorgesteld aan de politieagent, die het meisje op zijn beurt weer vertelde dat hij haar voor 500 dollar gekocht had.

Het jonge slachtoffer werd door hem gedwongen naar feesten te gaan waar ze zich voor moest doen als 19-jarige en 40 tot 80 dollar voor seks moest vragen. De politieagent dreigde dat ze, wanneer ze niet genoeg geld voor hem zou verdienen, op straat zou moeten tippelen.

Daarnaast is er nog een ander 17-jarig meisje opgepakt dat medeplichtig was; zij moest er voor zorgen dat het 13-jarige meisje niet ontsnapte. Ook had zij toestemming het meisje te mishandelen. Nadat het meisje met twintig mannen het bed had gedeeld, was ze erin geslaagd te ontsnappen en naar haar familieleden te gaan, die haar naar het politiebureau gebracht hebben.

Als de politieagent en zijn vriendin schuldig worden bevonden, hangt hen beiden een gevangenisstraf van vijfentwintig jaar boven het hoofd.

Sowieso meer Portal

Het prettig gestoorde Portal bleek één van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar te zijn. Het was vooral deze game, en niet Episode Two, die de show stal in de Orange Box. Valve heeft bekendgemaakt dat we in de toekomst meer Portalgames kunnen gaan verwachten.

Volgens Valves woordvoerder Doug Lombardi is gewoon het een kwestie van 'what and when' in plaats van een kwestie van 'if'. De volgende Portal zal in ieder geval meer zijn dan een simpele collectie aan puzzels. "There'll be more Portal, for sure. But the details of that, to be honest, we're still working out".

Valve heeft overigens ook aangegeven dat we nog wel even kunnen wachten op zowel Episode Three als een nieuwe Portal. In heuse Valve-traditie zal een game pas uitkomen als het helemaal af is. Hij voegt toe dat informatie omtrent de laatste Episode uit de Half-Life serie pas over minstens een aantal maanden vrijgegeven zal worden.

Man doodt dochter vanwege omstoten 360

Tyrone Spellman wordt beschuldigd van het doodslaan van zijn zeventien maanden oude dochter nadat ze zijn Xbox 360 omstootte en daardoor beschadigde. De schedel van het meisje was op vijf plaatsen gebroken.

De aanklagers menen dat Spellman verslaafd was aan games, welke hij soms zes uur per dag speelde. Toen zijn dochter zijn 360 beschadigde ontstak hij in woede. Spellman zelf zegt dat hij het kind twee keer in haar gezicht sloeg en haar tegen een stoel gooide, maar dat het niet zijn bedoeling was haar te doden.

De man is schuldig verklaard door de jury.

Rez HD en Chessmaster Live op XBLA

Een van de bekendste vreemde games voor de PlayStation 2 was Rez. In deze futuristische schietgame draait alles om muziek en het zelf creëren van muziek door vijanden neer te schieten. Van de game is een vernieuwde HD versie verschenen die je voor 800 punten kunt downloaden op XBox Live Arcade.

Naast Rez HD is ook de schaakgame Chessmaster Live online verschenen. Voor 800 punten kun je met deze schaakgame het eeuwenoude gevecht met je vrienden aan gaan en ze schaakmat proberen te zetten.



Rez HD

Wekelijkse update PlayStation Store

Zoals gebruikelijk heeft de PlayStation Store weer zijn wekelijkse update gehad. Deze week kunnen ook wij Europeanen (voor wie geen Amerikaans account heeft) genieten van de Devil May Cry 4 demo. In de Amerikaanse Store vinden we deze week onder andere de demo van Conflict: Denied Ops en een aantal nieuwe trailers.

Nederlandse Store:

* Devil May Cry 4 demo(640MB)

* MX vs ATV Untamed demo (715MB)

* Fade to Black PSone game (€4,99)

* Theme Hospital PSone game (€4,99)

Amerikaanse Store:

* Conflict: Denied Ops demo (989 MB)

* Folklore add-ons
Add-On 5: "Nightmares" ($3.99)
Add-On 6: "Visions of the Tower" ($3.99)
Add-on Bundle 3: Bevat Add-On 5 & 6 ($5.99)

* Rock Band add-on
Smashing Pumpkins - "Siva" ($1.99)
Coheed and Cambria - "Ten Speed (Of God's Blood...)" ($1.99)
Rush - "Working Man" ($1.99)

* Go! Sports Skydiving trailer

* Battlefield: Bad Company Haggard's Blog trailer

* PixelJunk Monsters Thema 2

* 2 PixelJunk Monsters wallpaper's

* Chronicles of Narnia: Prince Caspian trailer (Theatrical)

* Prom Night trailer (Theatrical)

* Across the Universe (Blu-ray)

* Daddy Day Camp trailer (Blu-ray)

Pardon voor 27.500 asielzoekers Nederland

Icoon PolitiekOngeveer 27.500 asielzoekers mogen op grond van de pardonregeling in Nederland blijven. Dat blijkt volgens betrouwbare bronnen uit cijfers die donderdag klaar lagen om in de ministerraad te worden besproken.

Bij de presentatie van de veelbesproken regeling ging het kabinet er vorig jaar van uit dat naar schatting 25.000à 30.000 mensen onder het pardon zouden vallen. De regeling geldt voor buitenlanders die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) asiel hebben gevraagd. Volgens VVD'er Henk Kamp gaat de pardon zeker 500 miljoen euro kosten en dat is volgens hem nog maar het begin. Aan jaarlijkse bijstand kost het de Nederlandse gemeenten zo'n 270 miljoen.

Alves naar Middlesbrough, AZ naar FIFA

Icoon UEFA CupSC Heerenveen en Middlesbrough hebben gisteravond kort voor het sluiten van de transfermarkt overeenstemming bereikt over de overgang van Afonso Alves. Dat heeft directeur Yme Kuiper van de Friese eredivisieclub bevestigd. De Braziliaanse spits heeft volgens de Friese club een contract voor 4,5 jaar ondertekend bij de Engelse club.

AZ is gepasseerd in de deal, terwijl de KNVB in een tussenvonnis heeft bepaald dat het contract tussen de Alkmaarders en de spits rechtsgeldig was. Alves heeft vier weken de tijd om het tegendeel te bewijzen, maar daar wacht de club van Dirk Scheringa niet op. AZ-woordvoerder Klaas Wilting is in ieder geval stellig: "Dat contract is rechtsgeldig. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB ook min of meer aangegeven in het tussenvonnis. Alves krijgt weliswaar vier weken de tijd om het tegendeel te bewijzen, maar daar wachten wij niet op. We schakelen direct de FIFA in."


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

De Nederlandse vrouw speelt online het liefst op zichzelf

Uit een onderzoek onder 9000 Nederlanders door het TNS NIPO blijkt dat 75% van de Hollandsche dames tussen een kwartier en een uur per dag gamet, dat 33% van de vrouwen met grote regelmaat gamesites bezoekt en dat gamende chicks dat het liefst online doen en in hun eentje.

De populairste spellen onder vrouwen zijn games die in een browser vanaf een gameportal gelanceerd worden, denk hierbij aan puzzel-, woord- en online bordspellen. Opvallend is dat het klassieke Mahjong altijd wel in de top drie van meest gespeelde spellen te vinden is.

Mannen spelen daarentegen liever een game op een schijfje, waarbij ongeveer een vijfde van de heren ook wel eens online los gaat tegen andere mensen, terwijl minder dan een tiende van de vrouwen dit doet. Jongens spelen ook vrij veel games, 44% van de jongeren tussen de dertien en de negentien gaf aan meer dan een uur per dag te gamen.

Games als onderdeel van een advertentiecampagne weten bij mannen geen gevoelige snaar te raken, 13% van de mannen laat zich hiertoe verleiden tegenover 21% van de vrouwen.

Omdat deze onderzoeken smaken naar meer zal het TNS NIPO in samenwerking met Newzoo het Nationaal Gaming Onderzoek 2008 lanceren, de resultaten van dit onderzoek zullen in april bekend gemaakt worden.

Burnout Paradise demo vandaag offline

Slecht nieuws voor alle Burnout-fans zonder geld, de Burnout Paradise demo wordt vandaag offline gehaald. In de demo kon je met vrienden online racen, waarbij de nadruk lag op het omver rijden van je vrienden en mooie acties maken.

De demo wordt offline gehaald om de gamers die Burnout Paradise gekocht hebben de best mogelijke online ervaring te geven. Zowel de Xbox 360- als de PlayStation 3-versie gaan offline.

EA: "In order to enable the best possible experience for gamers who have purchased Burnout Paradise, we will be switching multiplayer off this Friday 1st February. We hope you enjoyed it! Now go buy the full game if you already haven't!"



Alves naar Middlesbrough

Afonso Alves vertrekt dan toch naar Middlesbrough. De Engelse club en sc Heerenveen bereikten vlak voor het sluiten van de transfermarkt een akkoord.

Alves tekent bij Middlesbrough een contract voor 4,5 jaar. Aan de lange soap die aan de overgang vooraf ging lijkt echter nog geen einde te zijn gekomen. AZ heeft al laten weten naar de FIFA te stappen. Een arbitragecommissie van de KNVB stelde eerder deze week dat Alves moet bewijzen dat zijn contract met AZ niet rechtsgeldig is.

Alves is al medisch gekeurd en heeft eerder op de donderdag al een werkvergunning gekregen.

World of Goo aangekondigd voor de Wii

Enige tijd geleden kondigde Nintendo aan dat het naast de bekende retro-games ook nieuwe kleine games online aan zou gaan bieden. World of Goo is één van de eerste zogenaamde Wii Ware games die is aangekondigd.

World of Goo is een puzzel/bouw-game die geheel gebasseerd is op natuurlijke krachten zoals zwaartekracht. Het spel speelt zich af in de kleurrijke wereld van Goo die gevuld is met miljoenen Goo Balls.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.