Batterijduur next-gen controllers getest

Christophe (SpankmasterC)
Iets waar je eigenlijk nooit iemand over hoort is de batterijduur van de draadloze controllers op huidige generatie consoles. Zowel de Wii, PlayStation 3 als Xbox 360 hebben draadloze controllers, en Gamepro vond het tijd om die eens te vergelijken op uithoudingsvermogen.

De Sixaxis controller van de PlayStation 3 is de enige die standaard met een herlaadbare accu geleverd wordt, iets wat ook nodig bleek te zijn want de controller hield er na iets minder dan 19 uur mee op. Daarmee heeft de controller de kortste batterijduur, iets wat ook te verklaren valt door het ontbreken van een automatische uitschakeling bij het niet gebruiken van de controller.

De Wii-mote in combinatie met de nunchuck hield het een stuk langer vol, met bijna 37 uur op twee standaard Duracell AA-batterijen is er niets om over te klagen. De echte die-hards kunnen ook nog eens de rumble en het speakertje uitschakelen om nog langer plezier te hebben van een setje batterijen.

Als laatste is dan de Xbox 360 aan de beurt, welke niet alleen de zwaarste maar tegelijkertijd ook de meest langdurige controller is. Met twee AA batterijen wist de controller het 57 uur vol te houden, een heul stuk langer dan zijn twee concurenten dus. Er moet wel bij gezegd worden dat de batterij-meter op het dashboard niet zo nauwkeurig was als die van de concurentie.

Welke controller nu de beste is, valt niet zo 1-2-3 te zeggen. De Xbox 360 controller houdt het het langste vol, de Wii-mote is instelbaar naar eigen keuze en de Sixaxis is dan weer vanuit zichzelf op te laden.


De controller met de langste adem