Website Willem II gekraakt tegen Wilders

Icoon InternetDe website van de Tilburgse voetbalclub Willem II is afgelopen nacht gekraakt als protest tegen PVV-politicus Geert Wilders. De actie wordt geclaimd door 'Ordu-yu Humayun' uit Nederland.

Op de website van de eredivisieclub staat een Arabisch teken en een tekst in het Engels en Turks. Bij het openen van de webpagina klinkt ook Arabische muziek. Bezoekers krijgen na enkele seconden een Engelstalige website over de islamitische profeet Mohammed te zien. De oorspronkelijke inhoud van de website is niet meer zichtbaar.

De krakers schrijven dat ze protesteren tegen Wilders' "lelijke aanvallen op de islam" en de wereld willen laten weten dat zijn beschuldigingen "ongegrond" zijn.

Het is onbekend wie de krakers zijn en waarom de Tilburgse voetbalclub als doelwit is gekozen. De ondertekening 'Ordu-yu Humayun' is Turks voor 'Leger van Humayan', een Afghaanse heerser in de Middeleeuwen. Bij de naam prijkt een Turkse vlag op de internetpagina.

In de tekst stellen de krakers dat "onze aanvallen door zullen gaan tot heel de wereld de waarheid hoort, net als bij de Deense en Zweedse protesten". Onderaan de webpagina maken de krakers excuses voor het ongemak dat ze veroorzaken en zeggen ze niet tot doel te hebben het computersysteem van Willem II te beschadigen.

Op dit moment lijkt de website van de club overigens offline te zijn.

Doelwit van hackers tegen Wilders

Met dank aan eNaSnI voor de submit.

Voor overig sportnieuws kijk je op FOK!sport