De Nederlandse vrouw speelt online het liefst op zichzelf

Christophe (SpankmasterC)
Uit een onderzoek onder 9000 Nederlanders door het TNS NIPO blijkt dat 75% van de Hollandsche dames tussen een kwartier en een uur per dag gamet, dat 33% van de vrouwen met grote regelmaat gamesites bezoekt en dat gamende chicks dat het liefst online doen en in hun eentje.

De populairste spellen onder vrouwen zijn games die in een browser vanaf een gameportal gelanceerd worden, denk hierbij aan puzzel-, woord- en online bordspellen. Opvallend is dat het klassieke Mahjong altijd wel in de top drie van meest gespeelde spellen te vinden is.

Mannen spelen daarentegen liever een game op een schijfje, waarbij ongeveer een vijfde van de heren ook wel eens online los gaat tegen andere mensen, terwijl minder dan een tiende van de vrouwen dit doet. Jongens spelen ook vrij veel games, 44% van de jongeren tussen de dertien en de negentien gaf aan meer dan een uur per dag te gamen.

Games als onderdeel van een advertentiecampagne weten bij mannen geen gevoelige snaar te raken, 13% van de mannen laat zich hiertoe verleiden tegenover 21% van de vrouwen.

Omdat deze onderzoeken smaken naar meer zal het TNS NIPO in samenwerking met Newzoo het Nationaal Gaming Onderzoek 2008 lanceren, de resultaten van dit onderzoek zullen in april bekend gemaakt worden.