Peter R. de Vries 'hot' in de States

Icoon BinnenlandsDe media in de Verenigde Staten hebben ruime aandacht besteed aan de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries die gisteren bekendmaakte het mysterie rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba te hebben opgelost.

De bewering van De Vries was aanleiding voor Justitie op Aruba het onderzoek te heropenen, zo meldden de Amerikaanse media.

De tv-zender ABC News brengt maandag een 90 minuten durend programma over de laatste uren van de destijds 18-jarige Natalee Holloway die zij in 2005 waarschijnlijk grotendeels in het bijzijn van de Nederlander Joran van der Sloot doorbracht. Volgens Justitie op Aruba is Van der Sloot de laatste die het meisje in leven heeft gezien.

Van der Sloot in Arnhem
Het ANP kreeg vanochtend vroeg een foto met daarop Joran van der Sloot. Volgens de maakster was hij vannacht in discotheek Manhattan in Arnhem. De personen links en rechts van Van der Sloot zijn vrienden van hem die regelmatig feesten organiseren met de naam Fout.

Gisteravond maakte misdaadverslaggever Peter R. de Vries bekend de zaak Natalee Holloway te hebben opgelost. Hij heeft nog geen uitlatingen gedaan over de rol van Joran van der Sloot, die eerder verdachte was in de zaak. De Vries maakt de uitkomst van de zaak zondag bekend in zijn eigen programma op SBS6. De foto werd met instemming van Van der Sloot gemaakt. 'Hij was heel relaxed', aldus de maakster.

Het ANP heeft het tijdstip waarop de foto is gemaakt gecheckt: 1 februari 2008, 03.31 uur.


Joran vannacht in Arnhem