FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 oktober 2007

Advocaat blij met snel resultaat onderzoek Zeegers

Icoon BinnenlandsDe advocaat van Willem Holleeder, Jan-Hein Kuijpers, is verheugd over de snelheid en voortvarendheid waarmee politie, justitie en het Nederlands Forensisch Instituut het onderzoek naar de plotselinge dood van Bram Zeegers hebben verricht.

"Holleeder kreeg van nogal wat mensen direct de schuld hiervan. Ik ben blij dat dat snel uit de wereld is geholpen", aldus de raadsman vanavond. Kuijpers herhaalde dat elke suggestie dat Holleeder de hand zou hebben gehad in de dood van Zeegers "absoluut idioot" is.

Dat Zeegers is overleden aan een fatale dosis MDMA heeft de advocaat van Holleeder niet verrast. ,,Het was te verwachten dat het zoiets was.''

Over de vraag of het drugsgebruik van Zeegers van enige invloed is op de waarde van de door hem afgelegde, uitvoerige getuigenverklaringen wilde Kuijpers zich nog niet uitlaten.

Hirsch Ballin pakt dubbele nationaliteit aan

Kinderen die over twee paspoorten beschikken en vijf jaar in Nederland wonen moeten voortaan op hun achttiende jaar afstand doen van een van hun nationaliteiten. De ministerraad bespreekt morgen een voorstel van die strekking van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

Dat meldde RTL Nieuws vanavond. Nederland telt op dit moment ongeveer een miljoen inwoners met een dubbele nationaliteit. Tien jaar geleden waren dat er nog 400.000. De maatregel moet voorkomen dat de explosieve toename doorzet.

Hirsch Ballin stelt ook maatregelen voor tegen terroristen. Bezitters van twee paspoorten die misdrijven begaan en daarmee de belangen van de Nederlandse staat schaden, moeten hun Nederlandse paspoort straks inleveren.

Michelle Rodriguez krijgt 6 maanden cel

Icoon ShowbizzActrice Michelle Rodriguez moet zes maanden de cel in, nadat ze in haar proeftijd in de fout ging. De 29-jarige had alcohol gedronken, terwijl ze een alcoholtester droeg en ook kon ze niet bewijzen dat ze een eerder opgelegde taakstraf netjes had afgerond.

Michelle heeft haar fouten toegegeven. Nu moet ze zich op 24 december melden bij de nor in Los Angeles. De actrice maakt geen kans op vervroegde vrijlating, hoewel de gevangenis overvol zit. Naast de celstraf moet Michelle ook nog 30 dagen straten gaan poetsen. De actrice had een proeftijd vanwege dronken rijden en rijden zonder rijbewijs.

Wilde zwijnen veroorzaken ongeluk

Icoon OpmerkelijkEen 34-jarige automobilist uit Kampen is vannacht gewond geraakt, nadat een kudde wilde zwijnen de A50 bij het Gelderse Hattem overstak. De autobestuurder reed een van de dieren aan.

Daardoor raakte de Kampenaar de controle over zijn wagen kwijt en belandde in de vangrail. De man moest uit zijn auto worden bevrijd door de brandweer en is afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle. Het zwijn overleefde het ongeluk niet.

Gorilla danst op koord in dierentuin

Icoon OpmerkelijkEen Japanse dierentuin heeft er een heuse attractie bij. In de Higashiyjamadierentuin komen dagelijks horden bezoekers op Shabani's verblijf af. Reden: gorilla Shabani heeft zichzelf koord leren dansen.

Medewerkers hadden een touw in het verblijf van Shabani gespannen, zodat het beest daar lekker aan kon slingeren. De 110 kilo zware Shabani vond slingeren maar niks, hij loopt liever over het koord. De showbizzaap blijkt een ware publiekstrekker.

Agent vordert auto met chauffeur

Een Assenaar waande zich dinsdagavond in een heus filmdecor. Nietsvermoedend reed de man door de Drentse hoofdstad, toen een politieagent hem tot stoppen maande. Toen de man dit deed, stapte de agent snel bij hem in en droeg de man op twee verdachten te volgen die op de vlucht waren voor de politie.

Het verdachte duo, Assenaren van 17 en 21 jaar oud, ging die avond met een andere groep jongeren op de vuist. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, ging een aantal vechtjassen op de loop.

Even verderop kregen de agenten het duo weer in de gaten. "De verdachten wandelden daar. De agenten liepen erachteraan, maar toen die het looptempo opvoerden, gingen de verdachten ervandoor", aldus politiewoordvoerder Ron Reinds.

Waarschijnlijk knapte er toen iets bij een van de agenten. Hij stapte de weg op en hield een willekeurige auto aan. Hij opende het portier en ging op de bijrijdersstoel zitten. Met een kort "achtervolgen!" liet hij de bestuurder plankgas geven.

"Die man moet gedacht hebben in een film te zijn beland. Hij deed in elk geval goed mee", laat Reinds weten. Met behulp van de onvrijwillige 'hulpagent' wist de politie het tweetal mee te nemen naar het politiebureau. Vier jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met 21 jaar hebben inmiddels aangifte wegens mishandeling tegen het duo gedaan.

Zonder dat de politie de identiteit van de tijdelijke hulp wist te achterhalen, is de man er tussen uit geknepen. "Dat was jammer, want we willen hem persoonlijk bedanken voor zijn hulp. We vragen de man langs deze weg zich bij ons te melden", zegt Reinds.

Met dank aan Altijd_Lastig voor de submit.

Ophef over paaldansen voor 11-jarigen

Icoon ShockingIn het Britse Cardiff is ophef ontstaan over paaldansen voor kinderen vanaf elf jaar. De lessen worden door de gemeente georganiseerd. Kinderverenigingen en ouders vinden de lessen te 'seksueel getint'. De workshops zijn opgericht als alternatieve fitnessless voor volwassenen, maar zijn er nu ook voor kinderen.

De actiegroep 'Family and Youth Concern' wil niet dat er overheidsgeld wordt gebruikt voor de paaldanslessen. De initiatiefnemers snappen de klachten niet. "Paaldansen is een unieke dansvorm. Het is een combinatie van kracht, coördinatie, uithouding, elegantie, houding en lenigheid. Het is nooit saai en voelt anders aan dan een echte fitnessles," luidt het daar. Overigens hebben zich nog geen kinderen ingeschreven voor de paaldanslessen.

Bejaarde snijdt penis minnaar vrouw af

Icoon OpmerkelijkEen 76-jarige man van Turkse komaf heeft in het Oostenrijkse plaatsje Wimpassing op straat de 58-jarige vermeende minnaar van zijn vrouw doodgeschoten. Daarna sneed hij met een mes het geslachtsdeel van het slachtoffer af.

Dat meldt het persbureau APA vandaag. Tegenover de politie liet de bejaarde weten geen berouw te hebben. Hij was blij zijn 'eer te hebben gered'. De man verdacht de man ervan al twintig jaar een relatie te hebben met zijn 67-jarige vrouw.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Verboden te roken in je eigen huis

Icoon GezondheidDe Amerikaanse stad Belmont gaat mensen die in flats wonen verbieden thuis te roken. De gemeente wil zo voorkomen dat buren last hebben van de rook.

Belmont in Californië behoort tot de gemeentes met de meest verregaande rookverboden in de Verenigde Staten. Naast roken in flats wordt ook roken in parken en openbare gelegenheden aan banden gelegd. Op straat mag je nog wel roken, maar niet meer bij de ingang van een gebouw.

Consumentenbond: Boycot Windows Vista

Icoon DigitalDe Consumentenbond roept consumenten op Windows Vista te boycotten. Wanneer je een nieuwe computer gaat kopen is het volgens de bond beter om expliciet te vragen naar het besturingssysteem Windows XP. Nieuwe pc's zijn standaard voorzien van Vista, maar dat systeem zou veel klachten hebben opgeleverd.

De organisatie roept winkeliers op klanten die klachten hebben met Vista als gratis service XP aan te bieden. De Consumentenbond besloot vandaag tot deze oproep na een gesprek met Microsoft.

Zeegers overleden aan overdosis drugs

Icoon PolitieVoormalig advocaat Bram Zeegers is overleden aan een overdosis MDMA, een grondstof voor xtc. Dat heeft de politie in Amsterdam vanavond bekendgemaakt.

Volgens de politie is er niet een onderzoeksresultaat dat wijst op een verband tussen Zeegers plotselinge dood en zijn optreden als getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder.

Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag voerde het toxicologisch onderzoek uit.

Zeegers werd dinsdagochtend dood aangetroffen in zijn huis aan de De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid. Een week eerder verhoorde de rechtbank hem nog in het proces-Holleeder. Om niet te worden herkend zat hij achter een zwart scherm. Zeegers was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Volgens de politie zijn er bij het onderzoek geen sporen van cocaïne aangetroffen. De MDMA had een zeer hoge zuiverheidsgraad. De politie heeft ook een hoeveelheid pure MDMA in de woning van Zeegers gevonden. Zeegers en zijn vriendin hadden de drugs gekocht bij een dealer in Amsterdam.

'Curry heeft naaktfoto's Caroline Tensen'

Icoon ShowbizzAdam Curry heeft mogelijk naakfoto's in zijn bezit van presentatrice Caroline Tensen. Dat zei hij vandaag in RTL Boulevard. Curry had een tijd een relatie met Tensen, toen hij nog bij Veronica werkte in de jaren tachtig.

Curry zou voor de grap toen foto's hebben gemaakt van een naakte Tensen en die zou hij nog steeds hebben. De 43-jarige Caroline geeft toe iets te hebben gehad met Curry, maar ze ontkent dat er ooit blootfoto's zijn gemaakt.


Caroline in haar tijd bij RTL Veronique

Einde seizoen Hingis

Martina Hingis komt dit tennisseizoen niet meer in actie. De Zwitserse heeft dit vandaag laten weten. Ze blijft te veel last houden van haar heupblessure.

"Het is zeer teleurstellend voor mij, maar ik moet me afmelden voor de Zürich Open. Ik heb alles geprobeerd, maar sinds Key Biscayne blijf ik problemen houden met mijn heup. Ik kan op deze manier dit jaar geen toernooien meer spelen, want ik kan nauwelijks normaal trainen,” aldus Hingis.

Esquire: Charlize Theron meest sexy vrouw

Icoon ShowbizzHet Amerikaanse mannenblad Esquire heeft de 32-jarige actrice Charlize Theron uitgeroepen tot meest sexy vrouw van de wereld. Dat meldde het Duitse persbureau DPA vandaag.

Volgende maand verschijnt Theron op de cover van het blad in een sexy bikini. De Zuid-Afrikaanse schone won een Oscar voor haar rol in de film 'Monster'. Eerder riep Esquire Scarlett Johansson, Angelina Jolie en Jessica Biel uit tot meest sexy vrouwen.


Geniet hier van Charlize Theron

Kamer kritisch over aanpak radicalisering

De Tweede Kamer is kritisch over het actieplan waarmee het kabinet radicalisering wil aanpakken. De grote oppositiepartijen vrezen dat PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) alle radicaliseringsprojecten uit het verleden overboord zet en volledig opnieuw begint.

Ook wordt het plan als te vaag beoordeeld.

Dat bleek vandaag tijdens een overleg over het actieplan, dat in augustus is gepresenteerd. Het kabinet trekt de komende vier jaar 28 miljoen euro uit om de toenemende radicalisering onder moslims en rechts-extremisten te bestrijden. Dat geld gaat vooral naar gemeenten, die een grote rol krijgen bij de aanpak.

De minister sprak tegen dat ze volledig blanco aan het actieplan is begonnen. ''Wij proberen voort te bouwen op wat in het verleden is gedaan.'' Ze zegde de Kamer toe zeer binnenkort met een 'operationeel actieplan' te komen waarin concrete voorstellen staan voor de aanpak.

Site
Tijdens het debat bleek overigens dat ChristenUnie en SGP  problemen hebben met de subsidie die het kabinet verstrekt aan de website Islamwijzer.nl. De kleine christelijke partijen vinden dat het geen taak van de overheid is om dit soort geloofsuitingen te subsidiëren. Ook de SP heeft hier twijfels over.

SGP-Tweede Kamerlid Kees van der Staaij vindt dat de overheid zich niet op dit terrein moet begeven, omdat moeilijk te verdedigen is welke geloofsrichtingen wel op steun mogen rekenen en welke niet. De SGP overweegt een motie in te dienen om de zaak te keren. Hij kan in dat geval waarschijnlijk rekenen op steun van de ChristenUnie.

Het kabinet steunt de website als informatiepunt voor en over de islam. De makers willen een plek bieden aan alle moslims die de democratische rechtsstaat onderschrijven. Islamwijzer.nl moet tegenwicht bieden aan de vele sites over de radicale islam. Minister Ter Horst verdedigde vandaag de keuze om dat te subsidiëren.

SP-Kamerlid Ronald van Raak noemde het idee interessant. ''Maar anderzijds vraag ik me af of ik zit te wachten op bijvoorbeeld een socialistisch forum met steun van rijkswege.''

'Pamela Anderson is zwanger'

Icoon ShowbizzPamela Anderson zou twee maanden in verwachting zijn. De rondborstige actrice stapte afgelopen weekend voor de derde in het huwelijksbootje met Rick Salomon, de ex van Paris Hilton.

Pamela had vorig jaar nog een miskraam van Kid Rock. Ze wilde het nieuws nu niet snel verklappen. Haar vrienden menen dat de seksbom gelukkig is. "Ze luistert naar haar hart, dat haar vertelt dat 'Ricky' deze keer wel de juiste kerel is voor de rest van haar leven," aldus een bron. "Pamela zegt dat ze niet besefte dat de juiste man al die tijd zo dichtbij was."

UEFA schorst Dida voor 2 duels

De Europese voetbalbond UEFA heeft AC Milan keeper Dida voor twee duels geschorst vanwege het theater dat hij maakte in het Champions League duel tegen Celtic.

In het duel met Celtic maakte de doelman zich belachelijk toen een Schotse fan het veld betrad en Dida een klein tikje gaf. Die zette vervolgens de achtervolging in maar liet zich al snel theatraal vallen. De UEFA was van mening dat ook spelers zich aan Fair Play moeten houden en zich loyaal, integer en sportief moeten gedragen. Een schorsing van twee duels is daarom volgens de bond gepast. Celtic kwam er een stuk beter vanaf. De club krijgt een boete van 35 duizend euro. De helft daarvan moet nu worden betaald en de andere helft als er opnieuw fans het veld betreden de komende twee jaar.

TimeShift demo staat online

Het lijkt wel een Demo Donderdag, met de release van Avencast, de aankomende release van Call of Duty 4 en dan nu ook de release van de demo van TimeShift.

Deze demo weegt 983 MB (tenzij je hem graag in het Frans, Italiaans, Spaans of Duits wil spelen, dan wordt het iets meer downloaden) en is in ieder geval op de volgende plekken beschikbaar:

Officiële site
Gamer's Hell
Internode
FilePlanet

Edit: Wederom met dank aan RDJ134 zijn hier nog enkele extra mirrors:

Gamedemos
FZ
Worthplaying
3dGamers
FileShack
Computergames.ro

TimeShift komt uit voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, een precieze release date is nog niet bekend (al spreekt Gamer's Hell van 30 oktober voor de PC en Xbox 360, en december voor de PlayStation 3).


BOEM!!

'Stop de seksualisering op scholen'

Icoon OnderwijsHet Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) roept scholen op grenzen te stellen aan de toenemende seksualisering binnen de schoolmuren. ''Leerlingen etaleren borsten en billen alsof het niks is'', stelt Anke Visser van de projectgroep preventie seksuele intimidatie.

Visser vandaag in De Telegraaf: ''Niet alleen op schoolfeestjes etaleren leerlingen hun hele hebben en houden. Ze lopen ook tijdens de lessen gewoon met T-shirts waarop bijvoorbeeld 'pornstar' staat. Het gaat om cultuuruitwassen in kleding en gedrag waar de schoolbevolking zelf last van heeft. De grenzeloze seksualiteit maakt scholen er niet veiliger op.''

Het APS is van mening dat er kledingregels mogen komen voor leerlingen. Niet alleen tijdens lesuren, maar ook voor schoolfeesten. Op de feestjes moet volgens de organisatie ''paal en perk worden gesteld aan openlijke vrijpartijen.''

Visser haalt ook uit naar het zogenoemde 'schuren', waarbij jongens achter het meisje tegen billen aanschuren. Ze noemt het een 'schuurdictatuur'. ''Er zijn scholen die dat gewoon openlijk toestaan op feestjes: leraren staan erbij en kijken ernaar. Gelukkig zijn er nu de twee eerste praktijkscholen die het schuren officieel hebben afgeschaft. Wie het wel doet, wordt verwijderd van een feestje.''

Een nieuw fenomeen is volgens het APS de ouderejaars 'player' die zoveel mogelijk brugpiepers tussen de lakens moet zien te krijgen. ''Deze brugklassers worden ltd's genoemd: lust-, tast- en dumpobjecten. Scholen weten precies om wie het gaat, maar spreken nooit de jongens erop aan. Wij vinden dat scholen dat wel moeten doen.''

Vorige maand al gaf minister Ronald Plasterk van Onderwijs (PvdA) aan zich te keren tegen de ''huidige seksualisering van de samenleving waarbij meisjes en vrouwen als lustobject worden geportretteerd.'' Jongeren moeten af van het beeld van meisjes en vrouwen als lustobject. Het kabinet wil de jeugd via hun school en via internetsites, muziekzenders en tv-programma's weerbaar gaan maken tegen seksueel geweld.



Niet goedgekeurd door het APS

Met dank aan Petertjuhh en mouthman voor de submit.

Ritsma op 5km niet naar NK afstanden

Rintje Ritsma is er niet in geslaagd zich op 5.000 meter te kwalificeren voor de NK afstanden. De Fries werd bij selectiewedstrijden slechts 15e.

De eerste tien van de wedstrijd verdienden een plek op het NK, maar hier slaagde Ritsma dus niet in. Komende zaterdag heeft Ritsma nog wel een kans op de 1.500 meter maar vooraf schatte hij zijn kansen op de 5km het hoogst in.

"Als je de NK afstanden niet rijdt, gaat het seizoen rap en mag je eind december nog eens aantreden bij de NK allround", concludeerde de allrounder, die zes keer de Europese titel pakte en vier keer wereldkampioen werd.

Terreuraanslag 'meer voorstelbaar'

Icoon TerrorismeDe 'voorstelbaarheid' dat er in Nederland een aanslag gepleegd wordt door radicale moslims, is groter geworden. Dat hebben de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken vandaag in een schrijven aan de Tweede Kamer laten weten. De brief van de bewindslieden bevat een dreigingsanalyse opgesteld door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

Volgens de NCTb lijkt Al-Qaeda meer voet aan de grond te krijgen in Europa. In het Midden-Oosten worden in kampen islamitische Europeanen opgeleid om aanslagen te plegen in hun thuisland.

Toch blijft het dreigingsbeeld voor Nederland gehandhaafd op het niveau 'beperkt'. Dat wil zeggen dat er wellicht een aanslag kan komen, maar dat de kans daarop relatief gering is.

De grotere voorstelbaarheid heeft direct te maken met de recente arrestatie van vermoedelijke terroristen in Duitsland en Denemarken. Justitie en Binnenlandse Zaken leiden daaruit af dat al-Qaida steeds vaker contact heeft met voorstanders van een heilige oorlog in Europa.

Ontwikkelaar Motorstorm kostte Sony ruim 22 miljoen euro

Sony kondigde vorige maand op de Tokyo Game Show aan dat ze de ontwikkelaar van Motorstorm en Pursuit Force hadden gekocht. Er was toen niet bekend gemaakt hoeveel dat kostte, maar dat blijkt dus bijna 23 miljoen euro te zijn geweest.

Volgens de Daily Post kregen de eigenaars van de ontwikkelaar het grootste deel van dit geld. Martin Kenwright bezat bijvoorbeeld 75%, wat hem 17 miljoen euro opleverde. Het grootste deel van de overige 25% was in het bezit van zijn zakenpartner Ian Hetherington.

Kenwright en Hetherington hebben allebei de ontwikkelaar Evolution opgericht in 1999. Vooralsnog is het bedrijf alleen bekend van Motorstorm, één van de best verkochte PS3-titels tot nu toe, maar er is al extra content en een opvolger in de maak. Vanuit Evolution groeide de ontwikkelaar BigBig tot een spin-off studio in 2001. BigBig maakte Pursuit Force, dat 800.000 keer verkocht op de PSP. Op dit moment werkt BigBig aan Pursuit Force: Extreme Justice voor de PSP en PlayStation 2.

Pedo's krijgen met Halloween bord in de tuin

Veroordeelde pedofielen in de Amerikaanse stad Baltimore zullen voortaan hun snoepjes voor zichzelf moeten houden met Halloween. Niet veel kinderen zullen aankloppen bij deze mensen.

Er komen namelijk waarschuwingsborden te staan in de voortuinen van bij justitie geregistreerde pedofielen. Zo wil men voorkomen dat er kindertjes in hun verkleedkleren aanbellen bij pedo's.

''Met Halloween zijn er natuurlijk veel jonge kinderen op straat die op deuren kloppen van mensen die ze niet kennen. Het zou voor sommige mensen een aanleiding kunnen zijn terug te vallen in hun oude gewoonte'', aldus een zegsman van de politie van Baltimore.

Met dank aan Chulaa voor de submit.

Eerste details Battlefield 3 bekend?

Op een fansite van de Battlefield-games zouden de eerste details van Battlefield 3 zijn uitgelekt. Let wel, het betreft hier dus een gerucht. De details zouden gebaseerd zijn op een uitgelekt PDF-bestand dat was bedoeld voor een presentatie voor investeerders van EA. In het bestand staat dat de game zal worden aangekondigd in januari 2008 en het spel zal uiteindelijk ook in 2008 uit moeten komen.

Het derde deel zou terug keren naar de nabije toekomst, zoals in Battlefield 2. De game zou draaien op een aangepaste Battlefield: Bad Company engine met de naam Frostbite DX, waar 'DX' waarschijnlijk staat voor DirectX 10. Het PDF-bestand zou verder los laten dat we 40 spelers per team krijgen, wat 40vs40 betekent, en 8 maps. Tot slot zou je kunnen kiezen uit de bekende klasses: sniper, assault, engineer, medic en support.


Clip Britney Spears te bloot bevonden

MuziekDe clip voor Britney Spears' comeback single 'Gimme More' is te bloot bevonden door de Amerikaanse censuurcommissie. Daarom zijn beelden waarop haar borsten te zien waren, er uitgeknipt.

Britney's borsten waren overigens niet geheel bloot. Er zaten bladervormen op haar tepels, maar naar de mening van de Amerikaanse zedenmeesters ongeschikt voor tere kinderogen. Als de clip niet werd gecensureerd, mochten muziekzenders als MTV de clip alleen 's avonds laat vertonen.

Spears heeft verder besloten de release van haar nieuwe album 'Blackout' twee weken te vervroegen. Zij doet dit omdat een groot deel van de nummers al is uitgelekt via internet. Blackout zal nu 30 oktober al in de winkels liggen. De plaat bevat vooral disconummers. Het is het eerste studio-album van Spears in vier jaar tijd.



Moest er uit.

Met dank aan static, smalle en paultjuhhh voor de submit.

Redknapp: 'Xbox-cultuur verpest doorbraak jeugdtalenten'

Harry Redknapp, de baas van FC Portsmouth, vreest dat de 'Xbox-cultuur' jongeren ervan weerhoudt om te gaan voetballen. Dat betekent dat er minder jeugdtalent ontdekt kan worden, waardoor Engelse clubs genoodzaakt zijn om goede spelers uit het buitenland aan te trekken.

Redknapp voert dit argument aan in de discussie waarom de Engelse clubs bomvol met buitenlanders zitten. Hij denkt dat het niet de schuld van de coaches is:

"[...]
I'm fed up with managers being made scapegoats for the state of our domestic game," he wrote in his national newspaper column. "The English working class is turning its back on football - and that is not my fault
[...]"


De ex-voetballer zegt ook dat vroegah in zijn tijd jongeren gewoon buiten aan het voetballen waren in plaats van binnen te zitten gamen:
"[...]
Now I rarely see a kickabout in the park. All I see are the dazzling lights of bedroom windows from the glare of TVs and computers. It seems football cannot compete with an Xbox.
[...]"


Redknapp geeft toe dat ook zijn team uit te veel buitenlanders bestaat. Hij zou het liefst elf Engelse knapen opstellen, maar dat is niet mogelijk wegens het gebrek aan talent. De trainer zegt naar Afrika te kijken waar jongeren nog wel vol passie buiten aan het voetballen zijn.

PSV verliest van laagvlieger Dender

PSV heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgische eersteklasser Dender met 2-3 verloren.

PSV, waarin veel basisspelers wegens interlandverplichtingen ontbraken, kwam twee keer op voorsprong door doelpunten van Otman Bakkal en Mike Zonneveld. Dender wist echter steeds weer terug te komen in de wedstrijd.

Aanvankelijk zou de landskampioen spelen in en tegen KV Mechelen, maar dit duel werd door de lokale autoriteiten verboden. Dender, waar de zoon van oud-PSV-trainer Erik Gerets speelt, bleek bereid naar Eindhoven te komen.

Hitman-film wordt hevig aangepast?

Als we de laatste geruchten moeten geloven dan zou de aankomende film die gebaseerd is op de Hitman-serie behoorlijk aangepast worden. De regisseur Xavier Gens zou eerst een uiterst gewelddadige en bloedige film hebben willen maken, inclusief head shots en andere ranzigheid die de film een R-rating op zou moeten leveren. Nu schijnt de regisseur te zijn vervangen met Nicolas De Toth, die een andere filosofie voor de film in gedachten heeft. Dat zou dus kunnen betekenen dat er content geschrapt gaat worden. De Toth is ook bekend voor het editen van Live Free or Die Hard.

Gabe Newell: 'PS3 is zonde van je tijd'

De grote man achter Valve, de bekende ontwikkelaar van Half-Life, staat bekend om zijn kritische noot richting consoles en dan met name de PlayStation 3. Dit keer noemt Gabe Newell in een interview met Edge Magazine de PlayStation 3 van Sony letterlijk:
"[...]
a waste of everybody's time
[...]"


Newell claimt dat de investering in de CELL-processor geen lange-termijn resultaten zal opleveren. Verder zegt hij niet te verwachten dat Sony ooit winst zal maken op hun laatste console.

Eerder noemde Newell de PS3 een totale ramp en hij zei ook dat Sony geen idee heeft wat de gemiddelde consument werkelijk wil. In januari zei hij dat Sony de PS3 in de doofpot moet stoppen en gewoon opnieuw moet beginnen.

Ondanks de negatieve uitlatingen denkt Newell wel dat mensen The Orange Box op de PS3 zullen waarderen. Hij verwacht dat de PS3-versie moeilijker te maken is dan de PC- en 360-versie.

Ubisoft wil geen SCi/Eidos kopen

Onlangs werd bekend gemaakt dat er ongeveer vier partijen geïnteresseerd waren in een overname van het Britse SCi, dat onder meer Eidos in het bezit heeft. Eén van die partijen was Ubisoft en dat bedrijf heeft nu gezegd dat ze geen interesse hebben om SCi over te nemen. Ze ontkrachten dus de geruchten, want de gigant heeft nooit officieel bevestigd dat ze geïnteresseerd waren. Andere genoemde partijen zijn EA, Time Warner en een onbekend Chinees bedrijf.


Film: Control

18 mei 1980 kwam er na zijn tweede zelfmoordpoging een abrupt einde aan het veel te korte leven van Ian Curtis. De zanger en songwriter van de invloedrijke Britse new wave band Joy Division werd 23 jaar en liet een vrouw, kind, minnares en duizenden fans achter. Naar aanleiding van het boek van zijn weduwe Debbie, Touching From a Distance, is zijn leven eindelijk verfilmd, en nog wel door de best denkbare regisseur. De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn maakt met Control zijn regiedebuut. Zijn gevoel voor beeldcompositie komt natuurlijk goed van pas, maar het is vooral dankzij zijn eigen ervaringen dat Corbijn eigenlijk de enige is die een portret van Curtis op de juiste wijze had kunnen verfilmen.


Heras plant rentree

Roberto Heras werkt hard aan een comeback. De Spaanse wielrenner, die momenteel een schorsing uitzit wegens epo-gebruik, wil in 2008 weer koersen.

In 2005, tijdens de Ronde van Spanje, werd de 33-jarige Heras geschorst na een positieve test. Daardoor raakte hij de eindzege kwijt aan Rabo-renner Denis Menchov. De straf van Heras loopt op 27 oktober af. "Eerst wilde ik niets meer met wielrennen te maken hebben. Een jaar geleden ben ik van gedachten veranderd. Ik ben fit, train elke dag en ben vastberaden mijn comeback te maken".

Heras, die de komende twee jaar niet bij een ProTour-formatie mag fietsen, heeft gezegd dat er al diverse teams interesse getoond hebben.

Call of Duty 4 systeemeisen bekend, demo later vandaag

Infinity Ward, de makers van de Call of Duty games (hoewel ze Call of Duty 3 dan weer niet gemaakt hebben), heeft de definitieve specificaties voor de PC versie van Call of Duty 4: Modern Warfare bekend gemaakt:
quote
Minimum Specs

CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 2.4 GHz or AMD(R) Athlon(TM) 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
RAM: 512MB RAM (768MB for Windows Vista)
Harddrive: 8GB of free hard drive space
Video card (generic): NVIDIA(R) Geforce(TM) 6600 or better or ATI(R) Radeon(R) 9800Pro or better

Recommended Specs

CPU: 2.4 GHz dual core or better is recommended
RAM: 1GB for XP; 2GB for Vista is recommended
Harddrive: 8GB of free hard drive space
Video card: 3.0 Shader Support recommended. Nvidia Geforce 7800 or better or ATI Radeon X1800 or better


De game kan vanaf later op de dag getest worden, vandaag komt namelijk de demo van de uit. Om ons alvast lekker te maken heeft Infinity Ward drie screenshots uit de demo meegestuurd. Verwacht wordt dat de demo rond 17:00 Nederlandse tijd online staat.

Het verhaal van Call of Duty 4 zal draaien om de ultra-nationalistische Rus Zakhaev die graag terug wil naar de tijd van de Sovjet-Unie; Stalin-style dus. Hij start een burgeroorlog in Rusland en weet dat buitenlandse grootmachten staan te trappelen om zich te mengen in het conflict. Zodoende bedenkt hij een plan om de Amerikaanse troepen vast te houden in het Midden-Oosten terwijl de Britse inlichtingendienst ondertussen dit plan duidelijk probeert te maken aan de Amerikanen.

De game wordt 9 november verwacht voor de PC en Xbox 360, de PlayStation 3 versie komt op 23 november.

Met dank aan Markofnikoff en murp voor de submits

Levenslang voor Antwerpse moordenaar

Icoon Justitie De 19-jarige Belgische jongen die vorig jaar mei een tweejarige peuter en haar Malinese oppas doodschoot op straat in Antwerpen, is donderdag veroordeeld tot levenslang. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen besloten.

Op 1 oktober van dit jaar begon het proces. Van T. had volgens Belgische media het plan om vijf tot tien allochtonen neer te schieten. Een agent die toevallig in de buurt was, schoot de jongen in zijn buik, waarna hij kon worden gearresteerd.

Van T. heeft zijn daden bekend en vertelde de politie over zijn extreem-rechtse sympathieën, die gegroeid waren toen hij op de middelbare school door Marokkanen werd gepest. Het is voor het eerst dat in België iemand vervolgd wordt voor racistische moorden.


De rechtbank beslist levenslang

Majesco doet mee aan Brain Training-rage

Ook het team van Majesco gaat zich mengen in het wereld van alle Training-games. Alsof we aan Brain Training, Meer Brain Training, English Training, Face Training (en ga zo maar door) nog niet genoeg hadden wordt nu het spel 'Left Brain Right Brain' geïntroduceerd door Majesco. Ook dit spel zal weer op de Nintendo DS verschijnen en gebruik maken van de boekvorm van de handheld.

Volgens het team van Majesco is het spel niet alleen een manier om (alweer) je hersenen te trainen maar test het nu ook neurologische zaken. Hierbij moet je denken aan het testen welke hersenhelft beter werkt bij jou, welke beter is in taal en welke helft verantwoordelijk is voor juiste antwoorden bij rekensommetjes. Met vijftien verschillende spelletjes die gericht zijn op snelheid, herkenbaarheid, geheugen en accuraatheid worden je hersenen getraind. Het gebruik van de Nintendo DS als een soort boek zal ook nog eens uitwijzen welke hand jouw dominante hand is met verscheidene mini-games.

Kamer geeft Hirsi Ali geen beveiliging

Icoon Politiek

Ayaan Hirsi Ali moet haar beveiliging in de Verenigde Staten definitief zelf betalen. De Tweede Kamer gunt haar geen extra tijd meer om een en ander te regelen op kosten van de Nederlandse Staat. Tijdens een debat over de beveiligingskwestie afgelopen dinsdag leek het al die kant op te gaan.

Een meerderheid zal donderdag een motie van GroenLinks verwerpen waarin staat dat de Nederlandse regering de oud-politica nog een keer gedurende een redelijke termijn moet beveiligen in de VS. Ondertussen zou Hirsi Ali dan fondsen kunnen werven om haar eigen beveiliging te kunnen betalen.

De regeringspartijen CDA en ChristenUnie en in elk geval ook de VVD, PVV en SGP voelen daar echter niets voor en vinden dat het mooi is geweest. Ze steunen het besluit van het kabinet om de bekostiging van de beveiliging in het buitenland te stoppen. Wat de PvdA doet, moet zo blijken bij de officiële stemming. Dinsdag gaf de fractie aan ernaar te neigen de motie te verwerpen.

Op 1 oktober is aan de Nederlandse bijdrage een einde gekomen, nadat de overgangsperiode al twee keer was verlengd om Hirsi Ali in staat te stellen zelf voor haar beveiliging te zorgen. Eerder deze week twijfelde de VVD nog. Maar de liberalen lieten donderdag in een verklaring weten dat een derde verlenging redelijkerwijs niet van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) kan worden verlangd.


Geen beveiliging

Leerling dood door steekpartij bij school

Icoon Misdaad Een 16-jarige scholier is vandaag overleden door een steekpartij bij het Technisch College in Amsterdam. De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beiden zijn leerling van het college.

De steekpartij vond rond half een vanmiddag plaats aan de Vlaardingenlaan voor het schoolplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens omstanders begon de ruzie toen de 14-jarige tijdens de les een pen tegen zijn hoofd kreeg gegooid door de 16-jarige. Na de les werd het conflict op het schoolplein voortgezet. De 14-jarige verdachte zou daarbij het slachtoffer in de nek hebben gestoken en daarna naar een nabijgelegen metrostation zijn gerend. Mede-leerlingen zouden hem zijn achtervolgd, om hem eerst te mishandelen, en tot slot aan de politie over te dragen. De 14-jarige is naar verluidt van Turkse afkomst, de 16-jarige zou zijn roots in Marokko hebben liggen.


De politie is ter plaatse

Met dank aan rednasje1987, bennnootje, fansan, flexino, No-P, Asskicker14, jeffreyyyy, bremmie, Wuppie, Uhlfie, CSI_MIAMI, thaggie, mmmkai, Xerium, Quartz, thaggie, kreupelhout, Breenzz, Sikusal, mouthman, Db912, Thomas, sombogywogy, Ole, ReinB en 314 voor de submit.

Avencast: Rise of the Mage demo

Van de komende RPG Avencast: Rise of the Mage is vandaag een speelbare demo uitgekomen. In deze game ben je een tovenaar met natuurlijk een groot scala aan spells die handig van pas komen bij het bevechten van een stel demonen.

De game richt zich voornamelijk op actie, en met drie binnen- en buitenlocaties is er genoeg plek om te matten.

De demo weegt 309 MB en is op de volgende mirrors te vinden:

Officiële site
Gamer's Hell
Worth Downloading

Trillende Solid Snake met PS3 in één doos

De Spaanse website Meristation heeft een interview gehouden met James Armstrong, vice-president van SCEE. Daarin zijn wat zaken toegelicht en wat nieuwtjes boven water gekomen.

Zo vertelt James dat de hoge prijs de PS3 in de weg zat om een groot publiek te bereiken en het daarom nodig was een goedkoper model uit te brengen. Nu de productiekosten omlaag zijn, en door enkele zaken weg te laten zoals de backwards compatibility en minder USB-poorten om de kosten nog verder te drukken, is het mogelijk om de PS3 goedkoper aan te bieden.

Het weglaten van de backwards compatibility was een grote stap maar noodzakelijk om de kosten lager te maken, tevens bleek uit marktonderzoek dat veel consumenten er geen gebruik van maken. Verder bevestigde hij nog eens dat als de 60GB-versie uitverkocht is deze uit het assortiment zal verdwijnen. Hij sloot niet uit dat er later weer nieuwe modellen uitkomen, maar de 40GB-versie zal de standaard worden.

Ook de PSP kwam aanbod in het interview. Op de vraag of wij in Europa ook een Final Fantasy VII: Crisis Core-bundel kunnen verwachten na het grote succes in Japan gaf James een negatief antwoord. De reden hiervoor is dat wij een andere voorkeur in spellen hebben. De PSP zal hier onder andere een bundel krijgen met The Simpsons-game.

Als laatste leuke nieuwtje wist hij te melden dat we volgend jaar een PS3-bundel kunnen verwachten met daarin Metal Gear Solid 4 en de DualShock 3 controller. Deze moet voor de Pasen in de winkels liggen.




FOK! zoekt nieuwsposters!

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zoeken namelijk weer enthousiaste posters voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zijn op zoek naar mensen voor alle nieuwscategorieën en voor alle tijdstippen. Post jij graag serieus nieuws, of ben je meer van de luchtige berichten? Wij zoeken beiden. Als je vroeg in de ochtend kan posten is dat een pré, maar het is geen verplichting.

Wij bieden een groot platform waarop je stukken gelezen worden en een gezellige club crew van zo'n 70 man FP-crew in totaal. Helaas bieden we geen geld. Je werkt dus mee op vrijwillige basis, al ben je jezelf ervan bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent? Stuur dan voor zondag 14 oktober om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

Buffon krijgt aanvoerdersband bij Italië

Voor het eerst in zijn loopbaan is Gianluigi Buffon zaterdag aanvoerder bij de Italiaanse nationale ploeg. De 29-jarige doelman van Juventus neemt de aanvoerdersband over van Fabio Cannavaro, die tijdens de thuiswedstrijd tegen Georgië een schorsing uitzit.

Italië is nog lang niet zeker van een plaats op het komende Europees kampioenschap volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland. De regerend wereldkampioen staat achter Schotland tweede in poule B en voelt de hete adem van Frankrijk, dat één punt minder heeft, in de nek. "De weg naar het EK is veel moeilijker dan we hadden verwacht. We moeten nu in ieder geval winnen van Georgië en ons daarna volledig focussen op de volgende wedstrijden," aldus Buffon.

Nakajima beschikbaar in manager

Kazuki Nakajima, de vervanger van Alexander Wurz bij Williams, is beschikbaar in de F1manager.

Nakajima kost 27 miljoen euro in de manager. Teammanagers die Wurz in hun team hebben, krijgen niet automatisch Nakajima toebedeeld, maar zullen Wurz zelf moeten vervangen. Teams met Wurz tellen echter nog steeds als volledig team en zullen dus voor alle elementen (behalve uiteraard Wurz) punten ontvangen.

'Regering doet te weinig tegen internetverslaving'

Icoon Internet De Nederlandse regering doet te weinig om mensen met een 'internetverslaving' te helpen. Dit verklaart Gert-Jan Meerkerk, deskundige op het gebied van verslavingsonderzoek.

De regering erkent de verslaving niet omdat de gevolgen niet duidelijk waarneembaar zijn. Meerkerk: "De gevolgen van een drugs-, gok- en alcoholverslaving zijn wél duidelijk te zien. Het probleem komt ruim naar voren, waardoor adequate maatregelen genomen kunnen worden."

Meerkerk spreekt niet van een internetverslaving, maar van compulsief internetgebruik. "Het medium zelf is niet verslavend, bepaalde facetten van het internet daarentegen wel. Denk hierbij aan gamen, chatten en het bezoeken van erotische sites." Mensen met sociale of psychische problemen zien het internet vaak als een makkelijke uitweg en kunnen zo hun problemen uit het oog verliezen. Dit kan echter zowel een gevolg zijn van compulsief internetgebruik als een oorzaak. Bovendien kan een verslaving op den duur leiden tot depressiviteit, eenzaamheid en een laag zelfvertrouwen. Volgens Meerkerk moet de regering het fenomeen erkennen en het onderzoek verder financieren.

Nederland telt ongeveer 60 à 70.000 volwassen compulsief internetgebruikers. Uit een publicatie van het Instituut voor Verslavingsonderzoek (IVO) blijkt dat het vooral jongvolwassenen betreft die meer dan 35 uur per week online zijn. De populariteit van internet onder jongeren zal mogelijk ernstige gevolgen brengen in de toekomst. Meerkerk hoopt op meer begrip en acceptatie voor dit verschijnsel.

Met dank aan Danny Veekens, Alex Verhoeven en groep N24 van de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek

Lagere straf voor Xabi Alonso

De schorsing van Xabi Alonso is door de UEFA teruggebracht tot twee duels. De Spaanse international van Liverpool moest aanvankelijk drie wedstrijden toekijken vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen IJsland (1-1).

De voetbalbond van Spanje ging met succes in beroep tegen de schorsing. Alonso, die momenteel herstellende is van een kwetsuur aan zijn middenvoetsbeentje, mist nu de wedstrijden tegen Denemarken en Zweden.

[A1GP] Lapierre in actie voor Frankrijk

Aankomend weekend zal Nicolas Lapierre in het Tsjechische Brno in actie komen voor Team Frankrijk. Hij vervangt Loic Duval die verplichtingen heeft in Japan. Nicolas Prost neemt de rookie-sessies voor zijn rekening.

De 23-jarige Lapierre maakte in 2005-2006 deel uit van het team dat de eerste A1GP-titel in de wacht sleepte. Lapierre reed afgelopen december in Indonesië voor het laatst voor het Franse team.

Duval zal voor het derde weekend in Maleisië in november weer terugkeren achter het stuur van Team Frankrijk.

[MotoGP] Checa naar Superbike

Wegracer Carlos Checa neemt na dit seizoen afscheid van de MotoGP. De 34-jarige Spanjaard vertrekt naar de Superbike. Hij gaat het WK rijden in het Honda-team van de Nederlanders Gerrit en Ronald Ten Kate.

Checa reed twaalf jaar het wereldkampioenschap in de MotoGP en wist daarin twee keer een Grand Prix winnend af te sluiten. Zijn beste eindresultaat in het WK was een vierde plaats in 1998.

Man betaalt met biljet van 1 miljoen dollar

Icoon Domme criminelenEen man heeft in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn boodschappen proberen te betalen met een biljet van één miljoen dollar. De caissière bleek er een van het intelligentere soort. Zij belde de politie.

De man werd agressief toen het meisje achter de kassa hem weigerde om wisselgeld te geven. Hij mepte om zich heen en vernielde de kassa.

De man wilde de politie zijn naam niet geven. Hij is gearresteerd voor het vervalsen van geld. Het grootste bankbiljet in Amerika is het biljet van honderd dollar.

HSV hoopt Van der Vaart langer te strikken

Hamburger SV wil Rafael van der Vaart met een nieuwe aanbieding verleiden tot een langer verblijf bij de Noord-Duitse club. De Oranje-international heeft nog een contract tot 2010, maar door een clausule kan hij medio 2009 voor slechts 1,5 miljoen euro vertrekken.

De plannen van HSV lijken echter kansloos. Verschillende keren gaf de middenvelder aan dat hij klaar is voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Afgelopen zomer wilde hij graag naar Valencia, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. "Voor ons is het onderwerp nog niet afgedaan. We zijn er mee bezig", aldus de voorzitter van HSV, Bernd Hoffmann.

Reggie 'Grand Marketer of the Year'

Er zijn verschillende soorten prijzen te winnen in de wereld van de media. Denk namelijk aan de Oscars en bijvoorbeeld de MTV-awards. Maar er blijken ook prijzen te kunnen vallen in de wereld van de games. Onlangs is Reggie Fils-Aime door het tijdschrift 'Brandweek' benoemd tot 'Grand Marketer of the Year'. De beste Reggie die je natuurlijk kent van Nintendo heeft de prijs gewonnen omdat hij het 'Wii-woord' verspreid heeft. Hij heeft jong en oud aan het gamen gekregen met de Nintendo Wii en dat leverde hem dus de prijs op.

Wit-Rusland wil kerncentrale bouwen

Icoon MilieuWit-Rusland wil een kerncentrale bouwen. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko vandaag gezegd, aldus het Russische persbureau Interfax.

Loekasjenko zei dat het voor de nationale veiligheid essentieel is dat Wit-Rusland zelf nucleaire energie kan produceren. Wit-Rusland wordt gezien als de laatste dictatuur in Europa. Loekasjenko treedt hard op tegen dissidenten en houdt geen eerlijke verkiezingen.

Carter: 'VS martelen wél'

Icoon AmerikaDe Verenigde Staten martelen terreurverdachten in strijd met het internationale recht. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter gisteren gezegd in een vraaggesprek met nieuwszender CNN.

"Ik denk het niet, ik weet het zeker'' zei Carter op de vraag of hij gelooft dat de Amerikaanse regering foltering toestaat. Volgens hem hanteert de huidige president George Bush zijn eigen definitie van mensenrechten.

Bush ontkende vorige week dat de VS martelen. Hij zei dat in een reactie op een publicatie in The New York Times. De krant had gemeld dat een intern document van het Amerikaanse ministerie van Justitie toestaat dat terreurverdachten op gewelddadige en traumatiserende wijze worden ondervraagd.

'Elvis' steunt Hillary

Icoon ShockingNet als haar illustere echtgenoot Bill Clinton die de Rolling Stones liet optreden op zijn verjaardag, wil Hillary Clinton een in het oog springend feestje organiseren.

Om haar zestigste verjaardag te vieren en tegelijkertijd haar campagnekas te spekken, zal de Britse zanger Elvis Costello het partijtje op 23 oktober in Washington opluisteren, meldden Amerikaanse media vandaag.

Uitnodigingen kosten vrienden en fans van de kandidate tussen de 250 en 2300 dollar. Voor dat laatste bedrag zit je op de eerste rij. Wil je echter ook de exclusieve after party bijwonen, dan moet je minstens 25.000 dollar hebben ingezameld voor de Democrate.

Feesten en geld ophalen tegelijk.

Musampa blijft clubloos

De oefenstage van Kiki Musampa bij Sunderland krijgt geen vervolg. De 30-jarige middenvelder is volgens de manager van de Engelse club, Roy Keane, geen directe versterking voor het elftal.

Musampa kreeg van de Ierse trainer een week de tijd om de technische staf te overtuigen. Nadat een eerder avontuur bij Manchester City op niets uitliep, was de Nederlander er op gebrand dit keer wel te slagen in de Premier League.

Frustratie bij oppositie over compenstatieregeling

Icoon GezondheidTot frustratie van de oppositie komt er vooralsnog geen duidelijkheid over de nieuwe compenstatieregeling voor buitengewone uitgaven voor chronisch zieken en gehandicapten. Minister Wouter Bos (Financiën) zei dat vandaag in een spoeddebat. Hij benadruktedat het kabinet binnen een paar weken de contouren schetst en volgend voorjaar een definitief voorstel presenteert.

Tot ontsteltenis van oppositiepartijen SP, VVD, Partij voor de Vrijheid en GroenLinks wordt er desondanks in 2008 wel al 400 miljoen euro op het budget bezuinigd en hebben de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie daar voor 2009 nog eens 250 miljoen bovenop gedaan. Bos verdedigde donderdag het verkleinen van het budget en wees op het grote oneigenlijke gebruik van de huidige compensatieregeling. De nieuwe regeling moet volgens hem meer toegespitst worden op mensen die de compensatie echt nodig hebben.

Het budget voor de regeling zou volgens verwachting oplopen tot ongeveer 2 miljard euro. Met het verkleinen van het budget blijft er volgens Bos met ruim 1,3 miljard euro nog altijd genoeg over. De oppositie kon donderdag niet geloven dat er wel al "een greep in de kas'' wordt gedaan zonder dat duidelijk is hoe de regeling eruit komt te zien. Maar de eis om duidelijkheid vond geen gehoor bij Bos. "U gaat een debat aan over een regeling die nog niet bestaat'', zei hij. Net als coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie vond hij het spoeddebat "ontijdig''.

Alcomobilist valt in slaap voor stoplicht

Icoon FileEen dronken automobilist is dinsdagnacht in slaap gevallen toen hij in Amsterdam-West wachtte voor een rood stoplicht. De 48-jarige man stond zo'n kwartier voor het verkeerslicht, waarna voorbijgangers de politie waarschuwden.

De man stond stil bij een kruising en reed niet door toen het licht meerdere keren op groen sprong. Agenten kwamen rond 01.00 uur ter plaatse. Zij ontdekten dat de man achter het stuur in slaap was gevallen.

De bestuurder bleek driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is aangehouden en heeft een rijverbod van tien uur gekregen.

Veel slachtoffers bij aanval op VS-basis Irak

Icoon AanslagBij een aanval woensdagavond op een grote Amerikaanse militaire basis bij de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker twee militairen om het leven gekomen en 38 gewond geraakt. Dat heeft het Amerikaanse leger donderdag laten weten.

Volgens een particuliere veiligheidsfirma op de basis waren er vier explosies in de nabije omgeving van Camp Victory, het Amerikaanse hoofdkwartier bij de luchthaven van Bagdad. Het zou gaan om raketten of mortiergranaten die insloegen. Een legerwoordvoerder sprak van een "indirecte aanval''.

Duizenden militairen, onder wie talrijke hoge officieren, zijn in Camp Victory gelegerd. Vorige maand viel een dode in het kamp door een raket van Iraanse makelij die vermoedelijk was afgevuurd dood strijders van de radicale Iraakse sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr

Jupiler League op punt van historisch moment

De Nederlandse Jupiler League staat waarschijnlijk op het punt van een historische gebeurtenis. Er is namelijk een kans aanwezig dat een beslissingswedstrijd moet gaan bepalen wie de tweede periodetitel wint.

Als RKC gelijk speelt tegen Eindhoven en TOP Oss zijn wedstrijd tegen ADO Den Haag wint, dan zal dat gebeuren. Bij een 0-0 voor RKC en een 1-0 winst voor TOP Oss is een beslissingsduel een feit want dan hebben beide teams hetzelfde doelsaldo. Dit zou ook het geval bij een 1-1 (of 2-2) gelijkspel en een 2-1 (of 3-2) winst.

De KNVB heeft alvast het zekere voor het onzekere genomen een een datum geprikt voor de eventuele beslissingswedstrijd. Dat zal dan op 16 oktober om 20.00 uur gebeuren in het stadion van Excelsior.

Raad Utrecht draagt Wolfsen voor als burgemeester

Icoon PolitiekDe Utrechtse gemeenteraad heeft deze ochtend besloten om Aleid Wolfsen voor te dragen als nieuwe burgemeester van Utrecht. Gisteren liep het burgemeestersreferendum uit op een fiasco. Omdat de opkomst met ruim 9 procent ver onder de 30 procent lag, is de volksraadpleging ongeldig verklaard.

De gemeenteraad moest daarom zelf beslissen wie van de twee kandidaten, Aleid Wolfsen of Ralph Pans, wordt voorgedragen als voorkeurskandidaat om burgermeester Annie Brouwer-Korf op te volgen. Aleid Wolfsen haalde 60 procent van de stemmen. De Tweede Kamer wil overigens van het burgemeestersreferendum af.

Fabrieken Unilever dicht wegens staking

Icoon StakingAlle zes Nederlandse fabrieken van voedingsmiddelenconcern Unilever zijn in verband met een stakingsactie gesloten. De werknemers hebben het werk voor veertig uur neergelegd uit onvrede over de reorganisatieplannen van Unilever en de vastgelopen cao-onderhandelingen.

De vakbonden eisen van het concern een werkgarantie. De productie werd rond 22.00 uur woensdagavond stilgelegd. In de Rotterdamse fabriek is de productie in de nacht van woensdag op donderdag afgebouwd, aldus Frans van de Veen van CNV Voeding.

Het stilleggen van de fabrieken is volgens vakbondsman Marko Oudenaarden van FNV Bondgenoten "goed, netjes en massaal'' verlopen. Hij zei dat de actiebereidheid "waarschijnlijk 100 procent'' is. Later op de ochtend vertrekken de werknemers naar een landelijke manifestatie in Giessenburg.

'Britse geheime dienst wil Rusland destabiliseren'

Icoon BuitenlandsDe Britse geheime dienst MI6 smeedt een complot tegen Rusland om het leiderschap in Moskou te ondermijnen. De dienst is de meest actieve buitenlandse spionage-eenheid in Rusland, zegt het hoofd van de Russische binnenlandse veiligheidsdienst FSB, Nikolai Patroesjev.

"Het Verenigd Koninkrijk steekt af tegen andere landen omdat zijn inlichtingendiensten niet alleen bezig zijn met het verzamelen van informatie maar ook binnenlandse ontwikkelingen in Rusland proberen te beïnvloeden'', zei Patroesjev volgens Britse mediaberichten van vandaag.

"Sinds het tijdperk van Elizabeth I hebben de Britse geheime diensten gewerkt volgens het credo 'het doel heiligt de middelen'. Geld, omkoping en chantage zijn hun rekruteringsmethoden'', ging de vertrouweling van president Vladimir Poetin verder. Volgens Patroesjev heeft MI6 tegenstanders van het Kremlin onder wie de vergiftigde Aleksander Litvinenko en de miljardair Boris Berezovski in dienst genomen.

De betrekkingen tussen Londen en Moskou zijn sinds de affaire Litvinenko duidelijk bekoeld. Rusland weigert de vermeende moordenaar van Litvinenko, Andrej Loegovoj, uit te leveren.

Tweede Kamer wil af van burgemeestersreferendum

Icoon VerkiezingenEen meerderheid in de Tweede Kamer wil af van het burgemeestersreferendum. De fracties van CDA, PvdA en VVD vinden dat het mislukte referendum in Utrecht laat zien dat dit geen goede methode is om een burgemeester te kiezen.

"Een referendum suggereert ten onrechte dat mensen de baas van de stad kunnen kiezen. Dat is een burgemeester niet en dus kunnen kandidaten weinig beloftes doen aan de kiezers'', aldus Jan Schinkelshoek van het CDA donderdag. Zijn PvdA-collega Pierre Heijnen denkt daar hetzelfde over. Volgens hem begrijpen veel kiezers ook niet dat een burgemeestersreferendum geen politieke strijd is, maar uitsluitend gaat over de vraag welke kandidaat het meest geschikt is.

Kritiek op het referendum is daarnaast dat geschikte kandidaten zich niet aanmelden omdat ze geen trek hebben om "op de zeepkist te gaan staan''.

Het burgemeestersreferendum in Utrecht is gisteren uitgelopen op een mislukking. Slechts 9,4 procent van de stemgerechtigde Utrechters maakte de gang naar de stembus. Omdat de opkomst onder de 30 procent lag, is de volksraadpleging ongeldig verklaard. De Utrechters konden kiezen uit de PvdA'ers Aleid Wolfsen en Ralph Pans. Die keuze moet nu worden gemaakt door de gemeenteraad.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zal donderdagmiddag waarschijnlijk een reactie geven op het verloop van het referendum in Utrecht.

Vlemmix solliciteert op burgemeestersvacature

Icoon OpmerkelijkZanger en bekende Nederlander Johan Vlemmix is een van de negen personen die heeft gesolliciteerd op de burgemeestersvacature in Eindhoven. Vlemmix heeft dat onthuld op zijn internetpagina.

Vlemmix woont in Eindhoven en wil naar eigen zeggen een serieuze en positieve bijdrage leveren aan de stad, zei hij donderdag in een toelichting bij Omroep Brabant. Eerder deed hij met zijn Partij van de Toekomst mee aan de gemeenteraadsverkiezingenén de Tweede Kamerverkiezingen.

Minister voor feest nu in Eindhoven?

Prodrive bevestigt afketsen deal

In navolging van McLaren heeft nu ook Prodrive bevestigd dat de onderhandelingen zijn stukgelopen. De teams onderhandelden over het leveren aan en gebruiken door Prodrive van een complete McLaren-Mercedes-bolide

"We kunnen de originele plannen niet doorzetten," aldus Dave Richards, teambaas van Prodrive. "We zullen geen gebruik kunnen maken van een compleet identieke wagen. Momenteel bekijken we de overgebleven opties voor volgend seizoen."

De deal is afgeketst naar aanleiding van een brief die sir Frank Williams aan de FIA zond. Hierin bestreed hij de legaliteit van inschrijving door Prodrive volgens het huidige Concorde Agreement. Doordat er voor volgend seizoen geen nieuw Concorde Agreement is, gaat iedereen er vanuit dat de huidige regelgeving ook volgend seizoen van toepassing zal zijn.

Duurzame versus vervuilende energie in SimCity Societies

Doe je de industriële revolutie nog eens dunnetjes over of ga je de nieuwe Al Gore uithangen? Alles is mogelijk in SimCity Societies waar het uiterlijk van je stad en de omgeving nog meer dan eerst je beleid weerspiegelen.

Hieronder twee trailers waarin duidelijk wordt hoe groot de tegenstellingen kunnen worden. Vanaf november kun je aan de slag met je stad.


FIA houdt McLaren in de gaten

De spanning bij McLaren Mercedes loopt steeds meer op. Vanochtend wisten wij te melden dat McLaren al ver voor de laatste Grand Prix in Brazilië een persbericht uitgaf, waarin het Britse team de gelijke behandeling voor Lewis Hamilton en Fernando Alonso benadrukt. Dat gaat volgens het Spaanse lid van de World Motor Sport Council (WMSC) nog niet ver genoeg.

Het Spaanse lid van de WMSC, Carlos Gracia, uitte onlangs zijn zorgen tegenover de FIA president Max Mosley. Opvallend is dat het Spaanse lid apart is uitgenodigd voor de Grand Prix door McLaren-teambaas Ron Dennis. "Ron Dennis heeft mij een uitnodiging verstuurd om bij hun te verschijnen als teken dat ze niets te verbergen hebben. Die uitnodiging heb ik geaccepteerd", aldus Gracia.

De FIA wil alleen bevestigen dat de stewards in Brazilië het team in de gaten zullen houden, voornamelijk gedurende de kwalificatie.

[A1GP] A1GP/Ferrari deal bevestigd

Tony Teixeira, voorzitter van de A1GP-organisatie, heeft vandaag bevestigd dat de A1 Grand Prix vanaf volgend seizoen met Ferrari-motoren zal gaan rijden. Er gingen al geruime tijd geruchten dat een samenwerking tussen Ferrari en de A1 Grand Prix op handen zou zijn.

De overeenkomst wordt aangegaan voor zes jaar. Ferrari levert motoren en zal tevens adviseren bij het ontwerpen en bouwen van het chassis dat vanaf 2008 gebruikt zal gaan worden. Ook zal alle merchandise van de A1GP worden voorzien van een “Powered by Ferrari”-logo.

Naast de A1GP wordt er ook druk gewerkt aan een A2GP-serie. Dit moet een regionale opstapklasse naar de A1GP worden. Ook voor deze serie zal Ferrari de motorenleverancier worden en adviseren over het chassis. De A2GP zou vanaf 2009 getest gaan worden.

Trailer voor Final Fantasy: The Little King

In tegenstelling tot wat we gisteren meldden is Final Fantasy Crystal Chronicles geen online RPG, maar een soort sim waarin je een koninkrijk moet opbouwen (lang leve Babelfish). De juiste omschrijving is inmiddels aangepast:

In The Little King moet je de kleine koning helpen zijn koninkrijk opnieuw op te bouwen met behulp van de kristallen. De game speelt zich af in de wereld van de Final Fantasy Crystal Chronicles-serie en zal voor 1500 Wii Points te downloaden zijn via de Wii Ware service.

Om onze fout goed te maken doen we er meteen een trailer bij:

Hiddink tekent bij in Rusland

Guus Hiddink is nog lang niet klaar met Rusland en heeft daarom zijn contract bijgetekend tot en met het WK in 2010.

"Ik ben tevreden met mijn werk met de Russische nationale ploeg. Hier blijven is de juiste beslissing", aldus Hiddink. "We kunnen nu plannen uitwerken voor de toekomst van het Russische voetbal."

Afgelopen woensdag werd nog bekend dat Hiddink in de zomermaanden door Ajax was gepolst als vervanger voor Henk ten Cate, maar die aanbieding weigerde hij. Volgende week woensdag speelt het Russische team van Hiddink een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland.

Chivu: "Roemenië kansrijk tegen Oranje"

Aanstaande zaterdag treft Oranje het elftal van Roemenië, in het EK-kwalificatieduel in Constanta. Cristian Chivu is hoopvol gestemd en denk dat tegen dit Oranje wel wat te halen valt.

"Voor Roemenië staat er zaterdag veel op het spel tegen het Nederlandse elftal", vertelt de ex-Ajacied. "We zijn, voor het eerst sinds zeven jaar dichtbij kwalificatie voor een groot toernooi. Heel Roemenië kijkt uit naar deze wedstrijd." Chivu geeft toe dat Nederland op papier een beter elftal heeft, maar ziet wel wat lichtpuntjes. "Ik zag, tot mijn tevredenheid, dat Wesley Sneijder en Robin van Persie geschorst zijn. Daarnaast hebben wij ook het thuisvoordeel. Zelf kan ik hopen dat ik fit blijf."

Eerder dit jaar speelde Nederland thuis tegen Roemenië. In de Rotterdamse Kuip bleef een inspiratieloos Oranje toen op 0-0 steken.

Franse rivieren vervuild met PCB's

Icoon OnderzoekTal van rivieren in het oosten en noorden van Frankrijk zijn vervuild met polychloorbifenylen (PCB's). Dat blijkt uit een rapport dat de regering in Parijs gisteren heeft gepubliceerd.

PCB's werden vroeger gebruikt in transformatoren, verf en lijm. Nadat was vastgesteld dat PCB's onvruchtbaarheid of kanker kunnen veroorzaken, werd de groep stoffen in 1987 in Frankrijk verboden. De PCB's bleven echter in het milieu achter, onder meer in slib op rivierbodems.

In grote delen van de rivier de Rhône is het vissen eerder dit jaar verboden wegens te hoge PCB-concentraties. De regering overweegt nu ook een visverbod voor onder meer de Seine, de rivier die door Parijs stroomt.

Zelfmoord na schietpartij op school

Icoon BuitenlandsEen 14-jarige scholier heeft gisteren zelfmoord gepleegd nadat hij op een school in het Amerikaanse Cleveland met een vuurwapen twee leraren en twee scholieren had verwond. Dit heeft de burgemeester van de stad laten weten.

De jongen was eerder deze week geschorst na een vechtpartij op school. Woensdag kwam hij toch naar school, met in elke hand een vuurwapen, en begon te schieten. Dat meldde de nieuwszender CNN.

Demo kanaal voor de Wii officieel aangekondigd

De kogel is door de kerk, het demo kanaal voor de Wii komt er officieel aan en de features zijn bekend. De naam van het demo kanaal is Everybody's Nintendo Channel.

Allereerst is het mogelijk om voor toekomstige Wii-games trailers te bekijken. Helaas geen demo's voor de Wii vooralsnog dus. Voor de DS komen er wel speelbare demo's die je via dit kanaal kunt downloaden. Deze zijn dan via een draadloze verbinding te versturen van Wii naar DS. Tot slot kun je er game-info vinden van allerlei games.

Opnieuw onderzoek naar Games en Porno aangekondigd

Zoals de Britse premier Gordon Brown heeft beloofd, zal er een nieuw onderzoek plaatsvinden over de gevaren die kinderen lopen door het spelen van videospellen en het bekijken van porno op het internet - of elke combinatie hiervan. Het onderzoek zal gedaan worden onder leiding van de Britse psychologe Tanya Byron, en zal plaats vinden op een school in Oost-London.

Het onderzoek zal zich voornamelijk richten op wat de industrie aan het doen is en wat er gedaan kan worden om kinderen te beschermen tegen kwalijke invloeden. Gelukkig blijkt wel dat mevrouw Byron geen Jack Thompson sentimenten kent, aangezien ze zegt dat games en het internet "een erg positief en belangrijk onderdeel zijn van het opgroeien, ontwikkelen en leren van jonge kinderen en adolescenten." Zelfs de ELSPA, de organisatie waarin Britse game-publishers zich verenigen, heeft toegezegd mee te zullen werken aan het onderzoek, aangezien ze hun negatieve imago meer dan zat zijn.

Overigens voorspelde de BBC spottend de uitkomst van het onderzoek: ouders moeten hun kinderen beter opvoeden en in de gaten houden.



Dr. Tanya Byron

Games for Windows Live 1.2 komt in november

Microsoft heeft aangekondigd Games for Windows Live te upgraden naar nieuwe versie 1.2. Een aantal nieuwe features zijn al aangekondigd: er zullen vijf nieuwe talen beschikbaar zijn waaronder Nederlands, twaalf nieuwe gamer plaatjes om uit te kiezen en een Network Information Viewer die een makkelijkere manier om connectie-problemen op te lossen moet bieden.

Interessanter is de nieuwe mogelijkheid om ook offline Achievements te halen, zodat je ook door kunt gaan met punten halen terwijl een plaatselijke meteorietenstorm je verbinding weer eens verstoort.

De upgrade zal in November plaatsvinden.



Softwareverkopen Japan, PS2 > Wii

Afgelopen week stonden er meer PS2 games in de top 30 dan Wii games en daarmee was het een redelijke week voor Sony. In totaal waren er zelfs maar liefst 10 van de 30 titels voor een Sony console.

Wat betreft uitgevers is Bandai Namco de grote winnaar, het blijkt maar weer eens dat het hebben van anime-licenties goud waard is in Japan.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
DBZ: Sparking MeteorPS2Bandai Namco204.000204.000
Gundam Battle ChroniclePSPBandai Namco86.00086.000
ASHNDSNintendo50.00050.000
DBZ Sparking MeteorWiiBandai Namco40.00040.000
Jikkyou Major League 2PS2Konami35.00035.000
Pokemon Dungeon Time PartyNDSNintendo34.000475.000
FFVII Crisis CorePSPSquare-Enix30.000680.000
Pokemon Dungeon Shadow PartyNDSNintendo29.000418.000
Kanji Test 2NDSRocket Co.23.00051.000
Tamagotchi Thanks Everyone!NDSBandai Namco20.00074.000

De nummers 11 t/m 30:
11. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
12. [PSP] Metal Gear Solid Portable Ops+ (Konami)
13. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
14. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
15. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
17. [WII] Mario Strikers Charged (Nintendo)
18. [NDS] English Test DS (Rocket Co.)
19. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
20. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
21. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
22. [WII] Wii Sports (Nintendo)
23. [WII] Wii Play (Nintendo)
24. [PS2] Guitar Freaks & Drum Mania, V3 (Konami)
25. [PS3] The Elder Scrolls IV: Oblivion (Spike)
26. [PS2] Bakumatsu Renka: Karyuu Kenshi-den (D3 Publisher)
27. [PS2] Future GPX Cyber Formula: Road to the Infinity 4 (Sunrise Interactive)
28. [NDS] More English Training (Nintendo)
29. [NDS] Brain Age (Nintendo)
30. [PS2] Bleach: Blade Battlers 2nd (Sony)

Verdeling per console:
NDS - 15
PS2 - 6
WII - 5
PSP - 3
PS3 - 1

PopCap komt met oude arcade titels op een nieuw schijfje

PopCap Games, de bekende maker van veel simpele doch zeer vermakelijke Arcade titels, zal binnenkort een compilatie in de schappen brengen voor de Xbox 360 en de PlayStation 2.

PopCap Arcade Volume 1 zal op de Xbox 360 Bejeweled 2, AstroPop, Feeding Frenzy en Zuma uitbrengen, voor de prijs van $30, wat $10 minder is dan alle titels los kopen in de Xbox Live Arcade.

De PlayStation 2 versie, PopCap Hits Volume 1, zal Bejeweled 2 en Astropop bevatten voor $20, wat een iets minder goede deal is aangezien je daar de volle Xbox Live Arcade prijs van $10 per game betaalt. Aan de andere kant zijn deze games op geen andere manier te verkrijgen voor de PS2, dus voor de echte PopCap fans in het bezit van een PS2 is dit wellicht goed nieuws!

Boek: James Patterson - Cross

SubheaderCross is het verhaal van Alex Cross en de vermoedelijke moordenaar van zijn vrouw Marie. Wanneer de kogels om de oren van Alex vliegen en hem op een haar na hebben gemist, besluit Alex om zijn baan bij de FBI op te zeggen en weer verder te gaan als psychiater. Ook de "Slager" is bezig met een verandering in werkgever. Maar dat laatste komt door de zoon van zijn oude werkgever. Deze heeft vanaf het begin een hekel aan hem gehad. Als de "Slager" zich weer afreageert in de buurt waar Alex Cross woont, vraagt een oud collega uit zijn politietijd of hij mee wil helpen met het zoeken naar de gestoorde moordenaar. Langzaam maar zeker komt het verleden weer naar boven.

Hazes scoort derde #1-hit met zoon Dré

André Hazes lukt na zijn dood wat hem daarvoor niet eerder lukte: nummer 1-hits scoren. Komende week staat het duet met zoon Dreetje Hazes op de eerste plek. Het gaat om het nummer 'Bedankt mijn Vriend' dat een voorbode is van het duettenprogramma op RTL4.

Na zijn dood werd 'Zij Gelooft in Mij' een hit en onlangs het gefakete duet met Gerard Joling. Binnenkort komt er een heel album met postume duetten. De techniek is overigens niet nieuw. Nat King Cole zong ooit al postuum met dochter Natalie 'unforgettable' en Willeke Alberti zong het duet 'Glimlach van een Kind' met haar overleden vader. Zusje Roxanne Hazes stond overigens onlangs ook in de top 10 met de cover 'Ik Hou van Jou.'

Verburg is een kuthoer!

Dinsdag 9 oktober 2007. De conclusie van gisteren is in ieder geval helder, we hebben een nieuwe mikpunt, namelijk Gerda Verburg. Dit harteloze monster heeft in haar oneindige 'wijsheid' besloten dat de provincie Gelderland het overtal aan wilde zwijnen op de Veluwe mag reduceren met een drukjacht . Dat dit walgelijk wreed is en bovendien verboden is doet volgens Verburg niet ter zake want het is slechts een éénmalige ontheffing en eigenlijk is ze er ook tegen. Dat een meerderheid van de Tweede Kamer er tegen is, maakt ook niet uit. Tja, we hebben gisteren natuurlijk al in Utrecht aan de democtarie gewerkt en je kan niet bezig blijven.

De drukjacht zal dus ook gewoon doorgaan want waar gisteren de PvdA nog tegen de drukjacht was, daar zal de partij van Bos vandaag of morgen toch besluiten de minister te steunen. Ik zegt het maar alvast: "dat is dan geen draaien"...

Verder nog wat? eh ja, unieke vondst in Zoetermeer, Engelsen vallen massaal voor kunstwerk en en wederom geen nieuws over Maddie.

Ohw ja en de Amerikaanse politie geeft educatieve filmpjes uit. Interesse, klik even op 'lees verder'

Frans Bauers 'Mijn vaderland' nieuw 'volkslied'

Icoon Muziek'Mijn Vaderland' van Frans Bauer is gisteravond in een tv-uitzending van de VPRO tot het 'nieuwe Nederlandse Volklied' gekozen. Het nummer kreeg 27,8 procent van de stemmen. Dat werd bekendgemaakt bij Pauw en Witteman.

De verkiezing met een knipoog had plaats in het kader van de Week van Democratie. Er deden zeven liederen mee. Frans Bauer zei in een reactie zeer vereerd te zijn. Maar het Wilhelmus blijft voor de Brabander het enige echte volkslied.

De muziek van Mijn vaderland is geschreven door Emiel Hartkamp en Norus Padidar. De tekst is van Emiel Hartkamp.

Bondscoach Oekraïne zwaait af bij mislopen EK

Als Oekraine zich niet weet te plaatsen voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland, dan stopt Oleg Blokhin als bondscoach. Dat heeft hij gezegd tijdens een persconferentie.

"Als we de klus die voor ons ligt niet klaren, dien ik mijn ontslag in." Oekraïne, vorig jaar als debutant kwartfinalist op het WK, staat vierde in poule B. Het verschil met de nummer twee Italië bedraagt vier verliespunten.

McLaren benadrukt gelijke kansen

In een persverklaring heeft het team van McLaren Mercedes benadrukt dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton gelijke kansen krijgen tijdens de Grand Prix van Brazilië. Hiermee weerspreekt de renstal de geruchten dat één coureur een voorkeursbehandeling krijgt.

"Er wordt veel gepraat en er zijn veel geruchten over gelijke kansen in het team. De huidige stand om de wereldtitel geeft aan dat die gelijke kansen er zijn. In de twaalfjarige samenwerking tussen Mercedes-Benz en McLaren hebben alle rijders dezelfde kansen gehad. We zullen dit principe voor de laatste race niet veranderen", aldus de motorsportchef van Mercedes, Norbert Haug.

Ekramy: "Voor mijn gevoel zit ik op 80 procent"

Sherif Ekramy hoopt dat hij binnen twee weken weer terug kan keren in de selectie van Feyenoord. De Egyptische doelman is momenteel herstellende van een slijmbeursontsteking in zijn schouder.

Om die reden moest hij verstek laten gaan tijdens de afgelopen drie competitiewedstrijden en het bekerduel met FC Utrecht. Gisteren trainde hij individueel met Patrick Lodewijks en fysiotherapeut Dennis Lion. "Als ik thuis ben en gewoon de alledaagse dingen doe, heb ik geen last, maar met keepen moet ik oppassen. Tijdens de trainingen moet ik de schouder heel erg beschermen. Voor mijn gevoel zit ik nu op ongeveer tachtig procent. Het voelt nog wat geïrriteerd. Het gaat wel elke dag wat beter."

De Haan: "Agustien snapt niks van voetbal"

Bij AZ heeft Kemy Agustien vanaf het begin van het seizoen een basisplaats. Trainer Louis van Gaal is zeer over hem te spreken. De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, is minder enthousiast. Dat was ook de reden dat Agustien niet werd opgeroepen voor de interlands van Jong Oranje en het olympisch elftal van deze week.

“Kemy moet zich honderd procent geven als hij bij ons is en dat heb ik hem vorige keer niet zien doen,” aldus De Haan die vindt dat Agustien het verbruid heeft in de vorige interland in en tegen Noorwegen, die door Jong Oranje met moeite met 1-0 werd gewonnen. “Ik was toen hartstikke ontevreden over hem. Zij speelden door een rode kaart met tien man en wij met elf. Toch krijgen zij een grote kans, omdat hij bij zijn eigen goal de beroemde retro-beweging moet maken. Dan snap je niks van voetballen, hoor. Nou, dan moet-ie dat ook maar even niet snappen. Dan moet hij maar even gaan nadenken, gaan beseffen dat een EK-kwalificatiewedstrijd niet een wedstrijd om niks is. Het gáát ergens om.”

Daarnaast stoort het De Haan ook dat Agustien het tijdens het trainingskamp voor de wedstrijd tegen Noorwegen presteerde om twee keer te laat te komen. "Ik vind dat dat gewoon niet kan."

Film: Alles is Liefde

Het doel van de makers was vanaf het begin duidelijk: een Nederlandse versie van Love Actually maken. Al snel waren alle ingrediënten om de film tot een goed einde te brengen aanwezig. Joram Lürsen (Vuurzee, In Oranje) voor de regie, Kim van Kooten (Blind Date, Mariken) voor het scenario en een uitgebreide sterrencast voor zowel de hoofdrollen als de bijrollen. Laat dit alles plaats vinden in Amsterdam op het moment van de intocht van Sinterklaas en je hebt de romantische komedie van het jaar, tenminste als je de makers moet geloven.


DVD - After The Wedding

Kunnen we naast Holly- en Bollywood inmiddels ook al niet spreken van Høllywood? Scandinavië bezet immers al jaren een eigen plek op de filmwereldkaart, en dat laatste geldt dan in het bijzonder voor Denemarken. In de hoofdstad van dit land werd twaalf jaar geleden het zogenaamde 'Dogma 95'-verbond gesloten, wat een reformatie binnen de filmwereld genoemd kan worden. Aan de hand van typische Dogma-regisseurs als Thomas Vinterberg en Lars von Trier luidde de bekendste Dogma-film 'Festen' een nieuw genre in, waar vooral het weglaten van muziek en realistische 'hand-held'-cameragebruik opvalt. Sinds enkele maanden ligt er weer een heel bijzondere Deense film in de schappen: 'After the Wedding'. Pure 'Dogma' of een bizar sprookje uit het land van Hans-Christian Andersen?


Boventallig

Vanaf vandaag ben ik formeel boventallig. Wat betekent dat precies?
"Een gevolg van doorontwikkeling in de organisatie," zei de Grote Directeur. "We willen anticiperen op wat er op onze dynamische markt gebeurt. Daarvoor moeten we efficiënt en slagvaardig leiding geven. Hierdoor zullen bepaalde functies gaan verdwijnen."
'Doorontwikkeling', dat is gewoon managementtaal voor 'reorganisatie'. Hopla, wég is mijn functie.

Verenigde Staten: resolutie Armeense genocide aangenomen

Icoon AmerikaEen commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren een resolutie aangenomen waarin de Ottomaanse slachtpartijen onder Armeniërs in 1915 'genocide' worden genoemd. Dit gebeurde ondanks waarschuwingen van het Witte Huis en de regering in Ankara voor een verslechtering van de Amerikaans-Turkse betrekkingen.

De commissie Buitenlandse Zaken van het Huis stemde met 27 stemmen voor en 21 tegen in met de symbolische resolutie. De tekst wordt nu naar het voltallige Huis gestuurd dat naar verwachting half november over de resolutie stemt. Ook in de Senaat is een soortgelijke tekst ingebracht.

President George Bush had eerder woensdag nog bij het Congres erop aangedrongen geen Armeense-genocideresolutie aan te nemen. De resolutie zou "grote schade'' toebrengen aan de relatie met Turkije, aldus de president.

Kort daarvoor deed minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice ook al een soortgelijke oproep. Volgens Rice zou de resolutie "zeer problematisch'' zijn voor de Amerikaanse banden met Turkije en het Midden-Oosten en "zeer destabiliserend werken voor onze inspanningen in Irak en Afghanistan''.

'Resolutie zeer problematisch'

Football Manager 2008 trailer: Ben jij geschikt als coach?

Voetbal is meer dan overbetaalde voetballers, want wie ook erg belangrijk zijn, zijn de overbetaalde coaches. En met een nieuw voetbalseizoen begonnen is het dan ook weer tijd om zelf zo’n overbetaalde coach te worden in Football Manager 2008. Hier alvast een leuke trailer als voorproefje:

Beheer je eigen voetbalclub met deze game. Je moet wel van diepgang en natuurlijk voetbal houden, want het is de bedoeling dat je alles regelt en het balletje trappen aan anderen over laat.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.