De Haan: "Agustien snapt niks van voetbal"

Olga (Nuongirl)
Bij AZ heeft Kemy Agustien vanaf het begin van het seizoen een basisplaats. Trainer Louis van Gaal is zeer over hem te spreken. De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, is minder enthousiast. Dat was ook de reden dat Agustien niet werd opgeroepen voor de interlands van Jong Oranje en het olympisch elftal van deze week.

“Kemy moet zich honderd procent geven als hij bij ons is en dat heb ik hem vorige keer niet zien doen,” aldus De Haan die vindt dat Agustien het verbruid heeft in de vorige interland in en tegen Noorwegen, die door Jong Oranje met moeite met 1-0 werd gewonnen. “Ik was toen hartstikke ontevreden over hem. Zij speelden door een rode kaart met tien man en wij met elf. Toch krijgen zij een grote kans, omdat hij bij zijn eigen goal de beroemde retro-beweging moet maken. Dan snap je niks van voetballen, hoor. Nou, dan moet-ie dat ook maar even niet snappen. Dan moet hij maar even gaan nadenken, gaan beseffen dat een EK-kwalificatiewedstrijd niet een wedstrijd om niks is. Het gáát ergens om.”

Daarnaast stoort het De Haan ook dat Agustien het tijdens het trainingskamp voor de wedstrijd tegen Noorwegen presteerde om twee keer te laat te komen. "Ik vind dat dat gewoon niet kan."