'Evangelicale tieners hebben ook veel seks'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Evangelicaal christelijke tieners in de Verenigde Staten doen op het gebied van seks niet onder voor hun niet-christelijke leeftijdsgenoten. Dat stelt de Amerikaanse christelijke socioloog Mark Regnerus.

De socioloog stelt zelfs dat evangelicale jongeren in de VS in seksueel opzicht mogelijk nog ''immoreler'' zijn dan niet-christenen. Uit statistieken zou blijken dat evangelicale tieners gemiddeld op jongere leeftijd voor het eerst van bil gaan dan hun liberale protestantse leeftijdgenoten: 16,3 jaar tegenover 16,7 jaar. Bovendien zouden jonge evangelicalen in hun tienerjaren ook vaker drie of meer seksuele partners hebben dan niet-evangelicalen: 13,7% tegen 8,9%.

Bovendien worden plechtige beloften om te wachten met het hebben van seks tot het huwelijk ('Ware liefde wacht') vaak niet nagekomen. De belofte houdt volgens Regnerus gemiddeld anderhalf jaar stand; maar liefst 88% komt zijn of haar belofte uiteindelijk niet na.

De jonge evangelicalen weten overigens wel ''hoe het hoort''. Circa 80% die zegt wedergeboren te zijn (born again), vindt seksualiteit buiten het huwelijk moreel verkeerd. Maar bij 75% wint de lichamelijke behoefte het van de geestelijke overtuiging.